Nano bolji od Atoma

poruka: 4
|
čitano: 1.132
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nano bolji od Atoma".
17 godina
neaktivan
Nano bolji od Atoma

hehe a bas sam sa drugom raspravljao o ovome ...i lepo sam mu rekao "samo da dodje konkurencija da se sve zakuva ,pogotvo VIA" on tvrdio da ce via bi slaba al jock :D

svaka cast...

a gledam ove testove sad..i bas dosta VIA vodi...nije to bas za zanemarit ...

P.S izgleda da cu postati najveci zaljubljenik "micro/nano/pico" procesora :)

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nano bolji od Atoma

Ti mali sistemi su zakon. Imam jedan VIA PC104 form sistem, a valjda 10*10 cm, a sve ima, procesor na 300 MHz, 1 GB rama, pasivno hlađenje..

Na njemu vrtim Win2K i malac radi bez greške. PC104 omogućuje slaganje dodatnih komponenti u obliku stoga, tako da sam prikopčao jednu I/O karticu i sada nema granica, možeš upravljati sa čime god hoćeš.

Baš razmišljam napraviti jedan HTPC sa jednim od tih malih i pasivnih sistema..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
protjeran
Nano bolji od Atoma

skroz logicno (i odlicno)

via vec godinama radi na smanjivanju procesora,njegovoj shtedljivosti tako da je sada intel doshao u njezino dvorishte

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nano bolji od Atoma

Ne volim VIA-u previše. Najviše zbog sranja koje je radila sa čipsetima za K7 procesore. Nevezano uz to, sviđaju mi se ovi nano i atom procesori za slaganje barebone PC-a ili male PC sisteme. Po onome što sam pročitao u članku, u ovom slučaju VIA-i svaka čast i pametno postupa. Netko od odgovornih glavonja u Intelu je glup. Sami ograničavaju Atom platformu: Vendors are not allowed to build Atom motherboards with PCI Express, digital video outputs or more than one memory slot. VIA on the other hand is openly courting board manufacturers to put as much technology on a mini-ITX design as they can - as long as the DO build one.

INTEL BLKD945GCLF Mini-ITX sa Atom 230 CPU-om kod nas dođe 420 kn MPC.

Za EPIA-u neznam gdje je ima kod nas za kupiti u maloprodaji.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 13:06 (the_tux).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice