Nokia postaje Microsoft Mobile

poruka: 46
|
čitano: 7.037
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia postaje Microsoft Mobile".
13 godina
neaktivan

Glup potez po meni.Mozda je sad u njihovom vlasnistvu ali mjenjanje imena je cista glupost.Nokija kao brend postoji mnogo godina i mislim da nema niko u svjetu ko nezna za ime Nokija,umjesto toga ce ga zamjenit sa nekim standard neimaginitivnim imenom koje niko nezna i za kojeg niko nije briga.

Opste ne vidim logiku iza ovog poteza.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
37 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa po ugovoru je tako ja mislim, ne smiju koristiti ime Nokia zato što i dalje postoji firma Nokia samo nema više odjela za mobitele koji je u potpunosti prodan Microsoftu.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

12 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Microsoft mobile, stvarno orginalno ime, kak su se tog sjetili.

E koji mobitel imas?

Microsoft mobile.

:facepalm.

http://isvijet.com.hr

16 2 hvala 0
15 godina
Re: Nokia postaje Microsoft Mobile
Edge kaže...

E koji mobitel imas?

Microsoft mobile.

bit će imam lumniu ... mjenja se ime kompanije ... a tek ćemo vidjet kako će se zvati novi brand ...

13 godina
neaktivan
Edge kaže...

E koji mobitel imas?

Microsoft mobile.

Microsoft Mobile Lumia 940

ili ako bude predugo

MM Lumia 940

{#}

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
15 godina

Malen, mekan i mobilan. To će im biti novi slogan.{#}

Nadam se da neće ostati samo na promjeni imena.

Stručnjak za odmaganje...

5 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Los potez po meni 

Nokia kao ime za mobitele znaci puno
Microsoft kao ime za mobitele ne znaci nista 

http://www.snabbox.org/
Moj PC  
14 1 hvala 0
16 godina

Ako se neki brendovi mogu zvati Huawei, LG, HP, iIzaberiime i ostvarivati dobre rezultate ne vidim nikakav problem da uspjeh ostvari i mobitel sa logom Microsoft. Uz Coca Colu, Apple, IBM sigurno jedan od najpoznatijih TM.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

2 1 hvala 0
15 godina
uss kaže...

Ako se neki brendovi mogu zvati Huawei, LG, HP, iIzaberiime i ostvarivati dobre rezultate ne vidim nikakav problem da uspjeh ostvari i mobitel sa logom Microsoft. Uz Coca Colu, Apple, IBM sigurno jedan od najpoznatijih TM.

Ako pratiš MS i njihovu politiku mijenjanja imena, u zadnje vrijeme, logično je zapitati se do kada će ovo ime trajati. Samo zbunjuju ljude.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

RIP Nokia.

Stvarno steta sto ce jedan tako veliki brand biti ubijen.

Oh well, vremena se mijenjaju.

- Psiho246
Moj PC  
7 2 hvala 1
15 godina
mario.L_hr kaže...
uss kaže...

Ako pratiš MS i njihovu politiku mijenjanja imena, u zadnje vrijeme, logično je zapitati se do kada će ovo ime trajati. Samo zbunjuju ljude.

Misliš na Windows Live foldere? Ili na MetroUI? Windows Azure? Smijeh

Swedish latin super funk.
15 godina

Zar je ime toliko važno O.o Da se zove Banana Mobile a da je mob dobar, zast ga nebi kupio. 

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
nul-3 kaže...

Zar je ime toliko važno O.o Da se zove Banana Mobile a da je mob dobar, zast ga nebi kupio. 

Da se iPhone ne zove Apple iPhone prodao bi se u trećinu primjeraka. Brand je bitan. A ime Nokia je sinonim za kvalitetu.

Swedish latin super funk.
16 godina
mario.L_hr kaže...

Nije stvar u tome kako će oni nazvati neki model telefona ili tableta, nego da nosi naziv Microsoft. Svi smo imali priliku koristiti njihov hardver i većina će se složiti da je vrhunske kvalitete. Znači na stranu sve softverske zavrzlame, MS hardver kod korisnika odtavlja dobar dojam. Pošto vidimo da će proizvodnja ostati u Finskoj kvalitet je neupitan. Sve ostalo je obično kmečanje razmaženih "korisnika", koji kupuju nešto samo radi naljepnice. Važna je cijena i kvalitet, a svatko tko je kupovao NOKIU radi kvaliteta nema nikakav izgovor da ne kupi i Microsoft Mobile.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
17 godina
uss kaže...
mario.L_hr kaže...

Nije stvar u tome kako će oni nazvati neki model telefona ili tableta, nego da nosi naziv Microsoft. Svi smo imali priliku koristiti njihov hardver i većina će se složiti da je vrhunske kvalitete. Znači na stranu sve softverske zavrzlame, MS hardver kod korisnika odtavlja dobar dojam. Pošto vidimo da će proizvodnja ostati u Finskoj kvalitet je neupitan. Sve ostalo je obično kmečanje razmaženih "korisnika", koji kupuju nešto samo radi naljepnice. Važna je cijena i kvalitet, a svatko tko je kupovao NOKIU radi kvaliteta nema nikakav izgovor da ne kupi i Microsoft Mobile.

Poanta je u tome da Microsoft vuče blesave poteze,Izlanuo se to im jako dobro ide u zadnje vrjeme pogledaj samo Windows 8 smotane promjene pa onda opet povratak na staro itd.Nokia je poznato i jako ime ili neki brend jel, pa kad to potpuno ugasiš onda si automatski napravil vrlo loš potez i gotovo nema tu puno mudrovanja.

Nije loše spomenut jedan malo drukčiji primjer u praksi, gdje je pitanje starog imena(očemo ga potpuno ubit ili nečemo) odrađeno puno elegantnije to sigurno.Kad je AMD kupio ATI oni nisu zeznuli stvar, iako su mogli itekako dakle ATI imena nema više nigdje kaj drugo.Ali ipak ostalo je ono Radeon dakle nisu potpuno dotukli staro ime, ili neku poznatu poveznicu sa prijašnjim vrlo prepoznatljivim proizvodima.{#}

- AMD Radeon R9 290X, znači ATI više nema no tu je ostao vrlo bitan dio dakle to se zove pametan poslovni potez

- AMD R9 290X, i ovakvo ime je ok no iz kojeg kod kuta pogledaš tu jednostavno nekaj ne štima fučkaj ga sad

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
odjavljen
uss kaže...
mario.L_hr kaže...

Tko Svi ? 

Od mojih doma ukucana sve su imali Nokia mobitele ,ali nitko nije koristio Microsoft HW
evo i ja sam tek sada prvi puta prije par dana (Xbox 360 kontroler)

http://www.snabbox.org/
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 1:14 (Arnold Layne).
15 godina

Koristim 2 NOKIE koje ne planiram mijenjati dok se ne pokvare (do sadašnjem iskustvu, ne tako ubrzo).

Nisam osoba koja bi zbog imena odustala od proizvoda.

Zvao se on Nokia ili Microsoft, sasvim svejedno!

Naslov uređaja se nalazi na manje od 2cm^2, debljine nekoliko um. Bitan je sadržaj ostatka uređaja, što kod nokije nije upitna kvaliteta!

Bilo kako bilo, svejedno moram staviti video vezan za Microsoftovo imenovanje svojih proizvoda :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 2:09 (sisko93).
Moj PC  
11 0 hvala 3
16 godina

vec vidim za 5 godina, mlada generacija ce se sjecati nokije (ako ce je se uopce sjecati) kao 3310 a microsoft mobile ce biti sasvim neka druga firma.

"se sjecas nokije i njihove 3310?"

"...ne. koji su to Nokia?"

"mislis microsoft mobile?"

"ne. (awkward looks...)"

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bolje da nisu ni kupovali Nokiu ako nisu mogli zadržati samo ime Nokia... još gore od svega ovoga mi se čini da nisu se udostojili smilsiti neko originalnije ime nego Microsoft Mobile {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prelazno razdoblje prije potpunog gašenja legende. Tako je to u svijetu krupnog profita

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisu mogli zadržat ime Nokia zbog ugovora, al ovo Microsoft Mobile mi je katastrofa.

Zamislite Volkswagen dostavno vozilo Caddy, ili Volkswagen kabriolet Eos.

Mislim da je dovoljno Microsoft Lumia 940. Koga zanima sigurno bi zna da se odnosti na mobitel. {#}

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

klasični MS, al nema brige promjenit će oni to bar dva puta još u skorije vrijeme, čisto ono da zbune korisnike.

www.pazii.com
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

A što su onda uopće dobili? Brand su ugasili, Symbian, Meego itd umirovili,

hardver je ionako nov...

Možda nekakve patente vezane uz mobilne tehnologije? (iako mi je i to

upitno pošto će Nokia i dalje proizvoditi komunikacijsku opremu)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
segregator kaže...

A što su onda uopće dobili? Brand su ugasili, Symbian, Meego itd umirovili,

hardver je ionako nov...

Možda nekakve patente vezane uz mobilne tehnologije? (iako mi je i to

upitno pošto će Nokia i dalje proizvoditi komunikacijsku opremu)

dobili su odjel za hardver, patenti ostaju nokiji i nokija postaje patentni trol, jadno na šta se ta kompanija srozala

www.pazii.com
17 godina
neaktivan
Gledajte to s pozitivne strane, mozda svim vlasnicima Lumia zamjene telefone :)
13 godina
neaktivan
Sjeca li se tko Sabe? Telefunkena? A GoLdstara? E goldstar je danasnji LG. I u ono doba su svi pljuvali po skracivanju i mijenjanu imena iako je LG danas daleko vece ime no sto je goldstar ikad bio ...
A sada cinjenice... da je nokia toliko dobra i kvalitetna - ne bi bila u poziciji da ju itko kupuje. Vjerojatno vas se dosta sjeca masovnih otkaza, prodaja nekretnina, financijskih problema itd ... OK - netko ih je kupio i to je to.
Zasto bi taj netko zadrzao njihovo ime? Kakav su oni to brend? Posrnuce za posrnucem ... lumie su dobra stvar ali su dosle prekasno za spas nokie. Koliko me sjecanje sluzi, sve je pocelo odlaziti nizbrdo tamo negdje oko modela n95/n97 ... apple, samsung i ostali su imali touchscreen sucelja, napredne os-ove (android i ios) a nokia je jos imala tipkice i symbian. Dok su drugi hvatali zalet, nokia je vezala pertle na patikama ... yebiga ... nije ni meni drago jer sam (bio) veliki fan nokie u doba kad su im mobiteli bili ultimativni broj jedan na trzistu.
Dobro je da ih M$ nece raspustiti nego bar ljudima ostaje posao, dobavljacima takodjer ostaje veliki potrosac, a ciji je logo na kucistu je totalno nebitno ...
battlelog: b4stardo_CRO
Moj PC  
17 4 hvala 3
16 godina
neaktivan
A kaj bude bilo sa dumbphone sekcijom?

Ja čekam da se pojavi Nokia 225, jer mi uz smartphone treba i dual SIM dumbphone za brze i jednostavne radnje na mjestima od visokog rizika. Ne budem valjda vadio Galaxy Note dok šetam po kiši i vjetru ili dok pada snijeg?
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
17 godina
protjeran

E već vidim s kim će se prvo tužakati po američkim sudovima.

{#}

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko ja znam Microsoft kod kupnje nije imao pravo na koristenje imena Nokia u smartfonima, nego samo brenda Lumia, a nije MS kupio Nokiu, nego njeno mobilno poslovanje, a Nokia mu je uz tvornice, koje su svuda po svijetu, ustupila za tu cijenu i patente na 10 godina i obavezala se da nece proizvoditi smartphone pod imenom Nokia 2 godine.

Dakle u teoriji, Nokia nakon 2 godine moze opet na trziste mobitela.

2 2 hvala 1
11 godina
neaktivan
Ajmo recimo da je microsoft preuzeo sve dugove od nokie i sve to, a nokia je dobila veliku svotu novca tj ne tako veliku i kasnije kupe za siću Jolu koju pocnu prodavati pod Nokia imenom.imali bi dobru prodaju zbog imena i vratili bi staru slavu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice