Microsoft Security Essentials 1.0

poruka: 47
|
čitano: 12.420
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Security Essentials 1.0".
18 godina
neaktivan
RE: Microsoft Security Essentials 1.0
(s)izgoreo kaže...
Paolo2612 kaže...

Imali su ga oni i prije u sklopu One Care paketa, ali nije bio besplatan i bio je debeli prosjek. Ovo je već nešto vrijedno spomena - malen, brz, jako dobra detekcija (prema usporednim testovima kada je još bio u beti) i što je možda najvažnije - besplatan.

Čekam testove da vidim kako stoji naspram Avire free - ako je bolji ili jednak njoj odmah prelazim na njega.

Da se zna, MSE dijeli AV bazu odnosno postiže kompletno istu detekciju kao i OneCare...

Može link gdje to piše?

INTERPOL kaže...

Iskreno i očekivao sam kada će big M. napraviti neko sigurnosno rješenje. Čudi kako do sada nisu nešto izbacili jako i kvalitetno s obzirom na njihovu silu i snagu a bogami i mozgove koje imaju a mogu i kupiti sigurno. Sve ovo do sada pa i ovaj komad software-a ne djeluje nešto obećavajuće. A ako itko može napraviti šta ajko to bih mogli oni jer imaju lovu a time mogu i ideje i mozgove skupit na jednom mjestu. Živi bili pa vidjeli.

Imaju oni u planu i nešto jako moćno što cilja na tvrtke. Nešto je već prije bilo dostupno, ali sada u novim verzijama ide u cijeli paket.

Microsoft Forefront is a line of comprehensive security products. Forefront line will provide companies with multiple layers of defense against threats.

Forefront includes the following products:

Client Security
    * Microsoft Forefront Client Security (formerly called Microsoft Client Protection)

Server Security
    * Microsoft Forefront Security for Exchange Server (formerly called Sybari Antigen for Exchange)
    * Microsoft Forefront Security for SharePoint (formerly called Sybari Antigen for SharePoint)
    * Microsoft Forefront Security for Microsoft Office Communications Server (formerly called Antigen for Instant Messaging)

Network Edge Security
    * Microsoft Forefront Unified Access Gateway (the successor to Intelligent Application Gateway (IAG) 2007)
    * Microsoft Forefront Threat Management Gateway (the successor to Internet Security and Acceleration Server)

Integrated Security Suite
    * Microsoft Forefront Codenamed "Stirling" (Includes Forefront Client Security, Forefront Security for Exchange and SharePoint, Forefront Threat Management Gateway and a central management server

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 14:30 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
RaLe kaže...

I kalkulatorom, i file managerom, i satom, i kalendarom, i notepadom, i... Oh wait! Gdje je granica?

Ne pretjeruj, Navodno se govorilo da će windows 7 doći uz antivirus i tada su se ostale antivirusne firme počele žuriti sa svojim proizvodima. 

Želim reć, ako će antivirus doći uz windows, onda se itekako loše piše ostalim antivirusnim firmama.  

To ti je naprimjer 

Ako kupiš prašak za rublje koji je popularan a uz njega dobiješ durex kondome u kompletu, i to se loše piše ostalim konkuretskim proizvođačima kao trojans itd 

A gdje je tu borba za prava korisnika?

Ja hocu da moj operativni sustav dođe s AV, jer je meni tako lakše.
Ja hocu da moj operativni sustav dođe sa web preglednikom i svim meni potrebnim porgramima, jer je meni tako lakše.

I ja bih prvi kupia prašak za rublje s durex kondomima, ste se trojans nije sitia toga prvi. Belji se

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 15:12 (imacek).
16 godina
neaktivan

Čitam malo po netu i svi ga hvale, jel ga ko stavio da kaže riječ dvije o njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Može link gdje to piše?

Sorry, nisam pronašao link kojiim se to explicitno dokazuje od strane MSa međutim tonu je stranica koje na to ukazuju... evo jedan sa pouzdanog izvora (čovjek iza nika IBK vodi projekt AV-Comparatives) - http://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1544257&postcount=12

Rob Koch MSov MVP - četvrti komentar na stranici etc. etc.

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 15:44 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Paolo2612 kaže...

Može link gdje to piše?

Sorry, nisam pronašao link kojiim se to explicitno dokazuje od strane MSa međutim tonu je stranica koje na to ukazuju... evo jedan sa pouzdanog izvora (čovjek iza nika IBK vodi projekt AV-Comparatives) - http://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1544257&postcount=12

Rob Koch MSov MVP - četvrti komentar na stranici etc. etc.

Valjda ima, ali opet čini mi se da to malo znači. Glavne stvari bi trebali biti heuristički algoritmi i način skeniranja podataka (i otkrivanje). Baza je skup definicija virusa koja se često mijenja - badave ti svi "opisi virusa" kada ih antivirus ne nalazi usprkos njima

18 godina
neaktivan

Makar u zadnjem proaktivnom testu u svibnju i nije loš... LINK

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Valjda ima, ali opet čini mi se da to malo znači. Glavne stvari bi trebali biti heuristički algoritmi i način skeniranja podataka (i otkrivanje). Baza je skup definicija virusa koja se često mijenja - badave ti svi "opisi virusa" kada ih antivirus ne nalazi usprkos njima

Ako je čovjek sa AV-Comparativesa isprobao i jedan i drugi i oba imaju potpuno jednaku detekciju, gdje je onda razlika u heurističkom ili generičkom engineu?

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 16:18 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Paolo2612 kaže...

Ako je čovjek sa AV-Comparativesa isprobao i jedan i drugi i oba imaju potpuno jednaku detekciju, gdje je onda razlika u heurističkom ili generičkom engineu?

To što 2 auta imaju istu brzinu i ubrzanje ne znači da im je sve ispod haube isto.

18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

To što 2 auta imaju istu brzinu i ubrzanje ne znači da im je sve ispod haube isto.

Ako oba daju potpuno iste rezultate potpuno mi je svejedno što imaju ispod haube, govorimo isključivo o detekciji nisam nigdje spominjao performanse i "sistem impact" (da se zna), imao instaliran OneCare ili MSE bit ćeš potpuno isto zaštićen, to je poanta mojeg prvog i svih ostalih mojih komentara na ovoj temi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 16:37 ((s)izgoreo).
17 godina
linuxuser kaže...

Ne pretjeruj, Navodno se govorilo da će windows 7 doći uz antivirus i tada su se ostale antivirusne firme počele žuriti sa svojim proizvodima. 

Želim reć, ako će antivirus doći uz windows, onda se itekako loše piše ostalim antivirusnim firmama.  

Slušaj... Razumijem da preferiraš open source i te priče... Ali daj neki argument, a ne tu pljuvati po MS tako da ostatak nas mora otvoriti kišobrane da možemo normalno voditi razgovor s tobom.

MSE (ili ti Morro), kako je već rečeno, ne dolazi uz Win već se treba dodatno skinuti.

Ista stvar je i s Messangerom, pa jel se onda ostalim IMovima loše piše?

Ista stvar s Win Live Galery, pa nekako nisam čuo Adobe da kuka kako je njihov Lightroom zakinut. A nisam čuo ni  Google da isto tvrdi za svoju Picasu.

Itd. Već je stara stvar da MS ima običaj dio aplikacija dati besplatno, ali traži provjeru OSa.

Ovo može samo natjerati AV kompanije da daju bolju uslugu / software. Ako stvari MS može izbaciti jedan AV koji će uništiti ostale igrače, onda se možemo slobodno pazitati - Kakav su zapravo proizvod imali i kako su nam mazali oči kada kompanija kojoj je AV tek usputna i neznatna djelatnost može napraviti bolji AV od kompanije kojoj je primarna (i možda jedina) djelatnost softwareska zaštita računala?

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 16:44 (Bukva).
18 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Makar u zadnjem proaktivnom testu u svibnju i nije loš... LINK

MS se pokazao iznimno kvalitetnim u tom testu rekao bih i najboljim, 2 FPa na 60% ukupne detekcije pokazuje iznimnu kvalitetu heuristike i generičkih potpisa, sa takvim rezultatima MSE čeka svijetla budućnost IMO

17 godina
neaktivan

Koliko je meni poznato, Microsoft Security Essentials dijeli engine sa Microsoft Forefrontom. OneCare je otišao u penziju skroz.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam novi ovdje,ali...da li ste ikad čuli za nešto što se zove Deep Freeze? Najbolja moguća zaštita protiv svih (baš svih ) napasti....
18 godina
neaktivan
oneshot kaže...
Ja sam novi ovdje,ali...da li ste ikad čuli za nešto što se zove Deep Freeze? Najbolja moguća zaštita protiv svih (baš svih ) napasti....

A to što ti briše sve promjene na računalu (podatke) to nije bitno.

18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

A to što ti briše sve promjene na računalu (podatke) to nije bitno.

Pa to je ono najbitnije... u tome se i sastoji njegova obrana virtualizirati izmjene na disku, naravno daju se podesiti mjesta koja će prihvatiti izmjene nakon sesije... ja osobno takva rješenja izuzetno cijenim iako mislim da deep freeze baš i nije najbolji odabir, osobno koristim shadow defender koji je otporan na postojeće vrste malwarea koji su specifično i kronično opasni za takvu vrstu obrane... e.g. killdisk, mbr modifikatori/ereseri i slično

slična rješenja su još returnil, comodo diskshield (sada time machine), power shadow itd.

Naravno to što nakon restarta nema virusa na disku ne znači da keylogger za vrijeme sesije nije vlasniku "odtelefonirao" poneki upisani password, svaka obrana ima svoje mane...prednosti također Namigiva

Ako ćemo već o najboljoj mogućoj obrani to svakako nebi bio skener, glasam za sandboxie, kao najefikasnije i najupotrebljivije rješenje, koje troši iznimno malo sistemskih resursa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 0:41 ((s)izgoreo).
16 godina

ja kada pokušam skinuti MSE dobijem ovo ---  Not available in your country or region

You appear to be in a country or region where Microsoft Security Essentials is not available. Thank you for your interest in Microsoft Security Essentials. ?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Promijeni si u postavkama zemlju iz Hrvatske u SAD

SilvioS, MSP Lead
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice