Microsoft planira "Cloud" verziju Windowsa 10

poruka: 12
|
čitano: 2.286
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft planira "Cloud" verziju Windowsa 10".
9 godina

Ne razumjem. ne rade li Win10 već s ARM procesorima. Rasberry Pi 3 ??

ex. Programko

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Microsoft planira "Cloud" verziju Windowsa 10
Koliko znam rade. Međutim, rečenica koja je bitna glasi: "Oznaka "Cloud" ne znači da bi se sami Windowsi nalazi u oblaku, već da bi bili primarno prilagođeni izvođenju aplikacija u oblaku...".
ARM procesori nemaju istrukcije za izvršavanje x86 koda, tj. ARM ne može pokretati exe aplikacije. Ako sam dobro shvatio članak, s "Cloud" Windowsima na ARM uređajima bi se i taj nedostatak eliminirao jer bi se aplikacije izvodile u oblaku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
andrijam kaže...

Ne razumjem. ne rade li Win10 već s ARM procesorima. Rasberry Pi 3 ??

Nisu ti to Windowsi u klasičnom smislu već Windows IoT iliti razvojna platforma za Internet of Things. Evo pogledaj na službenu stranicu Raspberry Pi-a.

Stručnjak za odmaganje...
9 godina
neaktivan
crazywarrior kaže...
ARM procesori nemaju istrukcije za izvršavanje x86 koda, tj. ARM ne može pokretati exe aplikacije. Ako sam dobro shvatio članak, s "Cloud" Windowsima na ARM uređajima bi se i taj nedostatak eliminirao jer bi se aplikacije izvodile u oblaku.

mario.L_hr kaže...

Nisu ti to Windowsi u klasičnom smislu već Windows IoT iliti razvojna platforma za Internet of Things. Evo pogledaj na službenu stranicu Raspberry Pi-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/windows-10-arm-ovoj-arhitekturi/245927.aspx

Rambox day 

Kruha i igala...
16 godina
neaktivan
Teško će tu konkurirati Chrome OS-u pošto se isti jako lijepo udomaćio na mnogim uređajima (ako im je cilj OS koji radi kao gore navedeni).
Sjećam se kako su se baš na BOL-u razni samoprozvani "gurui" te oni najglasniji smijali Chrome OS-u pa me samo zanima gdje su ti isti ljudi danas? Ismijavaju li i dalje Chrome OS tj. koncept Chromebooka? Brojke govore same za sebe.

Random podatak iz 2015.:

" So far this year, Google's Chromebooks make up 4.4 million of the 8.9 million devices sold to schools and school districts K-12. Put another way, every school day 30,000 new Chromebooks are activated in schools.".

Idemo u 2016.:

https://www.google.hr/amp/www.theverge.com/platform/amp/2016/5/19/11711714/chromebooks-outsold-macs-us-idc-figures

"IDC estimates Apple's US Mac shipments to be around 1.76 million in the latest quarter, meaning Dell, HP, and Lenovo sold nearly 2 million Chromebooks in Q1 combined. Chromebooks have been extremely popular in US schools, and it's clear from IDC's comments the demand is driving US shipments. Outside of the US, it's still unclear exactly how well Google's low-cost laptops are doing. Most data from market research firms like IDC and Gartner focuses solely on Google's wins in the US."

Kako se sam koncept Chromebooka razvija van SAD, nemam pojma, ali tamo im ide i više nego dobro i možda je Microsoft malo zakasnio (ako ciljaju na taj koncept).
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vrlo vjerojatno je ideja integrirati ovo nekako u Windowse i nadati se da će developeri to objeručke prihvatiti.

How about no?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ovo me čak veseli, treba mi neka lightweight verzija Windowsa. Nadam se samo da neće pretjerati i da će footprint biti što manji.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
southy kaže...

Ovo me čak veseli, treba mi neka lightweight verzija Windowsa. Nadam se samo da neće pretjerati i da će footprint biti što manji.

Kakvi bi to bili lightweight Windowsi? Što bi radio sa njima?

Ozbiljno pitanje - ne zaebavam te. Možda i postoji rješenje, ovisi što ti treba...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
southy kaže...

Kakvi bi to bili lightweight Windowsi? Što bi radio sa njima?

Ozbiljno pitanje - ne zaebavam te. Možda i postoji rješenje, ovisi što ti treba...

Treba mi dosta virtualnih konfiguracija pa mi je bitan mali footprint. Potrebna mi je uglavnom Windows platforma radi jednog razvojnog alata (nije posebno poznat). Imam i za to rješenje u vidu Hyper-V servera (onog bez ičega, samo core), no za neke stvari mi treba i GUI. A što si ti mislio predložiti?

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
odjavljen

Server 2k12 R2 Essentials ti je jako štedljiv ako nema puno rola zakucanih.

Ovisno o potrebama, može ti i Windows IoT poslužiti. Ili neki Linux + WINE. Sve ovisi što bi htio raditi, zato sam i pitao...

Ili čak 2k8 R2 Standard ili kako se već zove onaj osnovni...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 19:46 (Sum_of_all_fears).
18 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Server 2k12 R2 Essentials ti je jako štedljiv ako nema puno rola zakucanih.

Ovisno o potrebama, može ti i Windows IoT poslužiti. Ili neki Linux + WINE. Sve ovisi što bi htio raditi, zato sam i pitao...

Probao sam i Essentials, Linux i još neke varijante, no za sad mi je taj Hyper-V najštedljiviji, skineš rolu Hyper-V i to je gotovo idealno. Jedino mi fali za neke namjene GUI na Windowsima, IoT nisam našao za neku virtualnu platformu

10 godina
neaktivan

"Moguće je da Microsoft planira ovu inačicu prilagoditi i radu s ARM čipovima, no niti o tome nema nikakve službene informacije."

OMFG Ballmer & Sinofsky izlaze iz groba... Cloud RT. Surfacebook.
WOAAA.... (Windows On ARM):
"Windows 8 for ARM tablets will come out at the same time as Windows 8 for x86 PCs, if everything goes according to plan." (2012)
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-8-on-arm-steven-sinofsky-speaks-1062176

Ako ih već stalno u MS svrbi uspješnost Googlea i Applea (Chromebooka u konkretnom slučaju), umjesto cheesy kopiranja i kaskanja, zašto ne idu u glavu i direktno ne najave support za - Android aplikacije & Google Play ...na tom oblačnom spinu od platforme, "o kojem nema nikakvih službenih informacija"?
Pa slijedeća generacija Chrome OS-a će imati direktnu podršku za Play store, a MS će "from the scratch" konkurirati valjda sa - Windows Store???

Taman da "Project Surfacebook" i izvedu, jopet će biti kao i sa Win RT: nativne x86 aplikacije neće raditi, native ARM neće postojati, a "univerzalne aplikacije" se već jednako "dobro" vrte i "prodaju" na Windows Phone Continuum Surface platformi (ili kako se to sad već zove)...

Ako mislite da pretjerujem, evo tog još friškoga, direktno iz "baze": kao da živimo u paralelnim svemirima!
Zipa datum, bustanje i bahati izričaj:

WE'RE COOLER THAN WE'VE EVER BEEN
How the Surface changed Microsoft forever
02 December 2016
Surface's success was critical to Microsoft's hardware/software personal computing vision. Failure was't an option.
(bahato i još nepismeno: It should be "wasn't", shouldn't it? What a failure!)
http://www.windowscentral.com/how-surface-changed-microsoft-forever

A tek lovorike o vizionaru Ballmeru (Ballmer hinted at a future "Surface" family of devices. ... This was, after all, the beginning of a journey of hardware-software synergy that would change Microsoft forever?)
"The Surface's success initiated the evolving realization of Microsoft's family of devices vision." (...i sad citira -Ballmera)
"The Surface brand has caused many people to view Microsoft in a new light."
Jbt, ovi likovi čak i izgledaju kao iz Monty Pythona!
Vaso Ballmer, KaraSinofsky & Panos Culej vraćaju MS zajednicu korienima, podrivajući Plenkya Nadellu.
Ajd... kad već moram ustajat zorom, ovo mi je razveselilo dan :-D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice