900%????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
900%????
iPhone i gPhone su smišljeni u potpuno druge namjene. Kad jednom zaživi Android to će biti prava eksplozija u kojoj će da stradaju telekom operatori. Naime, google, koji je za sada samo "over-the-top", će ih opkoliti sa obe strane: donje gPhone-om i gornje gTalk-om i mnogim drugim servisima.
Trenutno telekomi uspješno posluju jer su se uspjeli postaviti između davaoca usluga-sadržaja i korisnika. Šta će se desiti sa njima kad ispadnu sa te pozicije i pretvore se u najobičniji "pipe". Da li će se onda samo sjećati na godišnjim priredbama, kao što to danas rade u željeznicama, slavnih vremena?
Jedva cekam, nema bas puno Androida u ponudi trenutno
Trenutno telekomi uspješno posluju jer su se uspjeli postaviti između davaoca usluga-sadržaja i korisnika. Šta će se desiti sa njima kad ispadnu sa te pozicije i pretvore se u najobičniji "pipe". Da li će se onda samo sjećati na godišnjim priredbama, kao što to danas rade u željeznicama, slavnih vremena?
Upravo o VoIP-u i govorim. Onog momenta kad vas budu pozivali po gTalk username-u vama će biti svejedno preko koje mreže prenosite pakete. Tako će da počne, a onda će svako dalje razvijanje usluga od strane telekom operatora da bude besmisleno. Nove usluge će isključivo da razvijaju google, skype i slične kompanije, pa čak i microsoft, a telekom se neće moći uzeti dio od naplaćene usluge (za svaku melodiju ili sliku koju skinete preko mobilnog operatora, operator uzme i do 50% od cijene slike ili melodije).
Kako će se moći živjeti samo od prenosa paketa to ćemo još vidjeti. Moje mišljenje je loše će se živjeti (velika ulaganja, a mala zarada).
Usrećuje me činjenica da Open Source uzima maha.
Samo da pitam - kad bi Android uspio to bi bio prvi Open Source software koji bi držo vodeću pozciju u nečemu??
Usrećuje me činjenica da Open Source uzima maha.
Samo da pitam - kad bi Android uspio to bi bio prvi Open Source software koji bi držo vodeću pozciju u nečemu??
Ti imaš nekih "tikova" na komunizam pa ga svugdje vidiš i srećeš?