Promjene u Windowsima 7 za netbooke

poruka: 26
|
čitano: 2.990
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Promjene u Windowsima 7 za netbooke".
17 godina
neaktivan

ajd dobro pa su maknuli ograničenje za 3 aplikacije

a nije mi jasno zašto postoje i ograničenja za hardver, tj. ne smije netbook bit jači i bolji od onoga što je microsoft odredio

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je glupost sto je 1gb max!

xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa ionako da imam netbook stavio bi na njega ubuntu ili neki drugi linux a ne win 7

amd-ati
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
RE: Promjene u Windowsima 7 za netbooke

Opće nisam znao da postoje ikakva ograničenja u tom smislu, tako da me ovaj članak našao zatečenog. hehe

U svakom slučaju, nekakav limit od 3 aplikacije je užasno glup, tako da dobro da su ga maknuli.

Doduše još sam malo zbunjen što se toga svega tiče. Ima tko da zna nešto više o tome svemu pa da objasni nama bedastima?

Dakle to je posebna verzija Windowsa 7 namjenjena netbook računalima?

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 0:45 (Danny_HR).
17 godina

Ma da to je kao posebna verzija sedmice koja je prilagođena netbook racunalima jer ima ''ogranicenja''.

Mislim da je na netbook najbolje staviti XP ili neki Linux.

xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
17 godina

Windows 7 Starter Edition je nasljednik Viste Starter Edition. Ovo izdanje Viste se prodaje samo u siromašnijim državama, dok ga u SAD-u ili EU nije moguće kupiti.

Windows 7 Starter Edition je prilagođeno netbook računalima, ali prvenstveno cijenom koja je znatno niža od ostalih izdanja Windowsa. Zato su i stavili ograničenja kako korisnicima normalnih računala ne bi palo na pamet kupiti ovu verziju Windowsa i proći jeftinije. Trtenutno Microsoft Windowse XP proizvođačima netbooka prodaje za 15$ po licenci.

0 0 hvala 0
17 godina

Da imam netbook,lako bi si sam instalirao verziju koju ja želim,a ne ono što dobijem,pa si stavim normalnu sedmicuSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 9:48 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
klimama kaže...

Trtenutno Microsoft Windowse XP proizvođačima netbooka prodaje za 15$ po licenci.

To je najviše koliko mogu tražiti, neki izvori govore da dobivaju dosta manje od toga po svakoj licenci. Bit  će otpuštanja u M$-u ohoho..
18 godina

za koji mjesec očekujem micanje svih ograničenja, tj. microsoft će licencu xp-a prodavati za 15$. moblin i ubuntu remix su također za siromašnije zemlje, koštaju dosta manje i nemaju ograničenja kao windows starter

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne shvacam??? cemu ogranicenje rama???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ovo smatram kao osobnu uvredu. 3 aplikacije limit, i 1 GB ako vjerovatno nadjes neki crack za taj limit da lupis u hardverski limit... Sada su kao velikodusno maknuli taj 3 app limit... poslije ovoga im ne bi dao vode taman da crkavaju a kamoli novce.

Da bude stvar gora, vec bi kupio ovo samo da su imali u linku ili vemilu. Sada cu DEBELO razmisliti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 14:38 (bnaci).

0 0 hvala 0
17 godina
bnaci kaže...

Ovo smatram kao osobnu uvredu. 3 aplikacije limit, i 1 GB ako vjerovatno nadjes neki crack za taj limit da lupis u hardverski limit... Sada su kao velikodusno maknuli taj 3 app limit... poslije ovoga im ne bi dao vode taman da crkavaju a kamoli novce.

Da bude stvar gora, vec bi kupio ovo samo da su imali u linku ili vemilu. Sada cu DEBELO razmisliti.

Ne znam kako bi to "vec (bi) kupio ovo samo da su imali u linku ili vemilu" kada se Windowsi 7 još ne prodaju, a ako si mislio na Vistu Starter Edition ona se može kupiti samo u siromašnijim državama, a Microsoft ne ubraja Hrvatsku u nerazvijene države, pa se ovo izdanje Viste ne može niti kupiti u Hrvatskoj. Od europskih država može se kupiti samo u: Albaniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Gruziji, Kazahstanu...

17 godina
neaktivan
BORG kaže...

oćeš još veću glupost? Vista Starter podržava samo do 256 mbBelji se...
pc ovisnik
17 godina
pc ovisnik kaže...
BORG kaže...

oćeš još veću glupost? Vista Starter podržava samo do 256 mbBelji se...
  Windows Vista Starter isto ima ograničenje na 1GB RAM-a, a Windows XP Starter edition na 512MB-a.

RAM:

Minimum: 384 megabytes (MB) RAM
Recommended: 512 MB RAM
Maximum: 1024 MB RAM
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 16:15 (klimama).
18 godina
neaktivan
meni je jako drago sta su ogranicili velicniu ekrana(samim time i dimenzije netbooka) :D

a ovo 1gb rama....lako se kupi keks od 2GB
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovat koliko su ljudi glupi da trpe ovakve stvari.

Ljudi, ako niste poslom vezani uz M$ bježite od njih glavom bez obzira, bit će gore!

0 0 hvala 0
18 godina
Kores kaže...

Ljudi, ako niste poslom vezani uz M$ bježite od njih glavom bez obzira, bit će gore!

LOL?!
Ček, pa ko te sili da kupiš Windowse za netbook?
Kupiš obične i bok.
18 godina
Danny_HR kaže...
Kores kaže...

LOL?!
Ček, pa ko te sili da kupiš Windowse za netbook?
Kupiš obične i bok.

Ti bi radije dao 2000kn za Win7 Ultimate umjesto 100kn za Starter verziju? Nema svatko tolko para
17 godina
neaktivan

Pa na taj način microsoft i funkcionira: mi ćemo vam zagorčat život, a ako to ne želite, lovu na sunce ;)

I ljudi će platit, ili zato jer moraju ili zato jer su ovce, a većinom su ovce.

0 0 hvala 0
18 godina
Zato postoji preko nekoliko verzija Windowsa, da bi svatko našao ono šta mu paše.

Inače ovo su limitacije samo za Netbook verziju.
Kupiš onu za desktop i mirna Bosna.
17 godina
protjeran
klimama kaže...
bnaci kaže...

Ne znam kako bi to "vec (bi) kupio ovo samo da su imali u linku ili vemilu" kada se Windowsi 7 još ne prodaju, a ako si mislio na Vistu Starter Edition ona se može kupiti samo u siromašnijim državama, a Microsoft ne ubraja Hrvatsku u nerazvijene države, pa se ovo izdanje Viste ne može niti kupiti u Hrvatskoj. Od europskih država može se kupiti samo u: Albaniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Gruziji, Kazahstanu...

Bio je u BUGu (neznam koji broj) test eeepc-a. Mislio sam uzeti sa windowsXP. Ali sada necu sa nikakvim microsoftom gore. Znao sam i prije da su to banditi ali ovo sa Win7 je prevrsilo svaku mjeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 17:47 (bnaci).
17 godina

Nakon neslužbenih glasina Microsoft je i službeno potvrdio da Windows 7 Starter Edition neće imati ograničenje od tri pokrenuta programa.

Let’s talk about Windows 7 Starter

U ovom izdanju Windowsa se i dalje neće moći promijeniti pozadina na desktopu, reproducirati DVD-ove, promjeniti zvučnu shemu ili boje Windowsa, koristiti Aero, koristiti više monitora, kao niti prebacivati između korisničkih računa bez odlogiravanja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Nakon neslužbenih glasina Microsoft je i službeno potvrdio da Windows 7 Starter Edition neće imati ograničenje od tri pokrenuta programa.

Let’s talk about Windows 7 Starter

U ovom izdanju Windowsa se i dalje neće moći promijeniti pozadina na desktopu, reproducirati DVD-ove, promjeniti zvučnu shemu ili boje Windowsa, koristiti Aero, koristiti više monitora, kao niti prebacivati između korisničkih računa bez odlogiravanja.

lijepo je čuti vijesti iz microsofta  u vezi novih  nemogučnosti :D
Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
18 godina

a svašta. počeli izdavati OS u kojem nabrajaju šta se neće moći i još za to traže pare. volio bih na kraju vidjeti brojku koliko su prodali, a svakako i upoznati te koji su kupili

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
17 godina

Takodjer bih stavio nekakav linux na netbook... nema smisla na to stavljati windowse... pogotovo ako ima mali SSD

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

To je glupo, nisam znao da ima ograničenja uopce, a muce se stavljaju neke zastite, tj. npr 1 GB RAAM max, i te aplikazije i to, a znadu da hakeri jedva cekaju da to srede, pa neće toga ni bit, to je glupo, to je isto kao da  imaš Fiću sa motorom od  nekog ferarija, a sta će ti taj motor kad ga u fiću nemoreš stavit, a sto će ti ovdje jaki komp kad Windowsi nemogu iskoristit, to je glupost, pa ko normalan sad uzima laptop dobar sa 1 GB ram, mozda oni  u africi.....

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice