Naravno sa novim procesorom dolazi i novi socket....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nevjerojatno kojom brzinom mijenjaju sockete,svaki novi procesor ujedno znači i novi socket
treba i na pločama zaradit! 
Ja ploču i proc ne mjenjam još barem godinu i pola, a oko Božića 2011. ću bacit oko na aktualne modele 
E kako je nekada bilo - ako si kupio solidnu ploču, 2 do 3 generacije procesora (recimo Athloni XP i Duroni, a i sva sila Pentiuma III i IV) su išle u nju bez beda.. danas kad se prelazi na novi proc treba automatski i nova ploča (a u dosta slučajeva i novi RAM).
intel sada vec definitivno pretjeruje i ide na zivce sa svim tim socketima.
To je bila do nedavno AMD-ova praksa (s754-s939-AM2), sad su ju pokupili u Intelu...
Hmm, a malo su ga vise "precerali". Imao sam Core 2 Duo, sada imam Core i5, no cini mi se da cu kod sljedece nadogradnje otici na AMD. Nije razlika u performansama tolika da bi opravdala svake 2-3 godine mjenjane kompletnih temelja.
To je bila do nedavno AMD-ova praksa (s754-s939-AM2), sad su ju pokupili u Intelu...
Totalno krivo :)
AMD jako, jako rijekto mjenja chipsete... 754/939 su samo single/ual chanell varijante iz prahistorije... am2 = ddr2 am3 = ddr3... kad se mjenja memorija, tad se mjenja i chipset kod AMDa... kod intela se to desava onako, nejasno :) zato jer ih je puklo... :P
Mora se priznat da je Intel jos uvek mnogo bolji od AMD , ali AMD se tako trudi da ga mi je zao , tako da moja sljedeca platforma (bio Intel bolji ili ne) ipak ce biti AMD-ova , za oko mi zapeo onaj Phenom II 955 .
Mora se priznat da je Intel jos uvek mnogo bolji od AMD , ali AMD se tako trudi da ga mi je zao , tako da moja sljedeca platforma (bio Intel bolji ili ne) ipak ce biti AMD-ova , za oko mi zapeo onaj Phenom II 955 .
Kako misliš "još uvijek", pa tek nedavno ga je pretekao
Totalno krivo :)
AMD jako, jako rijekto mjenja chipsete... 754/939 su samo single/ual chanell varijante iz prahistorije... am2 = ddr2 am3 = ddr3... kad se mjenja memorija, tad se mjenja i chipset kod AMDa... kod intela se to desava onako, nejasno :) zato jer ih je puklo... :P
Ok, ali sam mislio na sockete i kompatibilnost s procesorima, ne na chipset.
Mislim otkad je Intel izbacio "Core 2" Arhitekturu prije 4 godine .
Eto vidiš...a ko je bio glavni od 2000 kad je predstavljen P4 pa do 2006-te?
Eto vidiš...a ko je bio glavni od 2000 kad je predstavljen P4 pa do 2006-te?
Zavisi iz kojeg "kuta" gledas..
omjer cijene i dobivenog - AMD
vise mhz (tadasnji marketinski trik) - intel
vise prodanih proc - intel
visa zarada - intel
hm, ko je bio glavni ?
neznam, ti mi reci
S tehnološke strane:
- Tko je prvi probio granicu od 1GHz?
- Tko je prvi napravio 64-bitni x86 procesor?
Ja ipak čekam bulldozer
S tehnološke strane:
dobro, da budemo realni ? sta znaci "probio" ako je kasnije drugi vodio / probijo.. (ovo se moze shvatit i pogresno (sexualno))
i iskreno, tih 64-bita se ni dan danas ne koristi kako treba, ima vec 3 verzije windowsa se "guza" da se predje na 64bita, prije je to islo "istant" :)
S tehnološke strane:
dobro, da budemo realni ? sta znaci "probio" ako je kasnije drugi vodio / probijo.. (ovo se moze shvatit i pogresno (sexualno))
i iskreno, tih 64-bita se ni dan danas ne koristi kako treba, ima vec 3 verzije windowsa se "guza" da se predje na 64bita, prije je to islo "istant" :)
Ajde, ne budi dijete, piše što se probilo. Ako te "pali", knock yourself out! 
Što se 64-bita tiče, to stoji. Čak se ni browseri nisu makli s 32-bita, a komotno mogu.