Je li ovo Nokijin tablet?

poruka: 21
|
čitano: 3.109
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li ovo Nokijin tablet?".
16 godina
neaktivan

Nek' je tu Zeissova optika sve ostalo je manje bitno...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 8:37 (dasoo988).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Je li ovo Nokijin tablet?
rt? ne, hvala
15 godina
Rt? Da da
Upravo mi to treba za surfanje, mail i malo office-a.
Samo nek cijena bude ispod 350€ i to je to
17 godina
odjavljen

Ne kuzim zas su ljudi protiv RT-a... To i je sustav uglavnom namijenjen za tablete, sigurno ima manju potrosnju energije od obicnog Windowsa. Posto baterija jos uvijek nije napredovala, svaki sat koristenja je vazan.

http://isvijet.com.hr

12 1 hvala 0
15 godina
Ljudi se drže one stare: "Kud svi Turci tu i mali Mujo".
Vide popularno kennkat po RT-u pa i oni navalili. Windows rt je bolji nego bilo koji drugi arm OS. I još baterija traje 10h za razliku od x86 pro verzije koji jedva 6h može izdržati. Kao što rekoh, za surfanje mail i malo editiranja dokumenata ne trebam više. A još će imati podršku za LTE.
Nek mu cijena bude ispod 350€ i ja kupujem.
15 godina
neaktivan

jednostavno, nema aplikacija

a trajanje baterije je svim tabletima tragikomicno, tako da par sati mi ne cine razliku

Moj PC  
1 10 hvala 0
17 godina
Ako se neki pitaju zasto nema tableta na ultrabooku, odgovor je jednostavan, ARM ne moze pogoniti punokrvne Winse, pa cak se i Ivy Bridge Celeroni s integrirkom pomalo muce na osmici.

Inace ovo je prikladna zamjena za iPad, jer Win 8 RT je puno ispred ostalih mobilnih platforma za ozbiljan rad.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
17 godina
"Nema aplikacija" ovaj odgovor bi trebalo filtirat u postavkama foruma.

Do prije tri-cetiri godine niko nije ni cuo za izraz "aplikacije", a svatko tko je htio nesto sto ARM OS-evi nude danas je onda uzeo WM6.5 ili BB.

Sto ce mi aplikacije ako tablet dolazi sa punokrvnim Officeom, normalnim browserom, najbolji file explorer itd.

Stvarno ne vidim za sto bi trebala aplikacija, eventualno VPN?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
neaktivan

to je moje misljenje, zasto ne bi mogao rad prebaciti s dektopa na tablet, pa na laptop itd

ne govorim o teskim aplikacijama, ali izbor je veci za prave windowse u svim poljima

hoces alternativni file explorer, browser, video player itd...

jednostavno mi rt ne nudi vise od androida iste cijene

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Mitch kaže...
"Nema aplikacija" ovaj odgovor bi trebalo filtirat u postavkama foruma.

Do prije tri-cetiri godine niko nije ni cuo za izraz "aplikacije", a svatko tko je htio nesto sto ARM OS-evi nude danas je onda uzeo WM6.5 ili BB.

Sto ce mi aplikacije ako tablet dolazi sa punokrvnim Officeom, normalnim browserom, najbolji file explorer itd.

Stvarno ne vidim za sto bi trebala aplikacija, eventualno VPN?

Stvarno, mora da su ludi ti milijuni korisnika i developera kad rade milijune aplikacija za iPhone, iPad, Android... a istom logikom stvari su valjda i aplikacije na PC-u nepotreban luksuz.

Najbolji File explorer? Ne misliš li da je ovo vrlo subjektivno? Meni je najbolji Windows Commander, to dolazi predinstalirano (ili ga točnije ni nema za kupiti za RT na Win store)?

Mitch, obzirom na ovo što si nabrojao, tebi treba Chromebook, a ne tablet. 200$ u US. a ne 600, 800, 1200...

ontopic:

"Nokia će uskoro lansirati svoj prvi tablet s Windowsima RT"???

Autor je valjda htio reći: Microsoft će sada sam sebi lansirati konkurenciju neuspješnom Surface-u, (nakon što je uletio kao konkurencija u tržište vlastitim hardware partnerima).

Naime nakon što je MS kupio Nokiu, a ionako 95% Win RT uređaja samo oni i proizvode, MS-Nokia će proizvoditi konkurentski tablet Surfaceu/S2 koji se ne prodaju/neće se prodavati.
Da bi stvar bila zanimljivija, otkupljuju iPade kako bi - pomogli prodaju Surfacea??? Mislim da je vrijeme da Ballmer&Elop ubrzano odu u mirovinu.

Ako su već htjeli marketinški dumping cijena raditi, trebali su izaći prvi put sa Surface PRO verzijom sa full opremom za 599$ pa kasnije dizati cijenu na Surfaceu 2.

Davati proizvod po 800$, pa poklanjati 200$... bezz. I nakon svega još sirota Nokija kao koletaralna žrtva spašavanja Ballmerovog obraza, koja nikad tablet nije radila, a r&d im je uništen i rastjeran... suludo.

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
15 godina
Sve ovisi od osobe do osobe. Meni aplikacije nisu potrebne. Jedina aplikacija za kojom bih zalio jer je nema na RT I WP8 je mobilno bankarstvo. Sve ostale su mi nebitne.
Android je općenito najpopularniji jer sve možeš ilegalno staviti na isti. Kad pitam kolegu na poslu zašto je uzeo android odgovor je : "Klinac igra igrice a sve ih mogu besplatno staviti pa mi se ne isplati uzimati nešto drugo gdje treba plaćati"
15 godina
@c0rto. Ja mislim da su Developeri ludi i troše vrijeme razvijajući za Android kad će im ionako app biti krekiran i besplatno učitan. Najveći profit ostvaruju ios developeri. Kad bi htjeli portati svoje appove na wp i rt vjerojatno bi onda i ova legendarna "nema aplikacija" otišla u povijest, a ubrzo bi počeli zarađivati veše nego što zarađuju na Androidu.
13 godina
neaktivan

Kao prvo, nece Microsoft izbaciti ovaj tablet, jer jos nisu kupili taj Nokijin odjel. To ce se desiti tek sljedece godine. Do tada Nokia izbacuje uredjaje pod svojim imenom. A koji se svakako vec dugo razvijaju...

I jos kaze Nokia nikad nije radila tablet. Pa nije ni Samsung. Nije ni Apple. Nije niko do nedavno...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 18:13 (Bilal).

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Edge kaže...

Ne kuzim zas su ljudi protiv RT-a... To i je sustav uglavnom namijenjen za tablete, sigurno ima manju potrosnju energije od obicnog Windowsa. Posto baterija jos uvijek nije napredovala, svaki sat koristenja je vazan.

Pa šta će ti Windows koji to ustvari nije? Onda je dobar i IPad, odnosno bolji....

16 godina
odjavljen
Bilal kaže...

Kao prvo, nece Microsoft izbaciti ovaj tablet, jer jos nisu kupili taj Nokijin odjel. To ce se desiti tek sljedece godine. Do tada Nokia izbacuje uredjaje pod svojim imenom. A koji se svakako vec dugo razvijaju...

I jos kaze Nokia nikad nije radila tablet. Pa nije ni Samsung. Nije ni Apple. Nije niko do nedavno...{#}

E pa Nokia baš je radila tablete, i to još od 2006... Ne da mi se sad tražiti link, ali ima ih na gsmareni.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Bilal kaže...

E pa Nokia baš je radila tablete, i to još od 2006... Ne da mi se sad tražiti link, ali ima ih na gsmareni.

To reci ovom gore sto kaze kako sirota Nokia nije nikad radila tablete. Nevazno. I da nisu, kao da je to neki problem Nokiji uraditi tablet. Pa kad mogu sve one kineske firme, sto nebi mogla Nokia.

12 godina
protjeran
Bilal kaže...
Jakovp kaže...
Bilal kaže...

To reci ovom gore sto kaze kako sirota Nokia nije nikad radila tablete. Nevazno. I da nisu, kao da je to neki problem Nokiji uraditi tablet. Pa kad mogu sve one kineske firme, sto nebi mogla Nokia.

Nokia je toliko bila uspješna s tabletima da im se ni imena ne možete sjetiti :-) JA ću vas podsjetiti: U suradnji s Intelom i njihovim Moblinom, križali su vlastiti Maemo i napravili MeeGo.

Isti onaj MeeGo na N9 za koji je Elop rekao - citiram - čak i ako će se rasprodati ukidamo ga. Meego je imao nativnu fluidnu podršku za veliki touch screen.

Dakle, Elop je rastjerao i rasformirao SAV research & development koji je imao ikakve veze s Linuxom, odnosno: Moblin/Maemo/MeeGo, Meltemi, QT... SVE osim dinosaura Symbiana  - koji teško ima podršku za touchscreen i zato ne fercera s tabletima.

Drugim riječima, Nokia != tabljeti.

> "kao da je to neki problem Nokiji uraditi tablet" ROFL pa izgubili su 90% snage i tržišta na core tržištu unatoč milijardama ubrizganim od MS, problem im je sad prodati bilo koji mobile, ali im "nije teško uraditi tablet". I sad će razvijati konkurenciju Surface-u kako bi konkurirali ostatku od 95% tržišta drugih platformi. A sve jer "Nije niko do nedavno..." i jer "se svakako vec dugo razvijaju..."
Balkan-kan treba patentirati i napraviti rezervat ovdje za opomenu budućim generacijama. {#}

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
12 godina
protjeran
izzy007 kaže...
@c0rto. Ja mislim da su Developeri ludi i troše vrijeme razvijajući za Android kad će im ionako app biti krekiran i besplatno učitan. Najveći profit ostvaruju ios developeri. Kad bi htjeli portati svoje appove na wp i rt vjerojatno bi onda i ova legendarna "nema aplikacija" otišla u povijest, a ubrzo bi počeli zarađivati veše nego što zarađuju na Androidu.

Ne samo developeri. Čitav svijet je lud jer ne kupuje WP, Win RT itd. Zato će ih sad Balmer naučiti pameti, otkupit će sve iPade ovog svijeta... pa će vidjeti kome će oni bušiti loptu!

Još jednom, balkan-kan sa svojim povijesnim MS certifikatima i ljudima ispranog mozga treba sačuvati, kao živući povijesni artefakt vremena koje je izumrlo.

12 godina
neaktivan

Jednostavno još ne mogu zamisliti Nokijin uređaj sa Windowsom. Nekako mi nikako ne ide.

Ako koristim Linux, moj potpis je ovdje. Ako koristim Windows trenutno, nemojte mi zamjeriti.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...
Ako se neki pitaju zasto nema tableta na ultrabooku, odgovor je jednostavan, ARM ne moze pogoniti punokrvne Winse, pa cak se i Ivy Bridge Celeroni s integrirkom pomalo muce na osmici.

Inace ovo je prikladna zamjena za iPad, jer Win 8 RT je puno ispred ostalih mobilnih platforma za ozbiljan rad.

Zašto 'nema tableta na ultrabooku'?! Boga ti dragog kakva ti je to rečenica, to bi bilo isto kao da sam ja napisao 'zašto nema automobila na kamionima' ??

Ivy Bridge Celeroni sa integriranom grafikom se muče na 8-ci? Predpostavljam da si mislio na punokrvni Windows 8 operativni sistem. {#}

Carko dragi ja upravo iza leđa instaliram Windows 8 (Skidam Windows 8.1 jer nemam licencu) na 6 godina starom laptopu i njega pokreće Celeron. Model je ako te zanima Compaq Presario CQ60 pa progooglaj koji je Celeron model, i na njemu je Windows 8.1 letio doslovce. Podizanje sistema je doslovce kraće nego paljenje Grunding LCD TV-a kod mojih staraca, sve se pokreće u istom trenu, malo duže Office 2013 nego na mom stolnom računaru (AMD Athlon 64 X2 5000' sa 2 GB DDR2 RAM-a).

Windows 8 RT je nikada ne bi ni pogledao (osim ako se ne uvjerim da mi na njemu radi sve što mi treba da radim) a punokrvni Windows 8 (pogotovo 8.1) dižem u nebesa.

Because anything Korea does, Japan does it better.
12 godina
protjeran

Ma nije to ništa. Stavi ti SSD ili još bolje RAM HDD RAID u 10 godina stari laptop, pa će se Vista 8 podići prije nego li je i pogledaš!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice