Sandy Bridge krajem godine

poruka: 18
|
čitano: 1.824
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sandy Bridge krajem godine".
18 godina

Naravno sa novim procesorom dolazi i novi socket....

4 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

nevjerojatno kojom brzinom mijenjaju sockete,svaki novi procesor ujedno znači i novi socket

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

treba i na pločama zaradit! Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ja ploču i proc ne mjenjam još barem godinu i pola, a oko Božića 2011. ću bacit oko na aktualne modele Namigiva

E kako je nekada bilo - ako si kupio solidnu ploču, 2 do 3 generacije procesora (recimo Athloni XP i Duroni, a i sva sila Pentiuma III i IV) su išle u nju bez beda.. danas kad se prelazi na novi proc treba automatski i nova ploča (a u dosta slučajeva i novi RAM).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Sandy Bridge krajem godine

intel sada vec definitivno pretjeruje i ide na zivce sa svim tim socketima. 

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan

To je bila do nedavno AMD-ova praksa (s754-s939-AM2), sad su ju pokupili u Intelu...

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
18 godina

Hmm, a malo su ga vise "precerali". Imao sam Core 2 Duo, sada imam Core i5, no cini mi se da cu kod sljedece nadogradnje otici na AMD. Nije razlika u performansama tolika da bi opravdala svake 2-3 godine mjenjane kompletnih temelja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
D4RKL1NG kaže...

To je bila do nedavno AMD-ova praksa (s754-s939-AM2), sad su ju pokupili u Intelu...

Totalno krivo :)

AMD jako, jako rijekto mjenja chipsete... 754/939 su samo single/ual chanell varijante iz prahistorije... am2 = ddr2 am3 = ddr3... kad se mjenja memorija, tad se mjenja i chipset kod AMDa... kod intela se to desava onako, nejasno :) zato jer ih je puklo... :P

16 godina
neaktivan

Mora se priznat da je Intel jos uvek mnogo bolji od AMD , ali AMD se tako trudi da ga mi je zao   , tako da moja sljedeca platforma (bio Intel bolji ili ne) ipak ce biti AMD-ova , za oko mi zapeo onaj Phenom II 955 .

Do You Feel Lucky...Punk ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Clint Eastwood kaže...

Mora se priznat da je Intel jos uvek mnogo bolji od AMD , ali AMD se tako trudi da ga mi je zao   , tako da moja sljedeca platforma (bio Intel bolji ili ne) ipak ce biti AMD-ova , za oko mi zapeo onaj Phenom II 955 .

Kako misliš "još uvijek", pa tek nedavno ga je pretekao

18 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
D4RKL1NG kaže...

Totalno krivo :)

AMD jako, jako rijekto mjenja chipsete... 754/939 su samo single/ual chanell varijante iz prahistorije... am2 = ddr2 am3 = ddr3... kad se mjenja memorija, tad se mjenja i chipset kod AMDa... kod intela se to desava onako, nejasno :) zato jer ih je puklo... :P

Ok, ali sam mislio na sockete i kompatibilnost s procesorima, ne na chipset.

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Clint Eastwood kaže...

Mislim otkad je Intel izbacio "Core 2" Arhitekturu prije 4 godine .

Do You Feel Lucky...Punk ?
18 godina
Clint Eastwood kaže...
segregator kaže...
Clint Eastwood kaže...

Eto vidiš...a ko je bio glavni od 2000 kad je predstavljen P4 pa do 2006-te?

18 godina
neaktivan
segregator kaže...
Clint Eastwood kaže...
segregator kaže...
Clint Eastwood kaže...

Eto vidiš...a ko je bio glavni od 2000 kad je predstavljen P4 pa do 2006-te?

Zavisi iz kojeg "kuta" gledas..

omjer cijene i dobivenog - AMD

vise mhz (tadasnji marketinski trik) - intel

vise prodanih proc - intel

visa zarada - intel

hm, ko je bio glavni ?

neznam, ti mi reci

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji
18 godina
neaktivan

S tehnološke strane:

• Tko je prvi probio granicu od 1GHz?
  • Tko je prvi napravio 64-bitni x86 procesor?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ipak čekam bulldozerCool

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

S tehnološke strane:

dobro, da budemo realni ? sta znaci "probio" ako je kasnije drugi vodio / probijo.. (ovo se moze shvatit i pogresno (sexualno))

i iskreno, tih 64-bita se ni dan danas ne koristi kako treba, ima vec 3 verzije windowsa se "guza" da se predje na 64bita, prije je to islo "istant" :)

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji
18 godina
neaktivan
jim kaže...
D4RKL1NG kaže...

S tehnološke strane:

dobro, da budemo realni ? sta znaci "probio" ako je kasnije drugi vodio / probijo.. (ovo se moze shvatit i pogresno (sexualno))

i iskreno, tih 64-bita se ni dan danas ne koristi kako treba, ima vec 3 verzije windowsa se "guza" da se predje na 64bita, prije je to islo "istant" :)

Ajde, ne budi dijete, piše što se probilo. Ako te "pali", knock yourself out! Namigiva

Što se 64-bita tiče, to stoji. Čak se ni browseri nisu makli s 32-bita, a komotno mogu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice