Jel znas moza jel ima drivera za mx4000 128Mb
Mislis geforce 2 mx 400?
Probas nesto ovako?
http://www.nvidia.com/object/linux-display-ia32-96.43.19-driver.html
btw. steta sto je u prilozenom filmicu R.M. Stallman toliko marginaliziran. Po ovome ispada da jedino sto je napravio je GPL.
Za dublju i tocniju povijest svakako pogledati dokumentarac "Revolution OS"
Bez rms-a, GPL-a i GNU-a, Linux nebi bio ovdje gdje je sada.
Ubuntu distribucija nema 20 rođendan, pa to je jedna od mlađih distribucija. Veliš činjenicu, i dobiješ pun k TD ma bravo.
Iako bi nVidia/ATI/Intel ko god trebao osigurati drivere krajnji ishod je isti, drivera NEMA, a da su mogli napraviti neki bolji dogovor s tim tvrtkama, vjerujem da su mogli, a za to krivim linuxovo konstantno mjenjanje u kernelu i događa im se breakanje API-ja konstantno, naravno da se ni ATI ni nVidia neće zezati i svaka dva mjeseca rewriteati drivere. Uostalom sam Linus Torvalds je to priznao, ali bitno da vi sve znate. Svaka druga verzija kernela, pa ti u jednoj radi wlan stick, a ne radi webcam, na drugoj verziji iza više ne radi wlan, ali začudo radi nešto drugo su 3.14zdarije. Ne ne pomaže rekompajliranje.
Ubuntu nema, ali zato njegov izvor, tata ili kako već nekom odgovara da ga se zove, Debian ima 18 godina, kada si počeo cjepidlačiti.
nVIDIA ima savršenu podršku za Linux. ATi je donekle otvorio specifikacije za razvitak open source drivera a Intel odavno surađuje na razvitku Linuxa. Sva krivnja stoji na strani ATi-a koji (je radio) nedovoljno radi na razvitku drivera za Linux ali kupnjom od strane AMD-a, ipak su počeli raditi nešto po tom pitanju malo bolje nego prije jer im je ipak Windows platforma na prvom mjestu.
Evo ti za primjer što neki hardver proizvoðaèi rade da Linux ne može normalno funkcionirati:
http://www.zdnet.com/blog/hardware/foxconn-snubs-linux-users/2292
U večini slučaja ili proizvođač ne radi dovoljno za razvitak drivera za Linux ili ne želi dati dovoljno tehničkih informacija da se razvije open source driver i stoga neki imaju problema sa wireless čipovima i ostalim hardverom koji nema dovoljno dobru podršku za Linux.
Mislis geforce 2 mx 400?
Probas nesto ovako?
http://www.nvidia.com/object/linux-display-ia32-96.43.19-driver.html
Ne mislio je na Geforce 4 MX 4000
Stvar je u tome da je NVidia Geforce 2 MX seriju označila sa mx100 mx 200 i mx400 modelima, i poslije je izbacila geforce 4 mx koji su perfromansama bili slični geforce 2 mx-u, pa ih je odlučila nazvat geforce mx 440 420 400, pa se više nezna koja je mx 4 a koja je mx2.
Stvar je u tome da je NVidia Geforce 2 MX seriju označila sa mx100 mx 200 i mx400 modelima, i poslije je izbacila geforce 4 mx koji su perfromansama bili slični geforce 2 mx-u, pa ih je odlučila nazvat geforce mx 440 420 400, pa se više nezna koja je mx 4 a koja je mx2.
Ma sve je to isto sra*e mx400 ili 4000
Ja vjerujem da ce radit sa tim driverima za mx400
Ako želiš savladati Linux probaj Linux Mint (Gnome).Izvrstan je!
Nemoj zaboraviti da je Linux operativni za po doma, nikada neće biti ravan Windowsima!
Nemoj zaboraviti da je Linux operativni za po doma, nikada neće biti ravan Windowsima!
Ne provaljuj! Mogu se kladiti da vjerovatno nikada nisi ni pokrenuo linux na računalu,a i da jesi onda vjerojatno nisi išao dalje od klikanja po home folderu. Malo pojasni po čemu je to windws bolji od linuxa. I ta rečenica da je linux OS za doma mi nikako ne stoji. Ako je linux os za doma, kako to da se velik dio servera(facebook i amazon etc.) upravo vrti na linuxu. Kako to da sepreko 90% svjetskih superračunala vrti na linuxu. Googleov android nastao je od linuxa.
Prema tome ovakvu izjavu može dati samo netko tko nikada nije koristio računalo za nešto osim worda i "igrica".
Jep probat cu mint ali lxde,procito sam negdje da to sucelje trosi najmanje tj da ne trosi nist,a posto ja imam samo 512 moram onda pazit :D
Ma sve je to isto sra*e mx400 ili 4000
Ja vjerujem da ce radit sa tim driverima za mx400
Hoce, gledaj malo na nvidijinim stranicama pod legacy geforce, sve kartice vode na isti file. Tako da nemas beda, to je odgovarajuci driver.
btw. za ovaj naziv mx 4000 prvi puta cujem, meni su te kartice uvijek bile poznate kao mx 400, ah pretpostavljam da covjek uci dok je ziv :D
Hoce, gledaj malo na nvidijinim stranicama pod legacy geforce, sve kartice vode na isti file. Tako da nemas beda, to je odgovarajuci driver.
btw. za ovaj naziv mx 4000 prvi puta cujem, meni su te kartice uvijek bile poznate kao mx 400, ah pretpostavljam da covjek uci dok je ziv :D
Ma ta 4000 serija je kao novija od 400 i trebala bi bit kao bolje al sve je to isto
http://img186.imageshack.us/i/msig4mx4000t64.jpg/
To je činjenica, ne pretpostavka :P.
Isto tak je ovo i meni prvi glas, kaj se nazivlja tiče...
Nemojte da moram slikat kutiju od grafe lol
Ko da imam unikat nikad niko cuo za nju :p
Tako je linux je shit a windows je wow. Grow up, windows is for kids.
Uglavnom objsni zašto je windows bolji, meni je linux bolji jer s njim mogu probit wep za 2 min, a wpa ili wpa 2 za 2+ sati.
Ma ta 4000 serija je kao novija od 400 i trebala bi bit kao bolje al sve je to isto
http://img186.imageshack.us/i/msig4mx4000t64.jpg/
Nije isti k, Geforce 4 MX 4000 ima AGP x8, dok Geforce 2 MX 400 AGP X4, naizgled nebitna činjenica je stvarno nebitna jer je taj čip unutra toliki šrot da nemože iskoristit ni aGP x2.
Sretan dvadeseti rođendan
Hvala Vam svima ljudi!
Hvala Vam svima ljudi!
Ništa ništa.
Nego gdje ćeš slavit?
Treba ti šta donijet ili?
Odlučio sam da slavim u /home/shody/Desktop/PARTY
Samo piće?
Ah šteta.
Koja ženska glava ti nebi škodila :)
EDIT: naravno, onda je to /home/shody/kitchen :))))))))))))
Ima ih toliko a ja neznam koj bi izabro, previse ih je ......
Buduci da ti je to prvi put da ides na Linux preporuka je da ides na Ubuntu buduci da je najjednostavniji za pocetnike.
Malo ces se namucit u pocetku, ali kad pohvatas neke osnove bit ces presretan :)
Btw, sreci nema kraja kad vidis da nakon instalacije 200-te aplikacije radi jednako brzo kao i kad si ga tek instalirao :)
sve rečeno potpisujem..... samo što bih dodao Ubuntu je divan i za one napredne.... ne samo početnike.
kome ne odgovara neka si kupuje windows. Meni je linux savršen..... zadovoljava mi sve profesionalne i ine potrebe za računalom, svi moji ukućani su na linuxu.... a zadnje vrijeme napredak mu je izuzetno vidiljiv i u vizualnom i u funkcionalnom smislu. Od kada ga koristim više ne trošim vrijeme na neprestana uštimavanja po računalu već se usredotočavam na posao. kad jednom sve postaviš nema potrebe više dirati, sve radi ko urica.
to je bar jedan dokaz da na svijetu ne misle svi samo na novac i (to je valjda samo u hrvatskoj dika) hvalisanje kako ništa u životu pojedinci nisu radili besplatno jer im je to ispod časti.
sretan rođendan, posebno ubuntu distribuciji.
a zašto misliš d aje sve vezano uz linux besplatno? pa gotovo sve programiraju ljudi koji su na plaću u velikim tvrtkama... volonteri, svaka im čast, su u manjini
i da, sretan rođendan!
kome ne odgovara neka si kupuje windows. Meni je linux savršen..... zadovoljava mi sve profesionalne i ine potrebe za računalom, svi moji ukućani su na linuxu.... a zadnje vrijeme napredak mu je izuzetno vidiljiv i u vizualnom i u funkcionalnom smislu. Od kada ga koristim više ne trošim vrijeme na neprestana uštimavanja po računalu već se usredotočavam na posao. kad jednom sve postaviš nema potrebe više dirati, sve radi ko urica.
to je bar jedan dokaz da na svijetu ne misle svi samo na novac i (to je valjda samo u hrvatskoj dika) hvalisanje kako ništa u životu pojedinci nisu radili besplatno jer im je to ispod časti.
sretan rođendan, posebno ubuntu distribuciji.
a zašto misliš d aje sve vezano uz linux besplatno? pa gotovo sve programiraju ljudi koji su na plaću u velikim tvrtkama... volonteri, svaka im čast, su u manjini
i da, sretan rođendan!
Plaćeni programeri su samo oni koji razvijaju kernel (programeri Oraclea, IBM..), dok su potpuni volonteri koji razvijaju aplikacije i ostale programe.
Ne provaljuj! Mogu se kladiti da vjerovatno nikada nisi ni pokrenuo linux na računalu,a i da jesi onda vjerojatno nisi išao dalje od klikanja po home folderu. Malo pojasni po čemu je to windws bolji od linuxa. I ta rečenica da je linux OS za doma mi nikako ne stoji. Ako je linux os za doma, kako to da se velik dio servera(facebook i amazon etc.) upravo vrti na linuxu. Kako to da sepreko 90% svjetskih superračunala vrti na linuxu. Googleov android nastao je od linuxa.
Prema tome ovakvu izjavu može dati samo netko tko nikada nije koristio računalo za nešto osim worda i "igrica".
Ti ne pričaj gluposti, jako dobro znadeš o ćemu pričam!
Ah, da, usput da ti velim da imam insatliran Sabayon Linux(laptop) i radim na njemu.
Što ste se linuxaši odmah zapjenili? Android je živo smeće! Kada smo već kod toga.
Čekam Nokiu da izbaci mobić sa windowsima. Doma u ladici mi leži mob sa androidom koji ne vrijedi ništa.
Nema software-a za Linux, onda moraš emulirati programe od Windowsa. nema igara za Linux: probao sam ove iz linuxa, živo smeće, grafika na nivou prije 10 i više godina.
Hočete reći da nije tako? Onda serete. Kada i sami Linuxaši koje poznam, vele: Da se ne mogu sve stvari napraviti na Linuxu kao na Windowsima.
Drugo, Njemačka državna uprava je prešla na Linux još prije desetak godina. Da bi se sada počela vraćati na Windowsw sa zaključkom da nemaju uštede, pronađi si taj članak, ne mogu sada guglati.
Još sam jednu stvar zaboravio napomenuti. Probao sam Ubuntu, nije mi se dopao. Probao sam fedoru 13 i 14, rušila mi se na laptopu. Probao sam Mint(Julija) gnome sučelje on mi se najviše dopao.
Probao sam Suse Linux, sporiji je od Windowsa. Završio sam na Sabayonu kde sučelje(plazma), on je ok ali mislim da ću se vratiti na Mint. Znam da je to u stvari Ubuntu sa novim sučeljem.
Grafičko sučelje programa u Linuxu je bijeda! Niti to ne želiš priznati?
Ti ne pričaj gluposti, jako dobro znadeš o ćemu pričam!
Ah, da, usput da ti velim da imam insatliran Sabayon Linux(laptop) i radim na njemu.
Što ste se linuxaši odmah zapjenili? Android je živo smeće! Kada smo već kod toga.
Čekam Nokiu da izbaci mobić sa windowsima. Doma u ladici mi leži mob sa androidom koji ne vrijedi ništa.
Nema software-a za Linux, onda moraš emulirati programe od Windowsa. nema igara za Linux: probao sam ove iz linuxa, živo smeće, grafika na nivou prije 10 i više godina.
Hočete reći da nije tako? Onda serete. Kada i sami Linuxaši koje poznam, vele: Da se ne mogu sve stvari napraviti na Linuxu kao na Windowsima.
Drugo, Njemačka državna uprava je prešla na Linux još prije desetak godina. Da bi se sada počela vraćati na Windowsw sa zaključkom da nemaju uštede, pronađi si taj članak, ne mogu sada guglati.
To što windows ima dominaciju nad linuxom što se tiče brojnosti skupih i komercijalnih programa niakako ne odražava kvalitetu os-a već samo to da microsoft ima dominaciju na tržišt. Osim toga postoje brojne open-sorce alternative, posebno za kućne korisnike. Te alternative su dobre i kvalitetne samo što ih treba pronaći. Nije linux kriv što profesionalni programi adobe i autodesk te sličnih firmi nemaju svoje linux izdanje. To je jednostavno zbog toga što su Mac OS i windows bolje rašireni i bolje marketinški potaknuti. No većina tih proizvoda uopće nije ni potrebna kućnim korisnici tako da su alternative dovoljne. Windows je jednostavno zbog dobrog marketinga preraširen, a linux nije.
Tvdiš da linux ne donosi nikakvu uštedu te da gaj njemačka vlada zbog toga maknula. To je možda točno no donosi li windows isto tako nekavu uštedu u odnosu na linxu. Sigurno nije.
Andorid koristim osobno i dobar mi je. Ne vidim razloge zašto bi ga ti nazvao toliko lošim. Tebi je dooljno to što je temeljen na linuxu da ga nazoveš lošim. Čak i da je toliko loš, uzrok toga ne mora to što se temelji na linuxu.
Koje ja to stvari ne mogu napraviti na linuxu, a mogu na windowsu? Govorim iz perspektive naprednijeg kućnog korisnika. To što neki ljudi to govore jednostavno je rezultat njihove povezanosti sa windowsom te se nisu u stanju potruditi da malo potraže i vide nove stvari. Usto mi nije jasno zašto je mana linuxu ako ne može pokretati aplikacije za windows. Po čemu su to palikacije za windows bolje od aplikacija za linux? To su dva različita os-a pa im aplikacije nisu jednake.
Po tvome stilu pisanja i izražvanja vidim da nemaš više od 11-12 godina. Tvoj vrhunac je kad k*ekiraš "igricu" i onda je pređeš. Prema toem ti nisi dovoljno kompenetat da sudjeluješ u ovoj temi i raspravi. Nikakve ti argumente ne daješ na svoje mišljenje. Ničime nam ne potvruđejš svoje mišljenje. Zato molim te makni se iz ove teme i vrati se kad budeš imao nešto valjano protiv linuxa.
Znam da je to u stvari Ubuntu sa novim sučeljem.
Bio nekada. Sada je više od toga. Ima vlastiti Software Centar gdje korisnici mogu pisati dojmove i davati ocjene programima. Dakle nije to više Ubuntu sa nabacanim codecima (kao Ultimate Edition) i drugim skinom, nego Mint ekipa dodatno radi na poboljšanju Ubuntu distribucije i radi vlastite programe.
Linux Mint je počeo raditi rolling distribuciju baziranu na Debian testingu, dakle, potpuno neovisnu o Ubuntuu.
Nema software-a za Linux, onda moraš emulirati programe od Windowsa
Prvo reci koji software, ovako lupetaš. Znam već koja softverska šablona ide: AutoCAD, Photoshop...
Windows nema Final Cut Pro i Logic Studio (nekada Emagic koji je radio na Windowsima), znači Windows je smeće?
nema igara za Linux
Nisi čuo za id Software?
Kada i sami Linuxaši koje poznam, vele: Da se ne mogu sve stvari napraviti na Linuxu kao na Windowsima.
Koje su to stvari?
Ali i dalje ostaje na serverima.
http://www.heise.de/newsticker/meldung/Kein-Linux-Desktop-im-Auswaertigen-Amt-1189344.html
S Linuxom se uštedilo na licencama,ali prilagođavanje upravljačkih programa za periferne uređaje kao i obuka osoblja je došla skupo. Serveri i dalje ostaju na Linuxu.
Turska vlada financira razvoj Pardus Linuxa za potrebe njihovi službi, po meni jedna od najboljih distribucija sa KDE sučeljem na svijetu i nevjerojatno je kako KDE sučelje može odlično izgledati i biti dorađeno i samo korištenje GNU/Linuxa kada developeri mogu uz financijsku podršku puno vrijeme razvijati open source software.
linux drzi oko 50-70% zastupljenosti kad su serveri u pitanju i 99% kad su superracunala u pitanju, o kakvom za po doma ti?
I dalje si najbolja free platforma
A kakve odgovore si ocekivao u temi s naslovom "Proslava 20. godina Linuxa"?
Sto se mene tice, ti slobodno nastavi placati reket Microsoftu&Co, ali nemoj me uvjeravati kako je to i za mene dobro.