Nezz kako ljudi još dalje mogu visit na tom IE kad mozilla puno brže radi. Očito neznaju za bolje ( tj. početnici koji blage veze nemaju u vezi browsera, pa koriste default )...
Možda i ne znaju za bolje, ali da i znaju, nije ih briga. Srećom, najnoviji IE je ipak miljama daleko od onih prije.
Možda i ne znaju za bolje, ali da i znaju, nije ih briga. Srećom, najnoviji IE je ipak miljama daleko od onih prije.
Nezz kako ljudi još dalje mogu visit na tom IE kad mozilla puno brže radi. Očito neznaju za bolje ( tj. početnici koji blage veze nemaju u vezi browsera, pa koriste default )...
možda ti isti korisnici žele preglednik koji radi....
Napokon neka pravda! Dobili su šta su tražili, više je dost manipulacije! 
Al opet neke će samo zbuniti!
mene samo zanima zasto onda appleu dozvole da s os x-om dolaazi safari....vrijede dvostruka pravila....i ja bi stavio samo operu, IE, firefox i chrome jer ovako svi koji imaju neki browser ce se nalaziti ovdje sta bas i nije normalno.... al svaka cast....vidi se da napreduju....sam doduse ipak je open source....a to nije niti win niti os x.....zna se sta je xD
mene samo zanima zasto onda appleu dozvole da s os x-om dolaazi safari....vrijede dvostruka pravila....i ja bi stavio samo operu, IE, firefox i chrome jer ovako svi koji imaju neki browser ce se nalaziti ovdje sta bas i nije normalno.... al svaka cast....vidi se da napreduju....sam doduse ipak je open source....a to nije niti win niti os x.....zna se sta je xD
Zato što se OS X vrti samo na Apple hardwareu (koliko god taj hardware bio "Apple" -_-), pa smiju s njim što hoće.
Što se tiče Windowsa i izbora preglednika, čemu taj cirkus? Svi koji žele koristiti nešto drugo, već koriste, ostali ne znaju za bolje, i kad im se pojavi tako čundi screen s šarenim ikonama kad su htjeli na internet, opet će kliknuti na "Internet Exporer". Tak da, svejedno je. A i IE nije više kao što je nekad bio.
Ovo je dobra vijest,i vjerovatno ce pomoci drugim browserima da zauzmu veci dio trzista(zasluzeno).Jer vecina njih npr opera,firefox svijetlosnim godinama su ispred IE.A nazalost zauzimaju manji dio trzista.
A i chrome raste =)
IE vec jaaaaako dugo nisam koristio....po meni najbolji browser je chrome pa opera pa tek onda FF....FF iz godine u godinu sve vise memorije uzima (sto sam browser sta i ekstenzije)....chrome je brz (eto na mom linuxu se pokazao brzim od FF-a)....opera je prema istrazivanjima najbolji browser za windowse (mislim cak da je to bilo u bugu ne mogu se sjetiti)....svakako je dobro doslo da ima takva opcija.....samo svi imaju tu opciju (win linux) sam OS x nema...to mi smeta....njihov safari nije bas nesta (probao na obje platforme....na windowsu sam mal vise....al na os x mislim da je bolji FF
Konačno se i to dogodilo. Već mi je išlo na živce što je Microsoft samo "tjerao" Internet Explorer.
Hm, zar korisnici i do sada nisu mogli sami odabrati koji browser će koristiti? Ako nećeš IE, instaliraš si neki drugi i gotova stvar. Europska komisija je nakupina EU birokrata koja mora opravdati svoje postojanje (i plaće) pa se bave svime i svačime.
Mah glupiraju se bezveze...
A ma sad toliko ljudi koristi facebook da njima uopce nije bitan preglednik, bitno im je otici na fejs...
Ja i dalje ne kontam ove iz EU,naime Internet Explorer je Microsoftov proizvod,dakle dolazi uz drugi MICROSOFTOV proizvod zvani Windows,zasto bi se ljudima udarala zabrana da ga stavljaju uz Windows to je cista glupost.Ne kontam kako oni mogu prisiliti Microsft da promovisu druge kompanije(mozilla,google,opera etc) u licno njihovom proizvodu, eeej to mi ne ide u glavu nikako.Pa jos malo nece smjeti ljudi stavljati u Windowse ni Windows media player morat ce Winamp,nece smjeti stavljati paint morat ce Photoshop :S.Ljudi fino napravili u Windowsu opciju Remove windows components i fino uklonis sebi IE i instaliras preglednik koji hoces sta imaju oni tebi odmah promovisati druge kompanije i njihove programe prije svoga haha glupi su ljudi ko noc.Ja licno veoma rijetko koristim IE,ali neka ga zatreba.Sva sreca samo ovi iz EU su glupi ili imaju nesto oni od mozille,googla i ostalih kompanija,i ne odnosi se na Ostatak svijeta.
IE vec jaaaaako dugo nisam koristio....po meni najbolji browser je chrome pa opera pa tek onda FF....FF iz godine u godinu sve vise memorije uzima (sto sam browser sta i ekstenzije)....chrome je brz (eto na mom linuxu se pokazao brzim od FF-a)....opera je prema istrazivanjima najbolji browser za windowse (mislim cak da je to bilo u bugu ne mogu se sjetiti)....svakako je dobro doslo da ima takva opcija.....samo svi imaju tu opciju (win linux) sam OS x nema...to mi smeta....njihov safari nije bas nesta (probao na obje platforme....na windowsu sam mal vise....al na os x mislim da je bolji FF
Ala ga lupetaš.. Na OSX-u isto imaš izbor. Safari - Firefox - Chrome. Safari je brz i stabilan, a ni Firefox ne zaostaje puno za njim na OSX-u. Chrome je na mom kompu neupotrebljiv, isto kao i Opera, Flash je totalni za*eb na tim browserima, dok na Mozili je sve (donekle) upotrebljivo. Istina star mi je laptop već par godina, ali Mozlila se već godinama pokazuje kao browser koji najbolje prikazuje stranice, uz najmanje trzanja.
Ja i dalje ne kontam ove iz EU,naime Internet Explorer je Microsoftov proizvod,dakle dolazi uz drugi MICROSOFTOV proizvod zvani Windows,zasto bi se ljudima udarala zabrana da ga stavljaju uz Windows to je cista glupost.Ne kontam kako oni mogu prisiliti Microsft da promovisu druge kompanije(mozilla,google,opera etc) u licno njihovom proizvodu, eeej to mi ne ide u glavu nikako.Pa jos malo nece smjeti ljudi stavljati u Windowse ni Windows media player morat ce Winamp,nece smjeti stavljati paint morat ce Photoshop :S.Ljudi fino napravili u Windowsu opciju Remove windows components i fino uklonis sebi IE i instaliras preglednik koji hoces sta imaju oni tebi odmah promovisati druge kompanije i njihove programe prije svoga haha glupi su ljudi ko noc.Ja licno veoma rijetko koristim IE,ali neka ga zatreba.Sva sreca samo ovi iz EU su glupi ili imaju nesto oni od mozille,googla i ostalih kompanija,i ne odnosi se na Ostatak svijeta.
Možda zato što IE koči razvoj web-a?
pogledaj koliko ljudi koristi IE 6 i IE 7, koji ne podržavaju ni CSS2 kako treba, a IE 8 podržava samo NEKE CSS3 goodiese. prije više od 10 godina uvedeno je svojstvo text-shaddow, koje je IE podržao tek prije nekoliko mjeseci...
možda ti isti korisnici žele preglednik koji radi....
Prva stvar što smo naučili na programiranju za internet je: "Ako stranica radi na IExploreru, ne znaći da je ispravna!". Neispravno prikazane stranice u FF-u i Operi u 90% slučajeva imaju grešku na samoj stranici koji IExplorer pokuša ispraviti, a ostali prikažu što su dobili.
Sta je lose u ovom?
:)
Sta je lose u ovom?
Sto sam dobio Thumb Downove?
Sta je lose u ovom?
ajde da i ja piknem screenshot. Firefox, imam 15 aktivnih add-onova, a još uvijek zauzima manje mjesta nego IE bez ičega. I brz je ko munja, baš sam neki dan malo otvorio IE, ajde da vidim zakaj još uvijek vodi, i vidi čuda! ma, ne, nema čuda, spor je i nema onog: srednji klik otvara link u novom tabu, neee, moram ić desni pa open in new tab.
Sta je lose u ovom?
Sto sam dobio Thumb Downove?
Nemam pojma, ali IE ima najinovativnije stvari u odnosu na ostale preglednike, stvari koje će prosječni korisnik svakodnevno koristiti ( web slices, akceleratori, vrlo dobra proširivost,...)...istina da je spor, ali budimo realni, ja ga s alatima kao IE 7 PRO, malo registry tweaking i ubrzam ga da radi brže nego firefox.
1) sve je super dok prikazuje čisti html, bilo kaj "kompleksnije" i odmah krene živčanit
2) aj nemoj uspoređivat ie6 sa zadnjom verzijom forefox-a....
1) meni je sve ok. par put dnevno mi malo zatrza, al to je to
2)kakav ie6? imam 8
EDIT: moj bed; proradilo mi ono sa srednjim klikom O.o prošli tjedan nije htjelo. možda je bilo do miša. il do update-a? ne znam. Hehe, sad mi se IE smrznuo kad sam ga išo zatvorit.
2)kakav ie6? imam 8
IE8 pali novi tab sa srednjim klikom.
imam osjećaj da se ova tema pretvara u neki browser wars... a postoji takva tema već, ne?
ne razumije ove zabrane pa windows je microsoftov software i oni mogu u njega ugradit sto hoce sad tko hoce neka uzme tko nece nemora glupo pravilo u eu..ja osobno koristim mozillu ali sam protiv ovih pravila