Savjetovanjem do pravog studija

poruka: 55
|
čitano: 6.257
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Savjetovanjem do pravog studija".
15 godina
neaktivan

Naravno, to je karakterna osobina, no upravo ovo po čemu se pljuje (prezentacije i slično), naučete te pripremati materijale i izlagati ih, što sigurno nećeš dobiti uz debele knjižurine i neprospavane noći vježbanja matematike. Kontraproduktivno.

Ono što je u Hrvatskoj hitno potrebno jest potpuna privatizacija visokoškolskog obrazovanja. Rasprodati fakultete sposobnim domaćim i stranim ulagačima. Hitno poslati u mirovinu fosile od 70-80 godina. Potpuno redefinirati studijski program na sveučilištima i približiti ih potrebama tržišta.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetovanjem do pravog studija
funat kaže...

upravo u ovakvom pristupu ("ja to ne moram znati") i jest problem. na taj način se stvaraju fah-idioti i galofak generacija. ne kažem da za stručni studij nema razloga (postojeća radna snaga), ali mislim da 18godišnjacima ne treba stručni studij reklamirati kao alternativu sveučilišnom. to je jednostavno krivo - jer će neki pametni klinac koji bi mogao do kraja iskoristiti svoje potencijale na faksu na kraju završiti klikajući po Accessu na "smjeru Baze podataka".

druga stvar su i te hajke protiv matematika. na FOI su podlegli tim kritikama pa na matematičkim kolegijima uvode gluposti poput seminara i projekata u pythonu. razmažena balavurdija nije u stanju riješavati Demidoviča pa im daju bodove na razne "aktivnosti" i "projekte" ne bi li podigli stupanj prolaznosti. opasan je taj put linijom manjeg otpora.

Ja mislim da ti ne razumiješ pojam stručnog studija. Ko će to ići na stručni studij a završio je 4 ili 5 godina faksa? A što stvaraju sveučilišno fakulteti sada? Ekipu sa ogromnim znanjem o svemu ali u biti ni o čemu.

ikanizaj kaže...

nisam rekao da mora bii osnova, nego da ćeš definitivno bolje programirati ukoliko poznaješ c++, nego ako ga ne znaš. Čisto toliko.

nego, u programu mi se čini da je kolegij programiranje c, a ne c++

da, i ja se slažem da je matematika jako važna za programiranje i da ju je potrebno dobro znati.

kao što rekoh, radi se i C++. Matematike ima koliko je potrebno. Definitivno ne 3 godine.

funat kaže...

niti jedna škola te neće naučiti voditi. to je jedna od najvećih laži koja se uzastopno ponavlja ne bi li postala istina.

Tako je! Vođe se rađaju! Daj molim te ne trkeljaj.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
protjeran
ikanizaj kaže...

s obzirom da se ovakve "vijesti" pišu samo za algebrin studij, mislim da bi prema svim drugim školama, veleučilištima i sveučilištima bilo fer da se uz ovakvu "vijest" napiše ono što zapravo jest, plaćen oglas...

baš bi bilo zanimljivo da saznamo koliko bug trži od algbre što im putem plaćenih vijesti služe kao reklamni pano, ali sve ono u stilu nije to reklama vidiš da je članak u pitanju...

Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
17 godina
Sinatra kaže...

Ništa neobično, jer kolegije na sveučilišnim studijima vode nezainteresirani profesori koji su upali u kolotečinu zastarjelim programom u svojih 40 godina staža, dok stručne vode direktori vrlo uspješnih firmi, dekani i drugi znanstvenici koji prate trandove i potraživanja tržišta.

Misliš dekani privatnih ili dekani sveučilišnih? Ako privatnih, zašto dekani i drugi znanstvenici? Pa nije nužno dekan=znanstvenik. Isto kao što ni znanstvenik ne mora biti profesor. Zašto misliš da oni na privatnim nisu nadrkani? I da ovaj sa FERa, FOIa, PMFa nema npr. svoju informatičku firmu?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 13:09 (Pero Dinamit).
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Ja mislim da ti ne razumiješ pojam stručnog studija. Ko će to ići na stručni studij a završio je 4 ili 5 godina faksa? A što stvaraju sveučilišno fakulteti sada? Ekipu sa ogromnim znanjem o svemu ali u biti ni o čemu.

iznenađuju tvoji argumenti - podsjećaju me na argumente studenata 2. godine FOI-a koji bi željeli na programiranju učiti izradu aplikacija za Facebook. To je za očekivati od nekoga sa 19 godina i srednjom ekonomskom u Čakovcu - ali od odrasle akademski obrazovane osobe je poprilično iznenađenje. tu je barem 3 puta napisano da stručni studiji služe DOškolovavanju ljudi sa srednjom školom KOJI VEĆ RADE. s tom svrhom su osnovani TVZ prije 40 godina i niz drugih veleučilišta (ili javnih učilišta). moguće je doškolovavati i fakultetski obrazovane ljude koji su radom napredovali u hijerarhiji - tomu služe MBA programi. 

ali ovo što rade so called privatne "visoke škole" redom je legalizirani kriminal i obmana - prodaju diplome lijenoj djeci bogataša i jadnim nezaposlenim ljudima uz nadu da će zaista nekome konkurirati. tu predvode razne "menadžerske akademije" koje izvlače novac ionako osiromašenom puku koji se nada čarobnoj formuli za put do bogatstva. 

16 godina
protjeran
funat kaže...
mfrankovic kaže...

iznenađuju tvoji argumenti - podsjećaju me na argumente studenata 2. godine FOI-a koji bi željeli na programiranju učiti izradu aplikacija za Facebook. To je za očekivati od nekoga sa 19 godina i srednjom ekonomskom u Čakovcu - ali od odrasle akademski obrazovane osobe je poprilično iznenađenje. tu je barem 3 puta napisano da stručni studiji služe DOškolovavanju ljudi sa srednjom školom KOJI VEĆ RADE. s tom svrhom su osnovani TVZ prije 40 godina i niz drugih veleučilišta (ili javnih učilišta). moguće je doškolovavati i fakultetski obrazovane ljude koji su radom napredovali u hijerarhiji - tomu služe MBA programi. 

ali ovo što rade so called privatne "visoke škole" redom je legalizirani kriminal i obmana - prodaju diplome lijenoj djeci bogataša i jadnim nezaposlenim ljudima uz nadu da će zaista nekome konkurirati. tu predvode razne "menadžerske akademije" koje izvlače novac ionako osiromašenom puku koji se nada čarobnoj formuli za put do bogatstva. 

sudeći po reakcijama brojnih forumaša koji su prevareni postali ovdje složio bih se sa svime, a pogotovo s boldanim. nikom ne držim stranu zanima me samo istina.

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Tako je! Vođe se rađaju! Daj molim te ne trkeljaj.

Još jedna laž koja se uzastopnim ponavljanjem pokušava pretvoriti u istinu jest ta da se moderan menadžment ne mora razumjeti u problemsku domenu - da dobar voditelj gradilišta sutra može voditi restoran ili firmu za preradu kože. to je naravno glupost i demantirano u svim industrijama (svi top manageri su iznikli iz vlastite struke - sa ili bez faksa). nekako se eto to još drži u ekonomskoj priči jer jadni ekonomisti baš i nemaju nekih skillova pa se guraju u menadžment raznih industrija u "realnom sektoru". pokušavaju tu svoju priču o "univerzalnoj  vještini vođenja" progurati kao znanstvenu činjenicu, ali akademska zajednica uglavnom rezervirano gleda na takve pokušaje i više manje drži te diletante na distanci. 

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
funat kaže...
mfrankovic kaže...

sudeći po reakcijama brojnih forumaša koji su prevareni postali ovdje složio bih se sa svime, a pogotovo s boldanim. nikom ne držim stranu zanima me samo istina.

naravno - to ima i svoje razorne posljedice:

http://www.newsweek.com/2009/07/31/b-school-backlash.html

16 godina
protjeran

opće je poznato da se vođe rađaju. nekim treba škola, a nekima ne, vi koji ne vjerujete pogledajte povijest.
kad bi škola mogla garantirat vođu onda bi svi sa diplomom bili vrhunski manageri.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 13:29 (karakteran).
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Ono što je u Hrvatskoj hitno potrebno jest potpuna privatizacija visokoškolskog obrazovanja. Rasprodati fakultete sposobnim domaćim i stranim ulagačima. Hitno poslati u mirovinu fosile od 70-80 godina. Potpuno redefinirati studijski program na sveučilištima i približiti ih potrebama tržišta.

Za ovako nešto (veleizdaja) bih te do 1990. poslao na Goli otok na 20 godina hlađenja. Privatizacija visokog školstva i posljedično ukidanje autonomije Sveučilišta dovele bi do konačnog sloma razvoja nezavisne misli u Hrvatskoj i potčinjavanju obrazovanja stanovništva stranom kapitalu. Konačni rezultat bio bi programirana i isprana radna snaga za repetitivne i pomoćne poslove dok bi razvoj u potpunosti ostao u zemaljama vlasnicama kapitala. Ovako nešto se već pokušava i potkopavanjem i komercijalizacijom državnih sveučilišta - i uspjeh toga bi bio ravan katastrofi. I to katastrofi većoj od svih bitaka i mađarizacija i vidovdanskih ustava zajedno.

17 godina
neaktivan
istinu ćeš najbolje saznati kada se sa diplomom privatne škole pokušaš zaposliti u nekoj firmi s kojom ta privatna škola nema veze i koja ne reklamira tu privatnu školu jer su vlasnik firme i netko u školi dobri poznanici ili ista osoba. Sve ćeš shvatiti kada će ta firma zaposliti nekoga sa sveučilišnom diplomom prije nego tebe.

A kod prijave na natječaj će ti uslijediti ono standardno pitanje, a vi ste to višu završili. Vjeruj mi 99% tržišta rada još uvijek sve dijeli na višu i visoku... Čak i u našoj branši gdje bi trebali koliko toliko shvaćati razliku...

Igor
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 14:33 (ikanizaj).
16 godina
protjeran
ikanizaj kaže...
istinu ćeš najbolje saznati kada se sa diplomom privatne škole pokušaš zaposliti u nekoj firmi s kojom ta privatna škola nema veze i koja ne reklamira tu privatnu školu jer su vlasnik firme i netko u školi dobri poznanici ili ista osoba. Sve ćeš shvatiti kada će ta firma zaposliti nekoga sa sveučilišnom diplomom prije nego tebe.

A kod prijave na natječaj će ti uslijediti ono standardno pitanje, a vi ste to višu završili. Vjeruj mi 99% tržišta rada još uvijek sve dijeli na višu i visoku... Čak i u našoj branši gdje bi trebali koliko toliko shvaćati razliku...

boldano je bit teme. {#}

17 godina
neaktivan
ikanizaj kaže...

da - oni misle da je stručni studij "viša", a nije čak ni to (jer se pod tim danas više podrazumijeva sveučilišni preddiplomski). stručni studij (kod IT-a) je zapravo nabrijani certifikat da znaš klikat po nečemu (uglavnom po alatima firme koja sponzorira taj studij). od tog studija više vrijede standardni certifikati i iskustvo.

17 godina
neaktivan
funat kaže...
ikanizaj kaže...

da - oni misle da je stručni studij "viša", a nije čak ni to (jer se pod tim danas više podrazumijeva sveučilišni preddiplomski). stručni studij (kod IT-a) je zapravo nabrijani certifikat da znaš klikat po nečemu (uglavnom po alatima firme koja sponzorira taj studij). od tog studija više vrijede standardni certifikati i iskustvo.

dobro nije baš tako, preddiplomski studij je nešto na čemu rijetko tko staje, tako da večina nastavlja na diplomskom.

Visoke škole su stvarno stručni studiji i treba znati razliku između stručnog i sveučilišnog preddiplomskog. Ali govoriti da je tečaj je preveliko podcijenjivanje i pljuvanje bez razloga.

Igor
17 godina
neaktivan
ikanizaj kaže...

dobro nije baš tako, preddiplomski studij je nešto na čemu rijetko tko staje, tako da večina nastavlja na diplomskom.

Visoke škole su stvarno stručni studiji i treba znati razliku između stručnog i sveučilišnog preddiplomskog. Ali govoriti da je tečaj je preveliko podcijenjivanje i pljuvanje bez razloga.

A što reći kada na jednom od tih studija na smjeru za baze podataka na kolegiju "Baze 1" rade Access, a na kolegiju "Baze 2" MS SQL? Zašto ne PostgreSQL? Zašto ne normalne forme? To je GORE od certificiranog tečaja i ta ekipa s kojom sam pričao nakon tog studija ne bi bila u stanju položiti analogni MS-ov MOC (koji pokriva te alate). Trkeljaju bezveze i znaju osnove osnova - jadna firma koja ih zaposli. Imao sam u firmi jednu curu koja je završila takvo nešto. Napravila je bazu od 10 tablica od čega 5 nije bilo s ničim povezano. Referencijalni integritet je njoj bio valjda članak iz Cosma o vjernosti u vezama, a za primarni ključ je vjerovatno mislila da je USB stick za "otključavanje kompjutera".

15 godina
neaktivan
funat kaže...
ikanizaj kaže...

A što reći kada na jednom od tih studija na smjeru za baze podataka na kolegiju "Baze 1" rade Access, a na kolegiju "Baze 2" MS SQL? Zašto ne PostgreSQL?

Ne razumijem čemu ovakvo besmisleno trkeljanje? Kao, nešto fali Accessu da se na njemu ne mogu naučiti osnove rada s bazama, referencijalni integritet i normalizacija? I što uopće hoćeš protiv MS SQL-a? To je profesionalna baza podataka i tamo se na tom kolegiju sigurno ne radi o povezivanju dvije tablice primarnim ključem već triggerima, stored procedurama, replikaciji i sličnim stvarima koje se koriste na profesionalnom nivou. I sve ostale baze imaju isti princip rada i ništa bolje se ne bi profitiralo s PostgreSQL.

No da se vratimo na temu; Mene zanima odakle se došlo do tolike paprene cijene studija? Kao da su se pod okriljem tog studija studentima ugurali i certifikati koji ih možda niti ne zanimaju a ionako ih moraju platiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 16:37 (Don Salvatore).
17 godina
neaktivan
Kako ces koristeci access nekome demonstrirati dekompoziciju u 2nf? Bas me zanima. Klikanje po alatu je klikanje po alatu i to mogu nauciti i svog desetgodisnjeg brata. Al to i nije tema strucnog studija i s time se slazemo.
Ono s cime se ne slazemo jest to da li je normalna forma zastarjeli koncept? Jer po nasim 'strucnjacima' jest.
A za cijenu znas odgovor. Svi ga znaju.
17 godina

Ova teme je postala totalno neproduktivna i osim kmečanja i samožaljenja iz nje ništa korisno ne može izaći. Kao što rekoh, svako ima pravo izbora da upiše što god hoće. Tvrditi da se na privatnim visokim školama kupuju diplome i to tvrditi sa maltene 100 % sigurnošću je totalno debilno. Po tome bi se ekonomski fakultet i prometni fakultet mogli odmah zatvorit, a to su državne ustanove.

Sveučilište je neovisno ko šta je Portoriko neovisan o SAD-u.

Što se tiče cijene, sve visoke škole su otprilike na istoj razini cijena po godini. Pitanje da li je neki kolegoij potreban ili ne može se postaviti i na državnom fakultetu. Ali vidi vraga, izgleda da je državni fakultet bolji u tome jer je džaba. I onda se može studirat miljon godina kad drugi plaćaju.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mfrankovic kaže...
Pogledao sam kolegije i na FOI-u. Ne znam što da kažem. Financijska matematika? FIT? Ovo je ko pola ekonomija a pola teorijska znanja iz informatike. Sorry, ali to nije ono što se danas traži, po mom skromnom mišljenu. Traže se konkretna znanja iz programiranja (FER pokriva) i adminstracije heterogenih okruženja ili samo Linux/Win okruženja. Ni FER ni FOI tako nešto ne nude u potpunosti.

Da, čudno božje što na faksu u Varaždinu gdje svaka ulica ima dvije banke postoje takvi kolegiji! Stvarno šok i nevjerica! Osim toga na preddiplomskom studiju postoje dva smjera - informacijski sustavi i poslovni sustavi.

Problem zastarjelosti gradiva nije problem fakulteta već profesora. 

Ja ti mogu dati primjerena FOIu gdje je prvi sat došao asistent, otvorio moj-posao prelistao oglase, izvukao van tehnologije koje su najtraženije i reko da na ovom kolegiju ove godine da položimo kolegij moramo znati raditi u tim tehnologijama.

Plan programa se mijenja svake 4 godine (FOI) i imao sam tu (ne)sreću doživjeti tu izmjenu. Izmjene su bile, blago rečeno, dramatične.

Trenutno me na jednom drugom kolegiji lagano šopaju HTML5 i CSS3.

Pored toga na FOIu svake godine postoji FOI Core, natjecanje, u kojem studenti riješavaju case studije koje su im zadala poduzeća na tržištu.

Na FOIu postoji Razmjena vještina, okupljanje stručnjaka koji prezentiraju svoja znanja. Dobar dio njih dolazi iz firmi na tržištu.

Na predavanjima nerijetko gostuju predavači koji uklope sadržaj kolegija u stvarni svijet (tipa ta nesretna Financijska matematika gdje ti dođe žena iz Alliancea (mislim, nisam ziher) i govori što očekuje od ljudi iz inf. potpore i općenito što je njoj posao i kako ga obavlja).

No nije to ni glavni problem ovdje...

Pitanje je što meni nudi privatna visokoškolska ustanova? Ja na FOIu sam upoznao stručnjake koji su vrh elite u svojim područjima (pr. H. Welte).

Meni ako dosadi ovaj naš zastarjeli sustav, lagano mogu na razmjenu vani.

Ja na FOIu imam cijelo čudo prilika da odem na XY natjecanja / skupove svugdje na svijetu. Na FOIu mogu graditi mrežu kontakata sa sadašnjim i budućim stručnjacima iz cijeloga svijeta.

Ja trenutno na FOIu (nevezano uz gradivo studija) dobivam iz prve ruke znjanje koje je up-up-up-to-date iz veoma specifičnog područja.

Ja se mogu složiti da tako nešto nije dostupno svakome studentu i da sam morao imati i malo sreće da dođem u poziciju u kojoj sam sada. Ja ću prvi početi pljuvati po FOIu jer moju generaciju uprava faksa je nekoliko puta izigrala. Ali stavljati visokoškolske ustanove uz bok FOIu je apsolutno smješno.

Navedi mi samo jedan jedini razlog / situaciju / priliku / što već što mi Visoka škola za račurstvo (ili kako se već zove) pruža, a FOI mi to ne može...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Da, čudno božje što na faksu u Varaždinu gdje svaka ulica ima dvije banke postoje takvi kolegiji! Stvarno šok i nevjerica! Osim toga na preddiplomskom studiju postoje dva smjera - informacijski sustavi i poslovni sustavi.

Problem zastarjelosti gradiva nije problem fakulteta već profesora. 

Ja ti mogu dati primjerena FOIu gdje je prvi sat došao asistent, otvorio moj-posao prelistao oglase, izvukao van tehnologije koje su najtraženije i reko da na ovom kolegiju ove godine da položimo kolegij moramo znati raditi u tim tehnologijama.

Plan programa se mijenja svake 4 godine (FOI) i imao sam tu (ne)sreću doživjeti tu izmjenu. Izmjene su bile, blago rečeno, dramatične.

Trenutno me na jednom drugom kolegiji lagano šopaju HTML5 i CSS3.

Pored toga na FOIu svake godine postoji FOI Core, natjecanje, u kojem studenti riješavaju case studije koje su im zadala poduzeća na tržištu.

Na FOIu postoji Razmjena vještina, okupljanje stručnjaka koji prezentiraju svoja znanja. Dobar dio njih dolazi iz firmi na tržištu.

Na predavanjima nerijetko gostuju predavači koji uklope sadržaj kolegija u stvarni svijet (tipa ta nesretna Financijska matematika gdje ti dođe žena iz Alliancea (mislim, nisam ziher) i govori što očekuje od ljudi iz inf. potpore i općenito što je njoj posao i kako ga obavlja).

No nije to ni glavni problem ovdje...

Pitanje je što meni nudi privatna visokoškolska ustanova? Ja na FOIu sam upoznao stručnjake koji su vrh elite u svojim područjima (pr. H. Welte).

Meni ako dosadi ovaj naš zastarjeli sustav, lagano mogu na razmjenu vani.

Ja na FOIu imam cijelo čudo prilika da odem na XY natjecanja / skupove svugdje na svijetu. Na FOIu mogu graditi mrežu kontakata sa sadašnjim i budućim stručnjacima iz cijeloga svijeta.

Ja trenutno na FOIu (nevezano uz gradivo studija) dobivam iz prve ruke znjanje koje je up-up-up-to-date iz veoma specifičnog područja.

Ja se mogu složiti da tako nešto nije dostupno svakome studentu i da sam morao imati i malo sreće da dođem u poziciju u kojoj sam sada. Ja ću prvi početi pljuvati po FOIu jer moju generaciju uprava faksa je nekoliko puta izigrala. Ali stavljati visokoškolske ustanove uz bok FOIu je apsolutno smješno.

Navedi mi samo jedan jedini razlog / situaciju / priliku / što već što mi Visoka škola za račurstvo (ili kako se već zove) pruža, a FOI mi to ne može...

Banaka u Varaždinu ima kao u svakom drugom malo većem gradu. U usporedbi sa Zagrebom, imate ih jako jako malo. To onda ne znači da će svaki fakultet pa tako i informatički, imat 10 predmeta koji se tiču ekonomije.

To znači da asistent nema razrađen kolegij nego izmišlja u hodu. Koliko je meni poznato, sadržaj kolegija odobrava ministarstvo i nije baš predviđeno da se kolegij mijenja svaki dan.

Kao i na ostalim fakultetima pa tako i na VŠPR, redovito dolaze "face" i stručnjaci održati gostujuće predavanje i povezati obrazovanje s realnim poslovnim svijetom i potrebama.

Na natjecanja može otići bilo tko i to nije ekskluzivno pravo FOI-a.

Kontakte koje spominjes ostvaruju svi studenti i ostalih fakulteta a ne samo FOI-a.

Svaki fakultet ima svoje prednosti i mane. Ti se fino drži FOI-a. Uspješno diplomiraj i zaposli se ako već nisi. Nisam ja tu da te odgovaram od tvog izabranog fakulteta.

Uostalom, da li si ti uopće pročitao članak na koji komentiraš? Ako nekog bude zanimalo, doći će i poslušati. Ako mu se svidi može se upisat na faks a ako ne ne mora. Mislim, o čemu mi ovdje pričamo?

15 godina
neaktivan

Žalim, ali u ničemu ne vidim prednost studiranja kod vas u usporedbi s državnim studijima. Naprotiv, moj osobni dojam je da ste prenapuhani i da taj vaš studij je samo za djecu s bogatim roditeljima kojima ćete pod okriljem studija ubaciti i gomilu drugih stvari koje ćete masno naplatiti. Štoviše, čovjek bi očekivao da će imati nekakvu prednost zbog studiranja kod vas jer ipak je cijena 3-5 puta veća od one na državnim studijima no činjenica je da vi ničime ne možete garantirati niti jednom vašem studentu ikakvu prednost niti u zaposlenju niti u znanju u odnosu na studenta državnih studija. Stoga je u suprotnosti s razumom uopće upisivati vaš studij i bacati toliku razliku novaca. Bojim se tek pomisliti koliko će onda koštati godina specijalističkog studija kod vas. Vjerojatno 100 000kn.

I ne samo to. Kod vas ne bih upisao niti čak da imate istu cijenu kao državni studiji jer čim poslodavcu spomenete da ste završili privatnu školu automatski ste mu dali razloga da sumnja u vas. Možda smo jednostavno takvo društvo, no činjenice su takve.

0 0 hvala 0
17 godina
mfrankovic kaže...

(1)Banaka u Varaždinu ima kao u svakom drugom malo većem gradu. U usporedbi sa Zagrebom, imate ih jako jako malo. To onda ne znači da će svaki fakultet pa tako i informatički, imat 10 predmeta koji se tiču ekonomije.

(2)To znači da asistent nema razrađen kolegij nego izmišlja u hodu. Koliko je meni poznato, sadržaj kolegija odobrava ministarstvo i nije baš predviđeno da se kolegij mijenja svaki dan.

(3)Kao i na ostalim fakultetima pa tako i na VŠPR, redovito dolaze "face" i stručnjaci održati gostujuće predavanje i povezati obrazovanje s realnim poslovnim svijetom i potrebama.

(4)Na natjecanja može otići bilo tko i to nije ekskluzivno pravo FOI-a.

(5)Kontakte koje spominjes ostvaruju svi studenti i ostalih fakulteta a ne samo FOI-a.

(6)Svaki fakultet ima svoje prednosti i mane. Ti se fino drži FOI-a. Uspješno diplomiraj i zaposli se ako već nisi. Nisam ja tu da te odgovaram od tvog izabranog fakulteta.

(7)Uostalom, da li si ti uopće pročitao članak na koji komentiraš? Ako nekog bude zanimalo, doći će i poslušati. Ako mu se svidi može se upisat na faks a ako ne ne mora. Mislim, o čemu mi ovdje pričamo?

(1) Nije istina. Rođem i živim u Zagrebu. Studiram u Varaždinu. U Varaždinu je daleko veća koncentracija banaka nego u ZGu. Za sam broj u cijelom gradu ne znam, vjerujem da je na strani ZGa, ali u koncentraciji, VŽ je višestruko jači.

(2) Ne. Na kolegiju postoje jasno definirana pravila i očekivanja. Tehnologije koje se rade su one koje su u tom trenutku najtraženije na tržištu.

(3) -

(4) Ne. FOI Core je isključivo natjecanje studenata FOI-a. A za ostala natjecanja, istina, ali koliko se studenata sa VŠPR prijavilo i kakav su uspijeh postigli na tim natjecanjima?

(5) Naravno da nije vezano uz FOI kad između ostalog ostarujem kontakte i sa studentima drugih fakulteta unutar Hrvatske, ali gle čuda, niti jedan kontakt sa studentima VŠPRa, jer jednostavno nigdje nemam doticaj sa njima.

(6)-

(7) O tome da po Vašem mišljenju svaki državni fakultet je totalno smeće koje nije mjenjalo svoj program "od stoljeća sedmog", a VŠPR je odgovor na sva životna pitanja i spas našega napačenoga gospodarstva.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 21:15 (Bukva).
17 godina
neaktivan

i sama činjenica da je "članak" a ustvari reklama nazavn "Savjetovanjem do pravog studija", baš me zanima koji će to studij ljudima savjetovati, FOI sigurno neće nikome.

Igor
17 godina

Svakom na njegovom faksu želim maksimalni uspjeh, sve ispite položene do ljeta i diplomu u najkraćem mogućem roku. Odustajem od ove rasprave koja je postala kontraproduktivna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se - postala je kontraproduktivna za promociju VŠPR na račun sveučilišnih studija. Što je i bio cilj.

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice