Za to se zna već neko vrijeme...
A ja stvarno ne znam šta si je nVidija umislila da se ovako javno ide svađat sa Intelom u zadnje vrijeme... ako se intel baš zainati može kupit nVidiju od sitniša koji bacaju na gorivo za avione svih direktora.
Za to se zna već neko vrijeme...
A ja stvarno ne znam šta si je nVidija umislila da se ovako javno ide svađat sa Intelom u zadnje vrijeme... ako se intel baš zainati može kupit nVidiju od sitniša koji bacaju na gorivo za avione svih direktora.
Postoji bitna razlika.Neke stvari se ne mogu kupiti s novcem,pa tako da intel i zeli kupiti nVidiu,cisto sumnjam da bi dionicari i izvrsni odbor pristao na prodaju.
Uvijek ih mogu kupiti na silu... ali to im je preskupo mislim.
Svima nama bi koristilo da se nVidia ubaci na tržište procesora i tako postane još jedan konkurent.
samo ne znam cemu to? sto fali ARM-u? pa nije x86 bas neko ludilo od arhitekture? mislim, ako se nVidia zeli natjecati samo na mobilnom trzistu? sigurno imaju neke vece planove:) mozda im treba x86 procesor za njihovu neku buducu inacicu larabeea, koji bi bio kompatibilan sa intelom?
mozda im treba x86 procesor za njihovu neku buducu inacicu larabeea, koji bi bio kompatibilan sa intelom?
Jen-Hsun Huang me sve više oduševljava kao CEO! Dok ostali top-menadžeri stalno gledaju kako da se Intelu maknu s puta, on definitivno ima petlje voditi nVidiu onako kako ON misli da treba, a ne Intel ili netko treći. Premda su se na tržištu grafičkih kartica malo spotakli (super-uspješni G92 im je 2007/2008 očigledno dao previše samouvjerenosti), tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.
...tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.
Bilo je i vrijeme. Ne volim baš nVIDIJU ali neka zapapri intelu i AMD-u. VIA im je jedini izbor, budući da je kupnjom Cyrixa preuzela i X86 licencu. Intel se neka samo bahati kao Monkeyboy, to im/mu je jedino preostalo. Još kad bi se nVIDIA povezala sa IBM-om oko razvoja CPU-a...
Inače mi je uvijek nVIDIA+AMD izgledala kao dobitna kombinacija zbog velike uspješnosti nForcea. Ali se ATi također dobro uklopio sa AMD-om.
Jen-Hsun Huang me sve više oduševljava kao CEO! Dok ostali top-menadžeri stalno gledaju kako da se Intelu maknu s puta, on definitivno ima petlje voditi nVidiu onako kako ON misli da treba, a ne Intel ili netko treći. Premda su se na tržištu grafičkih kartica malo spotakli (super-uspješni G92 im je 2007/2008 očigledno dao previše samouvjerenosti), tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.
nvidia trazi rjesenje svojih problema u VIA-i.. a ja ne znam sto se tome VIA-a opire.. imaju x86 licenzu, ali uopste nisu uspjesni u proizvodnji x86 procesora... ne mogu nista intelu i amd-u... ono sto je najvaznije mogla bi VIA traziti svoje mjesto kod netbookova.. poznato je da je sa tim krenula, prvi od partnera je bio cak HP.. ali zbog opsti perfomansi i 3d perfomansi izbor svih netbook proizvodaca pao je na intel... i sad VIA-i bi nvidia dosla ko kec na desetku... nvidia ne bi imala problema sa intelom, a VIA-ni bi proizvodnja krenula...
Mislim da će Nvidijini procesori biti patka :D
Nadam se da če uspjeti, da če biti nešto od toga da malo "zapapre" Intelu.
Mislimda je najbolje da krenu u borbu za tržište netbook-a i "pametnih mobitela.
nama bolje, jer ce i onda cijene jos padat
Živjela konkurancija i niže cijene!!! :D
...a vi pametnjakovici koji ste zadrto zaljubljeni u Intela ili AMD, mozete im novce uplatiti direktno na racun, ne morate kupovati procesore po 5X cijene proizvodnje+cijene razvijanja!
KONKURENCIJA = NIZE CIJENE ZA KUPCE! ;D
Uf, da barem i oni razviju ravi CPU... Kupio bi to samo da nije Intel i AMD.
Koliko sam ja skuzio x86 licencu je intel prodao amd-u i via-i, a oni nju nemogu prodat, i ako netko kupi amd ili via-u uz njih neide x86 licenca, vec intel odlucuje o tome hoce dati ili nece.
Bez x86 licence nvidia nece nista napravit.
Zanima me samo jedno: Amd je izumio x86-64 prvi i dali onda amd posjeduje x86-64 licencu i može je prodavat drugima?
Koliko sam ja skuzio x86 licencu je intel prodao amd-u i via-i, a oni nju nemogu prodat, i ako netko kupi amd ili via-u uz njih neide x86 licenca, vec intel odlucuje o tome hoce dati ili nece.
Bez x86 licence nvidia nece nista napravit.
Zanima me samo jedno: Amd je izumio x86-64 prvi i dali onda amd posjeduje x86-64 licencu i može je prodavat drugima?