Službeno predstavljen Windows Phone 7

poruka: 66
|
čitano: 5.951
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen Windows Phone 7".
15 godina
neaktivan
RE: Službeno predstavljen Windows Phone 7
KrEsHo1 kaže...

O tome i pricam - svi su sasuli drvlje i kamenje na Apple kad nije imao copy/paste ni multitasking, a o Flashu da i ne pricam - a kad to Microsoft napravi onda je to kao OK jer su eto OBECALI?!?! to sredit za koji mjesec .... da nije tragicno bilo bi smijesno

ajd, ako i srede za koji mjesec, nije bed.

bolje to nego za 3 godine

sve mi se cini da nisu trebali ic u dvoboj sa androidon i ios-om i pojednostavniti stvari, dodat sarene boje, prijelaze i slicni eye candy...

ne mogu zamislit nekoga tko je koristio winmobile da bude zadovoljan sa ovim... cak i nakon updatea

ubio si sve moje ljude
15 godina

Slažem se, nek naprave jedan ozbiljan operativni - ovo djeluje kao da nemaju ideju pa ide malo pokušat kopirat Android i iOS (kao što i naće rade) a to najčešće ne ispadne dobro - tj. ispadne kao i obićno - poluproizvod

17 godina
KrEsHo1 kaže...

Slažem se, nek naprave jedan ozbiljan operativni - ovo djeluje kao da nemaju ideju pa ide malo pokušat kopirat Android i iOS (kao što i naće rade) a to najčešće ne ispadne dobro - tj. ispadne kao i obićno - poluproizvod

Kao sto je iPhone?

Anyway... ni meni nije jasno zasto nisu odradili copy paste... nije vrag da je to patentirano!?

Biljezim se sa stovanjem...
15 godina

Nemam iPhone pa ne bi komentirao - probao sam iPod Touch (starija generacija) mislim da je verzija 3 operativnog - i nedostatak multitaskinga mi je toliko isao na zivce da ga zato nisam ni kupio. A copy/paste? Mislim da nedostatak toga ne zasluzuje ni komentar :)))))

17 godina
neaktivan

Da patentirano.... Ma nije.

Moja pretpostavka je ta da pokusavaju izbaciti OS što prije, cilj im je prije nove godine, naravno sve zbog zarade!

Ja san malo prčka po emulatoru i pravija neke gluposti  u SL i XNA. Mislim da je to dobitna kombinacija! Ove tehnologije i platforme su već poznate developerima pa ce bit odmah na pocetku masu aplikacija. Uopce necu spominjati kako su mocne te platforme, punokrvni silverlight te XNA. Vidija san na nekom webinaru igru napravljenu u XNA. JOs tako ništa nisan vidija na ikojoj drugoj platformi, a vlasnik san iPhone-a 4 i iman sva moguca sranja za njega!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ga, vec trcim baciti 5000+kn na novi telefon koji cu za 5 min zavitlati u zid jer nema copy/paste, ne mogu odgovorit na poziv ak sam na Internetu (ili nesto drugo vezano uz multitasking), po svojoj prilici necu moci prebaciti podatke iz WM6.5 i tako dalje.......

Stvarno mi nije jasno, WM6.5 ima sve dok WM7 nema pol toga. Ko je tu lud? Dal bi ljudi kupovali Win7 da ima manje od Viste/XP?

0 0 hvala 0
16 godina

Pogledao sam emulator(WM7). Pa jel moglo biti jadnije? Ne mogu uositi tekst s tastature nego moram stiskati virtualnu tipkovnicu??

Gdje je osnovni set alata? Pa što nisu prvo pogledali Android emulator ... pa da vide kako je on napravljen?

16 godina

Zaključak je:
pozdravljamo konkurenciju, no Microsoft i dalje kasni za konkurencijom red veličine dvije godine.
Isto tako teško da će netko za "NEdovršeni" proizvod platiti isto kao i za potpuno gotove funkcionalne O.S. za mob.

a za dvije godine dok oni implementiraju bluetoth, multiT, potpunu kompatibilnost i ono najvažnije INTUITIVNOST....

Gledam sad ponudu mobitela  i to su sve MAŠINE skupe sa opakim procesorima koje će KOŠTATI!!!
bilo bi im bolje da su se ubacili u low ponudu mobitela i da u tome nađu tržište, gdi' će se sad klat sa
applom i HTC-om koji imaju tekuću stvar (da se tak izrazim)
programere koji ZNAJU i upoznati su sa problemima...
i da implementiraju koperaciju desktop kompjutera sa mobitelom...

OSIM ako ne... kao Chuk Norris ne ulove "Babu sa kolačima" Osmijeh
a to može samo on... ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja cu samo dati link na jednu dobru recenziju www.engadget.com/2010/07/19/windows-phone-7-in-depth-preview

Obzirom da je pisana jos u 7. mjesecu a onako je dobro uradjen posao, mislim da je zgodna za procitati. Ovaj OS ima svakako prednosti i mana, ali i potencijal koji je sigurno velik. Vidjet cemo sta ce biti u narednom periodu i koliko ce MS nastaviti ulagati u razvoj, ali sigurno jedan dobar upgrade bi mogao otkoniti dosta mana i sigurno povecati zadovoljstvo korisnika.

Takodje, sto se tice sucelja, ja bih se slozio da je to subjektivna stvar i meni se ovo okruzenje svidja upravo zbog jednostavnosti. Imao sam priliku vidjeti WP7 uzivo i moram reci da to sve poprilicno lijepo radi.

Sam koristim WM 6.5 i mogu reci da sam jako zadovoljan sa ovim OS-om. Steta je sto dosta stvari iz 6.5 fali, ali nekako imam osjecaj da ce se vecina funcija naci na WP7 u nekom skorijem periodu. Kao sto rekoh, vidjet cemo.

Neko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
  • No system-wide file manager
  • No videocalling
  • Limited third-party apps availability
  • No Bluetooth file transfers
  • No USB mass storage mode
  • No multitasking
  • No copy/paste
  • Too dependent on Zune software for computer file management and syncing
  • No music player equalisers
  • No Flash or Silverlight support in the web browser
  • No sign of free Bing maps Navigation so far
  • No DivX/XviD video support
  • No internet tethering support
  • Memory cards are not natively supported by the OS

Kad ovo sve poprave onda će WP7 bit dobar OS.

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

bome, poduza lista failova

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
skank666 kaže...

bome, poduza lista failova

Lako za duljinu liste. Problem je sto im nisu implementirane najbitnije stvari koje ocekujes od smartphone-a. Po meni su izdali ovaj OS nabrzaka. A to ce ih kostati uspjeha. Kako je artfull napisao za koju godinu ovo (valjda) bude ok OS.

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
  • No videocalling
  • No multitasking
  • No copy/paste

A koji onda smartphone OS je po tebi dobar? Niti jedan ne podržava sve ovo napisano

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Paolo2612 kaže...
dejo6 kaže...
  • No videocalling
  • No multitasking
  • No copy/paste

A koji onda smartphone OS je po tebi dobar? Niti jedan ne podržava sve ovo napisano

Android, Symbian?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 15:06 (tnakir).
17 godina
Paolo2612 kaže...
dejo6 kaže...
  • No videocalling
  • No multitasking
  • No copy/paste

S ovim zutim ni moj stari 2 godine LG nema problema, a nije ni smartphone :)

EDIT: Okay, Problem u Chromu. Ne radi marker. Idem na Firefox.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 15:15 (ukay1000).
16 godina

Ma isto kao vista :)

Winmo 8 ce biti zakon :) a do tada ce svi svoje nove telefone downgradeati na winmo 6.5

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

na svim se forumima pljuje po symbianu (sto je u jednu ruku i razumljivo)....

al symbian ima odlican multitasking, funkcionalan bluetooth bez instalacije raznoraznih fileova, solidan music player i da ne nabraja jos....

a to je sve imao i na nokiji 6600 koja je izasla davne 2003. godine....  i uz sve to mu nije potreban 1ghz procesor da bio radio fluidno... ja kad sam stavio modani android 2.1 na HTC G1, kao da sam mu Win 7 desktop verziju snimio....

danas imam osjecaj da mobiteli idu unazad a ne naprijed... i uvijek prodaju istu stvar....

uzmite za primjer jednu nokiu n95 koja je izasla prije 3 godine....

ima wifi, gps, 3.5mm utor, solidno brz OS, 5mpx, akcelometar i funkcionalna je sto je najvaznije...

a danas vam prodaju jedan HTC Desire (koji je ruku na srce odlican uredaj i nosao sam ga mjesec dana) koji po tom pitanju nije nista bolji... sve ima ko i ona sem TS ogromnog displaya i ugradenog kompasa...

i sad recite ko je tu lud??

ja kad sam uzeo Iphone 3g kojeg nisam stigao odmah jailbreakat... jedan momak mi hoce da posalje pjesmu... a ja mu govorim neka nemoj sad moram prvo otkljucat mob pa cu onda moc? a mob kosta masne pare...

tako isto i sa win 7.... novi OS sa milijun rupa.. i kad to sve pokrpaju onda ce rec mi imamo multitasking i ostale stvari.. jos ce to ponosno govorit a na symbianu to imas oduvijek za male pare....

nebi da e netko pogresno shvati, ne branim symbian i imao sma uredaje sa svim OS-evima al govorim cinjenice...

btw. sad gledam Nokia c7 sa 8mpx kamerom i fixnim focusom... ma dajte :D :D

17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Paolo2612 kaže...
dejo6 kaže...
  • No videocalling
  • No multitasking
  • No copy/paste

S ovim zutim ni moj stari 2 godine LG nema problema, a nije ni smartphone :)

Bome i moj 2 godine star N95 8GB podržava skoro sve sa ove liste. Jedino nema utor za mem. karticu i neman pojma koji je đava ovaj internet tethering....

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Paolo2612 kaže...
dejo6 kaže...
  • No videocalling
  • No multitasking
  • No copy/paste

Android, Symbian?

WP7 podržava divx/xvid

zune ima equalizer tako da je nelogično da zune softver u WP7 to nema (iako ne odbacujem tu mogućnost)

podržava memory kartice ali ih se nesmije vaditi (znači nešto kao trajno proširenje - znam da je loše izvedeno ali opet podržava)

Naravno da ima malo aplikacija kada je tek lansiran, niti jedan os nije ih imao pun k i još toliko na lansiranju

Badave tethering Androidu kada Verizon ga miče u Motorolinim mobitelima ili posebno naplaćuje. Opcija koja je upitna kod svakog mobitela i mrežnog operatera

Android nema Silverlight, a nemam pojma za Symbian

Uglavnom novinar je stavio zahtjeve koji danas niti jedan OS ne ispunjava (kompletno)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
Svi ga blate a niko ga nije vidio ocima uzivo ili dodirnuo. Logicno da prva verzija ima nedostataka, kad izbace update onda komentirajte. Ovak se neki prosipaju bezveze.
15 godina
neaktivan

Volio bih vidjeti link na kojem su opisani ovi nedostaci gore nabrojani.

Lista je poduga a neke od nabrojanih nedostaka nemaju logike. Vidjet cemo ubrzo..

Neko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pajdas2009 kaže...

Volio bih vidjeti link na kojem su opisani ovi nedostaci gore nabrojani.

Lista je poduga a neke od nabrojanih nedostaka nemaju logike. Vidjet cemo ubrzo..

U recenziji iz koje i je ta lista je većina nedostataka opisana: http://www.gsmarena.com/windows_phone_7-review-521.php

17 godina
JohnW kaže...

Ja san malo prčka po emulatoru i pravija neke gluposti  u SL i XNA. Mislim da je to dobitna kombinacija! Ove tehnologije i platforme su već poznate developerima pa ce bit odmah na pocetku masu aplikacija. Uopce necu spominjati kako su mocne te platforme, punokrvni silverlight te XNA. Vidija san na nekom webinaru igru napravljenu u XNA. JOs tako ništa nisan vidija na ikojoj drugoj platformi, a vlasnik san iPhone-a 4 i iman sva moguca sranja za njega!

WP7 podrzava XNA? To bi moglo biti veliko...

Think locally, act globally...
15 godina
neaktivan

Super, sad su ga izdali !

Možda je funkcionalan dosta.

Ali dizajn ne da je nula, nego je -1 :D

Onaj ogromno velik crni prostor WTF ???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SonicPlayer2 kaže...

Super, sad su ga izdali !

Možda je funkcionalan dosta.

Ali dizajn ne da je nula, nego je -1 :D

Onaj ogromno velik crni prostor WTF ???

Koji crni prostor??

Meni se dizajnom baš sviđa zapravo, dok mu funkcionalnost baš i nije na nekoj zavidnoj razini.

17 godina
neaktivan

Meni se dizajn baš sviđa! Ističe se od drugih OS-ova...

Darmok and Jalad at Tanagra.
17 godina

Nesto novo, igracka i cokolada. Kaze Baba Jaga da ce Windows Phone 7 biti dominantan OS u sljedecih 3 godine...

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Nesto novo, igracka i cokolada. Kaze Baba Jaga da ce Windows Phone 7 biti dominantan OS u sljedecih 3 godine...

Možda neče, još je predvidjela da će doći do rata u studenom 2010 pa tko zna, možda će Muslimani preuzeti M$ i preobratiti Gatesa na Islam

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan

:D Pogledaj malo bolje :D

15 godina
neaktivan
SonicPlayer2 kaže...

:D Pogledaj malo bolje :D

Misliš ono na drugoj slici? Ako sam dobro shvatio, to je tako samo na toj slici, pogledaj ovdje kako će izgledati: http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/features/default.aspx#people-hub

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice