Nvidia razvija procesor?

poruka: 18
|
čitano: 2.417
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia razvija procesor?".
18 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

Za to se zna već neko vrijeme...

A ja stvarno ne znam šta si je nVidija umislila da se ovako javno ide svađat sa Intelom u zadnje vrijeme... ako se intel baš zainati može kupit nVidiju od sitniša koji bacaju na gorivo za avione svih direktora.

0 0 hvala 0
18 godina
Nvidia razvija procesor?

Postoji bitna razlika.Neke stvari se ne mogu kupiti s novcem,pa tako da intel i zeli kupiti nVidiu,cisto sumnjam da bi dionicari i izvrsni odbor pristao na prodaju.

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

Uvijek ih mogu kupiti na silu... ali to im je preskupo mislim.

Svima nama bi koristilo da se nVidia ubaci na tržište procesora i tako postane još jedan konkurent.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 10:52 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia razvija procesor?

samo ne znam cemu to? sto fali ARM-u? pa nije x86 bas neko ludilo od arhitekture? mislim, ako se nVidia zeli natjecati samo na mobilnom trzistu? sigurno imaju neke vece planove:) mozda im treba x86 procesor za njihovu neku buducu inacicu larabeea, koji bi bio kompatibilan sa intelom?

18 godina
neaktivan
harti kaže...

mozda im treba x86 procesor za njihovu neku buducu inacicu larabeea, koji bi bio kompatibilan sa intelom?

intel se vjerojatno toga i boji :)
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
18 godina
protjeran
Nvidia razvija procesor?

Jen-Hsun Huang me sve više oduševljava kao CEO! Dok ostali top-menadžeri stalno gledaju kako da se Intelu maknu s puta, on definitivno ima petlje voditi nVidiu onako kako ON misli da treba, a ne Intel ili netko treći. Premda su se na tržištu grafičkih kartica malo spotakli (super-uspješni G92 im je 2007/2008 očigledno dao previše samouvjerenosti), tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vortac kaže...

...tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.

Koliko ja imam informacije CUDa i PhysX su kupljeni, Ion je prakticki chipset za INTEL-ov procesor, a za x86 chip još moraju dobit licencu... pitanje je tko će ima je prodat kad u svijetu postoje samo 3 firme sa njom... a 2 od njih su AMD i Intel...

Sve u svemu sumnjam da će im proc, u najgorem slučaju mogli bi bankrotirat kad ih intel ili amd počne tužakat po sudovima za povredu licenci.
18 godina
protjeran
Nvidia razvija procesor?

Bilo je i vrijeme. Ne volim baš nVIDIJU ali neka zapapri intelu i AMD-u. VIA im je jedini izbor, budući da je kupnjom Cyrixa preuzela i X86 licencu. Intel se neka samo bahati kao Monkeyboy, to im/mu je jedino preostalo. Još kad bi se nVIDIA povezala sa IBM-om oko razvoja CPU-a...

Inače mi je uvijek nVIDIA+AMD izgledala kao dobitna kombinacija zbog velike uspješnosti nForcea. Ali se ATi također dobro uklopio sa AMD-om.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 13:28 (the_tux).

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Lightning kaže...
Koliko ja imam informacije CUDa i PhysX su kupljeni, Ion je prakticki chipset za INTEL-ov procesor, a za x86 chip još moraju dobit licencu... pitanje je tko će ima je prodat kad u svijetu postoje samo 3 firme sa njom... a 2 od njih su AMD i Intel...
 CUDA je originalno nVidijina tehnologija, a za PhysX sam znao sam da će biti ovakvih komentara - zato sam i napisao da je nVidia plasirala/PREUZELA navedene tehnologije i proizvode. Ali očigledno je da sama riječ NVIDIA toliko bode oči da je teško primjetiti te sitnice.

"CUDA was developed by NVIDIA in 2006 as an architecture for advanced programming that takes advantage of additional capabilities offered by parallel processing with multiple cores."
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 13:29 (Vortac).
17 godina
neaktivan
Vortac kaže...

Jen-Hsun Huang me sve više oduševljava kao CEO! Dok ostali top-menadžeri stalno gledaju kako da se Intelu maknu s puta, on definitivno ima petlje voditi nVidiu onako kako ON misli da treba, a ne Intel ili netko treći. Premda su se na tržištu grafičkih kartica malo spotakli (super-uspješni G92 im je 2007/2008 očigledno dao previše samouvjerenosti), tvrtka je u zadnje vrijeme plasirala/preuzela toliko proizvoda i tehnologija (CUDA, PhysX, Tegra, Ion, sada i x86 čip) da im i najzagriženiji anti-nvidijaš mora odati priznanje na inovativnosti i dinamičnosti.

Slažem se potpuno... iako na neki način više volim ATI (imam njihovu karticu), ali mi je drago da intelu netko pokazuje zube... Samo naprijed nVidia...;)
18 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

nvidia trazi rjesenje svojih problema u VIA-i.. a ja ne znam sto se tome VIA-a opire.. imaju x86 licenzu, ali uopste nisu uspjesni u proizvodnji x86 procesora... ne mogu nista intelu i amd-u... ono sto je najvaznije mogla bi VIA traziti svoje mjesto kod netbookova.. poznato je da je sa tim krenula, prvi od partnera je bio cak HP.. ali zbog opsti perfomansi i 3d perfomansi izbor svih netbook proizvodaca pao je na intel... i sad VIA-i bi nvidia dosla ko kec na desetku... nvidia ne bi imala problema sa intelom, a VIA-ni bi proizvodnja krenula...

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da će Nvidijini procesori biti patka :D

17 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

Nadam se da če uspjeti, da če biti nešto od toga da malo "zapapre" Intelu.

Mislimda je najbolje da krenu u borbu za tržište netbook-a i "pametnih mobitela.

AMD 6000+ 3,1 GHz ATI Club 3D3850 512 ddr3 WD 640 GB , Maxtor 80 GB Chieftec 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line monitor LG FLATRON ez T710BH 17" (crt)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia razvija procesor?

nama bolje, jer ce i onda cijene jos padat

King of the South!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

Živjela konkurancija i niže cijene!!! :D

...a vi pametnjakovici koji ste zadrto zaljubljeni u Intela ili AMD, mozete im novce uplatiti direktno na racun, ne morate kupovati procesore po 5X cijene proizvodnje+cijene razvijanja!

KONKURENCIJA = NIZE CIJENE ZA KUPCE! ;D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia razvija procesor?

Uf, da barem i oni razviju ravi CPU... Kupio bi to samo da nije Intel i AMD.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia razvija procesor?

Koliko sam ja skuzio x86 licencu je intel prodao amd-u i via-i, a oni nju nemogu prodat, i ako netko kupi amd ili via-u uz njih neide x86 licenca, vec intel odlucuje o tome hoce dati ili nece.

Bez x86 licence nvidia nece nista napravit.

Zanima me samo jedno: Amd je izumio x86-64 prvi i dali onda amd posjeduje x86-64 licencu i može je prodavat drugima?

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Koliko sam ja skuzio x86 licencu je intel prodao amd-u i via-i, a oni nju nemogu prodat, i ako netko kupi amd ili via-u uz njih neide x86 licenca, vec intel odlucuje o tome hoce dati ili nece.

Bez x86 licence nvidia nece nista napravit.

Zanima me samo jedno: Amd je izumio x86-64 prvi i dali onda amd posjeduje x86-64 licencu i može je prodavat drugima?

Intel je morao dati licencu AMD-u jer je ondašnja IBM-ova politika zahtjevala najmanje dva izvora dobavljivosti čipova.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice