Maksimalna rezolucija na Netflixu je najvjerovatnije namještena u dogovoru s Microsoftom. IE 11 i Edge su jedini preglednici u kojima se može gledati 1080p na Windowsima, a na Mac-u Safari. Da se radi o nekakvoj MS-ovoj namještaljci vidjljivo je iz toga da se 1080p na IE 11 može gledati samo na određenim verzijama Windowsa. I Chrome i Opera i Firefox su sposobni pokrenuti 1080p video na Netflix-u jer su bolji preglednici od oba Microsoftova.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudima koji koriste EDGE browser u svakodnevnom radu ce valjda i Netflix biti interesantan servis. U usporedbi s drugim alternativama nije ih bas tako puno.
moraš skupit sve! 
Chrome je bojli" 
I Chrome i Opera i Firefox su sposobni pokrenuti 1080p video na Netflix-u jer su bolji preglednici od oba Microsoftova.
A kad se baviš razvojem ni sam ne znaš koji je veće smeće od njih.
Firefox kad se nakrca dev addonsima bude spor ko magla a Chrome po defaultu vuče hrpu RAMa. Opera nije mjerodavna jer stranice ne izgledaju kako trebaju u njoj. Isto kao niti u IE. Edge je zapravo najbrži i ali je najnestabilniji. Svi browseri su postali usporeno, prenapuhano smeće.
Kako misliš da Opera nije mjerodavna i da na njoj stranice ne izgledaju kako bi trebale?
Pa CSS3 i HTML5. Nekad ne radi kako treba. I jQuery. U FF/Chrome izgleda identično a u Operi ima neke fantomske paddinge i sl. jQuery zna biti sporiji (ali to nije toliko strašno).
Pa daj neki primjer, neku stranicu da točno vidim o čemu se radi. S pregledima stranica nikad nisam imao problema i sve izgledaju identično kao i u Firefoxu te Chromeu.
A sta je sa Windows 7? Ovaj test je napravljen na Windows 10. Upravo sam procitao da Chrome i Firefox na Windows 7 reproduciraju 1080. Ovo mi malo smrdi na Windows 10.
I Chrome i Opera i Firefox su sposobni pokrenuti 1080p video na Netflix-u jer su bolji preglednici od oba Microsoftova.
A kad se baviš razvojem ni sam ne znaš koji je veće smeće od njih.
Firefox kad se nakrca dev addonsima bude spor ko magla a Chrome po defaultu vuče hrpu RAMa. Opera nije mjerodavna jer stranice ne izgledaju kako trebaju u njoj. Isto kao niti u IE. Edge je zapravo najbrži i ali je najnestabilniji. Svi browseri su postali usporeno, prenapuhano smeće.
Opera vise ne koristi svoj engine nego od Chromea, ona je u suštini postala drugačija ljuska za Chrome s nesto drugačijim mogućnostima. Trebalo bi se sve jednako prikazivati u oba browsera.
Maksimalna rezolucija na netflixu je 4k, tako da niti jedan browser nije idealan. Sva sreća da 4k tv-i imaju netflix app koji podržava 4k.
Ma nema do Firefoxa.
recite vi kaj hoćete ali edge je najbrži za download chromea. 
A sta je sa Windows 7? Ovaj test je napravljen na Windows 10. Upravo sam procitao da Chrome i Firefox na Windows 7 reproduciraju 1080. Ovo mi malo smrdi na Windows 10.
Kada sam isprobavao Netflix na IE 11 nisam mogao dobiti veću rezoluciju od 720p (brzina 100/100 Mb/s) kao ni u jednom drugom browseru. Upravo iz toga se vidi da Microsoft ovdje ima svoje prste. Na Windows 10 se normalno može dobiti 1080p, ali na Windows 7 maksimalno 720p. Vjerovatno su to namjerno napravili iz dva razloga; da promoviraju Windows 10 i da kažu kako imaju "najbolje" preglednike.
Pa CSS3 i HTML5. Nekad ne radi kako treba. I jQuery. U FF/Chrome izgleda identično a u Operi ima neke fantomske paddinge i sl. jQuery zna biti sporiji (ali to nije toliko strašno).
Čudno, moja iskustva su da se Chrome i Opera ponašaju isto, što je i logično s obzirom na isti engine. Dok FF i Edge imaju ponekad odstupanja. No kad želim dobiti neki efekt, u 90% slučajeva će to prvo proraditi na Chromu/Operi (Ako zanemarimo da u većini situacija radi na svemu). I ste strane mi je najdraži Chrome i koristim ga za development. Dok recimo za surfanje koristim FF. Sumnjam da krajnje korisnike zanima koliko je koji preglednik zadao glavobolje developerima. Razlike su sitne, i uglavnom presuđuje osobna percepcija, ovaj mi legao, ovaj ne.
Kada sam isprobavao Netflix na IE 11 nisam mogao dobiti veću rezoluciju od 720p (brzina 100/100 Mb/s) kao ni u jednom drugom browseru. Upravo iz toga se vidi da Microsoft ovdje ima svoje prste. Na Windows 10 se normalno može dobiti 1080p, ali na Windows 7 maksimalno 720p. Vjerovatno su to namjerno napravili iz dva razloga; da promoviraju Windows 10 i da kažu kako imaju "najbolje" preglednike.
Snađi se bajo moj. Neka....
Snađi se bajo moj. Neka....
Šta neka? Takve su arbitrarne odluke uvijek štetne za korisnike (što je ironično, jer oni su ti koji bi - barem prividno - trebali biti jedini bitni ili barem bitniji od svega drugoga), dok se na njihovu objektivnu besmislenost ter neopravdanost ne treba ni osvrtati. Zdravoseljački rečeno, jebu nas kao mlade magarce zato što mogu, a istodobno ih boli penisić za sve osim vlastita profita/boljitka pa se usude prčiti dugo i duboko bez imalo grižnje savjesti. To je baš super, zar ne?
Uostalom, nije ti onemogućeno gledanje, samo nije 1080p.
Malo previše osobno to sve shvaćaš.
U biti danasnje korporacije cesto donose odluke koje posle korigiraju ili odbacuju ako trziste tako diktira, bez obzira da li se radi o proizvodnji softvera, čarapa, kondoma, automobila, namjestaja...
A sad, koliko i kako kupci-korisnici koriste svoje jedino oruzje ( odluka ) je vec pitanje za sebe ....
Uostalom, nije ti onemogućeno gledanje, samo nije 1080p.
Malo previše osobno to sve shvaćaš.
Ne shvaćam to osobno, ali zar to nije malo bezobrazno? Rekao bih ok da Windows 7 nije više podržan, ali je (do 2020.)! Na Windows 10 nemam namjeru nadograditi.