T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji

poruka: 51
|
čitano: 9.806
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji".
17 godina
RE: T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji

Scientific Atlanta STB (IPP330HD) podržava MPEG-4/H.264, naravno i stari MPEG-2.

17 godina
neaktivan

Uz 16MBps nema prostora za više od 8 :) I to samo u teoretskom maksimumu. Računaj da je iskoristivost ~80% što je ~19MBps, a ako podijelimo to je ~10 za sliku i max 9 za Internet. Dakle 8MBps i nešto lošija kvaliteta od HD-a.,...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Gledao sam, ali ne mogu naći opis T-Comovih uređaja nigdje. Podržavaju li hardversko dekodiranje?

Ili se to očekuje od TV-a? (nemam HDTV uređaj).

Čuj sad ovu priču , ja sam ti uzeo taj max tv prošle godine, pred kraj godine. I sad sam uzeo TV FULL HD ima nekih 2 mjeseca i sad ja fino čuo treba kupit HDMI, kabel da bi mogao gledati taj max tv u HD-u.  I  kupim ja taj kabel i dođem doma i spojim i ništa se ne dešava probam par puta ništa , onda probam spojit na ps3 radi iz prve ko sat. I ništa nakon par dana zovem tamo na onaj besplatni njihov broj, da mi ne radi taj njihov HD kad spojim kabel, ništa se ne dešava , naravno da sam rekao da imam sve što mi treba, od tv-a , i još sam rekao da imam ps3 i da kad spojim na ps3 taj HDMI kabel odmah ga prepozna. I sad tip meni govori da se vjerovatno radi o neispravnom uređaju i da će me stavit na listu , kvarovi pod kao "hitno" i da će mi se javiti već njihovi operateri .To je bilo prije nekih mjesec dana, uzeli su i broj od moba.I ja sad pročitam da max tv uvodi HD tv i onda mi više ništa nije bilo jasno. može komentar.
17 godina
neaktivan

Ma koji max Tv? sta je vama ljudi..samo besplatno sve..To sto oni nude dodje dvd rip filmova koliko oces dog ga oni prikazu na Max tv-u..sport..ma koji sport lega...di je tu nhl? a? di  su tu americki sporvtovi..ja nhl gledam besplaltno na netu uzvio sa hd sliko i sta bi vise...sta me zanima skinem i gledam..a ne sta meni neko nudi...to je to kad se ljudi baziraju na fiksni izbor..i ko to ima vremena za max tv... ma daj molim te glupost najveca..besplatno online najbolje vjerujte mi.. i torrent rules..btw danas sam t-com zvao..nesta sam trebo i ispali su njubare kakvih nema..i onda  ja se budala kao cudim zast je to tako..zato sto je to uvijek tako kod njih tako..nis nikaj ne znaju...cast izuzecima..torrent i snalazenje na netu najbolej..ostalo nema smisla

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tvoja slava i hvala lopovluku nema granica, no dobro, it's a style of life, jelda... :D

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

@ frost 135

Koliko se meni čini ti miješaš i/ili poistovjećuješ pojmove HDMI i HDTV;

HDMI (High Definition Multimedia Interface) predstavlja sučelje za prijenos digitalnog nekomprimiranog AV signala (dakle istovremeni prijenos i videa visoke definicije i nekomprimiranog zvuka). Analogno se može shvatiti i kao ''digitalni SCART''.

Inače, HD video se prenosi, uglavnom,  putem HDMI kabla (zajedno sa zvukom), no može i putem DVI kabla (samo video, uz implementiranu HDCP zaštitu (High-bandwidth Digital Content Protection) ) te čak i pomoću analognog YPbPr komponentnog kabla (ne podržava HDCP) - u sva 3 slučaja radi se o dovoljnoj propusnosti za HD sadržaje.

Isto tako, putem HDMI kabla se može prenositi i video standardne definicije odnosno kvalitete (SD - Standard Definition, npr. svi trenutno Max TV kanali, DVD-i,...).

S druge strane, pojam HDTV se odnosi na prijenos HD videa putem TV infrastrukture (u slučaju Max TV-a o streamingu HD-a putem IPTV-a). S obzirom na distribucijske platforme, pored IPTV-a (Internetska TV), razlikuju se još DVB-T (digitalna zemaljska TV); DVB-C (digitalna kabelska TV) te DVB-S (digitalna satelitska TV) koje su sve tehnički sposobne za HD emitiranje.

Dakle, ti do sada ni nisi bio u prilici gledati Max TV u HD kvaliteti unatoč postojanju HDMI priključka na Max TV prijemniku (STB - Set Top Box), već jedino u standardnoj kvaliteti (razlučivosti) iz  jednostavnog razloga što T-com nikad ni nije emitirao u HD (do sada). A što se tiče samog spajanja  tvog Full HD TV-a i Max TV prijemnika - HDMI je svakako, u smislu kvalitete signala, najbolji izbor ukoliko misliš gledati  Max TV kako u SD tako i u HD...

Osmijeh

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 2:49 (zz22).
17 godina
neaktivan
zz22 kaže...

@ frost 135

Koliko se meni čini ti miješaš i/ili poistovjećuješ pojmove HDMI i HDTV;

HDMI (High Definition Multimedia Interface) predstavlja sučelje za prijenos digitalnog nekomprimiranog AV signala (dakle istovremeni prijenos i videa visoke definicije i nekomprimiranog zvuka). Analogno se može shvatiti i kao ''digitalni SCART''.

Inače, HD video se prenosi, uglavnom,  putem HDMI kabla (zajedno sa zvukom), no može i putem DVI kabla (samo video, uz implementiranu HDCP zaštitu (High-bandwidth Digital Content Protection) ) te čak i pomoću analognog YPbPr komponentnog kabla (ne podržava HDCP) - u sva 3 slučaja radi se o dovoljnoj propusnosti za HD sadržaje.

Isto tako, putem HDMI kabla se može prenositi i video standardne definicije odnosno kvalitete (SD - Standard Definition, npr. svi trenutno Max TV kanali, DVD-i,...).

S druge strane, pojam HDTV se odnosi na prijenos HD videa putem TV infrastrukture (u slučaju Max TV-a o streamingu HD-a putem IPTV-a). S obzirom na distribucijske platforme, pored IPTV-a (Internetska TV), razlikuju se još DVB-T (digitalna zemaljska TV); DVB-C (digitalna kabelska TV) te DVB-S (digitalna satelitska TV) koje su sve tehnički sposobne za HD emitiranje.

Dakle, ti do sada ni nisi bio u prilici gledati Max TV u HD kvaliteti unatoč postojanju HDMI priključka na Max TV prijemniku (STB - Set Top Box), već jedino u standardnoj kvaliteti (razlučivosti) iz  jednostavnog razloga što T-com nikad ni nije emitirao u HD (do sada). A što se tiče samog spajanja  tvog Full HD TV-a i Max TV prijemnika - HDMI je svakako, u smislu kvalitete signala, najbolji izbor ukoliko misliš gledati  Max TV kako u SD tako i u HD...

Osmijeh

Dobro objašnjenje je šta je, a kolika je rezolucija putem tog HDMI kabla onda,  ista samo je bolja slika zbog tog kabla , e sad mi je jasnije. ako  oću gledat max tv, sigurno je bolja slika nego sada što gledam pomoću običnog skarta. (Naravno kad mi ga poprave, zamjene ili šta već kad se pojave  ) To bi bilo valjda to.

17 godina
moderator
NortonCommander kaže...
Sat vremena filma u FullHD rezoluciji (kvaliteta slike je u tom slucaju oko 10-15% losija od one na Blurayu) zauzima oko 4 gigabajta. Da bi u sat vremena skinuli ta 4 GB treba nam brzina od otprilike 10-12Mbita/sec. A 100% sam uvjeren da ce T-com pustat taj HD u jos nizem bitrate-u od ovog sto sam rekao.
Netko te krivo uvjerio. Smijeh
17 godina
neaktivan
gonzo kaže...

vau iliti wow, cijelih 5 kanala. a ja doma u posavini lovim 20 na obicnoj telki. i isto pratim neki "national geographic" sa prilozima iz lokalne prasume ;P i jos par kanala sa raznim sadrzajem, citaj red sapunica red losih vijesti red sporta red grand produkcije.

[...]

buduce generacije nece moc pogledat dobar film na nekoj znj lokalnoj telki za 0kn, ali ce zato platit 150kn da gledaju imbecila kako lovi krokodile po amazoniji.

Zbog ovog boldanog ja sam prešao na samo jedan kanal - TorrentTV. Nemam doma telku - samo računalo. Ono od budućih generacija što ne bude ispranog mozga će vjerovatno također gledati samo taj kanal. Uz povremeni posjet Kinoteka/Tuškanac/Cinestar kanalu.
17 godina
neaktivan

ah da..FullHD? štuc..who cares..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...

ah da..FullHD? štuc..who cares..

He who has the equipment (cares)... excluding yourself, obviously.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
NortonCommander kaže...
Sat vremena filma u FullHD rezoluciji (kvaliteta slike je u tom slucaju oko 10-15% losija od one na Blurayu) zauzima oko 4 gigabajta. Da bi u sat vremena skinuli ta 4 GB treba nam brzina od otprilike 10-12Mbita/sec. A 100% sam uvjeren da ce T-com pustat taj HD u jos nizem bitrate-u od ovog sto sam rekao.
Netko te krivo uvjerio. Smijeh
Moga si argumentirat ovo, al vjerovatno si jedan od onih sta pumpaju postcount pa pisu pi.darije non stop.
Anyway, evo konkretan slucaj: FullHD film (Pirati s Kariba 3) kojeg imam na HDD-u traje 2 sata 48 minuta i zauzima 7.9 gigabajta. Sad izracunaj kolika ti brzina treba za streamanje tog filma.

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @970Mhz, 8800GTX@630/2000, 3x320 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 18:22 (NortonCommander).
17 godina
moderator
NortonCommander kaže...
Moga si argumentirat ovo, al vjerovatno si jedan od onih sta pumpaju postcount pa pisu pi.darije non stop.
LOL. A tebi je argument logicka pogreska ad hominem.

NortonCommander kaže...
Anyway, evo konkretan slucaj: FullHD film (Pirati s Kariba 3) kojeg imam na HDD-u traje 2 sata 48 minuta i zauzima 7.9 gigabajta. Sad izracunaj kolika ti brzina treba za streamanje tog filma.
Nisam govorio o tome. Ti si 100% si uvjeren da ce T-Com kodirati bitrateom manjim od 10 Mbit/s. Krivo si uvjeren. Video ce biti kodiran u 10 Mbit/s, cemu treba dodati jos i zvuk.
17 godina
neaktivan

To znas kao cinjenicu (radis u T-comu) ili samo nagađaš? Bilo kako bilo, T-com je za ovaj sadasnji signal trebao koristiti 5Mbita, pa se ispostavilo da u vecini slucajeva koristi mnogo manje, oko 3-3,5 Mbita.

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @970Mhz, 8800GTX@630/2000, 3x320 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
NortonCommander kaže...
To znas kao cinjenicu (radis u T-comu) ili samo nagađaš? Bilo kako bilo, T-com je za ovaj sadasnji signal trebao koristiti 5Mbita, pa se ispostavilo da u vecini slucajeva koristi mnogo manje, oko 3-3,5 Mbita.
Vidio sam na Bug TV-u. Namigiva
17 godina
neaktivan

Mislis u onom prilogu o HD MaxTV koji ce bit dostupan 20. travnja u podne?

Quote: Kako MAXtv izgleda u HD rezoluciji u praksi, pogledajte u ekskluzivnom prilogu Bug TV-a kojeg ćemo objaviti ovu nedjelju, 20. travnja, u podne, na adresi bugtv.bug.hr. U sklopu našeg TV priloga objavljujemo intervju s Vedranom Perišićem, T-Comovim product managerom za MAXtv.

Nice, nice...

Ma u svakom slucaju , nije me briga koliki ce bit bitrate, ako ude radilo, dobro, ako ne, pilat cu ih na telefon dok ne proradi kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

ADSL2+ podržava do 24MBps, pa ne vidim kako tu ulazi HD doduše... ako idu na 1366x768 što nije Full HD 1080p, imamo problem jer za 24bitnu RGB sliku trebamo 3 bajta po pikselu, navedena rezolucija je cirka milijun piksela, što je malo više od 3 megabajta, što je otprilike 24 megabita, tj. maksimum ADSL2+ veze.

HD na MaxTV-u uz Internet = neće ići. Ali zasebna veza, ako ste jako sretni pa imate centralu pod guzicom i nove linije....

:-) LOL

Izračunao si za 1 sliku u sekundi, a HDTV ima 50 slika u sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 0:55 (martin).
17 godina
neaktivan
martin kaže...

:-) LOL

Izračunao si za 1 sliku u sekundi, a HDTV ima 50 slika u sekundi.

Da! :) Ali eto, kompresija je od barem 200 puta toga i zvuka, pa...:)

17 godina
neaktivan
NortonCommander kaže...

To nije FullHD, vec najobicniji 720p BluRay RIP. FullHD verzija bi imala preko 30 GB.

17 godina
neaktivan

Zapravo je 1080p BluRay RIP. Sta svejedno znaci da je FullHD. Video je, kao sto sam rekao, nekih 15% losiji od onog sa BluRaya. Razlika se osjeti jedino na zvuku koji je (bar mislim) u ripu stereo. Na BluRayu sam film vjerovatno ne zauzme vise od 15 GB. Ostatak su dodatni sadrzaji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2008 14:29 (NortonCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam sto to svi govore da ne valja MaxTV ? Da, bilo je stucanja, zamrzavanja i sveg ostalog sr...

Ali sve se to da srediti. Kao prvo nazovite iz da vam promjene homebox. Ako je onaj stari i mali, onda

se najvjerojatnije previse grije te steka, ako to promjene i opet ne valja zovite opet da vam promjene

modem jer stari  simensovi modemi su frizirani da bi mogli to sve podnjeti te je moguci kvar i u njima.

A i ima jos jedna mogucnost, a to je da vas stave na brzi i jaci "profil". Nakon toga svega mora raditi ko

bomboncic. Znam to iz iskustva. A HD jedva cekam jer nisam badava kupovao plazmu. :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice