sto ga nisu reklamirali na google.com :D haha
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tako je to kad ga samo prodaju na internetu, i još nabiju cijenu od 500$.
Tako je to kad ga samo prodaju na internetu, i još nabiju cijenu od 500$.
nabiju cijenu ?
500usd je jako primamljiva cijena i kad bi ja to mogao iz HR naruciti, odmah bi ucinio...
problem je u tome sto kod nas dodje 700e, sto je duplo vise od trzisne cijene...
Opet o iphonu... ccc....
steta za nexus one ... da ga ima kod nas u vipa ili t-mobilea sigurno bih ga uzeo iako imam iphone... n1 mi se cini kao simpa uredaj samo sta je google bahato zabrljao i sa marketingom i sa prodajom... mozda ce se na sljedecem uredaju malo opametiti
Na krivi nacin su ga isli prodavati.
Netko je vec spomenuo iPhone. To je prikaz dobrog marketinga i uspjesne prodaje.
Pa ja znam ljude sa iPhoneom koji su tolko glupi i racunalno nepismeni da ne bi znali registrirati se na ovaj forum a kamoli kupiti mobitel online.
Automatski su izgubili taj dio trzista koji ipak drzi vecinu.
Dodajte jos k tome ljude koji to znaju napraviti ali im je puno lakse i isplativije potpisat ugovor sa nekim providerom i sve je jasno.
Totalno promasen plan prodaje...
Mislim da je zbog krize, pogledajte http://www.capitalismalovestory.com/
Americi ne cvetaju ruze, ona je u debelom minusu, narod je sve siromasniji, 500$ za telefon, neko bi kupio auto na staro za te pare.
Ne vjerujem da je zbog krize, više do načina prodaje.
Svi koji su imali malo vise para su kupili iPhone. Tako je bar kod nas u MKD. Sad opet ti isti bi trebali kupiti Nexus, pa Windows 7 ..... i tako u nedogled.
Jos je mnogo (vecina) dumb usera kojima je neka osnovna Nokia ili Samsung dovoljna za telefoniju.
A mozda je trziste prezasiceno svakojakim kerefekima....
ja ugl znam zašto se ne prodaje
- ekskluzivna prodaja u usa, i "eksperimentalno za probu tržišta" u britaniji i aziji
- loša reklama - koliko ja znam početkom godine su najavili da bi google mogao izbaciti svoj mobitel, pa ništa pa onda evo izbacili mobitel
- i jako malo reklama! Na primjer iPhonea, pola godine prije ja sam znao da će ga prodavati, slušao sa o njegovim specifikacijama, glasine što ć sve imati, itd.
Online prodaja je jedini krivac za debakl nexus one-a. Mislili su pristupiti prodaji na drukciji nacin, ali ocito nisu uspjeli sto su naumili.
Čudno da nitko nije spomenuo i vrijeme kao još jedan razlog. Evo c/p mog posta iz jedne druge teme (Šta ćete - lijen sam opet napisati
)
"Nitko pri zdravoj pameti ne bi izdao "gadget" u 1. mjesecu. Studeni ili prosinac je obavezan zbog predblagdanske i blagdanske kupnje kada se takve stvari najviše prodaju, a ne u siječnu kada se svi istroše a oni koji imaju novca već imaju neku novu igračku dobivenu tijekom blagdana."
Zanimljivo kako nitko ne spominje izgled. Uz problem dobavljivosti, puno je i ružniji od iPhonea. Ova siva boja nikako ne odgovara. Specifikacije su super, ali jednostavno to nije to.
Zanimljivo kako nitko ne spominje izgled. Uz problem dobavljivosti, puno je i ružniji od iPhonea. Ova siva boja nikako ne odgovara. Specifikacije su super, ali jednostavno to nije to.
Ljepota je u očima promatrača.
Nekome je ljepši iphone, nekome Nexus one. Sve je to subjektivan dojam.
meni je recimo ljepsi n1 od iphona. stvar ukusa.
Mobitel preko 1 kn je losa investicija.
Svi koji su ga vidjeli i probali, kažu da je uživo puno ljepši i elegantniji nego na fotkama.
Ja kad bi ga kupovao uzeo bi sivi (a ne smeđi) model.
Kaze BUG review da je lijep IRL, a prodaje se samo online. FAIL.
Dakle mozda krene prodaja ak se vlasnici pohvale frendovima. :D
Čudo je kako se ovo ikako prodaje! Google se uopće nije puno trudio oko marketinga i činjenica je da ga npr. jedan Apple u tome debelo šiša. A to me čudi, pogotovo kad pomislim koliko novca imaju na raspolaganju. Još jedan od razloga je svakako ono i što je Paolo2612 naveo - loš tajming. I na kraju, naravno, sam način prodaje - glupo i nepotrebno. Čudi me kako su uspjeli išta ovako prodati.
sve je to reklami i sposobnosti da kupcima prodaju maglu khmmm 
Čudno da nitko nije spomenuo i vrijeme kao još jedan razlog. Evo c/p mog posta iz jedne druge teme (Šta ćete - lijen sam opet napisati
)
"Nitko pri zdravoj pameti ne bi izdao "gadget" u 1. mjesecu. Studeni ili prosinac je obavezan zbog predblagdanske i blagdanske kupnje kada se takve stvari najviše prodaju, a ne u siječnu kada se svi istroše a oni koji imaju novca već imaju neku novu igračku dobivenu tijekom blagdana."
Plus to, nitko ne spominje Droid - što je u biti vrlo sličan smartphone samo sa hardverskom tipkovnicom, a krenuo je nekoliko mjeseci ranije uz obilan marketing Verizona 
Loša kopija iPhonea za koju se još mora kupiti memorijska kartica? I platiti 500USD dok se u obližnjem T-Mobile dućanu 16GS može dobiti za 898kn (i300 tarifa, 6mjeseci -50%, nakon toga se može preći na i150)? Google se stvarno umislio...
Kako možete porediti Ajfon sa mobitelom koji ima gigahercni procesor i pola gige rama?
Ima više memorije (mnogo), ali 16GB microSD košta 30-tak $...
opet iPhone-manija
nexus je bolji po svim specfikacijama- od proca i ekrana do kamere i dimenzija
al sada se može uočiti kako svi hvale iphone- e to je dobar marketing
Pa ne znam niti sto su ocekivali...
Nude samo online na ogranicenom trzistu u krivo vrijeme.
Kao da im je nasa Vlada smisljala strategiju.
Google nexus one je ustvari HTC mobitel. Ja msilim da to ustvari i nije bio neki veliki googleov iskorak, pa ih i nije briga toliko za prodaju. Ono kao sad ćemo mi pokorit tržište hardware-a (tj- mobitela) jer i ionako google ne proizvodi nikakav hardware... Nisu se puno pretgali. Imaju svoj OS, koji se btw nudi na još dosta modela, a samo je HTC nabiflao specifikacije svojih već postojećih modela.
Ubrzo će HTC izbaciti još modela, bržih, elegatnijih i još boljih.... A google baš briga.To je tako i onako HTC.
Za razliku od applea koji oduvijek nudi kombinaciju hardware + software.
To je moje mišljenje, a možda i griješim....
ja čekam HTC desire
to je u biti nexus one ali ima sense sučelje (android modificiran od htc-a), više rama i neke extra stvarčice
i nema trackpad, al izgled je isti