SETI "na čekanju“

poruka: 52
|
čitano: 5.630
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SETI "na čekanju“".
18 godina
neaktivan
SETI "na čekanju“

Ne kažem da je vjerovatno da će ovaj projekt dati rezultate u dogledno vrijeme (ili ikad), zbog veličine svemira (ništa bez warpa), ali ipak je žalosno da nema love za financiranje ovakvih projekata a 1000 puta više se troši na održavanje atomskih bombi...

15 3 hvala 0
18 godina
Re: SETI "na čekanju“

Gospon Worf, ja vas molim da vi urgirate tamo na Qo'noSu ako bismo mogli dobiti neku pinku za taj SETI iz predpristupnih fondova...

This space for rent!
18 godina
SETI "na čekanju“

Jeftinije je čekati da "oni" pronađu nas, nego se mučiti u potrazi za njima. :D

Svakom poklopcu lonac!

5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Gospon Worf, ja vas molim da vi urgirate tamo na Qo'noSu ako bismo mogli dobiti neku pinku za taj SETI iz predpristupnih fondova...

Bojim se da si zamijenio Klingonsko carstvo za Federaciju ili Europsku Uniju, mi nemamo predpristupne fondove a jedini način za pridružiti se jeste pokoriti se našoj Imperijalnoj Floti kad vas odluči posjetiti (ili biti uništeni naravno). Onaj tko moljaka novac kao ferengijevski peta'Q ni ne zaslužuje ratničku smrt, samo istrebljenje...

16 godina
neaktivan
SETI "na čekanju“

postoje brojni dokazi o izvanzemaljskom prisustvu kroz čitavu povijest naše planete

brojne vlade imaju dokaze dokaze a mnoge koriste i alien technology tako da rade reversed engineering od prikupljenih letjelica

pogledajete na na internetu dropa stones, dropa people  - u kini postoji selo u brdovitom dijelu kine gdje žive alieni

srušili su se prije nekoliko  tisuća godina i sklonili su se u pećine. lokalni ljudi se ih proganjali i ubijali zbog neobičnog izgleda ali su do danas uspjeli preživjeti - tko bude malo dublje proučavao o ovome naći će zanimljive podatke

link 1

link 2

link 3

samo je pitanje dana kada će vlade obajviti svjetu da su alieni odavno među nama (pitanje je socioloških, društvenih, vjerskih i inih reperkusija te objave)

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
SETI "na čekanju“

26 godina...

Dosad se niko nije javio!

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

postoje brojni dokazi o izvanzemaljskom prisustvu kroz čitavu povijest naše planete

brojne vlade imaju dokaze dokaze a mnoge koriste i alien technology tako da rade reversed engineering od prikupljenih letjelica

pogledajete na na internetu dropa stones, dropa people  - u kini postoji selo u brdovitom dijelu kine gdje žive alieni

srušili su se prije nekoliko  tisuća godina i sklonili su se u pećine. lokalni ljudi se ih proganjali i ubijali zbog neobičnog izgleda ali su do danas uspjeli preživjeti - tko bude malo dublje proučavao o ovome naći će zanimljive podatke

link 1

link 2

link 3

samo je pitanje dana kada će vlade obajviti svjetu da su alieni odavno među nama (pitanje je socioloških, društvenih, vjerskih i inih reperkusija te objave)

LOL, moga sam misliti da će ovo uslijediti !
Da, Tesla je izumio teleportaciju i teleportirao golemi brod u neku stijenu, Deniken je u svemu bio u pravu, piramide su sagradili ljudski robovi za svoje Goa'uld gospodare kao sletne platforme za njihove brodove Hattak klase, Bosna je puna piramida (i trokutastih pizza i ostalih suvenira),  u Imotskom su krugove u žitu napravili svemirski brodovi, kape od aluminijske folije sprečavaju kontrolu uma a ja u frižideru držim dijelove vanzemaljaca...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 0:37 (Enkidu).
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

26 godina...

Dosad se niko nije javio!

S obzirom na fizičke raspone svemira možda se načekamo još par miljuna ili milijardi godina, a ne 26 !

Kao što rekoh, ništa bez warp / hyperspace / quantum slipstream pogona, stargateova, wormholeova, spacial portala ili tako nečega...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 0:24 (Enkidu).
18 godina
Pupi kaže...

Jeftinije je čekati da "oni" pronađu nas, nego se mučiti u potrazi za njima. :D

Pa naši susedi ili oni su nas vec odavno pronašli, kaj onda radi SETI uz ovaj "službeni" posel vjerojatno pere lovu za nekog specificnog poslodavca fuckaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
neaktivan
SETI "na čekanju“

A mozda smo mi najintelegentnija rasa u svemiru.....

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Samo ako smo jedina...

A jedna od najglupljih smo zasigurno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 0:35 (Enkidu).
18 godina
Enkidu kaže...
Drago kaže...

Bojim se da si zamijenio Klingonsko carstvo za Federaciju ili Europsku Uniju, mi nemamo predpristupne fondove a jedini način za pridružiti se jeste pokoriti se našoj Imperijalnoj Floti kad vas odluči posjetiti (ili biti uništeni naravno). Onaj tko moljaka novac kao ferengijevski peta'Q ni ne zaslužuje ratničku smrt, samo istrebljenje...

Vidit ćemo kad vas naguze Kardasijanci i Dominij tko će moljakati...

This space for rent!
18 godina
SETI "na čekanju“

SETI je ili nesposoban ili namjerno nisu našli nešto, a možda se cijeli projekt koristi za nešto totalno drugo. U svakom slučaju, nisu vrijedni spomena.

2 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

SETI je ili nesposoban ili namjerno nisu našli nešto, a možda se cijeli projekt koristi za nešto totalno drugo. U svakom slučaju, nisu vrijedni spomena.

Ovo "totalno drugo" mi se cini vrlo logicnije kada je SETI nastao. Nije bilo interneta, sateliti su bili primitivniji.....

16 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Mala je mogućnost da u tolikom prostranstvu u toliko kratko vrijeme čuješ nešto, vrlo mala... ali glupo je biti tehnološki u mogućnosti slušati, a ne željeti slušati. Jednostavno moramo biti znatiželjni

18 godina
SETI "na čekanju“

Kako je netko rekao, javna je tajna da seti uhljebio par podobnih i pere tuđu lovu za ništa. Da nije tako, bez beda bi i dalje nalazili sponzorstvo, milijardera u maerici barem ne manjka.

Evo jedne debate, ukratko da budemo ontopic, analogno radio odašiljanje neselektivno u svim smjerovima (i u svemir) je vrlo zastarjelo i za zemljane,

dakle i mi ćemo uskoro postati "radiosilent" (direktne satelitske veze i digitalno emitiranje je preslabo) - dakle u povijesti ljudskog roda, nekih 200 000 godina, ili još bolje,

u povijesti života na zemlji (nešto preko 3 milijarde godina) mi semo odašiljali u svemir, cca 60 godina.

Ako je pretpostaviti da su druge civilizacije išle istim razvitkom (a lako je moguće da su bile i pametnije u ekonimiji sa rasipanjem energije u svemir) nema

teoretske šanse da ćemo uloviti nekoga ko je shodno udaljenosti svjetlosnih godina, upravo sada do nas dospio sa radio signalima i mi baš ipiljili teleskope u to... dakle oni sa parama

to još lakše i preciznije izvuku iz detaljnije Drakeove jednadžbe (eto jednadžba osnivača setija se okrenula protiv vlastite udruge) i kažu setiju, "ajte vi radite neš pametnije".

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Šanse jesu šanse ali base line je da je cijena slušanja svemira ili namjernog odašiljanja u svemir potpuno zanemariva u odnosu na sve ostalo na što čovječanstvo troši svoj novac (od čega su neke stvari, kao oružje i iPhoneovi, vrlo blesava investicija).
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Enkidu kaže...
Drago kaže...

Vidit ćemo kad vas naguze Kardasijanci i Dominij tko će moljakati...

Zavaria sam na onu sliku... {#}

16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
Geophysics kaže...

link 1

link 2

link 3

LOL, moga sam misliti da će ovo uslijediti !
Da, Tesla je izumio teleportaciju i teleportirao golemi brod u neku stijenu, Deniken je u svemu bio u pravu, piramide su sagradili ljudski robovi za svoje Goa'uld gospodare kao sletne platforme za njihove brodove Hattak klase, Bosna je puna piramida (i trokutastih pizza i ostalih suvenira),  u Imotskom su krugove u žitu napravili svemirski brodovi, kape od aluminijske folije sprečavaju kontrolu uma a ja u frižideru držim dijelove vanzemaljaca...

šta si mogao misliti da će sljediti, pa ova nabrajanja koja si ti rekao nisam spomenuo i to su gluposti

i ti koji imaš sliku klingonca bi trebao biti više open minded a ne ismijavati sve što ne razumiješ, nisi proučavao i nemožeš shvatiti

da bi mogao argumentirano raspravljati o nečemu moraš to poznavati a ne pokušati biti najglasniji i brdom postova spamati

dali si pogledao 3i link koji kaže

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nsa-objavila-dokumente-koji-potvrdzuju-postojanje-izvanzemaljskog-zivota.html

a to je vijest od danas

"National Security Agency ili skraćeno NSA je, među ostalim, u dokumentima objavio sadržaj čak 29 poruka primljenih putem satelitske mreže. Dijelovi poruka koji su dekodirani, navodno, sadrže periodni sustav elemenata i jednadžbe za koje stručnjaci nisu znali što opisuju"

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 2:19 (Geophysics).
18 godina
SETI "na čekanju“

Na ovaj SETI je potroseno struje i struje, milijuni sati procesorskog vremena i nije se otkrilo nista. LOL... Nije ni cudo sto su ih ugasili.

Mentalist je moj idol...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja još uvijek čuvam svoj Certificate of Computation :)
I'm from Hollywood
18 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

šta si mogao misliti da će sljediti, pa ova nabrajanja koja si ti rekao nisam spomenuo i to su gluposti

i ti koji imaš sliku klingonca bi trebao biti više open minded a ne ismijavati sve što ne razumiješ, nisi proučavao i nemožeš shvatiti

da bi mogao argumentirano raspravljati o nečemu moraš to poznavati a ne pokušati biti najglasniji i brdom postova spamati

dali si pogledao 3i link koji kaže

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nsa-objavila-dokumente-koji-potvrdzuju-postojanje-izvanzemaljskog-zivota.html

a to je vijest od danas

"National Security Agency ili skraćeno NSA je, među ostalim, u dokumentima objavio sadržaj čak 29 poruka primljenih putem satelitske mreže. Dijelovi poruka koji su dekodirani, navodno, sadrže periodni sustav elemenata i jednadžbe za koje stručnjaci nisu znali što opisuju"

Javi se sa linkovima dok budes nasao takav clanak na nekom relevantnom novinarskom portalu npr. http://www.bbc.co.uk/ & http://www.guardian.co.uk/ & NYT, a ne na portalu koji se bavi klošarskim novinarstvom sa svojim poluškolovanim novinarima. A do onda bacaj te članke sa takvih portala poluškolovanim ljudima a ne ovdje, jer su njima namjenjeni.

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 9:35 (Koki007).
18 godina
Koki007 kaže...

Javi se sa linkovima dok budes nasao takav clanak na nekom relevantnom novinarskom portalu npr. http://www.bbc.co.uk/ & http://www.guardian.co.uk/ & NYT, a ne na portalu koji se bavi klošarskim novinarstvom sa svojim poluškolovanim novinarima. A do onda bacaj te članke sa takvih portala poluškolovanim ljudima a ne ovdje, jer su njima namjenjeni.

http://www.nsa.gov/public_info/declass/ufo/index.shtml

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina

Nepotrebno ponovljeni link s Dnevnik.hr., K tome ja ne mogu naći taj dokument u kojem se kaže da su preko satelitske mreže uhvatili vanzemaljsku komunikaciju u kojoj se javlja periodni sustav elemenata i sve oštalo što piše na Dnevnik.hr. 

BTW, vidim da se NSA na ovom prvotnom linku dobro zabavlja pa stavlja i tekstove iz Enquirera, ali to nisu službeni dokumenti. 

Dakle, može li link na konkretni dokument ili dokumente koji spominje vanzemaljsku komunikaciju koja nam šalje periodnu tablicu elemenata?

This space for rent!
18 godina
neaktivan

A ti nam naravno mozes pokazati gdje se tu nalazi citat u kojem, da citiram dnevnik.hr, "NSA potvrđuje postojanje izvanzemaljskog života"?

Ili si to ovdje stavio onako bezveze?

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 12:32 (Koki007).
18 godina
Drago kaže...

Nepotrebno ponovljeni link s Dnevnik.hr., K tome ja ne mogu naći taj dokument u kojem se kaže da su preko satelitske mreže uhvatili vanzemaljsku komunikaciju u kojoj se javlja periodni sustav elemenata i sve oštalo što piše na Dnevnik.hr. 

BTW, vidim da se NSA na ovom prvotnom linku dobro zabavlja pa stavlja i tekstove iz Enquirera, ali to nisu službeni dokumenti. 

Dakle, može li link na konkretni dokument ili dokumente koji spominje vanzemaljsku komunikaciju koja nam šalje periodnu tablicu elemenata?

naravno da može...nisam očekivao da baš sve moram crtati, doduše

http://www.nsa.gov/public_info/_files/ufo/key_to_et_messages.pdf

stranica 20 pa nadalje, da se ne mučiš čitajući sve {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 12:39 (segregator).
18 godina

Hvala na linku.

Po meni je ovo ništa. Ovo je  dokument nepoznate starosti i autentičnosti, koji navodno otkriva svemirske signale, a koji daju periodnu tablicu. Nikakav dokaz signala ne postoji, imamo navodnu analizu nekog "Dr. H. Champagnea" o kojem ništa ne znamo (uglavnom dobivam neke zubare i plastične kirurge kad tražim to ime na webu, nikakv kriptolog, matematičar ili nešto slično ne iskrsava nigdje), uopće ne znamo okolnosti u kojima je nastao dokument niti da li je ikada prošao ono što se zove peer-review. 

Znam da vas koji vjerujete u vanzemaljsko porijeklo NLO-a ovo neće razuvjeriti, ali da s ovakvim nečim dođeš na sud dokazivati bilo što, pravo na parcelu ili dokaz vlasništva na stolnom lampom, samo bi te otpilili. 

Ovo me malo podsjeća na 60-te i otkriće pulsara LGM-1 (Little Green Man 1) za kojega se prvotno mislilo da je navigacijski uređaj napredne svemirske civilizacije zbog svog vrlo pravilnog pulsiranja i uskog pojasnog snopa. Fred Hoyle je dao dokaz da se radi o neutronskoj zvijezdi, u međuvremenu višestruko potvrđen, a nađeno je i još pulsara. Međutim, iza LGM-1 je stajao stvarni dokaz - snimke signala i informacije koje su višestruko provjerene u znanstvenoj zajednici.

Ovdje toga nema. 

Općenito sam skeptičan prema obavještajnim agencijama koje daju ovakve "informacije", a vidim da i BBC i CNN, primjerice, gaje iste osjećaje.

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Hvala na linku.

Po meni je ovo ništa. Ovo je  dokument nepoznate starosti i autentičnosti, koji navodno otkriva svemirske signale, a koji daju periodnu tablicu. Nikakav dokaz signala ne postoji, imamo navodnu analizu nekog "Dr. H. Champagnea" o kojem ništa ne znamo (uglavnom dobivam neke zubare i plastične kirurge kad tražim to ime na webu, nikakv kriptolog, matematičar ili nešto slično ne iskrsava nigdje), uopće ne znamo okolnosti u kojima je nastao dokument niti da li je ikada prošao ono što se zove peer-review. 

Ne tvrdim ja ništa, sasvim moguće da je u pitanju zajebancija nekog u NSA kome je bilo dosadno na poslu, ali eto, link je tu pa nek tumači kako ko hoće

A BBC i CNN su ti puni dokaza o Saddamovim WMD-ima

Edit: a glede underground geek ufo lone gunmen legende Howarda Campaignea, nije mi jasno da ima ljudi u časopisu tipa Bug koji nisu čuli za njega (to je kao da npr Oleg ne zna

za  Gurdjieffa). Evo link na jedan od njegovih legendarnih (i rijetkih) istupa u javnosti:

http://www.ivorcatt.com/47c.htm

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 14:12 (segregator).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Na ovaj SETI je potroseno struje i struje, milijuni sati procesorskog vremena i nije se otkrilo nista. LOL... Nije ni cudo sto su ih ugasili.

A ti si možda očekivao da će čim se ušteka poteći poruke i smileyi od raznih alienskih civilizacija ? Ono - "Pa di ste dosad bili rođo, brate ?"

Kao što rekoh s obzirom na veličinu svemira (milijarde svjetlosnih godina !), brzinu svjetlosti (ako pretpostavimo da taj zakon fizike nije moguće zaobići nekakvim savijanjem prostora) i vremenske okvire o kojima se radi (15 milijardi godina dosad, ko zna koliko još će trajati) vjerojatnost da SETI detektira išta u idućih milijun godina je zanemariva, ali se mora pokušati.

Ili ti misliš da je Las Vegas vrijedniji utroška struje nego SETI, i to daleko, daleko više struje ? Ja osobno mislim da je ovo prvo najgluplji i najbesmisleniji veliki poduhvat čovječanstva dosad.

Sa ovakvim razmišljanjem nije čudo da je svemirski program u k... i da nismo nigdi pametno otišli od '69. Umisto u zvijezde gledamo u noge, ili još bolje u Big Brother...

P.S.

Fascinantno kako u temi (tj. komentarima) o SETI-ju većina ljudi ni ne govori o SETI-ju nego o NLO-ima i teorijama urote i ko je vjernik a ko nevjernik, dvije trećine ljudi odi je promašilo temu...

P.P.S.

Sva sreća da su se sad pohlepni kapitalisti sjetili da bi se moglo izvući šta para od bogatuna za joy-rideove u orbitu, je da je malo ponižavajuće za ljude kao vrstu da im je svemir važniji kao theme park nego kao neistraženo prostranstvo (final frontier), ali ta prizemna ljudska pohlepa će barem dovesti do razvoja tehnologije više nego što trenutačno radi svemirski program NASA-e i ESA-e...

Zanimljivo kako se priroda tehnološkog napretka promijenila, od starog vijeka do relativno nedavno tehnologiju i ljudsko znanje su unaprijeđivali talentirani pojedinci ili radi neizdržive znatiželje da shvate svijet oko sebe ili da bi poboljšali taj svijet, a danas većinu tehnološkog i znanstvenog napretka proizvode korporacije vođene isključivo financijskim interesima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 17:07 (Enkidu).
17 godina
Kao što je rekao Nenad Raos u svojoj knjizi Daleki svjetovi da smo mi možda domoroci koji udarajući u bubnjeve želimo da se javimo nekome, dok svuda oko nas i kroz nas prolaze radiotalasi drugih civilizacija. Ja sam radije da se pare daju za te bubnjeve nego za lukove i strijele. Ali mi često ne želimo slušati ni sami sebe...
Meda
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice