pročitaš informatički tekst na hrvatskom ---- molim? kaj? mislim da razumijem.
pročitaš isti tekst na engleskom ---- sve jasno
pročitaš informatički tekst na hrvatskom ---- molim? kaj? mislim da razumijem.
pročitaš isti tekst na engleskom ---- sve jasno
Ja uvijek kad čitam ovakve tekstove na hrvatskom u glavi prevodim na engleski radi boljeg razumijevanja,
to mi je već automatika.
Iako, konkretno u ovom slučaju, jasno mi je i bez prijevoda.
Uglavnom sve čitam na engleskom, i onda se dogodi da idem na google prevoditelj jer sam počeo zaboravljat hrvatske riječi
:-)
Ja sam ih zaboravio pisat, nekad imam problema kad se potpisujem, potpisi mi uopće nisu konzistentni :-)
A jbg kad ste vi Linuxaši toliko napredni da vam je hrvatski strani jezik...
Šalu nastranu volim, nego bilo bi zanimljivo staviti u neki timeline kad su propusti napravljeni, a kad otkriveni / popravljeni. I kako je do njih uopće došlo, obzirom na povijest *nixa gdje se, ako se ne varam, zbog skupog time-sharinga i mission critical okolnosti (a još pride je i code dijela OSova otvoren), ekstremno pazilo na svaki potencijalno sumnjivi detaljčić.
A jbg kad ste vi Linuxaši toliko napredni da vam je hrvatski strani jezik...
Šalu nastranu volim, nego bilo bi zanimljivo staviti u neki timeline kad su propusti napravljeni, a kad otkriveni / popravljeni. I kako je do njih uopće došlo, obzirom na povijest *nixa gdje se, ako se ne varam, zbog skupog time-sharinga i mission critical okolnosti (a još pride je i code dijela OSova otvoren), ekstremno pazilo na svaki potencijalno sumnjivi detaljčić.
- zeko, zeko.. its a fičer. Programski kod se ne ispisuje sam od sebe (ili po duhu svetom.. to je za vjernike).. jednostavno, taj fičer je obsoletan, kompromitiran.. kao krugovi u žitu, a51 i marsovci ili rusi (ponovo aktualizirano u juesej-trumpić).
- nećeš se još zapitati, zašto (o zašto..) npr mrežni HW ima identične fičere-mogućnosti, svaki komad mreže-softa? SSL, java, mreža (pri tome je nevažan OS-platforma, sve je duboko ispod *nix).