Proslava 20. godina Linuxa

poruka: 157
|
čitano: 19.229
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Proslava 20. godina Linuxa".
16 godina
neaktivan

Ljudi, umoran sam već od ljudi koji sami sebi lažu. Uživajte u Linuxu. Ja ću proućavati Linux, jer dolazi njegovo vrijeme!

Nadam se jedino toplo da će se do onda još više poboljšati. Zašto uvijek u diskusijama spominjete linux i superračunala i servere? Pa to nitko ne osporava!

Ja pričam o kućnoj primjeni. Zašto linux nije toliko aktualan kao Windowsi? A besplatan je. Zašto ljudi kupuju kompove i na njih instaliravaju kreknute Windowse?

Zašto ljudi onda ne stave besplatni Linux!

Prića mi kapetan o kompetenciji. Ja nisam power user Linuxa. Ja ga tek savladavam.

I pričam o manama na koje nailazim. Rekao sam da imam instaliran Linux na laptopu.

To je prećuo. Rekao sam: Da je Mint izvrstan!!!!! To ste prećuli!!!!!!

Dečki dajte se sredite!! Imam LG optimus GT540 sa Androidom 2.1. Contact manager mu je za krasan K....!!!!

Mediaplayer mu ne vrijedi ništa. Ako vama to vrijedi, onda je tu netko lud i bolestan. Aplikacije stalno idu na net. Iskopćao sam sve, ima par njih koje ne mogu jednostavno iskopćati. Iskopčam ih, one se same

ukljuće nakon nekog vremena. programi koji nešto vrijede, trebaju se platiti( toliko o slobodnom software-u). U Androidu ima 50% programa koji nisu potrebni.

A da ne spominjem tipkanje poruka na virtualnoj tipkovnici. Ima još toga, mislim da nema smisla da nabrajam jer bi mi trebalo puno vremena. Plus toga, vi koji imate Android znadete jako dobro kaj pričam.

Samo to neželite vidjeti od zasljepljenosti. 

Stjepan Jenduka
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 18:51 (Shai).

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Proslava 20. godina Linuxa
captain_soap_McTawish kaže...

Nemoj biti toliko opak prema ovom tipu jer ni sam nisi napisao nesto previse dobro.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
Shai kaže...
umoran sam od ljudi koji sami sebe lažu!

A kakve odgovore si ocekivao u temi s naslovom "Proslava 20. godina Linuxa"?

Sto se mene tice, ti slobodno nastavi placati reket Microsoftu&Co, ali nemoj me uvjeravati kako je to i za mene dobro.

Ja te uopće ne uvjeravam da su Windowsi dobri za tebe!

Ti si Linuxaš i to je tvoj svijet!!! 

Ja proučavam tek Linux i prićam o onome kaj me smeta.

Dolje sam spomenuo da dolazi vrijeme Linuxa! Ali isto tako hoću reći da ljudi trebaju  priznati da i Linux ima s voje mane i vrline kao Windowsi. 

Ništa nije savršeno!!!!!

Stjepan Jenduka
16 godina
protjeran
Shai kaže...

Dečki dajte se sredite!! Imam LG optimus GT540 sa Androidom 2.1. Contact manager mu je za krasan K....!!!!

Mediaplayer mu ne vrijedi ništa. Ako vama to vrijedi, onda je tu netko lud i bolestan. Aplikacije stalno idu na net. Iskopćao sam sve, ima par njih koje ne mogu jednostavno ispčati. Iskopčam ih, one se same

ukljuće nakon nekog vremena. programi koji nešto vrijede, trebaju se platiti( toliko o slobodnom software-u). U Androidu ima 50% programa koji nisu potrebni.

A da ne spominjem tipkanje poruka na virtualnoj tipkovnici. Ima još toga, mislim da nema smisla da nabrajam jer bi mi trebalo puno vremena. Plus toga, vi koji imate Android znadete jako dobro kaj pričam.

ja se za android slazem, imam desire kao sekundarni mobitel i sprdacina je u odnosu na maemo, symbian i webOS. smeta me milijardu i jedna stvar na njemu

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 18:47 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
Shai kaže...

Nemoj zaboraviti da je Linux operativni za po doma, nikada neće biti ravan Windowsima!

veću glupost od ovoga sam čuo jedino kad je premijerka rekla: Welcome to America!

linux je za po doma a windows je za igranje COD-a po uredima. {#}  kakav pilić!!

15 godina
protjeran
hondo kaže...
Shai kaže...

Nemoj zaboraviti da je Linux operativni za po doma, nikada neće biti ravan Windowsima!

veću glupost od ovoga sam čuo jedino kad je premijerka rekla: Welcome to America!

linux je za po doma a windows je za igranje COD-a po uredima. {#}  kakav pilić!!

hehehehe....{#}

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Shai kaže...

Mediaplayer mu ne vrijedi ništa. Ako vama to vrijedi, onda je tu netko lud i bolestan. Aplikacije stalno idu na net. Iskopćao sam sve, ima par njih koje ne mogu jednostavno ispčati. Iskopčam ih, one se same

ja se za android slazem, imam desire kao sekundarni mobitel i sprdacina je u odnosu na maemo, symbian i webOS. smeta me milijardu i jedna stvar na njemu

grimyHR, hvala, ja sada koristim SE sa Symbian-om, mogu reći da sam daleko zadovoljniji!!!

Stjepan Jenduka
16 godina
hondo kaže...
Shai kaže...

sad si i ti krivo napisao (barem sam tako shvatio)

linux je za cloud, server i online svrhe, no također može poslužiti kao dobar free OS kod kuće no zaboravi bilo kakvo dobro igranje na njemu

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
neaktivan
Shai kaže...
...

Prića mi kapetan o kompetenciji. Ja nisam power user Linuxa. Ja ga tek savladavam.

I pričam o manama na koje nailazim. Rekao sam da imam instaliran Linux na laptopu.

Boldano je ključno. Imal sam i ja Windowse instalirane do nedavno, nisam ih nekaj koristil pa sam ih izbrisal. I nisam power user Windowsa.

To kaj ti imaš instaliran Linux na laptopu meni apsolutno nič ne znači. Kad ćeš intenzivno koristiti Linux nekih 6-7 mjeseci, ali da ne budešfind-on-google-copy/paste-in-terminal-no-brainer korisnik, već da nekaj i naučiš, onda možemo popričati [o prednostima i manama].

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
neaktivan
Shai kaže...

Ti ne pričaj gluposti, jako dobro znadeš o ćemu pričam!

Ah, da, usput da ti velim da imam insatliran Sabayon Linux(laptop) i radim na njemu.

A sto to radis ako se po tvome na linuxu nista ne moze? Sorry morao sam. Ali ajmo sada ozbiljno.

Shai kaže...
Android je živo smeće! Kada smo već kod toga.

Čekam Nokiu da izbaci mobić sa windowsima. Doma u ladici mi leži mob sa androidom koji ne vrijedi ništa.

Jako argumentirano. Ako zelis biti ozbiljno shvacen pojasni svoju tvrdnju. Sto tocno nije u redu s Androidom?

Shai kaže...
Nema software-a za Linux, onda moraš emulirati programe od Windowsa.

Nema softwarea? Ocito nikada nisi naletio na sourceforge. Gotovo svaki komercijalni program na kojeg sam naletio ima nekakav svoj open source ekvivalent. Koji software konkretno ti nedostaje?

Btw. WINE nije emulator. :D

Shai kaže...
nema igara za Linux: probao sam ove iz linuxa, živo smeće, grafika na nivou prije 10 i više godina.

Osim onih kojih ima, npr:

http://oilrush-game.com/

A postoje i brojni portovi nekih hitova, kao i cinjenica da je tu Wine s kojim starije windows igre bolje rade na linuxu nego na windowsima. Ali ajmo reci da si u pravu, igara jest manje, svejedno to ne mijenja puno toga. Onaj tko se ozbiljno namjerio na linux igrat ce se na njemu na ovaj ili onaj nacin, a onaj koji samo trazi razlog da sa njega pobjegne naci ce svakakve izlike tipa: "window border mi je 1 pixel presirok".

Shai kaže...
Drugo, Njemačka državna uprava je prešla na Linux još prije desetak godina. Da bi se sada počela vraćati na Windowsw sa zaključkom da nemaju uštede, pronađi si taj članak, ne mogu sada guglati.

Razlog je cijena ponovne edukacije zaposlenika za koristenje novih tehnologija. Nema veze s linuxom. Da kojim slucajem nisu naviknuti na windows platformu onda bi ih edukacija za windows otprilike jednako kostala.

Shai kaže...
Grafičko sučelje programa u Linuxu je bijeda! Niti to ne želiš priznati?

LOL

Osim sto se ne slazem da je bijeda (meni se i Gnome i KDE svidaju), jos ti moram istaknuti da ih se moze podesiti da izgledaju kao windows klonovi. A jos kad vidis i Compiz...

Ali izbor OS-a zbog grafickog sucelja je skroz neozbiljno i povrsno.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
protjeran

hehehehe,a dobar je ...loše grafičko sučelje???..lik ne zna što je C od Compiza{#}

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

hehehehe,a dobar je ...loše grafičko sučelje???..lik ne zna što je C od Compiza{#}

ma gnome i compiz su zakon, sam se bojim gnome 3ojke, jos ju nisam isprobao...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
Shai kaže...
 Ali isto tako hoću reći da ljudi trebaju  priznati da i Linux ima s voje mane i vrline kao Windowsi. 

Ništa nije savršeno!!!!!

Pa nitko to nije ni osporavao niti cak pokusao presutiti takvu jednu apsolutnu cinjenicu.

Problem je u tome sto ljudi kada nesto ne shvate iz prve, ili im nije odmah po ukljucenju sve savrseno i onako kako su oni zamislili, u stanju su sasuti i drvlje i kamenje po necemu o cemu prvenstveno nemaju ama bas nikakvog pojma.

Uostalom rekao si da proucavas Linux. Nadam se da te volja nece prebrzo napustiti i da ces doci do nivoa kada ces svojevoljno bez ikakve prisile uzeti crvenu pilulu.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
hondo kaže...
Shai kaže...

sad si i ti krivo napisao (barem sam tako shvatio)

linux je za cloud, server i online svrhe, no također može poslužiti kao dobar free OS kod kuće no zaboravi bilo kakvo dobro igranje na njemu

računala primarno nisu stvorena za igranje.... tako da je spominjanje ovakve komparacije totalno bezveze. situacija u kojoj jedan (uglavnom piratski) klan napada drugi, legalni, da njihov os ništa ne valja, a s druge strane nitko ništa o windowsu nije ni guknuo....... govori samo koja je razina inferiornosti i jala prisutna.

žalosno je ali istinito. svi pljuju po linuxu ali svaki ozbiljan korisnik računala kad tad bi ga htio vrtiti na svom računalu i shvatiti što to mi linuxaši vidimo u njemu.

ja sam godinama koristio win još od 3.1 verzije pa sve do sedmice...... u grafičkoj sam struci i isto tako sam se naslušao priča kako je za grafiku najbolje Adobe na Windowsu ili još bolje Mac-u. Ja sam se odlučio na nešto drugo, konačno sam si poslovanje prebacio na ubuntu, gimp i scribus i nakon par tjedana privikavanja i uštimavanja došao sam do uspješnog rada i mogu reći adio adobe, adio microsoft. sve radim na istoj razini kvalitete, čak i kvalitetnije i kreativnije.... (pazi, radi se konkretno o publikaciji koja ima preko 90.000 čitatelja. još uvijek misliš da je to posao za po doma, OS koji može poslužiti za surfanje netom?) a uštedio sam si na licencama svake 2 godine jedno novo jako kvalitetno računalo. meni dovoljno razloga da bi smatrao linux nečim najboljim što mi se u informatičkom smislu dogodilo.

besplatno, legalno, stabilno, učinkovito...... a vi si pričajte što želite..... uživajte u svojim windowsima i torrentiranju s neta uvjeravajući sami sebe kako je ok skinuti 50 igara i od toga ne platiti niti jednu, a još gore raditi tako nešto za posao gdje čovjek priča kako redovno plaća poreze a računala su mu puna torrent softwarea gdje cifre stižu vrijednosti i od 90ak tisuća kuna. No to je svačiji izbor, ali nama koji smo odabrali drugačiji put ne možete govoriti ovakve nebuloze. samo nemojte neargumentirano pljuckati, takve stvari me smetaju jer su  jadne. To vrijedi općenito za život. pričaš o nečemu o čemu vjerojatno pojma nemaš i onda se samo nepotrebno konfrontiraš s ljudima koji o tome vjerojatno puno više praktično znaju od tebe. Uostalom ako te baš tako ne zanima linux što čitaš članke koji su za njega vezani? mene win ne interesira i uopće ne znam što se događa u tom svijetu.

malo manje arogancije i glupih izjava a više konstruktivnih rasprava i biti će svijet ljepši. 

16 godina
neaktivan

HEHEHEHEHE......... Dečki još niste počeli sa katama kak u Travianu!

Ajde, izvucite tešku artiljeriju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Čovjeće, upalili ste se kaj kerozin!!!!!!

Stjepan Jenduka
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
linuxjuzer kaže...

ma gnome i compiz su zakon, sam se bojim gnome 3ojke, jos ju nisam isprobao...

Ma tako je...ja i n ežurim na gnome3,i ovaj mi je sasvim super,a nešto praktičnije od rolanja Cube-a nisam vidio,stvano korisno i učinkovito..

15 godina
neaktivan
Shai kaže...

A sto si ocekivao? Upao si ovdje i pricas uglavnom neprovjerene gluposti. Kada te se zatraze neki argumenti povlacis se. Znaci samo si dosao ovdje trolati ili sto?

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Shai kaže...

A sto si ocekivao? Upao si ovdje i pricas uglavnom neprovjerene gluposti. Kada te se zatraze neki argumenti povlacis se. Znaci samo si dosao ovdje trolati ili sto?

Ma daj se smiri,tupan je trol i samo je zato i uletio.

16 godina
neaktivan

Ima jedna narodna izreka: Svaki cigo, svoga konja hvali!!!!!

Nadam se da će te shvatiti, ako ne, onda ste zaista zasljepljeni. 

Uopće nećete vidjeti onaj drugi dio teksta koji sam napisao. 

Tako da me pomalo razočaravate! 

Stjepan Jenduka
15 godina
protjeran

Pa...onda se nemoj sobom hvaliti...{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Pa...onda se nemoj sobom hvaliti...{#}

Ja se ne hvalim, to vi uzdižete neke stvari i vrijednosti u nebesa..........

Stjepan Jenduka
15 godina
neaktivan

Gle, momak, dečko, dijete (ne znam što si), jer čisto sumnjam da čovjek od 50. godina piše na način kao i ti. 

Ovo je tema o proslavi 20. godina Linuxa,  stoga te molim da "WIN je komentare" zadržiš za sebe, kao što i mi Linuxaši ne ulazimo u Windows forum i pljujemo po istome. 

Nama se sviđa, mi imamo argumente ZA, pa u ime svih nas te molim da nas ne zamaraš više sa neprovjerenim/neistinitim postovima.

Hvala unaprijed, nadam se da si dovoljno bistar da shvatiš što je pjesnik htio reći. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 19:51 (Shody_1994).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj gore tvoj odgovor mi se sviđa(hoću reći da je u redu).

Sada mogu s tobom razgovarati normalno.

Hvala ti! Vidim da si ipak jedan od rijetkih koji nešto kuži.

Svaka čast!

Stjepan Jenduka
15 godina
neaktivan
Shai kaže...

Ima jedna narodna izreka: Svaki cigo, svoga konja hvali!!!!!

Nadam se da će te shvatiti, ako ne, onda ste zaista zasljepljeni. 

Uopće nećete vidjeti onaj drugi dio teksta koji sam napisao. 

Tako da me pomalo razočaravate! 

Nitko nista ne hvali, samo ispravljamo nebuloze koje si napisao, ako su nasi ispravci netocni izvoli pobij nase argumente. Ali ti i dalje izbjegavas dati argumentirani odgovor. Dovoljno smo te hranili, sad se vrati u pecinu.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
Shai kaže...
 Ali isto tako hoću reći da ljudi trebaju  priznati da i Linux ima s voje mane i vrline kao Windowsi. 

Ništa nije savršeno!!!!!

Pa nitko to nije ni osporavao niti cak pokusao presutiti takvu jednu apsolutnu cinjenicu.

Problem je u tome sto ljudi kada nesto ne shvate iz prve, ili im nije odmah po ukljucenju sve savrseno i onako kako su oni zamislili, u stanju su sasuti i drvlje i kamenje po necemu o cemu prvenstveno nemaju ama bas nikakvog pojma.

Uostalom rekao si da proucavas Linux. Nadam se da te volja nece prebrzo napustiti i da ces doci do nivoa kada ces svojevoljno bez ikakve prisile uzeti crvenu pilulu.

Ovaj gore tvoj odgovor mi se sviđa(hoću reći da je u redu).

Sada mogu s tobom razgovarati normalno.  Hvala ti! Vidim da si jedan od rijetkih koji nešto kuži.

Svaka čast!!!!  

Stjepan Jenduka
16 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Gle, momak, dečko, dijete (ne znam što si), jer čisto sumnjam da čovjek od 50. godina piše na način kao i ti. 

Ovo je tema o proslavi 20. godina Linuxa,  stoga te molim da "WIN je komentare" zadržiš za sebe, kao što i mi Linuxaši ne ulazimo u Windows forum i pljujemo po istome. 

Nama se sviđa, mi imamo argumente ZA, pa u ime svih nas te molim da nas ne zamaraš više sa neprovjerenim/neistinitim postovima.

Hvala unaprijed, nadam se da si dovoljno bistar da shvatiš što je pjesnik htio reći. 

Shvatio sam što je pjesnik htio reći.

Prema tome, svi Linuxaši, želim vam da lijepo proslavite 20 rođendan Linuxa i da se dobro provedete u ugodnom društvu.

Ja se isprićavam ako sam nekoga povrijedio ili  iznervirao.

Još jednom: OPROSTITE!

P.S.

Shody_1994, a jesi li ti shvatio što je pjesnik htio reći?

Stjepan Jenduka
16 godina
neaktivan

Windowse zadnjih 10 godina pokrecem iskljucivo kad mi se igra nesto preko Steama, a otkako sam otpilio igre pred nekoliko mjeseci, nemam ih ni instalirane. Na zadnja tri radna mjesta sam radio u Linuxu, i opcenito poslove gdje bi morao raditi u Windowsima - odbijam. Niti jedan covjek kojeg ja znam, koji je iole dao sansu linuxu, nije se vratio natrag.

Shai, idi operi zube i u krpe, sutra ides u vrtic...

I am Jack's architect of life...

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Windowse zadnjih 10 godina pokrecem iskljucivo kad mi se igra nesto preko Steama, a otkako sam otpilio igre pred nekoliko mjeseci, nemam ih ni instalirane. Na zadnja tri radna mjesta sam radio u Linuxu, i opcenito poslove gdje bi morao raditi u Windowsima - odbijam. Niti jedan covjek kojeg ja znam, koji je iole dao sansu linuxu, nije se vratio natrag.

Shai, idi operi zube i u krpe, sutra ides u vrtic...

Misliš na razgovor za vrtić?

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
17 godina
protjeran
Shai kaže...
umoran sam od ljudi koji sami sebe lažu!

Uvjeravamo sami sebe kako je dobro nešto što ništa ne valja. {#}

Zašto ljudi kupuju kompove i na njih instaliravaju kreknute Windowse?

Komocija. Susjedov mali igra igrice a ja ih na nekom kako se ono zove linux, tutuntu ne mogu pokrenuti. U školi se uči MS Office i ljudi nemaju drugog izbora nego instalirati Windowse.

Mediaplayer mu ne vrijedi ništa.

Dam 1000 kn i onda dobijem Windows Media Player i Internet Explorer, još da nešto valjaju, razumio bi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 23:51 (the_tux).
15 godina

Sretan rođendan linux,poslje stižem na kolače i šampanjac,poživio još dugo dugo  {#}

http://balcanclubsoundno1.tk/ besplatno skidanje rmx-a,mixeva :)) dj darac (ja) i dj knezo admini :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice