Microsoft ispod 90%

poruka: 15
|
čitano: 1.778
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft ispod 90%".
17 godina
neaktivan
Microsoft ispod 90%

"Googleov Chrome s 0,74% na 0,83% čime se našao ispred Opere s njenih 0,71%."

Opera na 0,71% ?! Ideš!

Daj, fanovi Opere, pojasnite mi ovu situaciju, pliz. Malo sam zbunjen, s obzirom da ste vrlo glasni kad izađe svaka verzija na drugoj decimali, a i u recenzijama se Operu uspoređuje s IE i FF po tehnikalijama.

Zar ne bi trebao postotak biti daleko veći?

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 13:08 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft ispod 90%

Kao što poslovica kaže - Svako svoga konja hvali. A tako mali postotak me ne čudi (u globalu). Jer vidim koliko je rasprava potegnuto o iPhoneu mislio bi da gotovo svaki na forumu ga ima, a istina je potpuno druga.

To sve ovisi koliko ljudi na ovom forumu koriste Operu - treba Domagoja pitati statistike, jer je on negdje naveo da se vodi statistika koliko se forum posjećuje sa kojim browserom.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 13:23 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft ispod 90%
Faerdhur kaže...

Opera na 0,71% ?! Ideš!

Daj, fanovi Opere, pojasnite mi ovu situaciju, pliz. Malo sam zbunjen, s obzirom da ste vrlo glasni kad izađe svaka verzija na drugoj decimali, a i u recenzijama se Operu uspoređuje s IE i FF po tehnikalijama.

zato sto je opera malo kompleksnija za koriscenje za nove korisnike , i FF najvise lici IE-u ,dok Opera ne lici ni malo na nejga. pa onda ko god dobije pc i net svi mu uvale FF jer je slican IE-u....a u operi se velik broj ljudi gubi.....
a ruku nas srce opera ima veoma dobre ideje tj mogucnosti ...samo ajd...sta tu moz....
i linux je bolji od wina al ga ipak manje....da ne nabrajam dalje..... 
I ferari je bolji od Yuga al yga ima vise....to ti tako nekako dodje...
EDIT: a Chrome se reklamira na svim google stranica (a zna se koliko poseta ima google i njegovi servisi) a opera se ne reklamira tako ... + posto je FF sa linuxa onda se misli da je najsigurniji...mada bilo je slucajeva koji su dokazali da nije tako...
a setimo se pre koju godinu da je MS hteo kupiti operu...(ne bi oni kupili nesto sto je losE) 
K'eni pa te vat' ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 14:20 (BugSU).
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Opera na 0,71% ?! Ideš!

Što se tiče posjetitelja Buga:
3%   Chrome                  
8%   Opera                    
62% Firefox                  
25% Internet Explorer

Opera ima nešto veći udio nego što to pokazuju službene statistike, jer u Operi postoji mogućnost da se ona prilikom posjećivanja neke stranice indentificira kao Firefox ili Internet Explorer. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 14:39 (klimama).
16 godina
neaktivan
Microsoft ispod 90%

Opera nije slobodna.

0 0 hvala 0
17 godina
Kores kaže...

Opera nije slobodna.

... i za to mari možda 1% ukupnog broja korisnika (zapravo, nisam siguran da toliko ljudi zna šta se tačno podrazumeva pod "slobodnim softverom"), tako da to i nije neko objašnjenje.

Opera je prilično dobar browser, po poštovanju standarda, sigurnosti i brzini je u rangu sa FF-om ili bilo kojim drugim browserom, a povremeno je u određenim oblastima i lider (prva je donela tabove, prvi je browser za Windows koji je prošao Acid2, prva je donela mouse-gestures i mislim da su na njoj jošuvek najrazrađeniji, a ko se na to navuče, teško se odvikava, iako ja još nisam...) i realno prema kvalitetu zaslužuje mnogo veći udeo nego što ima. S druge strane, ne dolazi sa OS-om i nije ni izbliza toliko izvikana kao FF (a i mnogim korisnicima FF-a je teško da pređu na nešto što nema njihove omiljene dodatke) i povrh toga se tu i tamo ponaša drugačije od bilo kog drugog browsera i zna da iziritira i odbije novog korisnika (nemam pojma koliko puta sam probao razne verzije i ovo je prvi put da sam se zadržao duže od mesec dana, obično bih digao ruke već posle 2).

EDIT: Takođe, iz nekog čudnog razloga, udeo Opere izrazito varira između raznih krajeva sveta. Kažu da npr u Rusiji i Ukrajini drži skoro 20% i generalno ima relativno solidan udeo u bilo kojoj tehnički obrazovanijoj korisničkoj populaciji (kao što i Bugova anketa pokazuje), ali globalno joj je popularnost niska.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 23:12 (Ivan(4)).
16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
Kores kaže...

Opera nije slobodna.

Opera je prilično dobar browser, po poštovanju standarda, sigurnosti i brzini je u rangu sa FF-om ili bilo kojim drugim browserom, a povremeno je u određenim oblastima i lider (prva je donela tabove, prvi je browser za Windows koji je prošao Acid2, prva je donela mouse-gestures i mislim da su na njoj jošuvek najrazrađeniji, a ko se na to navuče, teško se odvikava, iako ja još nisam...) i realno prema kvalitetu zaslužuje mnogo veći udeo nego što ima.
 Istina, koristim operu još iz vremena kad nije bila besplatna, kasnije sam upecao licencu kad su ih dijelili na nekoj obljetnici, ali sam sve više na firefoxu zbog nekih addona na koje sam se navukao.
Inače na starom kompu sa 64mb rama jedino su opera i lynx upotrebljivi ;)
17 godina
Microsoft ispod 90%

Zanimljiv detalj koji je ostao u drugom planu je da je udeo Safarija među browserima osetno manji (za 20%) od udela OS X-a među operativnim sistemima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kores kaže...
 Istina, koristim operu još iz vremena kad nije bila besplatna, kasnije sam upecao licencu kad su ih dijelili na nekoj obljetnici, ali sam sve više na firefoxu zbog nekih addona na koje sam se navukao.
Inače na starom kompu sa 64mb rama jedino su opera i lynx upotrebljivi ;)
 Heh, lynx radi na 1 mb rama. :)

A ova statistika uopce nije cudna. Linuxu popularnost raste, a Mac je jeftin u SADu.  Sasvim logicno.
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan
Microsoft ispod 90%

Netscape 0,53%! To su valjda AOL-ovi korisnici koji još nisu prešli s browsera koji je preko pola godine i službeno mrtav...

A što se tiče Opere i njenih malih brojki, ne znam kako stvari stoje sada, ali starije verzije su se redovito "predstavljale" kao IE.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...

i linux je bolji od wina al ga ipak manje....da ne nabrajam dalje..... 
I ferari je bolji od Yuga al yga ima vise....to ti tako nekako dodje...

Linux je besplatan, win nije.

Ferrari je užasno skup, Yugo nije.

Vidiš razliku ovdje?

Mora biti neki razlog zašto su Windowsi zastupljeniji. Možda zato što su bolji, jednostavniji, stabilniji? U polje sigurnosti neću ulaziti.

http://www.brajkovic.info
17 godina
neaktivan
theworm kaže...

Mora biti neki razlog zašto su Windowsi zastupljeniji. Možda zato što su bolji, jednostavniji, stabilniji? U polje sigurnosti neću ulaziti.

Iskreno se nadam da je ovo bio neki oblik humora... samo da budemo sigurni možda si trebao stavit neki smaylić na kraju :D
17 godina
neaktivan
theworm kaže...

Linux je besplatan, win nije.

Ferrari je užasno skup, Yugo nije.

Vidiš razliku ovdje?

LOL! Ovo je dobro! Smijeh

Baš me zanima koji protuargument od nekog Linuxaša. Po meni nema razloga ne bit na Windozama ukoliko se nema baš krama od kompa pa je važno koliko ti resursa OS guta..
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
theworm kaže...

Mora biti neki razlog zašto su Windowsi zastupljeniji. Možda zato što su bolji, jednostavniji, stabilniji?

To je možda bila istina prije desetak godina, ali danas više nije. A razlog zašto su još uvijek toliko zastupljeni leži u tome što tamo od windowsa 3.1 pa do zadnjih par godina nisu niti imali ozbiljnu alternativu, u tom razdoblju su zauzeli tih preko 90% tržišta, proizvođačima softvera se ne da dodatno trošiti pare za prebacivanje na platforme koje koristi mali broj ljudi, dakle imaju ogromnu bazu softvera, ljudi se naviknu i onda je prelaz težak. Iz istog razloga, navike, relativno malo ljudi prelazi na Vistu. XP-i rade svoj posao dovoljno dobro i mnogima nema smisla prelazak na nešto novo. Pa IE6 je imao 80tak % udjela među browserima a bio je daleko inferiorniji od Firefoxa i Opere. Ne može se monopol koji je građen više od desetljeća preokrenut u danu, niti godini, niti ikad najvjerojatnije, osim ako Microsoft nešto gadno ne zajebe.

17 godina
neaktivan
Microsoft ispod 90%

Ovo je vrijedi samo za SAD. Globalno IE nema ni 50%, ja osobno mogu nabrojiti 10 ljudi koji koriste IE.

A ovo za OS... Mislim da globalno Mac ima puno manji udio, dok linux sigurno ima 2%. A ne računaju se dual/triple bootovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice