Office 11 za Maca „ribboniziran“

poruka: 39
|
čitano: 3.284
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Office 11 za Maca „ribboniziran“".
16 godina
neaktivan

Zašto patit? Meni su te vrpce čist dobre samo se treba malo naviknuti, pa neče se isti dizajan godinama vrtit mora se neš novo izmislit.

Moj PC  
12 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

A cuj, ne mozes starog peseka nauciti nove trikove.

2 0 hvala 0
16 godina
RE: Office 11 za Maca „ribboniziran“

ja stvarno neznam što jabučari koriste ovu aplikaciju kad apple ima puno bolje programe za tu namjeru,a i te trake ja ne razumijem kako to funkcionira

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja stvarno neznam što jabučari koriste ovu aplikaciju kad apple ima puno bolje programe za tu namjeru,a i te trake ja ne razumijem kako to funkcionira

koja aplikacija je "bolja" od MS Office-a, pogotovo na Apple platformi?

ne razumijes trake? pa svaka opcije, barem ona ucestalo koristena, je vec ponudena ispred nosa....

17 godina
neaktivan
Meni su ti ''ribboni'' prekul i predobri, neznam zašto vam se ne dopadaju...
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
18 godina
neaktivan

upravo tako!

pa i druge software tvrtke prebacuju aplikacije na ribbon sucelje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasto Microsoft Office kad potpuno zadovaljava potrebu OpenOffice.org. Upotrebljavam ga vec 4 godinu na Mac-u bez ikakvih problema. 

1 0 hvala 0
17 godina
Šef kaže...
Meni su ti ''ribboni'' prekul i predobri, neznam zašto vam se ne dopadaju...

Meni nisu prekul, al su mi čisto ok. Neznam stvarno zašto ih bugovci tolko mrze. Uz pomoč tih ribbona upotrijebio sam dosta stvari u excelu za koje prije uopće nisam znao, a za neke od njih saznao bih tek da sam se primio priručnika (a ko će sad to čitat). Ipak u AutoCADu 2010 mi se ne sviđaju pa sam još uvijek na 08Belji se.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
18 godina

Stvarno, zašto bi patili, mislim otkako su uveli ta čuda u Office rad je puno brži i lakši, Excel, Word i Power Point su po meni sada puno bolji nego prije. Trebalo mi je točno tjedan dana da se naviknem na ribbone, sada mi je teško bez njih, ne mogu ništa naći od nekih opcija koje su kod ribbona odmah tu.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na "FUI" se treba naviknuti. Istina da nakon naprednijeg korištenja MS Office 2003, prelazak na početku bude bolan, ali riskirajte, po meni se isplati, barem što se stabilnosti tiče.

0 0 hvala 0
16 godina

Dosta se ljudi žali na ribbone. Ne znam zašto. Oni su mi ubrzali rad i ne bih se snašao na starim. 

Možda nisam u pravu jer sam office ozbiljno počeo korisiti tek na novijim verzijama.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isto smatram komentar autora teksta apsolutno glupim. Ribboni su fenomenalno sučelje koje na više user-friendly način omogućava korisnicima brže korištenje funkcija i alata unutar microsoft officea. Appleovcima može samo laknuti što su i oni konačno dobili ribbone u novoj verziji.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ali kako će 'appleovce' instalirat MS-ov Office na svoj savršeni OS X? Pa to je svetogrđe!

Šalim se, naravno. :)
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
Šef kaže...
Ali kako će 'appleovce' instalirat MS-ov Office na svoj savršeni OS X? Pa to je svetogrđe!

Šalim se, naravno. :)

ja mislim da je jabučarima instalacija windowsa svetogrđe,a neki  cijene office od ms

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
.

Meni nisu prekul, al su mi čisto ok. Neznam stvarno zašto ih bugovci tolko mrze. Uz pomoč tih ribbona upotrijebio sam dosta stvari u excelu za koje prije uopće nisam znao, a za neke od njih saznao bih tek da sam se primio priručnika (a ko će sad to čitat). Ipak u AutoCADu 2010 mi se ne sviđaju pa sam još uvijek na 08Belji se.

Potpisujem. U AutoCadu to nije dobro napravljeno, prečesto se mora prebacivati između ribbona   pa tako usporava rad dosta, ali srecom se da vratiti na staro sučelje.

"So say we all"
17 godina
neaktivan
Ma znam da je, malo se zafrkavam. Jednom mi je jedan jabučar rekao, kad sam ga pitao zašto koristi MSov Office, rekao da je to jedino što kod MSa valja.
18 godina

meni se ribboni ne sviđaju, 

dok sam bio na windowsima stalno sam forsirao office 2003, novo sučelje je noobovsko i super kad nešto na brzinu možda želiš uredit, ali za naprednije opcije samo se još više izgubim

recimo jedino mi je powerpoint bio 2007, jer sam s njime mogao lakse napraviti fansy efekte i sjene

za word i excell me naprosto zamaralo, pogotovo excell kad bi isao raditi neki napredniji graf, ubit se s ribbonima

ali svejedno mi je drago što dolaze i za mac verziju, jer do sada je sve funkcioniralo preko toolboxa, malenog i zasebnog prozorčića, koji bi znao raditi probleme prilikom korištenja SPACES-a i otvaranja više dokumenata

tako da su za mac novi ribboni i više nego dobrodošli, bar meni

www.stripovi.tk

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...
Šef kaže...
...

captain_soap_McTawish kaže...

Dosta se ljudi žali na ribbone. Ne znam zašto. Oni su mi ubrzali rad i ne bih se snašao na starim. 

Možda nisam u pravu jer sam office ozbiljno počeo korisiti tek na novijim verzijama.

nCh! kaže...

Isto smatram komentar autora teksta apsolutno glupim. Ribboni su fenomenalno sučelje koje na više user-friendly način omogućava korisnicima brže korištenje funkcija i alata unutar microsoft officea. Appleovcima može samo laknuti što su i oni konačno dobili ribbone u novoj verziji.

eto, baš zato ribboni nevaljaju svim korisnicima, recimo meni jer sam se navikao na ono sučelje još od officea 2000 te sam sve (napredne) funkcije znao nać ko iz p**ke preko dropping menija

ovako je sve prepojednostavljeno i omogućeno je početnicima da se lakše snađu, ali mislim da bi puno bolje rješenje bilo da su dali opciju poslovnim i naprednim kućnim korisnicima da zadrže staro sučelje jer njima ipak nije toliko bitna jednostavnost ako ide na račun funkcionalnosti

a onda sam se probudio...
18 godina
neaktivan

@crazy luđak

zasto prst dolje? zar ne mislis da se druge tvrtke prebacuju na ribbon? sto je tu krivo?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

@crazy luđak

zasto prst dolje? zar ne mislis da se druge tvrtke prebacuju na ribbon? sto je tu krivo?

ajde maknutoNamigiva, evo TU

ja s TD izražavam neslaganje sa postom a ti si se složio sa gornjim postom s kojim se ja ne slažem

18 godina
neaktivan

@crazy_luđak

nije uopce problem u prstu. to i sluzi tome da covjek izrazi svoje misljenje, a forum i sluzi tome da svatko moze reci sta misli.

ja sam samo istaknuo cinjenicu, a ne stav, da je ribbon kvalitetno rjesenje jer se primjenjuje i na drugim aplikacijama koje nemaju veze sa Microsoftom. to znaci da je dobro prihvaceno od krajnjih korisnika.

ja se smatram izrazito naprednim korisnikom office aplikacija, prvenstveno excela, i da neke stvari su mi prvi put bile "cudne" ali se brzo naviknem i tesko mi se vratiti i kopati po opcijama i izbornicima i raznim prozorima trazeci neki detalj...

e to je osobni stav....

;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

@crazy_luđak

nije uopce problem u prstu. to i sluzi tome da covjek izrazi svoje misljenje, a forum i sluzi tome da svatko moze reci sta misli.

ja sam samo istaknuo cinjenicu, a ne stav, da je ribbon kvalitetno rjesenje jer se primjenjuje i na drugim aplikacijama koje nemaju veze sa Microsoftom. to znaci da je dobro prihvaceno od krajnjih korisnika.

ja se smatram izrazito naprednim korisnikom office aplikacija, prvenstveno excela, i da neke stvari su mi prvi put bile "cudne" ali se brzo naviknem i tesko mi se vratiti i kopati po opcijama i izbornicima i raznim prozorima trazeci neki detalj...

e to je osobni stav....

;-)

mislim da je to ipak stav, vidiš da su podijeljena mišljenja oko ribbona, a ipak su dominantni programi koji ne koriste ribbone

ovo se iz aviona vidi da je napravljeno za počenike: pa kad biraš neke opcije za uređenje izgleda podnožja stranice, stila ili nečeg trećeg, nema poštimavanja parametara ručno nego su ponuđena šarena rješenja koja se real-time primjenjuju kako pređeš kursorom preko njih...malo su ipak pojednostavili to sve

i postaviti ogromne okrugle šarene ikone koje vrište 'ovdje mijenjaš boju', 'ovdje sejvaš dokument'...nije se lako naviknut...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 23:25 (crazy_luđak).
16 godina
protjeran

Meni su ove trakice toliko dobre da sa gustom koristim Office 2003.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ti ocito ne znas razliku izmedju cinjenice i stava. po tebi je cinjenica ako neko sucelje upotrijebi vise proizvodjaca da je to sucelje dobro? da je dobro vecina power usera bi bila zadovoljna a ti pogledaj malo po ozbiljnim forumima kakve su reakcije. to sto velika vecina korisnika ne iskoristava ni 2% mogucnosti programa i na ovaj nacin im je sve sto koriste pred nosom, moze biti dobro za nekoga kome word sluzi za napisati lektiru, excel za napravit tablicu sa rasporedom sati a powerpoint za igru ali za nekoga kome je to profesionalni alat ovo je obicno smece. to sto neke aplikacije prihvacaju ovo sucelje je zato sto se aplikacije trude pratiti trendove. velika vecina ih ipak nije prihvatila ribone u svojim novim verzijama, jel onda cinjenica da to ipak nije kvalitetno rjesenje?

16 godina
protjeran
crazy_luđak kaže...
sasa kaže...

@crazy_luđak

e to je osobni stav....

;-)

mislim da je to ipak stav, vidiš da su podijeljena mišljenja oko ribbona, a ipak su dominantni programi koji ne koriste ribbone

ovo se iz aviona vidi da je napravljeno za počenike: pa kad biraš neke opcije za uređenje izgleda podnožja stranice, stila ili nečeg trećeg, nema poštimavanja parametara ručno nego su ponuđena šarena rješenja koja se real-time primjenjuju kako pređeš kursorom preko njih...malo su ipak pojednostavili to sve

i postaviti ogromne okrugle šarene ikone koje vrište 'ovdje mijenjaš boju', 'ovdje sejvaš dokument'...nije se lako naviknut...

najjaci su oni predlosci sa stilovima koji zauzimaju pola ekrana a upotrijebio sam ih tocno nijednom.

16 godina
neaktivan
papaciune kaže...

Zasto Microsoft Office kad potpuno zadovaljava potrebu OpenOffice.org. Upotrebljavam ga vec 4 godinu na Mac-u bez ikakvih problema. 

Kako kome..... Recimo koliko god ne volim Microsoft, a obozavam Linux...ipak je Microsoft Office daleko bolji od Open Office-a.....makar bih rado da je drugacije te da vise nikada ne gledam nikakvu stvar od Microsofta, pocevsi od OS-a pa do aplikacija. Ok, sve ovisi o tome sta radis u Office-u, ali ako cak koristis samo Word i treba ti napredna obrada teksta opet je MS Office daleko bolji. Ako si neki nezahtjevan korisnik, onda ti je Open Office sasvim ok....no u suprotnome na zalost je totalno drugacija situacija.

Recimo bolja polovica je novinar i vecinom koristi samo Word te koliko god pokusavala koristiti Open Office, uvijek se vracala na Microsoft jer isto tako kaze da joj Open Office "ne lezi" tj. nije toliko dobar i nema tolike mogucnosti kao Microsoftov Office.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina

Stara fora, al možda još netko ne zna. Ako vam idu na živce riboni u
Office 2007, moguće je dodati stare alatne trake u Word, Excel i
Powerpoint. Program je besplatan. Linkovi su dolje. Treba ga
instalirati. Nakon instalacije na ribonu (tabu) Prikaz (View ako je
engleski Office u pitanju), se pojavi naredba Customize Ribbon. Klikom
na njega se pojavi novi izbornik, na njemu izabrati Customization
Schemes, pa treba odrediti da li će Classic UI biti prvi ili zadnji
tab na ribonima. Classic UI su ti stari izbornici.

Ugodno korištenje :)

http://pschmid.net/office2007/ribboncustomizer/starter.php

http://pschmid.net/office2007/ribboncustomizer/download/RibbonCustomizerV1.1.2691.28115.zip

Classic UI Classic UI
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Šef kaže...
Ma znam da je, malo se zafrkavam. Jednom mi je jedan jabučar rekao, kad sam ga pitao zašto koristi MSov Office, rekao da je to jedino što kod MSa valja.

Da mi je vidjet tog Mac-ovca :)

Obično pljuju pa Officu jer im ljudi šalju u ppt-u prezentacije i slike. A da ne kažem za "raspadanje" Word dokumenata koji nisu 100% kompatibilni sa Mac Office-om.

Novo sučelje je za napredne korisnike vrlo iritirajuća stvar. Za nove je super.

Iskreno, da mogu birati izabrao bih mac jer kad god nešto radim .. sučelje i funkcionalnost me uvijek ugodno iznenadi, sa time da koristim shortcute koje moraš ili znat ili ti netko mora reći za njih :)

18 godina
win32 kaže...
papaciune kaže...

Kako kome..... Recimo koliko god ne volim Microsoft, a obozavam Linux...ipak je Microsoft Office daleko bolji od Open Office-a.....makar bih rado da je drugacije te da vise nikada ne gledam nikakvu stvar od Microsofta, pocevsi od OS-a pa do aplikacija. Ok, sve ovisi o tome sta radis u Office-u, ali ako cak koristis samo Word i treba ti napredna obrada teksta opet je MS Office daleko bolji. Ako si neki nezahtjevan korisnik, onda ti je Open Office sasvim ok....no u suprotnome na zalost je totalno drugacija situacija.

Recimo bolja polovica je novinar i vecinom koristi samo Word te koliko god pokusavala koristiti Open Office, uvijek se vracala na Microsoft jer isto tako kaze da joj Open Office "ne lezi" tj. nije toliko dobar i nema tolike mogucnosti kao Microsoftov Office.

Djelomično je istina. Open Office nije full kompatibilan sa MS office-om, ali ono, koji alternativni paket je 100% kompatibilan, kad niti XP <> 2003 <> 2007 nisu međusobno kompatibilni. MS ima gadnih problema sa standardima :(

No, ja sam se ugodno iznenadio sa OO 3.2 gdje su popravili hrpu stvari i sada je stvarno dobra konkurencija MS-u. Da ne kažem da postoji portable OpenOffice (nema kenjana po registry-u ili negdje drugdje) Beat that! ;)

16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Da ne kažem da postoji portable OpenOffice (nema kenjana po registry-u ili negdje drugdje) Beat that! ;)

Eh da......registry je veliki problem, ali opet ima ona losa strana sto neki useri uistinu trebaju neke naprednije opcije koje na zalost Open Office nije u mogucnosti "isporucit"....na zalost.

Kazem, ne volim Microsoft uistinu.....ali sta da radim kada mi npr. neki alati ne rade na Linux-u te sam prisiljen koristiti Windoze i zivim za dan kada ce Open Office "presibat" Microsoft i kada ce linux napokon biti kompatibilan sa nekim stvarima koje mi trebaju u svakodnevnome radu.

Biti cu prvi koji ce taj dan baciti u smece sve od Microsofta....do onda sam na zalost poprilicno ogranicen na jedan OS,a li kazem.....zivio "dual boot".

I ne kuzim koji ce to biti Windowsi kada ce napokon izbaciti registry....Windowsi 17, 36....!?

Bolje da su odgodili malo izlazak sedmice i izbacili napokon registry, ali sada vec idem u OT. Namigiva

P.S.

Ovo o kompatibilnosti Open Office-a i Microsoft Office-a mi bolje nemoj spominjat...hehehe...jer je bolja polovica jednom radila neko malo vece istrazivanje i sve pokusavala pisati u Open Office-u i tamo je sve koliko-toliko sredila te na kraju odustala i otvorila u Microsoft Office-u.....ne moram ti ni pricat da je imala par sati da to dovede u red i da preda jer kada je otvorila sve u MS Officeu pao joj je mrak na oci.....a bogme i meni jer bilo je svega! Osmijeh

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 13:10 (win32).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice