Konačno su se opametili.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zašto su se opametili?
do sad asu ionako bili ograničeni na jednog providera i bilo im je sasvim OK, očito, raditi sa dosadašnjim partnerima.
uostalom, mi od toga nemamo nikakve koristi.
zašto su se opametili?
do sad asu ionako bili ograničeni na jednog providera i bilo im je sasvim OK, očito, raditi sa dosadašnjim partnerima.
uostalom, mi od toga nemamo nikakve koristi.
Qualcomm radi čarolije od čipova za prijenosne uređaje. Chipseti su im strava. Apple je stalno ganjao neka custom rješenja i to im se odbilo od glavu jer im je proizvodnja bila skupa. Sada bi čak moglo doći do sniženja cijene njihovih uređaja.
Yeah right... To je jako bitno Amerikancima i Japancima koji su na CDMA. Nama se neće promijeniti baš ništa. Možda se jedino nesretna kvaliteta singala popravi, iako i moj HTC ima jednakih problema sa signalom kao i iPhone 4.
Ovo je za nas jedino dobro u smislu ako ti neki rodak ili kolega donese iz SAD-a iPhone nece morati misliti jel donio CDMA ili GSM verziju 
Sta bi sa njihovim revolucinarnim A4 chipom? Il sam ja nesto propustio?
A sto se tice pojeftinjenja zaboravi na to. To samo omogucuje da apple vise zaradi.
Konačno su se opametili.
je, jako, sad ce umjesto kvalitetnog procesora i powervr grafike imat osrednji procesor sa smecem od grafike koja je na papiru u najboljem slucaju osrednja, a u stvarnosti je sranje koje voli trzavo prikazivati opengl grafiku, bas su pametni
da su pametni isli bi na omap ili tegru
ovaj potez je jednak prijelazu sa powerpc arhitekture na intelovu, znaci losija arhitektura bez smanjenja cijene
Za informaciju, qualcommovi procevi nisu orednji-čovječe, oni postavljaju standarde. Grafika je ATI-jeva (tj. sada AMD-ova). OMAP je malo rjeđa zvjerka, ništa bolja od ostatka kompanije, a Tegra je malo ipak preveliki zalogaj.
Uostalom sva prijašanja rješenja u iUređajima su se bazirala na ARM-u.
Konačno su se opametili.
je, jako, sad ce umjesto kvalitetnog procesora i powervr grafike imat osrednji procesor sa smecem od grafike koja je na papiru u najboljem slucaju osrednja, a u stvarnosti je sranje koje voli trzavo prikazivati opengl grafiku, bas su pametni
ovaj potez je jednak prijelazu sa powerpc arhitekture na intelovu, znaci losija arhitektura bez smanjenja cijene
A ti si tolko pametan da nisi u stanju ni tekst procitat s razumijevanjem. Isto vrijedi za logica.
Za informaciju, qualcommovi procevi nisu orednji-čovječe, oni postavljaju standarde. Grafika je ATI-jeva (tj. sada AMD-ova). OMAP je malo rjeđa zvjerka, ništa bolja od ostatka kompanije, a Tegra je malo ipak preveliki zalogaj.
Uostalom sva prijašanja rješenja u iUređajima su se bazirala na ARM-u.
grafika nije ati/amd, on je kupio atijev odjel za mobilnu grafiku i totalno ga upropastio, a procesori su im najlosiji u klasi
Konačno su se opametili.
ovo se ne odnosi na centralni procesor već na čip(ove) koji ostvaruju i upravljaju radiovezom.
Da, to je čip samo za komunikaciju, a za ipad2 se priča da će biti A5 procesor, tako da što se toga tiče tu ostaju na tome, jedino stavljaju ovaj za radioveze, tako da su odmah kompatibilni sa GSM-om i CDMA-om za amere...
Gdje ti je smajli u ovom postu?
Za ovaj tvoj post i tri su malo koliko je smiejsan ;)
A sto se tice pojeftinjenja zaboravi na to. To samo omogucuje da apple vise zaradi.
Neznam dal si ptocito tekst. Ovdje se radi o baseband chipu a ne o procesoru!
A ok. Zato sam i pitao jesam li ja nesto propustio. Ocigledno jesam ;)
Neznam dal si ptocito tekst. Ovdje se radi o baseband chipu a ne o procesoru!
e jebiga kad bugov tekst nije bas detaljan i to ne pise, nego treba ic na originalni clanak za to...
e jebiga kad bugov tekst nije bas detaljan i to ne pise, nego treba ic na originalni clanak za to...
Ipak piše.
pa to moze znaciti da ce uzeti qualcommov SoC, koliko ja znam, a mozda se varam, on ukljucuje radio, cpu itd...
Ipak piše.
pa to moze znaciti da ce uzeti qualcommov SoC, koliko ja znam, a mozda se varam, on ukljucuje radio, cpu itd...
varas se ti varas. ko i obicno doduse...
Nek si ti njega ispravio. DOduse nisi nista pametno rekao. Kao i obicno doduse.
Ipak piše.
http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_%28System_on_Chip%29#Current_.26_Future_Specifications
znaci da nisam nista krivo rekao d*bilcino, clanak nije bas detaljan, a qualcommovi soc ukljucuju sve sto sam nabrojao
Nemoj se nervirati. Tipicni trol.
http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_%28System_on_Chip%29#Current_.26_Future_Specifications
znaci da nisam nista krivo rekao d*bilcino, clanak nije bas detaljan, a qualcommovi soc ukljucuju sve sto sam nabrojao
Njihova rješenja idu od "golog" RF procesora do kompletnog sistema na jednom čipu tako da s ispadaš smiješan s ovim, ko da si dao link na LG-ov TV i "zaključio" da je to sigurno ekran koji se ugrađuje u ajfon.
Njihova rješenja idu od "golog" RF procesora do kompletnog sistema na jednom čipu tako da s ispadaš smiješan s ovim, ko da si dao link na LG-ov TV i "zaključio" da je to sigurno ekran koji se ugrađuje u ajfon.
al ovaj clanak ne govori o kojem se rjesenju radi, ne kazem ja da ce ugradit SoC, al po ovom clanku je i to moguce, a onaj majmun me tu napada odmah jer sam mu dirnuo u presveti apple....
opa! osim sta ne citas s razumijevanjem (nigdje se ne spominje faking soc), nesto si i tankih zivaca. nemoj kartoncheka pobrat.