Opera Next

poruka: 92
|
čitano: 20.687
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera Next".
16 godina
protjeran
Opera Next

Ovo ima da isprobam odmah! :P

Niti mi se jedan browser nije pokazao brzi od Chromea pa to nisam ni ocekivao od nove Opere ali srecom varao sam se :)

Uglavnom instalacija je trajala otprilike toliko koliko se Chrome pokrece a zaista se pokrece brzo... al eto Opera je tu brza...

skinirani chromium :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 20:57 (TranceMight).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Re: Opera Next
TranceMight kaže...

Ovo ima da isprobam odmah! :P

Niti mi se jedan browser nije pokazao brzi od Chromea pa to nisam ni ocekivao od nove Opere ali srecom varao sam se :)

Uglavnom instalacija je trajala otprilike toliko koliko se Chrome pokrece a zaista se pokrece brzo... al eto Opera je tu brza...

skinirani chromium :P

A jel se moze maknut onaj prazan red di je opera gumb, iznad tabova, to me strasno nervira.

I ako moze, koliko ima lufta izmedu vrha ekrana i pocetka tabova, jel kao na Chromeu, 0 pixela, ili nekoliko pixela kao sto je bilo na staroj operi.

17 godina
neaktivan
Opera Next

Nez jel sam čorav ili kaj. Kako staviti bookmarkove i onu bookmark traku?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera Next

Izbačen mail, nema bookmarka, i hrpa sitnica na koje sam naviknuo i zbog kojih koristim operu kao defaultni browser.

Ništa od Nexta za mene.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

6 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
shadowplay kaže...

Izbačen mail, nema bookmarka, i hrpa sitnica na koje sam naviknuo i zbog kojih koristim operu kao defaultni browser.

Ništa od Nexta za mene.

Imaj nade, još je beta. {#}

Bookmark

Nije baš bookmark, ali nešto slično je. Stash bi se mogao koristit kao bookmark. U address bar-u imate srce, stisnite ga i zatim u speed dial-u imate stash gdje su vam te sve stranica.

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:35 (Antonio).
13 godina
protjeran
shadowplay kaže...

Ništa od Nexta za mene.

Beta je, polako....

Isprobao i vratio se presto verziji. Cim srede link, tab stacking i sl. stvari koje meni operu cine najboljim browserom, pocet cu koristiti next verziju. Do tad ce presto verzija posluziti...

16 godina
Opera Next

Zasto ne radi ctr + 1/2/3/4 za skok izmedju tabova? {#}

http://msacademic.hr/ - Ne gubi vrijeme guglajući o prilikama koje učenicima i studentima nudi Microsoft, ovdje je sve što ti treba! Ako sad nemaš vremena, msacademic.hr je tu i sutra :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Antonio kaže...
Antonio kaže...
Renesis kaže...

A jel se moze maknut onaj prazan red di je opera gumb, iznad tabova, to me strasno nervira.

I ako moze, koliko ima lufta izmedu vrha ekrana i pocetka tabova, jel kao na Chromeu, 0 pixela, ili nekoliko pixela kao sto je bilo na staroj operi.

Povećaj ju preko cijelog ekrana? 1px..

@Witcher Da, čini se da nema uopće bookmark-a. :/ Beta je, u sljedećim verzijama bi trebala doći. Nadam se..

Pitam jer sam vidio sam screenshote uz clanak, nije mi se dalo instaliravat jer sam se razocarao Operom na Androidu, koliko su funkcionalnosti izbacili, to je strasno.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera Next

Mail mi svakako nedostaje, odličan mi je kao RSS reader, a njega neće vraćati.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
13 godina
Opera Next

Ako se nadaju da ce stash ljudima zamijeniti bookmarkse, varaju se. Nadam se da ce ih vratiti do finalne verzije. Ne sviđa mi se sto nemam vise kontrolu nad svime kao do sada (fale mi sidebar i statusbar na dnu kao i mogucnost podesavanja). Ovaj settings prozor je sramotan prema obilju postavki na prestu. Do recently closed izbornika nije vise tako lako doci.  BTW mail komponenta bi se navodno trebala moci kao ekstenzija skinuti, sto mi je puno bolje jer ga nikada nisam ni koristio.

Pozitivno je sto se konacno facebook ne vuce kao crknuta raga (na 2 kompa i 3 OS-a radi istu stvar) te sto je opcenito brza za surfanje. Jos bi volio da konacno implementiraju podrsku za webRTC. Pri instalaciji nudi opciju portable USB verzije koja je idealna za isprobavanje.

Jedna stvar zbog koje mi se chrome gadi je nazalost prisutna i ovdje - nema smooth scrollinga. Manje bi mi mucno bilo koristiti page up/down.

Nadam se da ce vratiti neke stvari, jer bez njih nema sanse da pređem na novu verziju. Imam dojam da su ovako zaglupili browswer.

Edit - youtube u fullscreenu ne radi kako treba

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:28 (kerum).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Fearless Meni na Presto verziji tako otvara linkove sa Speed diala, a Ctrl+Tab je za prebacivanje između tabova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:55 (krpng).
13 godina
Opera Next

Operin label na chromovom enginu.

Ostajem na 12.15 :), iako je ovo govance puno brze.

Pazi mu useragent..

EDIT..sorry..

Također je novost što je zahvaljujući Chromiumu adresna traka ujedno i pretraživačka traka.    <-- Sto zele ovime reci ?

Ukucam u address bar adresu, otvori adresu, ukucam pojam bez www ili com, hr... pokusava pojam pronaci na trazilici ?

svasta..

ja
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:10 (bender_007).

0 0 hvala 0
17 godina
Opera Next

Za beta verziju jako dobro

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:24 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera Next

Adresna traka je vec odavno ujedno i pretrazivacka traka. Sada su samo izbacili onu posebnu pretrazivacku, za koju nije bilo ni potrebe, jer vec mozes pretrazivati kroz adresnu traku. Samo sto to u Presto-Operi mozes urediti kako zelis...

Meni trenutno koristi za otvaranje nekih stvari koje slabije rade ili ne rade nikako na Presto-Operi. I pored toliko nedostataka iz stare Opere, i ovakva je bolja od Chromea. Pogotovo zato sto ima gesture.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Operin label na chromovom enginu.

Ostajem na 12.15 :), iako je ovo govance puno brze.

Pazi mu useragent..

EDIT..sorry..

Također je novost što je zahvaljujući Chromiumu adresna traka ujedno i pretraživačka traka.   <-- Sto zele ovime reci ?

Ukucam u address bar adresu, otvori adresu, ukucam pojam bez www ili com, hr... pokusava pojam pronaci na trazilici ?

svasta..

Pa da... ja sam mislio da to većina ljudi zna. 

Ukucaš bilo koji pojam u address bar i on će ti to pretražiti preko tvoje defaultne postavke za search engine.

'I samo mi dozvoli da ja nastavim, da nastavim gdje sam svoju sjenu ostavio' Mel
17 godina
bender_007 kaže...

Također je novost što je zahvaljujući Chromiumu adresna traka ujedno i pretraživačka traka.    <-- Sto zele ovime reci ?

svasta..

Pa kolko ja znam tak je na operi vec godinama.

ako utipkam xxx.y ili xxx/ tretira kao link, ako nema naznaka da se radi o webu automatski pokrece trazilicu, salje search postavljenoj trazilici. Nis novoga. moram pisat "g pojam", g za google, samo ako lici na link i nisam tipkao search u google direktno vec duze vrijeme.

Nema za verzije za linux, al mail nisam koristio, notes mi je bitan, konkretno mi je sve ostalo bilo visak.

Nego jel jos uvijek ostao urlfilter.ini ? To je najbitnije i najbolje na operi.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
13 godina
neaktivan
Opera Next

Usput da napomenem da je dostupan mail client posebno. Ja ga svakako koristim zato sto je integriran. Nadam se da ga namjeravaju vratiti u browser.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera Next

Jel se ruši? Kako flash radi?

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ante kaže...
bender_007 kaže...

Također je novost što je zahvaljujući Chromiumu adresna traka ujedno i pretraživačka traka.   <-- Sto zele ovime reci ?

svasta..

ako utipkam xxx.y ili xxx/ tretira kao link, ako nema naznaka da se radi o webu automatski pokrece trazilicu, salje search postavljenoj trazilici. Nis novoga. moram pisat "g pojam", g za google, samo ako lici na link i nisam tipkao search u google direktno vec duze vrijeme.

Nema za verzije za linux, al mail nisam koristio, notes mi je bitan, konkretno mi je sve ostalo bilo visak.

Ima i linux verzija. Na mobu sam pa mi je oeovlem pronaci, no imas link medju komentarima na opera stranici.

15 godina
FlyBoy kaže...

Jel se ruši? Kako flash radi?

Sve je stabilno i nisam imao nikakvih problema. Izuzev eto nekih mogućnosti koje fale, ali sa tehničke strane radi normalno.

Swedish latin super funk.
17 godina
Opera Next

Mislim da od stare Opere i njezinih mogućnosti neće biti ništa. Link će se uvesti uskoro, ali to je funkcija koju skoro svaki brovser danas ima (sync opcija, i svaku koju sam vidio uključujući i operinu je traljava). Spominju još i geolokaciju i themes   {#}

Totalno razočarenje.

12.15 će izgleda ostati još dugo moj primarni....

edit: pretraživanje iz adresne trake koristim ni sam neznam već koliko dugo u Operi. To zvati novost je u najmanju ruku {#}

I'm Afraid of Americans
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 23:38 (noob007).

1 0 hvala 0
13 godina
Ante kaže...
bender_007 kaže...

svasta..

Pa bas to. Vec godinama.   Sto je fora ne vidim operin trademark "paste and go" a to imaju i firecrap i chrome :)

Ovo za trazenje (g --- google), to radi kao sto je gore vec netko napomenuo i bez i sa, po predefiniranoj trazilici.

Slazem se za mail client. Nadam se da ga ubace nazad. Vrate bookmarkse, ukinu onaj shit sto vijesti prikazuje...(makar sam se zakacio za to..)..i stash..wtf..

ja
15 godina
Opera Next

Iskreno meni samo nedostaju side bookmarkovi, sa svim ostalim se mogu manje-više pomiriti.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...

Iskreno meni samo nedostaju side bookmarkovi, sa svim ostalim se mogu manje-više pomiriti.

-wand

-notes!!! (ufff ovo boli)

-zoom slider na status baru

-side bar sa bookmarksima

-stari speeddial je puno brži i može se kostumizirati (slika)

-right-click kostumizacija ( slika) + toolbar

-smooth scroll i općenito glatkoća sučelja...

...

puno, puno stvri fali koje je činilo taj brovser takvim.... srce mi plače  {#}

I'm Afraid of Americans
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 23:57 (noob007).
13 godina
neaktivan
Opera Next

Paste and go ima i u novoj.

@noob007 kako si uradio ove logoe stranica u speed dialu? Ja sam skidao neku ekstenziju ali nije ni blizu ovome tvom. Moze samo sa bijelom pozadinom.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera Next

beta je beta zato je necu ni probati za kojih 5-6mj kad izbace pravu verziju tek da valja probati i napisati misljenje :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera Next

Morali bi, bar po meni, vratiti:

Wand

Pinani Find in Page zajedno s Fit to Width

S lijeve strane onaj izbornik

Zoom traku

Ovaj SpeedDial

I sve ostalo naravno, ali ovo gore je MUST

Šteta bi bilo da tako bogat i jednostavan browser propadne jer želi biti u toku (č: Jednostavan za uploadanje slika na FB, poput Chromea, kojega uglavnom koriste ljudi koji za drugo čuli nisu; kao Golf(svi ga hvale, pa ga 'svi' kupuju))

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 0:29 (chutac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Bilal kaže...

Paste and go ima i u novoj.

@noob007 kako si uradio ove logoe stranica u speed dialu? Ja sam skidao neku ekstenziju ali nije ni blizu ovome tvom. Moze samo sa bijelom pozadinom.

Da, u novoj nedostaje hrpa opcija. Ova nova je samo browser, dok je 12.15 cijeli internet-suit, kako je netko rekao.

a za speed-dial s logoima, ja koristim ovo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
neaktivan
Opera Next

Hmm, sviđa mi se. Izgleda mi ljepše nego prije a i čini se da je brža. Sviđa mi se i integrirani Downloads kao u Firefoxu, više ne otvara novi tab prilikom preuzimanja. Jedina zamjerka je što tabovi i dalje nisu do vrha ekrana pa ih nekad promašim jer je tako teže naciljati mišem. Što se tiče "izbačenih" mogućnosti, nisu ih izbacili nego ih još nisu stigli implementirati s obzirom da je drugi engine pa sve moraju nanovo napraviti. Preglednik je već sada sasvim funkcionalan. Obzirom da su odbacili vlastiti engine, manje će se baviti tehnikalijama a više novim mogućnostima i inovacijama (razvoj bi trebao biti puno brži nego do sada). Mail je sada zasebna aplikacija, meni sasvim logično.

Opera Mail Opera Mail
Is it weird that this gave me an orgasm?

1 0 hvala 0
16 godina
Ništa posebno. Chromium sa integriranim mouse gestures. Ostajem ja na Presto engineu još tamo nekih pola godine dok ne implementiraju preostale gudize. :(
K
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice