Milijun skidanja Mac App Storea

poruka: 26
|
čitano: 3.071
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Milijun skidanja Mac App Storea".
16 godina

Najvažnije od svega je što Apple kupnju u Mac Storeu smatra revolucijom za trgovinu softverom na računalima (ako izuzmemo primjerice, digitalnu distribuciju igara koja na PC-u postoji već niz godina op.a.)

Nisan neki hejter al ovo je previše umišljeno od njih.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Milijun skidanja Mac App Storea

Zašto? Windowsi nemaju ovako centraliziranu trgovinu, koliko ja znam jedino Linux koristi ovaj koncept - al bez zarade ...

17 godina
neaktivan
Hakeri navode kako Kickback neće biti dostupan odmah, da izbjegnu demoraliziranje razvijatelja aplikacija.

Legende, i onda neka netko kaze da su geekovi bez srca i duše :D
Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Najvažnije od svega je što Apple kupnju u Mac Storeu smatra revolucijom za trgovinu softverom na računalima (ako izuzmemo primjerice, digitalnu distribuciju igara koja na PC-u postoji već niz godina op.a.)

Nisan neki hejter al ovo je previše umišljeno od njih.

općepoznata stvar je da svaki svoj prdac prikazuju kao revoluciju. sve ove revolucije zadnjih godina su nista novo. imali su uni revolucija ali to je bilo prije 30-40 godina. nisam hater, dapace.

16 godina
KrEsHo1 kaže...

Zašto? Windowsi nemaju ovako centraliziranu trgovinu, koliko ja znam jedino Linux koristi ovaj koncept - al bez zarade ...

Pa upravo zbog toga, jer Linux to već koristi, po tome to nije revolucija. Ubiti je, jer u linuxu to nije toliko fensi ka šta će bit u osx-u.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
16 godina

to sa prodajom apple proizvoda,ne kužim sve što izbace se masovno prodaje ili to kupuju uvijek isti ljudi koji kupuju sve što apple izbaci

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Kupuju isti ljudi s ogromnom tendencijom rasta ili priljeva novih mušterija koji imaju novaca za tako nešto.
Uglavnom prodaja im konstantno raste a pošto im je sve kaj proizvedu međusobno povezano u cjelinu koja savršeno funkcionira ljudi redovno kupuju sve kaj Apple napravi.
Sad kolko i iz kojih razloga ko kupuje nešto od Apple-a je trajna rasprava.

Ko voli nek izvoli.
I'm PC.
18 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
sve kaj proizvedu međusobno povezano u cjelinu koja savršeno funkcionira ljudi redovno kupuju sve kaj Apple napravi.

Svatko tko je zaista koristio Mac zna da je stvarnost, ono iza finog marketinga, podosta drugačija. Ne funkcionira to ni približno savršeno; Apple ima jako sličnu situaciju kao i svako drugo tehnološko rješenje - svoju seriju problema, bugova, grešaka, loših odluka, iritantnih stvari...

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...
sve kaj proizvedu međusobno povezano u cjelinu koja savršeno funkcionira ljudi redovno kupuju sve kaj Apple napravi.

Svatko tko je zaista koristio Mac zna da je stvarnost, ono iza finog marketinga, podosta drugačija. Ne funkcionira to ni približno savršeno; Apple ima jako sličnu situaciju kao i svako drugo tehnološko rješenje - svoju seriju problema, bugova, grešaka, loših odluka, iritantnih stvari...

kao i svaka kompanija na ovom svijetu samo što apple korisnici te bugove,greške,loše odluke nikad neće priznati,to smo se uvjerili na ovom forumu 

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...

kao i svaka kompanija na ovom svijetu samo što apple korisnici te bugove,greške,loše odluke nikad neće priznati,to smo se uvjerili na ovom forumu 

neki nece prihvatit cak ni ako s.jobs prizna da ima problema

moras se divit tolikoj odanosti {#}

ubio si sve moje ljude
18 godina
Ovakvi "ducani" za aplikacije postoje odavno, ali tek ce Apple napraviti revoluciju od toga. Zasto to Microsoft nije napravio prije 10 godina za Windowse? Nego ce tek sada nakon MacStorea... Na kraju ce se radi MacStorea vise isplatiti razvijati za Maca, nego za Windowse bez obzira na udio na trzistu

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
neki nece prihvatit cak ni ako s.jobs prizna da ima problema
moras se divit tolikoj odanosti {#}

Ja moram priznat da nemam nekih problema na Mac-u ...

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...

Eto u mom slucaju, izmedju ostalog sam vlasnik predzadnje serije alu PowerBook-a, laptop sada broji sest godina.

Nisam imao problema sa tim strojem, jos radi i izgleda kao i kada je kupljen, pa cak i stvari koje inace prve odlaze ne pokazuju znakove umora (opticki pogon i HD). Laptop je u prvih pet godina gotovo bez prekida bio u pogonu, puno je proveo u radu na terenu i nikad mažen (mada uvijek dobro održavan). Nikakvih problema sa OSom, virusima, aplikacijama koje se ruše, neugodnim iznenadjenjima... Dobio je zamjenu samo radi toga jer ugradjeni hardware iz onog doba tesko vise moze kvalitetno podnijeti težinu sadašnjeg vremena :-).

I kako nekom ne preporuciti takav uredjaj?

18 godina
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...

Naravno. samo što radi taman toliko bolje nego ostale kombinacije na tržištu da se i toliko bolje prodaje i da vrijedu tu razliku u cijeni. U najvećem broju slučajeva. i da, govorim iz svog iskustva, a ne iz dupeta kao neki ( ne mislim konkretno na tebe u ovom slučaju :D ).

A.
16 godina
neaktivan

Apple više nije ono što je bio prije iPhona. Od tog trenutka su se zaista razbahatili, od tog trenutka su postali trendovska roba, a ne nešto što će kupovati određena klijentela, koja će te proizvode koristiti u potpunosti (tipa grafički dizajneri, znanstvenici i sl.). Mislim oni i dalje rade sjajna računala, ali ona su i dalje pre skupa, sa pre malom mogućnosti iskorištavanja. Tržište bi trebalo malo stagnirati u tom pogledu, da se nebi desio Tele 2-Tomato slučaj, a ovdje bi to bilo pogubnije.

Ideja je super, ali opet su malo pretjerali sa marketingom, bar za moji ukus. ali oni će to tjerat i dalje, jer vjerovali ili ne rulja to kupuje, a oni rastu i rastu.

Ko bi reko da su prije 10 godina skoro propali, svaka čast Jobsu.

I'm soo SERIAL

1 0 hvala 0
18 godina
Sasoon kaže...
 Zasto to Microsoft nije napravio prije 10 godina za Windowse? Nego ce tek sada nakon MacStorea...

Prvo u vrijeme kad je XP držao glavninu tržišta i bio vodeći MS OS, internet nije bio toliko razvijen, kao ni infrastruktura koja bi omogućila kvalitetnu opskrbu svim korisnicima.

Sada MS ima na tržištu čak 3 OS od kojih se XP i 7 kao najzastupljeniji dosta razlikuju.

Tek zamahom 7-ce možemo početi pričati o nekom zbirnom skupu aplikacija, iako još znatan broj korisnika koristi XP.

Kojoj firmi bi se isplatilo osiguravati podršku za toliko OSeva?

Nasuprot imamo MacOS kao veoma zatvoreni sustav s znatno manjim brojem korisnika, od kojih većina koristi zadnji izdani OS.

Osigurati kvalitetnu podršku jest daleko lakše baš zbog zatvorenosti i gotovo pa univerzalnog hardwarea.

Opet imamo Linux koji je bliži Winu po filozofiji pa je uspio ostvariti repozitorij.

Razlika je samo što za moguće komplikacije u Linuksu nikoga ne možeš smatrati odgovornim, milijun korisnika koji plaćaju licencu MSu (i moguće aplikacije) sigurno neće biti sretni ako im nešto ne bude radilo.

Uostalom, u odnosu na megalomansko korištenje Win i sve probleme koji se vežu uz to, sve osim odličnog funkcioniranja bi bio fail za Apple.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

Apple više nije ono što je bio prije iPhona.(...)

Ja bi cak rekao od iPoda, odonda je jednostavno sveprisutan i opce poznat široj javnosti

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
18 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

Apple više nije ono što je bio prije iPhona. Od tog trenutka su se zaista razbahatili, od tog trenutka su postali trendovska roba, a ne nešto što će kupovati određena klijentela, koja će te proizvode koristiti u potpunosti (tipa grafički dizajneri, znanstvenici i sl.). Mislim oni i dalje rade sjajna računala, ali ona su i dalje pre skupa, sa pre malom mogućnosti iskorištavanja. Tržište bi trebalo malo stagnirati u tom pogledu, da se nebi desio Tele 2-Tomato slučaj, a ovdje bi to bilo pogubnije.

Ideja je super, ali opet su malo pretjerali sa marketingom, bar za moji ukus. ali oni će to tjerat i dalje, jer vjerovali ili ne rulja to kupuje, a oni rastu i rastu.

Pa nemožeš ni očekivati da budu što su bili ... al i dalje su u fokusu, znaju gdje idu i kako idu i i dalje su prvi i stvaraju trendove samo na malo većoj razini i glasnije.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
ManBearPig kaže...

Pa nemožeš ni očekivati da budu što su bili ... al i dalje su u fokusu, znaju gdje idu i kako idu i i dalje su prvi i stvaraju trendove samo na malo većoj razini i glasnije.

To je sjajno, znam, ali pretjerano je tvrditi da je svaki tvoji izum revolucionaran, mada je često bolji od drugih, npr. više mi se sviđa Facetime nego ovaj običan videopoziv, jer funkcionira u WiFi okruženju. Naravno Mac-a bih uzeo jer mi treba računalo koje jednostavno radi, i čiji je software podržan. To Apple savršeno radi, samo što to skupo naplaćuje, i u tome je boljka mog NEprelasna na Mac i ne kupovine MacBook Pro-a, koji mi se čini kao savršen laptop.

A ovo što kažeš da je sve počelo od iPod-a to je isto istina, jedino što je taj prijelaz bio puno blaži, i buno bolje izveden, i u tom pogledu im čak mogu priznati da su napravili revoluciju.

I'm soo SERIAL
16 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

To je sjajno, znam, ali pretjerano je tvrditi da je svaki tvoji izum revolucionaran, mada je često bolji od drugih, npr. više mi se sviđa Facetime nego ovaj običan videopoziv, jer funkcionira u WiFi okruženju. Naravno Mac-a bih uzeo jer mi treba računalo koje jednostavno radi, i čiji je software podržan. To Apple savršeno radi, samo što to skupo naplaćuje, i u tome je boljka mog NEprelasna na Mac i ne kupovine MacBook Pro-a, koji mi se čini kao savršen laptop.

A ovo što kažeš da je sve počelo od iPod-a to je isto istina, jedino što je taj prijelaz bio puno blaži, i buno bolje izveden, i u tom pogledu im čak mogu priznati da su napravili revoluciju.

Ako je problem lova, onda to i nije neki problem. Nemislim pritom da je lako doci do love {#},
nego: 1) Imaš kao student 10%popusta na Apple proizvode što je na njihovim cijenama lijep postotak

(ako i nisi student, nek ti neko posudi x-cu, index {#})

2) Nedavno je u iStylu u Vlaškoj bio sajam na kojem si mogao kupiti macbook pro ili air za 3800kn,
      iMac za 6000-8000kn, itd.. Ugl.navodno bi se trebao održavat svake godine u 12.mj.

(u međuvremenu uvijek postoji oglasnik)

Covijek do svega može doci samo ako to doista želi. Eto npr.ja nemam baš viška para, ali uspio sam si 
nekako kupit macbook pro. A da ne govorim da me je koštao samo 1000-2000kn više od usporedivog
PC-a. Kažem samo jer kad pocnes koristit OS X i to predivno i cvrsto racunalo, shvatiš da je i to malo... {#}

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
neaktivan

Nisam student, ali znam da to vrijedi i za srednjoškolce, a za ovaj sajam iskreno nisam znao. Moji najveći problem je to što nemam svoja stalna primanja (mada radim na tome) i to što mi starci neće posuditi pare za takvo što. Ali to da želim preć na OSx je definitivno. Možeš mi objasnit kak si to došao do svojeg?

I'm soo SERIAL

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzeo sam ga s tih 10% popusta i bez PDV-a pa me je ispao 7000kn. Dio za laptop sam skupio prodajom

2 stara kompa i ekrana (tu sam zaradio nekih 3000). Još sam namaknuo 2000kn od đeparaca, rođendana,
nekih ljetnih poslova koje sam prije radio a 2000kn su mi posudili moji jer mi je ipak dobro došao laptop

za fax (prije sam samo imao desktop kompove) i to je to. I da mi nisu moji pomogli, mislim da bi uzo Apple,
samo nebi uzeo MBP, neg macbook obicni. Razlika je zapravo između ta 2 modela oko 1500-2000kn.

Al u MBP dobiješ aluminijsko kuciste, 2Gb više, citac memorijskih kartica, firewire prikljucak i osvjetljenu tipkovnicu.

Kako sam u svakom slucaju htio kad tad nabavit 4gb, ucinilo mi se ipak uzet pro liniju zbog ostalih dodataka.

A i ja za sve što kupujem pokušam predvidjeti za što cu danas-sutra dobiti više para kad cu prodavat u oglasniku,

pa mi je ispao MacBook pro ipak nekako isplativija kupnja.
Sad je situcija još i bolja ima MB air za 8000kn, ponekad je cak i brži od mog bez obzira na slabiji procesor, jer 

ima SSD disk. A bome ni one ponude u t-mobileu i vipu Mac racunala nisu za baciti za one koji koriste mobilni net.

I još jedna mogucnost postoji: ako imaš nekog iz Amerike, Njemacke, UK, Italije, Švicarske ili sl. ili da idu tamo,

il ako sam putuješ tamo, cijene su ipak par tisuca kuna jeftinije. Kod nas je taj nesretni porez ipak prevelik...

Nadam se da sam ti bar malo pomogao u nekim kombinacijama{#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
18 godina
neaktivan
Sasoon kaže...
Ovakvi "ducani" za aplikacije postoje odavno, ali tek ce Apple napraviti revoluciju od toga. Zasto to Microsoft nije napravio prije 10 godina za Windowse? Nego ce tek sada nakon MacStorea... Na kraju ce se radi MacStorea vise isplatiti razvijati za Maca, nego za Windowse bez obzira na udio na trzistu

Pa Marketplace postoji, ali nije nešto pretjerano popularan u nas jer je piratstvo na visokoj razini. iOS aplikacije se teže piratiziraju, pa je marketing glasniji.

mapir kaže...
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...

Eto u mom slucaju, izmedju ostalog sam vlasnik predzadnje serije alu PowerBook-a, laptop sada broji sest godina.

Nisam imao problema sa tim strojem, jos radi i izgleda kao i kada je kupljen, pa cak i stvari koje inace prve odlaze ne pokazuju znakove umora (opticki pogon i HD). Laptop je u prvih pet godina gotovo bez prekida bio u pogonu, puno je proveo u radu na terenu i nikad mažen (mada uvijek dobro održavan). Nikakvih problema sa OSom, virusima, aplikacijama koje se ruše, neugodnim iznenadjenjima... Dobio je zamjenu samo radi toga jer ugradjeni hardware iz onog doba tesko vise moze kvalitetno podnijeti težinu sadašnjeg vremena :-).

I kako nekom ne preporuciti takav uredjaj?

Ja imam HP kupljen 2002. godine i još radi. Pentium 4 unutra, 60GB disk, 1GB memorije, DVD-RW itd. - radi k'o urica, osim što je hardver nedostatan za današnje potrebe. Koristi se za surfanje (Linux je sada na njemu).

artfull kaže...
naxeem kaže...
NEW_MAN kaže...

Naravno. samo što radi taman toliko bolje nego ostale kombinacije na tržištu da se i toliko bolje prodaje i da vrijedu tu razliku u cijeni. U najvećem broju slučajeva. i da, govorim iz svog iskustva, a ne iz dupeta kao neki ( ne mislim konkretno na tebe u ovom slučaju :D ).

Pa ne znam koliko bolje. Koristio sam sve moguće i nisam u OSX-u vidio ništa što bi me zadržalo. Vidio sam solidnu količinu kernel panic poruka, problema s diskovima, smrzavanja, misterioznih standby avantura, ugašenih-neupaljivih ekrana i sl. gluposti, kombinirano s izrazito iritantnim rješenjima samog sučelja (unificirani toolbar itd.).

Mac mi nije skup niti me taj dio odbija, jer mi PC košta više od Maca uz više zafrkancije, ali jednostavno taj OSX nije tako dobar kako se reklamira i (na moje razočarenje zapravo) Windows mi pruža ugodnije korisničko iskustvo.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 12:11 (naxeem).
16 godina
protjeran
alen-c kaže...
ManBearPig kaže...

Apple više nije ono što je bio prije iPhona.(...)

Ja bi cak rekao od iPoda, odonda je jednostavno sveprisutan i opce poznat široj javnosti

i sa tendencijom pada kreativnosti i novih tehnologija...istina Bog,niti PowerPC procesori nisu bil iEjplovi...sada su samo asembleri,staru ideju prodaju pod nečim revolucionarnim..ništa posebno..samo se nadam da Stivica neće narediti sljedbenicima da omotaju oko sebe eksploziv i postanu destruktivni...{#}

16 godina

Isprobao, stvar radi, ja zadovljan

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice