Srce.hr prvi domaći IPv6

poruka: 11
|
čitano: 2.126
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Srce.hr prvi domaći IPv6".
17 godina
neaktivan
Srce.hr prvi domaći IPv6

"Novi adresni prostor podržava 2128 (oko 3,4 × 1038) adresa. "

malo muku mučite s potencijama? ;)

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Srce.hr prvi domaći IPv6

Stvarno ljudi, baram pročitajte vijest prije no što je objavite...

"Novi adresni prostor podržava 2128 (oko 3,4 × 1038) adresa."  -> mislim da bi ovak trebalo biti

also, the Game.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Srce.hr prvi domaći IPv6
jos ja gledam kakve su ovo brojke :D kad ono ...sasvim druga prica :D
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
Srce.hr prvi domaći IPv6

Trebali su odmah krenuti sa IPv6, dovoljno adresa da svaka zvijezda u svemiru dobije svoju IP adresu. Smijeh

1 0 hvala 0
17 godina
Tom69 kaže...

Trebali su odmah krenuti sa IPv6, dovoljno adresa da svaka zvijezda u svemiru dobije svoju IP adresu. Smijeh

To su rekli i za četvorku...

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan
Srce.hr prvi domaći IPv6

Istina,ali IPv6 ima broj adresa koji višestruko nadilazi broj ljudske populacije...

Da svaki čovijek ima par uređaja sa IP adresom opet bi ostalo slobodnog prostora....

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Tom69 kaže...

To su rekli i za četvorku...

Ne baš. Da svaki čovjek, računalo, automobil, elektronički uređaj od početka evolucije čovjeka dobije svoju vlastitu IPv6 adresu i da se to nastavi još sljedećih milijun godina i dalje bi iskoristili tek mali dio od ukupnog broja IPv6 adresa. Veličina IPv4 i IPv6 adresnog prostora je jednostavno neusporediva.

17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

Istina,ali IPv6 ima broj adresa koji višestruko nadilazi broj ljudske populacije...

Da svaki čovijek ima par uređaja sa IP adresom opet bi ostalo slobodnog prostora....

Ako uzmemo 10 milijardi ljudi - svaki čovjek raspolaže sa 3,4*1028 IP adresa.

Za usporedbu, procjenjuje se da u našoj galaksiji ima oko 1011 zvijezda; u poznatom svemiru 1022. Isto tako, procjenjuje se da na Zemlji ima između 1020 i 1024 zrnaca pijeska.

Uzmemo li veći broj, svako zrnce pijeska može raspolagati sa 340 bilijuna (340*1012) IP adresa.

Eto, toliki je broj IP adresa kod IPv6.

17 godina
Srce.hr prvi domaći IPv6

Kada su uvodili IPv4 smatrali su da će biti sasvim dostatan, jer nisu mislili da će baš svaka šuša na Zemlji imati Internet. Možda jednog dana budemo umreženi s vanzemaljcima s tisuća drugih planeta, pa onda i IPv6 postane premalen.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Srce.hr prvi domaći IPv6

upravo to ;) kako su nekad govorili o v4 i kapacitetima, tako mi sad govorimo o kapacitetima v6 ;) tako da, vjerojatno ce netko govoriti i o sljedećoj verziji ovako xD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

vjerojatno nece

nu, glamac, djava ga odnija
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice