Predstavljen EOS 5D Mark III

poruka: 14
|
čitano: 2.907
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen EOS 5D Mark III".
17 godina

Želim... da mogu počeo bi štedjeti

go pirate bay go
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Al ovi Canonaši napokon dobili dva aparata u 1D X i 5D3 kako Bog zapovida, a ono se počeli masovno žalit kako prvi nije APS-H dok kod drugoga ih smeta premala pikselaža.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovi u Canonu ili čuvaju adute za neke skuplje (profesionalne) modele ili se drže stava da se mijenja previše ono što je i do sada bilo dobro. A toliko se puno očekivalo. Tresla se brda, rodio se miš. A tek cijena - 3300 eura. Nikon će ih pregaziti (ako ne spuste cijenu).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Predstavljen EOS 5D Mark III
pohana prezla kaže...

Ovi u Canonu ili čuvaju adute za neke skuplje (profesionalne) modele ili se drže stava da se mijenja previše ono što je i do sada bilo dobro. A toliko se puno očekivalo. Tresla se brda, rodio se miš. A tek cijena - 3300 eura. Nikon će ih pregaziti (ako ne spuste cijenu).

o cemu ti pricas..ovo je konacno dobar proizvod za novce od Canona u toj kategoriji. Ako napredak u smislu puno boljeg AF-a (i jednostavnijih af postavki), nesumovitih fotki na cak 25600 ISO, novog mjerenja, novog senzora, daleko manjeg moire-a, 6fpsa (sto je vise i od Nikona D800), dvostrukog utora za kartice, stišanog shuttera, 17 puta brzeg procesora u odnosu na raniji model, boljeg gripa, weather sealing-a (specificiranog po kolicini kise u minutama!) gdje vise nije inferioran jednom 60D-u, smanjenje spot tocke mjerenja na 1.5% umjesto 3.5%m HDR mod, i ostalih brojnih noviteta nije ispunjenje velikih ocekivanja, ne znam sto onda je.

ovo je prvi posteni i potpuni (bez shema ponudi korisniku velik broj MP-a ali s AF-om i razinom high ISO suma na razini aparata od 3000 kuna) profi proizvod Canona zadnjih godina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 15:39 (mikrošit).
14 godina
neaktivan

Ovo je doista foto aparat kojeg bih volio imati, ali mi je cijena pre visoka, odnosno za fotografirati moj glavni motiv u ovom trenutku, dobre rezultate postizem i sa 50D kojeg sam platio visestruko manje. 

No u svakom slucaju, pricekat cu jedno 2-3 godine dok moje potrebe za kvalitetnom fotografijom porastu, a cijena padne na neki prihvatljiviji nivo. (bas sam bacio pogled, dakle u trenutku izanja novog modela,  mk2 kosta 1699 a mk3 3299 eura, body only). A u medjuvremenu cu si ulozit nesto novaca u nabavku dobrih objetiva, jer oni kostaju vise nego sam body. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

D4 vs 5D3
Ako je slična tehnologija senzora kod 1DX kao ovdje kod 5D3 onda se Canonu ne piše dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

D4 vs 5D3
Ako je slična tehnologija senzora kod 1DX kao ovdje kod 5D3 onda se Canonu ne piše dobro.

Ostavili su 1/200s x-sync ko na mk2. Još ako bude nepouzdan sync kao mk2, ostaje syncanje na 1/160s, što će dodatno naprezati bliceve.

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ostavili su 1/200s x-sync ko na mk2. Još ako bude nepouzdan sync kao mk2, ostaje syncanje na 1/160s, što će dodatno naprezati bliceve.

Ajde, pa moraju neke ekskluzivitete poput syncanja na 1/250s ostaviti za 60D.{#}

Kod nas na Nikonu je od D7k pa na više sync u FP modu pri punoj snazi moguć već od 1/320s.

17 godina

Ne mora čak biti fp mod, dovoljno je nabaciti kakav manualac na hot shoe da kamera ne prepozna blic i ne locka shutter na maxu (1/250s) i možeš prebaciti max sync.

Ja sa max syncom od 1/200s mogu syncati na 1/250s.

5Dmk2 slovi kao nepouzdan i dosta je varijacija pa nekad syncaju tek na 1/160, što dodatno napreže male bliceve ako balansiraš na suncu. Ali kupci 5d vjerovatno imaju par hiljada wattsekundi uz sebe ;)

16 godina
neaktivan
Svaka čast ali 5ica 3 nema ništa zbog čega bi netko s 5dmk2 morao prelaziti na njega...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Svaka čast ali 5ica 3 nema ništa zbog čega bi netko s 5dmk2 morao prelaziti na njega...

Pa ja znam puno ljudi koji itekako imaju razloga prijeći na 5D3. Galvni razlog je što bi 5D3 trebao imati puno bolji AF nego 5D2 koji je bio kriminalan ćčak i prema recimo 60D. Što se događa sa AF-om kod 5D2? U low-light uvjetima čak niti centralna točka nije pretjerano precizna niti responsivna dok je sa rubnima praktički nemoguće radit, a naravno kod velikih otvora blendi se rekomponzicija ne smije koristiti i onda si u velikim problemima. Je ima sada jako puno povoljnih 1D3 po oglasima koji imaju dobar AF al on nije FF niti je tako dobar na visokom ISO-u kao 5D2. Po mom mišljenju je Canon jako puno problema riješio sa 1D X i 5D Mark III.

16 godina
neaktivan
mi radimo s dvije 5ice s time da je jedna 1 a druga 2, za sada nemamo zamjerki na 2ku, ponašala se dobro u svim uvjetima. isto shvaćam što ti govoriš.
zanimljiv osvrt dao je vincent laforet http://goo.gl/Lb4Ju od 5Dmk III
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
mi radimo s dvije 5ice s time da je jedna 1 a druga 2, za sada nemamo zamjerki na 2ku, ponašala se dobro u svim uvjetima. isto shvaćam što ti govoriš.
zanimljiv osvrt dao je vincent laforet http://goo.gl/Lb4Ju od 5Dmk III

A dobro, ova moja ekipa uglavnom uz 5D seriju i ima neko tijelo iz 1D serije. Dok je 5D seriji glavna mana AF, tako je vamo na 1D nešto veći šum i nemogućnost toliko širokog kuta.

17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice