nikad više taj ŠROT od hp-a kupim laptop i nakon šest mjeseci on se pokvari,ili to samo nama na ovom našem balkanskom tržištu podvaljuju šrot od tehnologije,mislio sam da je hp kvalitetniji od npr asusa ili acer,ali to je sve isto sr....,eto to je moje mišljenje o hp proizvodima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne slažem se s tobom, ja imam hp-ovu desktop konfiguraciju, "blažu" verziju radne stanice (inače, radi kao švicarski sat) i ne možeš to uspoređivati s nekim laptopom koji košta 4-5 tisuća kuna, koji je sastavljen u kini, koji te zahebava i na taj način generalizirati, i govoriti da su hp-ove radne stanice sranje. činjenica jest da smo mi blakansko tržište, i da nama svašta podvaljuju, tu se slažem.
lol koliko sam cuo (nemam nist aod hp-a, al citao sam na netu ppreko 100 stranica) hp elitebook "w" sreija je jedna od najcvscih i najboljih...eh sada to sta se kvari....pa cuj svi se lapovi kvare....neki prije neki kasnije....21 stoljece ti je to...nije to IBM thinkpad
...a cijena Elitebooka 8540w počinje od 12.000 kuna bez monitora.
Ne kužim kako se prijenosno računalo prodaje bez monitora?
Vjerojatno je copy/paste ovo sa monitorom i laptopom :)
Inače ja imam službeni 8510w i prilično sam zadovoljan, ali je glupo reći da se HP ne kvari, ili bilo koji laptop da se ne kvari. Meni je u dvije godine što abjuzam svog 8510w recimo otišla ona trakica koja povezuje ekran i grafičku, pa je trebalo mijenjati display, a i otišao je i HDMI port pa je trebalo mijenjati matičnu. Sva sreća da svi ti w modeli dolaze odmah sa trogodišnjim jamstvom. I laptop je malo naporan kad proc radi malo jače, jer se relativno brzo zavrti vent i nije baš tih, čuješ ga da je tu. Štaćeš, jaka radna stanica u malom kućištu.
Inače imamo i jedan 8730w u firmi, i moram priznati da je to kućište i taj finish stvarno jako dobar. Da ne kažem da je laptop supertih, nikada ga ne čuješ - prednost većeg kućišta, većeg ventilatora itd, sve u svemu supertih. Jedino mi se čini da su u te 8730w namjerno stavili inferioran ekran, koji je dosta lošiji od ovog mog u 8510w, vjerojatno zato da bi natjerali ekipu da uzme onaj DreamColor ekran, za koji kažu da je navodno fenomenalan - nije da ga ne bih htio vidjeti :)
EDIT: Vidiš, sad mi je palo na pamet da bi ovaj "typo" zapravo mogao značiti da je to cijena 8540w bez te DreamColor opcije koja dosta diže cijenu laptopa :)
naravno da se ne moze reci da se laptopi ne kvare, ali bas sam nekidan vidio radnu stanicu (laptop iz elitebook serije) koji je 2 puta otvoren u godini dana i ekran je iskrivljen pa se ne da zatvoriti!
uz to, na 5 tih istih laptopa HDD-ovi "crkavaju" kao ludi?! a svih 5 u istoj firmi..
e zato bih ja radije Lenovo T ili W seriju !! W je bas "opaka" radna stanica...
Ja imam samo HPa i vrlo sam zadovoljan. Naravno, nisam kupovao jeftini srot vec notebooke cija je cijena 10000+kn. Jedini problem koji sam imamo sa svoja dva HP notebooka je aku i CD. Prvi je bio vt6200 koji je kostao 25000 i bio je mrak. Krepalo mu je napajanje ekrana za sto je zasluzna Elektra i to nakon cca 5 godina. Drugi je nx9420 koji bez ikakvih problema radi vec 4 godine. Kao sto sam napisao, jedini problem su akumulatori koji nakon 2 godine krepaju i CD koji prestane citati DVDje. Da ne govorim da je garancija 3 godine i moze se produziti do 5.
Moramo biti svjesni da je danas sve srot, i to doslovce. Smradovi od proizvodjaca losom kvalitetom (bolje recimo proracunatom kvalitetom) tjeraju kupce na kupnju novih stvari svakih 2 - 3 godine. Drugi problem je hrvatsko trziste gdje uvoznici za puno novaca prodaju robu lose kvalitete. Sjetite se samo procesora sa greskama.