Službeno: Windowsi na ARM-u

poruka: 47
|
čitano: 8.550
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno: Windowsi na ARM-u".
18 godina

The battle begins...

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
:D
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 22:04 (Proz0r).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znaci Win 8 (ili kako ga god vec nazovu) ce biti ISTI ko i Win 7 samo sa NADOGRADNJAMA koji neceju biti dostupni za 7-icu,sto je totalno glupo,ovo sve su mogli staviti kao Upgrade (Nadogradnju) te malo vise poraditi na novim WIN,Jeste ovo nije ni beta ni RC ali ako bude ovako. ..NECEJU oni bas toliko toga prodati. . .jer ljudi ce ostati na sedmici!

Let Pain Be Your Friend, For It Is The Only Friend Who Will Tell You The Truth And Make You Cry Before Making You Realise That You're Doing Something.
Moj PC  
0 12 hvala 0
15 godina

Nisu uspjeli da naprave OS koji na x86 procesorima radi kako treba, a sad oce jos i na ARM kako ce tek onda radit.{#}

Moj PC  
2 16 hvala 0
17 godina
RE: Službeno: Windowsi na ARM-u
SupremeCommander kaže...

The battle begins...

?

Sto si htio reci tom recenicom?

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
neaktivan
PC Man kaže...

Znaci Win 8 (ili kako ga god vec nazovu) ce biti ISTI ko i Win 7 samo sa NADOGRADNJAMA koji neceju biti dostupni za 7-icu,sto je totalno glupo,ovo sve su mogli staviti kao Upgrade (Nadogradnju) te malo vise poraditi na novim WIN,Jeste ovo nije ni beta ni RC ali ako bude ovako. ..NECEJU oni bas toliko toga prodati. . .jer ljudi ce ostati na sedmici!

Ovo je samo demonstracija Windows 8 mogućnosti s Win 7 sučeljem, pročitaj malo bolje vijest.

18 godina
syncmaster245b kaže.

Sto si htio reci tom recenicom?

"Windowsi svugdje i bez kompromisa"

Izgleda da ovaj puta MS krece ozbiljno protiv iOS-a, Androida i ostale gamadi na tabletima, netbookovima i mobitelima...

16 godina
odjavljen

Win CE, anybody?

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pa Windows CE nema NT kernel...

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
18 godina
bobica257 kaže...

Win CE, anybody?

Windows Phone 7 je WinCE, ovdje se radi o desktop windowsima...

Ja to vidim ovako:

Windows CE (Windows Phone 7+) - najmjenjeno za low end uredjaje poput jeftinijih mobitela

Windows 8 (ova desktop verzija) - namjenjeno za high end mobitele, tablete, netbookove i desktop racunala

Treba imati na umu par stvari:

- ARM procesori napreduju prilicno brzo, uredjaji vec danas imaju procesore koji rade na frekv. preko 1GHz, imaju dvije jezgre, 512MB+ RAM-a, itd...

- ovi windowsi ce ugledati svjetlo tek za godinu-dvije, do tada cemo imati i daleko sposobnije ARM procesore i uredjaje bazirane na njima...

- Win7 imaju manje ili jednake zahtjeve kao i Windows Vista, tako da nije nerealno ocekivati da ce Win8 dobro raditi i na racunalima koji nisu zvjeri od 16 jezgri na 5GHz i 32GB RAM-a {#}

15 godina
neaktivan

I treba ovako. Eno ono sa tegrom prilično dobro izgleda i radi. Samo da hoće još malo sučelje prilagodit da se može bolje prstima upravljat i to ti je to

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

...

Windows 8 (ova desktop verzija) - namjenjeno za high end mobitele, tablete, netbookove i desktop racunala

Desktop OS na mobitele, totalni promašaj, razlog zbog kojeg je Windows Mobile bio nepopularan je filozofija da desktop os prebace u mobitele.

18 godina
neaktivan

To je valjda za ARM netbooke i/ili ARM mini računala (možda i za TV  {#})

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
15 godina
Joco55 kaže...
SupremeCommander kaže...

...

Desktop OS na mobitele, totalni promašaj, razlog zbog kojeg je Windows Mobile bio nepopularan je filozofija da desktop os prebace u mobitele.

U potpunosti se slažem s ovom konstatacijom. To bi bilo isto kao da staviš motor od Boeinga 747 na malu cesnu samo zato što oba lete.

Ko da netko treba robustan i glomazan OS na mobitelima. Bojim se da će ponovno zabrijati i odvesti priču na krivu stranu jer su to u stanj napraviti sa sredstvima i aparato koji imaju. Po meni bi trebali nastaviti razvijati WP7 platformu i prilagoditi je ručnim uređajima (mobiteli i manji tableti) na svim mogućim platformama. Gurati na mobitel punokrvni PC OS?! Kome to treba?

15 godina
neaktivan

Logičan je i očekivan korak M$-a prema ARM procesorima jer zauzimaju ogroman dio tržišta. Ako uspiju, imat ćemo windowse ne samo na mobitelima nego i  u autima, na tv-u, hladnjacima, štednjacima. Nekome odlično, nekome dobola nepotrebno. 

0 0 hvala 0
17 godina

Strah me samo da ću za koju godinu i u auto morati instalirati antivirus i firewall...a nedaj bože da me netko preuzme kontrolu nad automobilom zbog...greške pri manipuliranju slikama :P

18 godina
neaktivan

Ovo je bilo za ocekivati.Trendovi su neumoljivi.Kako PC industrija sve vise postaje mobilna ovo je logican korak za Windowse.

Biti prisutan u milionima "subnotebook" uredjaja je nesto sto ce mozda i odluciti buducu sudbinu Windowsa.

Samo me zanima kakvo ce biti minimalni hardwerski zahtjevi za te "multiplatform" Windovse.

...Nowhere and Everywhere...

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Početak kraja procesora temeljenih na x86 arhitekturi.

Ł00dAcHaa mAweNa

1 1 hvala 0
18 godina
protjeran

Intel i Microsoft su dinosauri.

ChromeOS, MeeGo, WebOS, RIMov QNX OS.. kako će se MSFT usporediti sa nečime što je besplatno?

Intel.. AMD Fusion, ARM procesori.. ni traga ni glasa o Intelovom SoC CPU-grafika čipu, AMD je svoj posao obavio a ARM-ovci već odavno imaju integrirane grafičke jedinice u SoC asortimanu (>200 milijuna trokuta/sekundi, Play Station 3 ima mogućnost od 250 milijuna trokuta u sekundi.. toliko o "slabosti" ARM procesora).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da samo sto si zaboravio da je graficki cip u PS3 nekoliko generacija iza onoga sto koristimo u danasnjim racunalima. Moja HD5850 moze napraviti 725M poligona/sec, a nije ni blizu najjacim grafickim cipovima koji su danas vani.

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
17 godina
neaktivan

ARM je sada najaći u svojem segmentu i nemojte zaboraviti da je sledeći skok povećanje tableta tj. Tv je segment tržišta koji se ugodinu dvije misli nametnut (pametniTv)

15 godina
protjeran

Definitivno who cares. Apple i Android su budućnost, ma koliko god se microsoft trudio. Microsoft je stari dinosaur koji ako ne promijeni politiku, neće baš uspjeti na mobilnom tržištu.

Nemam potpis.

2 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Intel i Microsoft su dinosauri.

ChromeOS, MeeGo, WebOS, RIMov QNX OS.. kako će se MSFT usporediti sa nečime što je besplatno?

Intel.. AMD Fusion, ARM procesori.. ni traga ni glasa o Intelovom SoC CPU-grafika čipu, AMD je svoj posao obavio a ARM-ovci već odavno imaju integrirane grafičke jedinice u SoC asortimanu (>200 milijuna trokuta/sekundi, Play Station 3 ima mogućnost od 250 milijuna trokuta u sekundi.. toliko o "slabosti" ARM procesora).

Dinosauri definitivno ali koji uce i prilagodjavju se ( malo sporo ali idu )... A ovi OS-ovi sto si ih nabrojao nisu meteor koji ce ih pobiti (naveo si da su besplatni, jesi li siguran???)...

Svi pricaju o nekim mogucnostima, performansama i sta ja znam cemu. Da vas pitam sta su glavna dva uvjeta kad izbirete novi uredja bio on mobitel,netbook,laptop...

1.1 DayToDay use - sta ce reci da s sto manje patnje odradite na njemu ono za sto ste ga kupili.

1.2 Kvaliteta izrade = brand - zasto znak jednako? Jer ljudi cesto brkaju te dvije stvari sto zbog teskog marketinga kojem su svakodnevno izlozeni sto zbog "rekla-kazala" prica...

Sve ostalo je podlozno kompromisima...

Unificiranje i teznja nekog OS-a da radi na vise platfomi treba smo pozdraviti i nista vise... Naravno da nece raditi iz prve, a poznajuci M$ ni iz druge ali postoji velika vjerojatnost da se nesto dobro rodi iz svega toga....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 11:02 (brainiac).
17 godina
neaktivan
Click Jack kaže...

Definitivno who cares. Apple i Android su budućnost, ma koliko god se microsoft trudio. Microsoft je stari dinosaur koji ako ne promijeni politiku, neće baš uspjeti na mobilnom tržištu.

Pa MS je do sada što se tiče mobilnih tehnologija bio uspavani div, no u zadnji čas je se probudio i izdao odličan OS za mobitele, također planira izdati Embeded OS za Televizije, Automobile...

18 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
Click Jack kaže...

Pa MS je do sada što se tiče mobilnih tehnologija bio uspavani div, no u zadnji čas je se probudio i izdao odličan OS za mobitele, također planira izdati Embeded OS za Televizije, Automobile...

MS bi trebao u glavnom planu imati desktop OS, jer tamo imaju ogromnu vecinu korisnika. Ovo sto sada rade je po meni doslovno je*banje u mozak.

18 godina
Click Jack kaže...

Nemoze svugdje bit uspjesan. Na desktop, business i server marketu mu poprilicno ide.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan
GW freak kaže...

MS bi trebao u glavnom planu imati desktop OS, jer tamo imaju ogromnu vecinu korisnika. Ovo sto sada rade je po meni doslovno je*banje u mozak.

Pa MS kao i svaka tvrtka treba pratiti trendove, a danas je trend mobilnost, i bio bi lud kad bi propustio tu prigodu.

18 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
GW freak kaže...

Pa MS kao i svaka tvrtka treba pratiti trendove, a danas je trend mobilnost, i bio bi lud kad bi propustio tu prigodu.

Ne kazem ja da bi trebali propustiti ovu priliku, ali bi im i dalje cilj trebao biti daljnje razvijanje desktop OSa, a ne prenosenje mobilne platforme na desktop.

18 godina
protjeran
brainiac kaže...

Dinosauri definitivno ali koji uce i prilagodjavju se ( malo sporo ali idu )... A ovi OS-ovi sto si ih nabrojao nisu meteor koji ce ih pobiti (naveo si da su besplatni, jesi li siguran???)...

MeeGo free (open source), ChromeOS free. 

MeeGo iza sebe ima Intel i Nokiu, Chrome Google dakle to nije Ubuntu (koji isto vrlo prilagođen za ARM) sa limitiranim resursima nego multinacionalne kompanije sa dubokim džepovima i vrlo kreativnim ljudima u njima. Microsoft se gura a nema pojma u šta se gura.. dvije godine razvoja su svijetlosne u današnjem vremenu.. do 2013. ChromeOS i MeeGo će zauzeti dobar dio kolača smartbook i ostalog tržišta. Nakon toga im neće biti problem ući i na desktop tržište kada se ARM arhitektura stvori za taj segment.

BTW dali je tko vidio Android Honeycomb UI.. kopija Symbian i Maemo UI dizajna. ROFL!!! Toliko o tome koliko je Symbian dizajn fuj..

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 11:43 (Mayo).
18 godina
protjeran

možete vi lajati na mjesec,ali zna se zašto su windowsi na 90 posto računala i ostati će. 

linux bla bla. i onaj koji ima i VOLI LINUX ,svejedno ima windowse na dual boot ali to nikome neće reći. zašto-zato jer na windowsima može sve raditi a linux je za internet. ali ja nisam balavac i NIKADA nisam kužio spike:INTEL-AMD,ATI-NVIDIA,WINDOWS-LINUX...

MENI JE kristalno jasno da bez windowsa ne mogu raditi tj mogu zatvoriti firmu ! i to je sve. pa da mi netko pokloni milijun ,ja ne mogu prijeći na linuxe androide itd. jer to malo posla što obavljaju i moraju biti besplatni,brzi i userfriendly kako ih volite zvati. što je to android ?  ne znam i ne zanima me jer ne znam gdje bih ga koristio.

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice