Stručnjak za odmaganje...
Stručnjak za odmaganje...
Da li to znači da ako kupim sad npr. laptop gubim pravo na downgrade ili je ovo samo za kupovinu ne zamjenu?
A kako ce drugacije natirat ljude da kupuju osmicu
nicky.sl
Isti vrag kao 7, metro ako ti se ne svida nemoras koristiti tj mozes ga i maknuti sa raznim start menu programima.
Ali opet da postoji opcija za uklanjanje u samim Windowsima nebi bilo ovih negativnih reakcija.
Bez brige, "khm khm" verzija nam je uvijek dostupna :)
.. nije uzrok nova osmica koja je izašla prije godinu dana (je, ali ne takvo objašnjenje.. malo kompliciranije
), nego planirano gašenje sedmice-supporta i zakonski rokovi. support 7 je do 2020, 5g nakon prekida prodaje, jedna godina je 'luft'.. dakle po planu, ako žele (ili ako ne žele XP) biti u planiranom ciklusu.
-nadajmo se da PR neće imati glavnu riječ oko elementarnih stvari kao funkcionalnost ili namjena. B.Gates bi ih trebao ograničiti na izbor tema ili boje ambalaže.
edit: --- post je trebao poslužiti 'capt. obvious' tumačenju, tj jednako kao kad mlada djeva računa na sex (plodne) dane, krene u rikverc od zadanog roka-termina. Ista formula/razlog, samo druge znamenke.
De Soya je plakao dok su milijarde klicale.
Pa to i kazem, da postoji opcija za uklanjanje metroa u samim Windowsima ili nekakav desktop edition nebi bilo problema i ta third party rijesenja nebi ni postojala.
Isti vrag kao 7, metro ako ti se ne svida nemoras koristiti tj mozes ga i maknuti sa raznim start menu programima.
Ali opet da postoji opcija za uklanjanje u samim Windowsima nebi bilo ovih negativnih reakcija.
je isti vrag par dana.. onda kad pocme something went wrong frawny face bacio bi sve kroz prozor.. meni nista nije radilo kako treba na 8. nezrel os jednostavno.
Ima još dosta stvari koje osmica nema a Win7 ima.
Ti očite ne koristiš mnoge funkcije pa misliš da su isti.
Jedan primjer je Previous Versions koji Win 8 nema več ima zamjenu koja nije zadovoljavajuća.
Ne kažem da Win 8 nema nekih novina koje fale u Win7 ali to su mogli uvesti sa SP2 ali neće đubrad.
Ima još dosta stvari koje osmica nema a Win7 ima.
Koje su to stvari?
Jedan primjer je Previous Versions koji Win 8 nema več ima zamjenu koja nije zadovoljavajuća.
Ne kažem da Win 8 nema nekih novina koje fale u Win7 ali to su mogli uvesti sa SP2 ali neće đubrad.
Previous versions ,kao dio Restore pointa ,imaju smisla na mehaničkim diskovima sa velikim kapacitetom. Na ssd-ovima ,gdje je svaki bit važan ,preporučeno je da prostor za System restore pointove bude što manji (0.5 - 1 %) i time Previous versions gube smisao.
Previous versions još uvijek postoje na Osmici ,samo više nema posebnog taba.
Jesi li probal koristiti File history (koji je neovisni program) ,pa znaš da ne valja?
je isti vrag par dana.. onda kad pocme something went wrong frawny face bacio bi sve kroz prozor.. meni nista nije radilo kako treba na 8. nezrel os jednostavno.
Isto mi se jednom dogodilo kad je 8 tek izasao, uvijeku kazu za Windows "wait for the point release" dok ne poprave probleme.
Sad mi na 8.1 radi sve normalno kako je radilo i na 7, jedino taj metro zna ici na ponekad zivce sa nelogicnim rasporedom nekih stvari.
neki novinar je provalio da windows 8 ne valja i sad svi kao papagaji to ponavljaju
neki novinar je provalio da windows 8 ne valja i sad svi kao papagaji to ponavljaju
na stranu s nakaradnim i extremno nametljivim metro elementima sucelja koji covjeka hebu i u desktop modu, ono kaj me najvise hebe je podrska za stariji hardver, konkretno prolific usb na rs 232 konverter....
Valja, valja meni je na 8.1 super ne žalim se.
Po ovakim temama pišu dokoni dilkani koji prvi "error" otklanjaju "formatiranjem kompjutora" iako pola ne zna što je formatiranje, a za kompjutor nisam siguran. I tako svaki put.
Veliko je sranje nastupilo kad su OEM-i isporučivali Vistu pod mus, pa je nastupio veliki downgrade na XP jer ništa živo nije radilo.. Tek kad se sedmica iskristalizirala, iako odlična bilo je dosta problema sa starijim verzijama drivera za printere i x64 verzije. Veće firme su kupovale kompove za računovodstvo sa 64bit win, sranje je bilo sa COM i LPT portovima pošto ih u računovodstvu koriste za jel.. printere.. pa onda borba sa driverima za te printere itd. Fujitsu je izdao drivere za sedmicu za sve printere koje više ne proizvodi (discontinued).
Želim reć, kao što većina kolega zna, zamjena OS-a kao što Microsoft (danas xp, sutra vista, op, 7, evo i 8.1) gura je je**no za***ana.. Bar za nas u IT-u.
Koji puta treba kupiti i novi hardware a ne samo stavljati nove OS-eve.....
Hrpa njih je gurala Vistu na tada već staru konfu i naravno da nije išlo kako treba sa malo ram-a pa na dalje; ili nisam u pravu?
Hrpa njih je gurala Vistu na tada već staru konfu i naravno da nije išlo kako treba sa malo ram-a pa na dalje; ili nisam u pravu?
Krivo si shvatio. Ako firma ima 20 kompova i naruči (ili dobije na natječaju) recimo od OEM-a HP.. Oni dolaze predistalirani sa vistom. Onda, ako radiš u IT-u i dobiješ takve kante imaš šou program dokazat da ne npr. nema drivera za fujitsu 64bita printer za vistu. Ako ne radi printer, sve staje :D Onda downgrade novih strojeva na xp.. Vjerujem da ima kolega koji su se susretali s tim. :D
Ja sam beta vrziju 7-ce koristio sve do Developer Preview verzije 8-ce. Nakon što se pojavila beta verzija 8-ce, 7-cu sam jednostavno zaboravio.
Krivo si shvatio. Ako firma ima 20 kompova i naruči (ili dobije na natječaju) recimo od OEM-a HP.. Oni dolaze predistalirani sa vistom. Onda, ako radiš u IT-u i dobiješ takve kante imaš šou program dokazat da ne npr. nema drivera za fujitsu 64bita printer za vistu. Ako ne radi printer, sve staje :D Onda downgrade novih strojeva na xp.. Vjerujem da ima kolega koji su se susretali s tim. :D
imo sam svojedobno i downgrade sa XP na Win98 zbog DOS programa koji se nisu dali upogoniti pod NT windowsima... da ne spominjem Compaq PC-e koji su dolazili sa predistaliranim Win2000 i(li) XP koji su imali 128MB memorije, a zbog predinstaliranog bloatwarea su imali u startu zauzeće preko 300MB memorije bez ikakvog antivirusa u sistemu pa se misli koliko je to bilo upotrebljivo. A viđo sam u početku i Win95 na 4MB RAM-a... tako da, hmhm svaki put kad se ide na neki veći upgrade imaš slične probleme.
Vistu sam koristio jako dugo, u inat svima koji su pljuvali po toj verziji Windowsa. U početku se Vista znala povremeno srušiti ali je nakon par zakrpi radila sasvim u redu. Ljudi često pretjeruju. Pretjerivali su u slučaju Viste, kao što sada pretjeruju u vezi Windowsa 8.
-svaki PC (hardware + driver) koji glatko vrti Vistu, glatko vrti i Osmicu, Sedmicu.. req je manje-više jednak. To je bio problem u vrijeme izlaska Viste, danas više ne. Vista ili Osmica nisu zbog tog bolji-lošiji. Promijenio se HW.
-problem drivera, je problem interesa biznisa, ne samog HWa i OSa.
Počni pisati normalne pune rečenice jer nisam razumio pola tvojih poruka.
Interes biznisa je jasan. I taj interes nije tajan nego je javan i dobro je poznat. Stoga oni kojima je posao planiranje trebaju isplanirati prijelaz s jednog hardvera i softvera na drugi i misliti na podršku tom hardveru, a ne tražiti da printer iz ere DOS-a radi bez problema pod Windowsima 8. Žali bože vremena o tome uopće pisati.
Jebo im pas mater tulavu.
Jesu li toliko retardirani pa da zbog osmice prekidaju 7?!?
Znaci tjeraju ljude na 8icu.
Dobro, neka, nije 8ica toliko losa, ali to sto ljudima onemogucavaju kupovinu 7ice je blesavo.
Netko mozda jednostavno ne zeli Metro i sl. Nego klasicni Windows UI.
Nije da me se tice to dok god ima aktivatora :)
Jebo im pas mater tulavu.
Jesu li toliko retardirani pa da zbog osmice prekidaju 7?!?
Znaci tjeraju ljude na 8icu.
Dobro, neka, nije 8ica toliko losa, ali to sto ljudima onemogucavaju kupovinu 7ice je blesavo.
Netko mozda jednostavno ne zeli Metro i sl. Nego klasicni Windows UI.
Sedmica je izdana 22. 10. 2009. ,znači prije više od 4 godine. Ništa čudno. Podrška za Home i Pro verziju traje do 2017. ,za Ultimate i Enterprise do 2020.
Mnogi dućani će još dugo imat u ponudi Sedmicu ,znači gdje je problem?
Naravno da se ''tjera'' ljude na novije verzije ,ne živi Microsoft od zraka.
A tu je i pitanje hardvera ,koji izlazi skoro na dnevnoj bazi.
-ček agen. ... samo mjena stalna jest. 
btw, support i prodaja nisu iste stvari, tj, (trenutna pravila) support traje 5g od posljednje prodaje.
Previous versions ,kao dio Restore pointa ,imaju smisla na mehaničkim diskovima sa velikim kapacitetom. Na ssd-ovima ,gdje je svaki bit važan ,preporučeno je da prostor za System restore pointove bude što manji (0.5 - 1 %) i time Previous versions gube smisao.
Previous versions još uvijek postoje na Osmici ,samo više nema posebnog taba.
Jesi li probal koristiti File history (koji je neovisni program) ,pa znaš da ne valja?
Stoji ovo za SSD ali još dugo će biti na sceni HDD i SSHD tako da mi ta opcija fali jako.
Spasila me nebrojeno puta od raznih recovery-a i ostalih s***a, ne samo kod mene već i kod korisnika/djelatnika čija računala održavam.
Previous versions tab postoji samo kao podrška za spajanje na vanjske previous versions-e drugih računala i file servera koji to imaju uključeno.
Naravno da sam probao File History, pa nisam neki balavac koji trola napamet. Nije mi se svidjeo pošto zahtjeva dodatni disk ili moram radit kemije sa šeranjem foldera i mapiranjem drive-ova.