Super, još mjesec dana. Juhuuu :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ugodno me iznenadio što se tiče brzine. A i sučelje su malo ušminkali... za sada sve mi se čini ok, makar je beta.
Super, još mjesec dana. Juhuuu :)
12.5 je datum izlazka ali će ga tad dobiti samo poslovni korisnici.
Tek u šestom će biti dospupan u maloprodaji.
Već novi. Tek sam se navikao na 2007. Nisam probao betu no mislim da neće puno mijenati sučelje.
Nadam se da nema nove formate, još pazim da sačuvam dokumente u starom formatu, puno njih još koristi 2003 verziju
dakle, slijedi proširenje frustracija kad mi u powerpointu pošalje poruku prilikom spremanja u stari format da neke značajke ne može spremiti,
možda 2010 bar navede koje su to, za promjenu
Nadam se da nema nove formate, još pazim da sačuvam dokumente u starom formatu, puno njih još koristi 2003 verziju
Mislim da neće praviti nove formate. Za starije verzije uvijek postoji dobri stari compibality pack: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en
Mislim da neće praviti nove formate. Za starije verzije uvijek postoji dobri stari compibality pack: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en
eh, ajde im to objasni
kad šalješ datoteke na više adresa, ne možeš im to objasniti
a oni što bi trebali instalirati compatibility pack, briga njih
ma ne sjećam se kad sam u mainstream populaciji vidio .pptx format
iskreno, ne sjećam
iskreno, kome to treba, kad 99,99% korisnika koristi samo ono kaj je dostupno još od verzije 97...?
instalacija 150 GB?...
jedini razlog je zbog ušminkavanja sučelja...ajd to... nek se narod veseli staklenim kuglicama...
malo sam sarkastičan (oprostite mi) jer novim verzijama samo unose zbrku s novim formatima ... sve će uraditi samo da uvjere
krajnjeg korisnika da mu je nova verzija neophodna (...must have...)
kaj je previše, previše je...
ali ovo je slobodan svijet i kaj ja tu imam filozofirai...
dakle, slijedi proširenje frustracija kad mi u powerpointu pošalje poruku prilikom spremanja u stari format da neke značajke ne može spremiti,
možda 2010 bar navede koje su to, za promjenu
Zadržali su format dokumenata iz 2007 i još uvijek sve savršeno radi sa 97-2003 dokumentima. Isprobano (imam 2010 betu).
iskreno, kome to treba, kad 99,99% korisnika koristi samo ono kaj je dostupno još od verzije 97...?
instalacija 150 GB?...
jedini razlog je zbog ušminkavanja sučelja...ajd to... nek se narod veseli staklenim kuglicama...
malo sam sarkastičan (oprostite mi) jer novim verzijama samo unose zbrku s novim formatima ... sve će uraditi samo da uvjere
Dijelom si u pravu, dijelom nisi. Konkretno, instalacija zauzima 889 MB (ISO file ~700mb) i to Pro verzija. Sučelje je doživjelo minimalne promjene - više je promjena "pod haubom". Na ovoj mojoj bijedi od kompa word 2010 se diže za 2sec a word 2007 za nekih 12ak sec. Vidljivo je ubrzano sve u odnosu na 2007. "File" gumb se vratio i to je jedna od rijetkih vizualnih promjena koje upadaju u oči. Što se tiče formata, zadržan je format iz 2007 i sve radi savršeno sa starim 97-2003 formatima. Tu je i direktno spremanje u PDF bez instalacije ičeg, dakle out-of-the-box PDF "ispis".
A što se tiče toga jel najnoviji office nužan kućnim korisnicima? Bome nije. 99.99% bi radila isto jednako dobro i brzo u Office 2000. Kome je potreban i kome trebaju nove opcije (oni koji zarađuju svoju plaću u njemu) će kupiti/dobiti nove verzije jer su im potrebne.
instalacija 150 GB?...
Dijelom si u pravu, dijelom nisi. Konkretno, instalacija zauzima 889 MB (ISO file ~700mb) i to Pro verzija. Sučelje je doživjelo minimalne promjene - više je promjena "pod haubom"
mislim da ti nisi u pravu...pogledaj sliku
a imaš i link:
http://www.microsoft.com/office/2010/en/download-office-professional-plus/default.aspx
Ma, na Officeu samo zgrču lovu. Inače, stvarno se čini odličan.
3,5GB je potrebno imati tijekom same instalacije, a poslije zauzima oko 1GB (64-bitna verzija) + 800MB u folderu C:\MSOCache, u kojem su presnimljeni instalacijske datoteke i koji se može izbrisati. Radi se o Microsoft Office Professional Plus 2010, dakle o najvećem paketu.
Npr. sam Adobe Acrobat 9 zauzima 2GB, a novije igre i preko 5GB.
ne znam, jedva sam se dao oteti od Off 2002, i to tek kad sam dobio mukte 2007. probao sam 2010 (neki Blue edition) i da se razumijemo, nisam baš kopao po Exelu i Accesu, a ovo ostalo je samo ušminkanije, iako moram priznat da mi je ljepše radit s PPoint 2010. Kad je isteko, zbriso sam ga i vratio 2007.
a imaš i link:
http://www.microsoft.com/office/2010/en/download-office-professional-plus/default.aspx
Evo slike. Sam folder i installer (krivo sam rekao, nije .iso fajl).
Po meni čak su i prebrzo izdali novi Office.
Osim toga (osim 'šminkice') ne nudi ništa spektakularno što nije bilo i u 2007-mici