"pesimisti javljaju kako se to neće dogoditi sve dok Intel ne predstavi sedmu generaciju procesora – Kaby Lake". Zasto su pesimisti? Koji je smisao novog Surface Booka bez Kaby Lakea?
PS Mogao bi se zvati SurfaceBook 360 
"pesimisti javljaju kako se to neće dogoditi sve dok Intel ne predstavi sedmu generaciju procesora – Kaby Lake". Zasto su pesimisti? Koji je smisao novog Surface Booka bez Kaby Lakea?
PS Mogao bi se zvati SurfaceBook 360 
Ne kuzim ovo kada MS izdaje laptopove sa high-dpi ekranima, a windowsi, od prve do zadnje verzije su nesposobni ispravno skalirati sucelje na malim ekranima :/
IMHO, mogu izbaciti sve cortane, metro/modern apps, novi start meni, sve, samo neka fixaju podrski za visoki dpi!
Mene živo zanima, ima li gdje u Hrvatskoj za pogledati onaj prvi model uopće?!
Obzirom je toooooliko hvaljen, pa da se osobno uvjerim i zakaj?!
ATJ Lučko
Ne kuzim ovo kada MS izdaje laptopove sa high-dpi ekranima, a windowsi, od prve do zadnje verzije su nesposobni ispravno skalirati sucelje na malim ekranima :/
IMHO, mogu izbaciti sve cortane, metro/modern apps, novi start meni, sve, samo neka fixaju podrski za visoki dpi!
Upravo tako, kupio 4K laptop i moram spustiti rezoluciju na 1600x900 kako bi koristio Visual Studio kako treba. Kretenluk.
Gledati ravne linije i kockice u 4K - neprocjenjivo.
Upravo tako, kupio 4K laptop i moram spustiti rezoluciju na 1600x900 kako bi koristio Visual Studio kako treba. Kretenluk.
Ne trebas ici tako visoko. Ja imam FHD ekran na 15'' pa moram povecat font na 125% kako bih ga mogao koristiti. Da ne kazem kako se sve raspadne na 125%.
Ne trebas ici tako visoko. Ja imam FHD ekran na 15'' pa moram povecat font na 125% kako bih ga mogao koristiti. Da ne kazem kako se sve raspadne na 125%.
Nije problem u samom Windowsu, dok sam ga koristio na 4K nisam zapazio nista da je umanjeno ili necitljivo, osim nekih starih verzija programa koje sam zamjenio novim. Ali problem je u VS, jer programiram na 2 mjesta, na jednom normalna reza a na drugom ova 4K, i dok otvoris projekat koji je snimljen na drugoj rezi, sve se poremeti: raspored, lokacija, dimenzije ... Ista situacija je i sa FHD jer je i ta rezolucija 125% na 15 incha, tako da i ona poremeti ali u manjoj mjeri. Zato sam morao spustiti do prve rezolucije koja je 100% kako nebi svaki put iznova pravio raspored kontrola.
Meni je tekst na fhd na 15'' presitan za čitanje i sve držim na 125% što mi razbuca ikone po desktopu. Ne znam kako Linuxi i OSX stoje po tom pitanju. Navodno OSX to super hendla, za Linux nisam siguran, vjerujem da je i tamo ok. Jedino ovi moroni ne mogu to napraviti kako treba.
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact
Ma ima i Linux điđa, kad spojiš 2 ekrana, ne samo različite reze nego i jedan wide, drugi old-vulgaris (video-top npr). Ono, radi, ali dok ne naštelaš napatiš se. A igrice su mi znale promijeniti rezoluciju pa po izlasku, kad se vrati na staro, porazbaca ikone. Pogotovo one rastegnute. Doduše to mi se i na Win dešavalo ali rijeđe. Ali na winsima ne možeš ni rastezati ikone. Generalno da, Windows programi na Linuxu se češće blesavije ponašaju (što je i logično), a i neki worm - a la java generički. Najbolja je fora kad ti, neovisno o rezoluciji, otvori dijalog kojeg ne možeš zaskrolat jer ispada iz ekrana, ali ne možeš ni kliknuti cancel jer je također van ekrana