Predstavljen brži iMac

poruka: 98
|
čitano: 172.251
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen brži iMac".
16 godina
neaktivan
Re: Predstavljen brži iMac
Scuderia kaže...
tnakir kaže...
Scuderia kaže...
tnakir kaže...

A iz tvog teksta vidim da nemas pojma sto je IPS matrica, da si korisnik vulgaris i da zapravo nebi skuzija razliku izmedju TN matrice i IPS matrice.

:))

Jos jedan pametnjakovic na forumu...

Naravno...

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/23-led-ips-lcd/78736.aspx?jumpto=1618650&sort=asc&view=flat

Da.   I?

To je tema koju sam otvorio prije skoro pola godine i gdje sam stvarno minimalno znao o monitorima

i gdje je i sam tnakir svojim sudjelovanjem i komentarima pomogao na cemu mu mogu i sada zahvaliti.

Ono što mene smeta kod   tnakir-a i slicnih u zadnje vrijeme otresitost i bahatost odgovora.

Ovaj forum bi kao i mnogi drugi treabo služiti razmjeni idea i mišljenja, pomaganju jedni drugima

svojim znanjem i iskustvom u razlicitoj problematici. Nažalost na kraju se pretvara cesto u mjesto

sukoba, prepucavanja i prese**vanja vlastitim znanjem. I neznam zašto je ljudima toliki problem shvatiti

da ako nekome pristupiš na lijep, smiren i civiliziran nacin da ceš uvijek (ako je osoba normala)

naci zajednicki jezik. Ovi postovi "s visoka" nisu pomoć, tj.takvu pomoć nitko ne želi.

Žao mi je ako sam otišao u offtopic ovim ali smatram da je važno ukazati na neke cinjenice.

I tu nije problem samo navedeni forumaš nego i svi koji možda vlastite probleme prenose ovdje u postove.

A sada da se vratim na temu. Cestitam na kupnji i drago mi je da si zadovoljan strojem.

To je ionako ponta kupovine. Moguce je da ceš naici na neke probleme tj.nepoznanice tijekom

korištenja tog OS-a ako ga nisi do sad koristio, pa slobodno pitaj, rado cu pomoci.

Inace sam koristim kombinaciju MacBook-a pro i 24"Cineme i kombinacija je fakat fantasticna

pa mogu mislit kako je tek ovo all-in-one. Inace ti njihovi IPS ekrani, makar su glossy, daju odlicnu sliku

i do sad i nisam naišao na bolje prikaze nigdje, što opet ne znaci da su apsolutno najbolji.

Jedino što mogu reci da mi sada boje na laptopu djeluju "isprano" kada sam navikao na taj ekran.

Jednostavno odlicno a i nekako mi manje umara oci. Toliko od mene.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
Scuderia kaže...

Da.  I?

Tu je bila kvalitetna rasprava o monitorima, pa ako koga zanima nek baci oko... Pogotovo na postove korisnika Bara jer covjek vjerovatno zna o matricama i monitorima nego svi mi ostali na forumu skupa.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
alen-c kaže...

To je tema koju sam otvorio prije skoro pola godine i gdje sam stvarno minimalno znao o monitorima

i gdje je i sam tnakir svojim sudjelovanjem i komentarima pomogao na cemu mu mogu i sada zahvaliti.

Ono što mene smeta kod   tnakir-a i slicnih u zadnje vrijeme otresitost i bahatost odgovora.

Ovaj forum bi kao i mnogi drugi treabo služiti razmjeni idea i mišljenja, pomaganju jedni drugima

svojim znanjem i iskustvom u razlicitoj problematici. Nažalost na kraju se pretvara cesto u mjesto

sukoba, prepucavanja i prese**vanja vlastitim znanjem. I neznam zašto je ljudima toliki problem shvatiti

da ako nekome pristupiš na lijep, smiren i civiliziran nacin da ceš uvijek (ako je osoba normala)

naci zajednicki jezik. Ovi postovi "s visoka" nisu pomoć, tj.takvu pomoć nitko ne želi.

Žao mi je ako sam otišao u offtopic ovim ali smatram da je važno ukazati na neke cinjenice.

I tu nije problem samo navedeni forumaš nego i svi koji možda vlastite probleme prenose ovdje u postove.

A sada da se vratim na temu. Cestitam na kupnji i drago mi je da si zadovoljan strojem.

To je ionako ponta kupovine. Moguce je da ceš naici na neke probleme tj.nepoznanice tijekom

korištenja tog OS-a ako ga nisi do sad koristio, pa slobodno pitaj, rado cu pomoci.

Inace sam koristim kombinaciju MacBook-a pro i 24"Cineme i kombinacija je fakat fantasticna

pa mogu mislit kako je tek ovo all-in-one. Inace ti njihovi IPS ekrani, makar su glossy, daju odlicnu sliku

i do sad i nisam naišao na bolje prikaze nigdje, što opet ne znaci da su apsolutno najbolji.

Jedino što mogu reci da mi sada boje na laptopu djeluju "isprano" kada sam navikao na taj ekran.

Istina da znam bit bezobrazan i neugodan, inace nisam takav, samo me fanatizam izbaci iz takta, kao i tuljenje tipa M4X u onoj temi gdje covjek u svakom postu iznosi glupost za gluposcu. Vjerujem da je imao dobru namjeru, ali jednostavno krivo informira ostale clanove i ne prihvaca savjete i prijedloge ostalih clanova koji znaju puno vise od njega (tu ne obrajam sebe vec Baksu i Baru).

Tvrditi da je CinemaDisplay bolji od Della, a oboje imaju isti panel, s tim da Dell ima par interesantnih feature-a vise je nesto tipa M4X.

Moje provociranje u temama tipa Apple je nista drugo nego reakcija na degutantno preservanje jabucara, koji cesto u raspravi nisu objektivni. Ja sam n puta reko da sam ja MSFT fanboj, ali sam isto tako spreman dati kritiku na njihove proizvode i na njihove postupke. Apple ne mrzim, imam ajfon, imam ipad i dalje tvrdim da je ajfon najbolji mobitel koji se danas moze kupiti (kombinacija softvera i hardvera), ali ne tvrdim da je savrsen. Ja mu dajem ocjenu 80%, kao i  kad sam imao Android mob rekao sam da imam milijardu i jednu primjedbu na njega.

Dakle, ne mrzim Apple, mrzim ljude koji taj brend i njegove proizvode malo previse sentimentalno uzimaju sebi.

Eto, sad kad sam malo olaksao dusu cekam drugi zuti radi offtopica.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Istina da znam bit bezobrazan i neugodan, inace nisam takav, samo me fanatizam izbaci iz takta, kao i tuljenje tipa M4X u onoj temi gdje covjek u svakom postu iznosi glupost za gluposcu. Vjerujem da je imao dobru namjeru, ali jednostavno krivo informira ostale clanove i ne prihvaca savjete i prijedloge ostalih clanova koji znaju puno vise od njega (tu ne obrajam sebe vec Baksu i Baru).

Tvrditi da je CinemaDisplay bolji od Della, a oboje imaju isti panel, s tim da Dell ima par interesantnih feature-a vise je nesto tipa M4X.

Moje provociranje u temama tipa Apple je nista drugo nego reakcija na degutantno preservanje jabucara, koji cesto u raspravi nisu objektivni. Ja sam n puta reko da sam ja MSFT fanboj, ali sam isto tako spreman dati kritiku na njihove proizvode i na njihove postupke. Apple ne mrzim, imam ajfon, imam ipad i dalje tvrdim da je ajfon najbolji mobitel koji se danas moze kupiti (kombinacija softvera i hardvera), ali ne tvrdim da je savrsen. Ja mu dajem ocjenu 80%, kao i   kad sam imao Android mob rekao sam da imam milijardu i jednu primjedbu na njega.

Dakle, ne mrzim Apple, mrzim ljude koji taj brend i njegove proizvode malo previse sentimentalno uzimaju sebi.

To je ok, ali ipak mislim da bi ako ništa drugo onda mogao poraditi na tome da ne bude tako.

Ja također nastojim racionalno sve povezati i raspravljati i fakat mi je mrsko da me netko

deklarira u neku skupinu. Isto ako ti koristim neke proizvode od Applea i zadovoljan sam,

ali baš kao ti što mrziš fanatizam, ja mrzim onaj drugi fanatizam i provokacije.

Ako nešto valja kod Applea onda valja, ako ne ne.

Volim ja i IBM, lenovo, Logitech, Siemens, pa i DELL, znaš i sam da bi ga kupio da mi nije uletjela

ova Cinema po odlicnoj cijeni.

I ne mislim se ni na koga od njih sentimentalno vezati, jer za to imam druge osobe u životu.

Ovo možda malo je offtopic, ali mislim da je uredu napomenuti na neke stvari na licu mjesta.

I meni su zbog offtopica urucili žucu, a samo sam htio argumentirano odgovoriti jednom koji je sam

išao u offtopic, pa su me savjetovali da jednostavno prijavljujem offtopic, a kada sam to poceo

ciniti postao sam optužen da se idem obracunavat s ljudima na nekorektnoj razini.

Toliko o pravilima i offtopicu. Ako hoce, nek mi uruce još jednog žucu, ionako više ni sam neznam

šta bi mislio o tim kartonima, pravilima i prijavama.

Drago mi je da si na ovaj post raegirao normalno i mislim da bi to i inace uvijek trebao ciniti.

Inace da nebude ovo totalni offtopic evo nešto i vezano na temu, stari modeli su ocito

na popustu, pa tko je to htio kupiti a fali mu malo love, ovo bi ga moglo zanimati.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Scuderia kaže...

Da.  I?

Tu je bila kvalitetna rasprava o monitorima, pa ako koga zanima nek baci oko... Pogotovo na postove korisnika Bara jer covjek vjerovatno zna o matricama i monitorima nego svi mi ostali na forumu skupa.

jedino je mali problem u tome sto se u ovoj temi o monitorima uopce ne rasravlja....

No sto ces. jednom kada se osvjestis i sam shvatiti....

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 23:48 (Scuderia).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
alen-c kaže...

Moje provociranje u temama tipa Apple je nista drugo nego reakcija na degutantno preservanje jabucara, koji cesto u raspravi nisu objektivni. Ja sam n puta reko da sam ja MSFT fanboj, ali sam isto tako spreman dati kritiku na njihove proizvode i na njihove postupke. Apple ne mrzim, imam ajfon, imam ipad i dalje tvrdim da je ajfon najbolji mobitel koji se danas moze kupiti (kombinacija softvera i hardvera), ali ne tvrdim da je savrsen. Ja mu dajem ocjenu 80%, kao i  kad sam imao Android mob rekao sam da imam milijardu i jednu primjedbu na njega.

Daleko si of-topic-a, upravo sa ovim postom. i to samo iz razloga sto si izmedju redova pronasao put natrag u temu

ja nisam jabucar. naprotiv, tek sam nedavno usao u svijet Apple-a (nedavno kupio iPhone, narucio iPad i kao sto je vec ocito imam iMac) i to kratko vrijeme korisnka me je uvjerilo u jednostavnost koristenja na svim nivoima (personal, network etc) da mi glossy pokrivalo na displayu ne predstavlja nedostatak jer kada ugasim sva svjetla u sobi, uzmem apple remote i idem u krevet, ne vidim nikakvih side-effects-a koji bi mi smetali da pogledam film u 1080i rezoluciji. Cak kada je i napolju najjace sunce i pici po ekranu, kada upalim full screen video, nema refleksa....

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 23:50 (Scuderia).
14 godina
tnakir kaže...
Scuderia kaže...

Da.  I?

Nije li monitor nesto sto mozes golim ocima usporediti? Dakle, ja sam vidio oba monitora i golim ocima se vidi da je jedan tri klase iznad drugog. Zasto bi me zanimale brojke koje se nalaze iza tih monitora?
17 godina
Predstavljen brži iMac

Odustajem. Vama nikako iz guzice u glavu da dodje.

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice