Slaba prodaja Regze GL1

poruka: 10
|
čitano: 2.564
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slaba prodaja Regze GL1".
17 godina
Slaba prodaja Regze GL1

Što? Nemoguće. A cijena? Prava sitnica.

Zaista može svakog iznenaditi da kupci ne žele kupovati ultra-skupo, 12-inčno kolosalno smeće od monitora sa nevjerojatno beskorisnom i glupom opcijom za koju su k tome potrebne naočale.

Ljudi su zaista idioti, ne znaju prepoznati sjajnu priliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Slaba prodaja Regze GL1
nisi dobro procitao ovaj tv ne trazi 3d naocare, zato je u tim majusnim dijagonalama. ali zato cena hebe kevu samo tako.
18 godina
Quantum kaže...

Što? Nemoguće. A cijena? Prava sitnica.

Zaista može svakog iznenaditi da kupci ne žele kupovati ultra-skupo, 12-inčno kolosalno smeće od monitora sa nevjerojatno beskorisnom i glupom opcijom za koju su k tome potrebne naočale.

Ljudi su zaista idioti, ne znaju prepoznati sjajnu priliku.

Nije stvar u cijeni nego u veličini ekrana ... kome još treba tako mali televizor ?

17 godina
DowlaBoy kaže...
nisi dobro procitao ovaj tv ne trazi 3d naocare, zato je u tim majusnim dijagonalama. ali zato cena hebe kevu samo tako.

U pravu si - taj dio sam krivo pročitao.

No, 3D funkcionalnost? Pa tko to u svom domu ne bi želio? Što čekamo - sjurimo se u obližnje tokijske prčvarnice i riješimo ih ovih bargain-televizorčića.....

18 godina
neaktivan
Quantum kaže...
DowlaBoy kaže...

No, 3D funkcionalnost? Pa tko to u svom domu ne bi želio? Što čekamo - sjurimo se u obližnje tokijske prčvarnice i riješimo ih ovih bargain-televizorčića.....

Nije da se ne slažem s tobom, ali za 10 godina ćeš pisati na nekom forumu i pričati kako ti je bezveze holografski TV kad tvoj 3D TV sasvim dobro radi.

Nekad nam prodaju muda pod bubrege, ali ljudi će to kupiti jer neće proizvoditi druge tipove...

Kupi danas novi CD-ROM čitač ili CRT TV.

Svidjelo se nama to ili ne - napredak...

Btw, ništa osobno :-) Samo gledam malo kroz povjest...

17 godina
neaktivan
Slaba prodaja Regze GL1

Cijene - manji model od 12 inča košta 120000 jena, a veći, 20 inčni, 240000 jena - odnosno 7950 i 15900 kuna.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hrx kaže...

Cijene - manji model od 12 inča košta 120000 jena, a veći, 20 inčni, 240000 jena - odnosno 7950 i 15900 kuna.

Japancima je to ništa...

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
18 godina
neaktivan
Slaba prodaja Regze GL1

ovaj Masaaki Osumi je stvarno genije kad ima ovakva razmisljanja o povecanju prodaje hahaha

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ime kaže...
Quantum kaže...
DowlaBoy kaže...

Nije da se ne slažem s tobom, ali za 10 godina ćeš pisati na nekom forumu i pričati kako ti je bezveze holografski TV kad tvoj 3D TV sasvim dobro radi.

Nekad nam prodaju muda pod bubrege, ali ljudi će to kupiti jer neće proizvoditi druge tipove...

Kupi danas novi CD-ROM čitač ili CRT TV.

Svidjelo se nama to ili ne - napredak...

Btw, ništa osobno :-) Samo gledam malo kroz povjest...

Sve pet, međutim mislim da se to neće desiti, a evo i zašto.

Postoje određeni proizvodi koji kupcu ne donosi iole značajniji skok u zadovoljstvu, kvaliteti i/ili funkcionalnostima naprosto iz tog razloga što je proizvod predaleko od nekakve idealne krivulje tehnološkog razvoja. Drugim riječima, izuzme li se inercija (kao rubni i zapravo trivijalan slučaj kupovine nekog proizvoda koji nam zapravo i nije interesantan jer predstavlja kupnju bez izbora), mainstream kupac je marginalno motiviran ili čak kontramotiviran za kupnju tog proizvoda. Dakle, riječ o tehnološkom cul de sacu, odnosno jalovom tehnološkom napretku koji je plasiran tako da predstavlja bezobraznu i podlu zamku za tehnološki unsavvy korisnike s ciljem da im se izmuze novčanik, a dadne stvar promašene marketinške niše i, eufemizmom, upitne vrijednosti.

IMHO, karakteristični primjeri takvih proizvoda su: stari Spectrumov MicroDrive (sjeća li se toga još itko?), svi zvučnički sustavi > 5.1, Blu-Ray, 3D televizori. Siguran sam da se može naći još sijaset takvih klasa proizvoda. Analizirajmo malo te proizvode.

MicroDrive je svakako bio napredak u odnosu na tadašnju kazetu, međutim se pojavio u vrijeme kada više nikom nije trebao, barem ne po toj cijeni - dolazili su 5.25'' pogoni među obične smrtnike koji su jednostavno bili superiorniji proizvod. I jeftiniji. Uzmi 7.1+ zvučničke sustave - tko to zaista danas koristi? Bi li se isplatilo dati za to, recimo 500 ili 1000 kn više u odnosu na 5.1 zvučnički sustav? Neka bude i 100 kn razlike, no ja mislim da mainstream kupcu to jednostavno ne treba.

Jedna od stvari koja me osobito smeta su ti prokleti Blu-Ray RW driveovi. Koje je to smeće od proizvoda i bezočna pljačka ljudi! Pa kome to zaista treba po ovakvim cijenama!?! Da se razumijemo, readeri još kako tako (za filmofile i za igrače), premda su i oni bezobrazno preskupi, ali RW uređaj za 1300+ kn te medij koji košta 1 kn/GB - ja zaista ne razumijem tko to kupuje i za koje svrhe. Uza sve to, preskupi RW mediji su mizernog kapaciteta (25 GB, koja uvreda), što možeš staviti na to? Par igara ili par filmova, a za 6 mjeseci umjesto da se riješiš proklete hrpetine DVD-ova, ispostavlja se da si samo zamijenio jednu hrpu s malo manjom drugom hrpom, ali koja raste istom brzinom. Glupost!

Beskrajno je isplativije uzeti kakav prostran disk za storage i backup, pa ako treba i u RAID 1 i biti sasvim miran, s neusporedivo većom ugodnošću u radu i bez stotina glupih pločica koje ionako uskoro bacimo, radeći smeće i zagađujući okoliš. Prenosivost? Pa uz ovakve cijene radije ću uzeti kakav 500 GB 2.5'' disk uz ladicu (što sam i učinio). Najgore od svega - u laboratorijima i kojekakvim ladicama stoje nacrti gotovih optičkih sustava koji barataju s par redova veličina većim kapacitetima, ali se nikome to ne žuri plasirati jer se želi izvući i zadnja lipa naiv...hm, ljudima iz novčanika. Svesrdno se nadam skoroj smrti tog zastarjelog produkta i dolasku kakvog terabajtnog optičkog storagea koji bi bio iskoristiv. Ovakav Blu-Ray je čista smijurija.

Najzad, 3D televizori - ja jednostavno ne vidim tu ikakvu dodanu vrijednost za krajnjeg kupca. Pogledao sam nekoliko tih 3D uradaka u kinima i - bez obzira na naočale - ostao apsolutno nefasciniran. Totalno nekorisno i umarajuće za oči, a doživljaj filma nepromijenjen. Čemu to, s kojim ciljem, ja to jednostavno ne razumijem, a vidim da niti ljudi to ne razumiju i shodno tome, ne kupuju. Možda ćemo za 10 godina zaista imati LCD-ove koji će imati u sebi po defaultu 3D funkcije (nadam se da će se to moći isključiti), ali usporediti taj kvazi-3D sa holografijom nema smisla - holografski projektor će biti revolucija u zabavnoj industriji, ali mi to nećemo doživjeti.

Bottom line - zaista me zanima na koji način će ponuditi te "3D" televizore ljudima, a da ih oni zaista i kupe....

18 godina
Slaba prodaja Regze GL1

Ova Rozga stvarno nikome ne treba.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice