Sonyjevo iskupljenje

poruka: 122
|
čitano: 12.211
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sonyjevo iskupljenje".
17 godina
Re: Sonyjevo iskupljenje
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

kakva sloboda, ko te sputava? Sony... ma daj, nebudi smijesan. Pa najvise ces im nastetiti tako da im bojkotiras uslugu/proizvod. Ovako su shebali i Sony i Sonyeve korisnike "radi kojih je ovo Anonymous i poceo" - mos mislit.

sputava me svatko tko misli da mi moze reci kako cu koristiti proizvod koji sam kupio, i uvijek me veseli kad takvu korporaciju netko ovako naguzi

Ako su oni definirali kako ces koristit proizvod onda ces ga tako i koristit ili ga neces kupit. Ako ga pak ilegalno koristis onda te mogu tuzit. As simple as that.

Mentalist je moj idol...
17 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

kakva sloboda, ko te sputava? Sony... ma daj, nebudi smijesan. Pa najvise ces im nastetiti tako da im bojkotiras uslugu/proizvod. Ovako su shebali i Sony i Sonyeve korisnike "radi kojih je ovo Anonymous i poceo" - mos mislit.

sputava me svatko tko misli da mi moze reci kako cu koristiti proizvod koji sam kupio, i uvijek me veseli kad takvu korporaciju netko ovako naguzi

Ako su oni definirali kako ces koristit proizvod onda ces ga tako i koristit ili ga neces kupit. Ako ga pak ilegalno koristis onda te mogu tuzit. As simple as that.

ilegalno koristenje podrazumjeva krsenje zakona/ustava, a ne krsenje eule

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
Sonyjevo iskupljenje

Radi krsenja ugovora se takodjer moze zakonski odgovarati. Nija zakon samo kazneni/prekrsajni/ustavni zakon...

Mentalist je moj idol...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

Radi krsenja ugovora se takodjer moze zakonski odgovarati. Nija zakon samo kazneni/prekrsajni/ustavni zakon...

posto je pravovaljanost eule sama po sebi upitna....u svakom slucaju eula nije zakon

17 godina
Sonyjevo iskupljenje

Ali je ugovor. Osteceni ima pravo tuziti prekrsitelja ugovora. Kradja kreditnih kartica je kazneno djelo. Davno je ovo prestala bit igra djece sa 4chana.

Mentalist je moj idol...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sonyjevo iskupljenje
eula nije nikakav ugovor. Ugovor moraju potpisati obije strane,a ne samo staviti kvacicu na prihvacam. Koliko je eula pravno valjana govori cinjenica da ju sudovi ne uzimaju u obzir
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sonyjevo iskupljenje

Nadam se da ce jedan dan netko kurvati vas intelektualni rad i da cete radi toga biti gladni kruha.

Mentalist je moj idol...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sonyjevo iskupljenje

ako sony ne bude pazio, na kraju necemo ni dozivjet PS4 {#}

DB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nadam se da ce jedan dan netko kurvati vas intelektualni rad i da cete radi toga biti gladni kruha.

sony ne gubi ni lipe hakiranjem konzole, to apsolutno nema nikakve veze sa time da ljudi krse zakon piratizirajuci

17 godina
neaktivan
Sonyjevo iskupljenje

Pazi jedna stvar je koristiti urdjaj po uputstvu a druga stvar je svjesno raditi nesto van upuststva. Niko ama bas niko ne moze zakonski da ti kaze sta da radis sa nekom stvari koju si kupio. Jer sta bi to znacilo uzmimo npr. obicne stiker naljepnice koje su predvidjene za ljepljenje podsjetnika na radne povrsine i tako je zamislio proizvodjac da se koriste. A sta akoja uzmem tu stiker naljepnicu smotam je i podbacim pod sto koji mi se klima da li sam ja prekrsio zakon i da li sam ja podlozan tuzbi? Ako ja uzmem svoj HTC Desire i korisim ga kao otvarac za pivo da li samja prekrsio zakon? U uputstvu nema nigdje da pise kako se koristi kao otvarac znaci nije zamisljen za to i prema tom ja sam podlozan tuzbi. U slucaju PS3 other OS je promovisan od strane Sony-ja i konzola je zamisljena da koristi other OS (evo ti dokaz http://www.playstation.com/ps3-openplatform/manual.html) prema tome dozvoliti nesto korisnicima i kad se korisnici naviknu ukinuti im tu mogucnost je takodje kaznjivo zakonom jer promovisao si nesto i prodao si mi nesto sa tom mogucnoscu a onda si mi zabranio da to koristim. Napadi na bilo koji sistem po meni licno ne moraju biti losi uvijek. Uzmi to kao besplatno testiranje sigurnosti tog sistema. Svakako neodobravam kradju identiteta i brojeva kartica ali u ovom slucaju Sony je taj koji je podbacio. Nalozi vecine firmi koji se bave online trgovinom su kripitovani i ni same firme koje se bave trgovinom nisu u mogucnosti da vide podatke. Podaci se jedino mogu vidjeti pomocu sigurnosnog kljuca koji se jako tesko moze otkriti. Sony po svoj prilici nije koristio kriptovaje podataka i to je samo Sony-jev propust niciji drugi. Ja kao neko ko vec odavno planira da kupi PS3 sam doveden u stanje da razmislim debelo o toj kupovini jer sigurnost nije na zadovoljavajucem nivou.

Jos jedan rpimjer je Ubisoft koji je po izlasku AC2 trpio napade duze vrijeme pa ni jedan nalog nije procurio.  

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dex3108 kaže...

Pazi jedna stvar je koristiti urdjaj po uputstvu a druga stvar je svjesno raditi nesto van upuststva. Niko ama bas niko ne moze zakonski da ti kaze sta da radis sa nekom stvari koju si kupio. Jer sta bi to znacilo uzmimo npr. obicne stiker naljepnice koje su predvidjene za ljepljenje podsjetnika na radne povrsine i tako je zamislio proizvodjac da se koriste. A sta akoja uzmem tu stiker naljepnicu smotam je i podbacim pod sto koji mi se klima da li sam ja prekrsio zakon i da li sam ja podlozan tuzbi? Ako ja uzmem svoj HTC Desire i korisim ga kao otvarac za pivo da li samja prekrsio zakon? U uputstvu nema nigdje da pise kako se koristi kao otvarac znaci nije zamisljen za to i prema tom ja sam podlozan tuzbi. U slucaju PS3 other OS je promovisan od strane Sony-ja i konzola je zamisljena da koristi other OS (evo ti dokaz http://www.playstation.com/ps3-openplatform/manual.html) prema tome dozvoliti nesto korisnicima i kad se korisnici naviknu ukinuti im tu mogucnost je takodje kaznjivo zakonom jer promovisao si nesto i prodao si mi nesto sa tom mogucnoscu a onda si mi zabranio da to koristim. Napadi na bilo koji sistem po meni licno ne moraju biti losi uvijek. Uzmi to kao besplatno testiranje sigurnosti tog sistema. Svakako neodobravam kradju identiteta i brojeva kartica ali u ovom slucaju Sony je taj koji je podbacio. Nalozi vecine firmi koji se bave online trgovinom su kripitovani i ni same firme koje se bave trgovinom nisu u mogucnosti da vide podatke. Podaci se jedino mogu vidjeti pomocu sigurnosnog kljuca koji se jako tesko moze otkriti. Sony po svoj prilici nije koristio kriptovaje podataka i to je samo Sony-jev propust niciji drugi. Ja kao neko ko vec odavno planira da kupi PS3 sam doveden u stanje da razmislim debelo o toj kupovini jer sigurnost nije na zadovoljavajucem nivou.

Jos jedan rpimjer je Ubisoft koji je po izlasku AC2 trpio napade duze vrijeme pa ni jedan nalog nije procurio.  

Ako izricito pise da nesmijes Desire koristiti kao otvarac za pivo onda to nesmijes raditi. Ako ne pise, mozes sa njim i guzicu brisat.

Mentalist je moj idol...
17 godina
odjavljen
AjgorR kaže...
R4zOR229 kaže...

nemogu se gledat MKV filmici i kad si vec zapeo reci mi sta je s onim ljudima koji su kupili ps3 na koji se mogu instlirati linux i sony im je onda to zabranio znaci za njih to ne vrjedi nego samo za korisnike?

Mkv se ne može gledati ni na jednoj konzoli bez hakiranja,a vi koji s*rete o linuxu mi fakat više idete ne živce,ako su kompanije u pitanju oni su i dalje mogli koristiti linux,Sony im to nije zabranio,osobno mi nikad nije palo na pamet ga staviti niti na ps3 a rijetko kad sam ga isprobavao i na pc-ju,ti sigurno koristiš linux na pc-ju?Mo'š misliti.

Sony je objavio popis ukradenih i registriranih računa među kojima su i oni iz Hrvatske,više na slici.

http://yfrog.com/z/h4yvfyej

Šta tebe briga šta će neko raditi s konzolom ako je nešto u specifikaciji te konzole. Kažeš da može ostati na starom FW-u, pa ne može na PSN, ali ako su Linux i PSN u specifikaciji korisnik bi trebao moći ići na PSN i koristiti Linux. Obrati pozornost na I, a ne ILI.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
dex3108 kaže...

Ako izricito pise da nesmijes Desire koristiti kao otvarac za pivo onda to nesmijes raditi. Ako ne pise, mozes sa njim i guzicu brisat.

Pazi to sluzi samo da bi se firme ogradile od tuzbi ali other OS je reklamiran kao feature PS3 konzole. Sto se tice otvaranja piva Desire-om ko ce mi zabraniti? Tj ko mi ima pravo zabraniti? Zabraniti mi neko moze da krsim zakon i to samo onaj koji stiti druge osobe (prebrza voznja, voznja bez svjetala...) a da meni neko zabrani da radim nesto na svoju stetu e to ne moze niko. Mogu da me upozore pa ja da procjenim da li cu uraditi ili ne ali da mi zabrane ne. Pogotovo sto se elektronske opreme tice sa njom imam pravo da radim sta zelim jer je moje vlasnistvo jer sam ja dao pare za to i kupio nisam iznajmio. 

http://vgm.tv/
16 godina
dex3108 kaže...

Pazi to sluzi samo da bi se firme ogradile od tuzbi ali other OS je reklamiran kao feature PS3 konzole. Sto se tice otvaranja piva Desire-om ko ce mi zabraniti? Tj ko mi ima pravo zabraniti? Zabraniti mi neko moze da krsim zakon i to samo onaj koji stiti druge osobe (prebrza voznja, voznja bez svjetala...) a da meni neko zabrani da radim nesto na svoju stetu e to ne moze niko. 

Nitko ti ni ne brani da hakiraš konzolu (dakle sebi radiš štetu/korist whatever), ali ti brani da s njom dođeš na psn (možeš raditi štetu drugima)

17 godina
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

'Oni' ne mogu ničime definirati kako ću ja koristiti proizvod u svom vlasništvu. Takav ugovor bi bio protuzakonit.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Brkaš stvari. Primjerice Gehotu nebi mogli ama baš ništa da je hakirao PS3 i metodu zadržao za sebe, problem je što je gehot to metodu hakiranja javno objavio i tu ga je Sony dobio. Dakle ti sa PS3 možeš radit šta želiš, no bilo kakvo umnožavanje i distribucija software-a je zakonom zabranjena, a ne nekom tamo EULA-om koja nije ništa što obvezuje stranke na njeno poštivanje.

I'll be back
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...
dex3108 kaže...

Pazi to sluzi samo da bi se firme ogradile od tuzbi ali other OS je reklamiran kao feature PS3 konzole. Sto se tice otvaranja piva Desire-om ko ce mi zabraniti? Tj ko mi ima pravo zabraniti? Zabraniti mi neko moze da krsim zakon i to samo onaj koji stiti druge osobe (prebrza voznja, voznja bez svjetala...) a da meni neko zabrani da radim nesto na svoju stetu e to ne moze niko. 

Nitko ti ni ne brani da hakiraš konzolu (dakle sebi radiš štetu/korist whatever), ali ti brani da s njom dođeš na psn (možeš raditi štetu drugima)

Kakvu to točno štetu radiš drugima sa hakiranom konzolom na PSN-u?

I'll be back
16 godina
microman kaže...
Ezio kaže...
dex3108 kaže...

Kakvu to točno štetu radiš drugima sa hakiranom konzolom na PSN-u?

Ne moraš raditi štetu ali postoji mogućnost.

17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ja te ponovno pitam: mogućnost kakve štete?

I'll be back
16 godina
microman kaže...
Ezio kaže...

Ja te ponovno pitam: mogućnost kakve štete?

Štete kakva je prisutna u svakoj online igri na pc-u: cheatanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 13:21 (Ezio).
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Dakle šteta na tvoje psihičko stanje? ili možda kršenje nekih moralnih načela?

I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...

Brkaš stvari. Primjerice Gehotu nebi mogli ama baš ništa da je hakirao PS3 i metodu zadržao za sebe, problem je što je gehot to metodu hakiranja javno objavio i tu ga je Sony dobio. Dakle ti sa PS3 možeš radit šta želiš, no bilo kakvo umnožavanje i distribucija software-a je zakonom zabranjena, a ne nekom tamo EULA-om koja nije ništa što obvezuje stranke na njeno poštivanje.

geohot je objavio propust, nije distribuirao nista sto je u sonyevom vlasnistvu

Ezio kaže...

ja sam na liveu sa modificiranom konzolom, ne radim stetu nikome i za nista nisam kriv, ako me banaju u redu, svjestan sam rizika dok se spajam i svjesno ga prihvacam, ali mi nitko ne moze nista zato jer sam modificirao svoju konzoli ili demostrirao kako se to izvodi, a bome nisam ni odgovoran ako to netko zloupotrijebi za piratiziranje ili varanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 13:31 (grimyHR).
16 godina
microman kaže...
Ezio kaže...

??

A šta je za tebe šteta? Da mehanički čekić izroni iz tv ekrana i umlati konzolu?

16 godina
grimyHR kaže...

ja sam na liveu sa modificiranom konzolom, ne radim stetu nikome i za nista nisam kriv, ako me banaju u redu, svjestan sam rizika dok se spajam i svjesno ga prihvacam, ali mi nitko ne moze nista zato jer sam modificirao svoju konzoli ili demostrirao kako se to izvodi, a bome nisam ni odgovoran ako to netko zloupotrijebi za piratiziranje ili varanje

Pa ista stvar je i sa PS3. Nema razlike. Dođeš hakiran na psn i banaju te.

Mislio sam da je microsoft agilniji u bananju hakiranih xboxa.

17 godina
protjeran
Ezio kaže...
grimyHR kaže...

ako uvijek imas najnoviju modifikaciju najcesce si siguran

mene eto godinama nisu, ali ni ne igram piratske igre online(iskreno nemam pojma dal se i mogu)

ja nemam nista protiv bananja ljudi koji krse uvjete koristenja psn-a, ali to je to, sve ostalo je neprihvatljivo

16 godina
grimyHR kaže...
Ezio kaže...
grimyHR kaže...

ako uvijek imas najnoviju modifikaciju najcesce si siguran

mene eto godinama nisu, ali ni ne igram piratske igre online(iskreno nemam pojma dal se i mogu)

ja nemam nista protiv bananja ljudi koji krse uvjete koristenja psn-a, ali to je to, sve ostalo je neprihvatljivo

Čuj ak sad zaokrenu politiku pa dopuste modificiranje a osmisle zaštitu koja će izbacivati sa psn-a čim pokrenu piratsku igru ili koriste neki hack koji ometa druge korisnike, ja ne bih imao ništa protiv.

Ali sumnjam da je to moguće. Da je, odavno bi nestao problem cheatera sa pc-a.

16 godina
neaktivan
microman kaže...
Ezio kaže...

Al u svakoj temi moraš iskoristit priliku da nazivaš ljude koji se međuostalom zabavljaju i igranjem igara - pi*kice, ljude s psihičkim problemima i slično... Ne budi smiješan.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
17 godina
protjeran
Ezio kaže...

Čuj ak sad zaokrenu politiku pa dopuste modificiranje a osmisle zaštitu koja će izbacivati sa psn-a čim pokrenu piratsku igru ili koriste neki hack koji ometa druge korisnike, ja ne bih imao ništa protiv.

takvi sustavi zastite postoje i koriste se vec godinama na pc igrama

da sony je sony to napravio, ispali bi super kompanija, ovako su samo ispali p*zde kojima su svi ostali krivi za njihovu nesposobnost

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 14:48 (grimyHR).
16 godina
grimyHR kaže...
Ezio kaže...

takvi sustavi zastite postoje i koriste se vec godinama na pc igrama

da sony je sony to napravio, ispali bi super kompanija, ovako su samo ispali p*zde kojima su svi ostali krivi za njihovu nesposobnost

Postoje, ali loše funkcioniraju. Očekivati od Sonya da jedini u svijetu to izvede savršeno je nerealno. Tako da je za sad opcija bananja hakiranih konzola najbolje rješenje za sve.

16 godina
protjeran
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

tko ti sta govori ? jel ti rekao tko da nesmijes hakirat konzolu ? nije 

tak da prestani srat 

izgleda da to tebe tu najvise dira,a niti nemas ps3 

tak da je to vise neko flejmanje nego neka ozbiljna rasprava

http://protocol4.animehr.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice