A što npr. s nama koji imamo i MSN i Skype account, i različite kontakte na njima? Morat ćemo se odlučiti za "stari" Skype ili "novi" migrirani account, i onda dodavati kontakte ispočetka?
Najbolji IM ikad ode u zaborav. Što se tiče dopisivanja Skype mu nije ni do koljena.
A što npr. s nama koji imamo i MSN i Skype account, i različite kontakte na njima? Morat ćemo se odlučiti za "stari" Skype ili "novi" migrirani account, i onda dodavati kontakte ispočetka?
Koliko sam ja citao po raznim portalima, sve ce ti se u jedan spojiti.
No mene zanima sta je sa korisnicima WP 7 kojima je MSN integriran u mobitel kao chat. Al to nitko ne zna.
Kad je MS kupio Skype nadao sam se da će ga integrirati u Messenger a ne other way around.. šteta.
Skype je super za voice chat, al kao što je u temi već spomenuto - za text chat je msn bio bog i batina.
Unutar grupacije mi je zabranjen Skype, tako da ga ne mogu instalirati iako imam admin prava...
Messenger mi je radio, a nedavno su nam instalirali Lync kao zamjenu za Messenger (i po funkcionalnosti to i je to), tako da neznam ćemu tranzicija podataka u skype a ne u Lync (koji se sa outlookom super integrira)
Kad se prijaviš sa MSN accountom, prikaže ti sve Skype i sve MSN kontakte, s time da jasno označi koji kontakti su iz Skype, a koji iz MSN accounta. Sa MSN kontaktima ne možeš radit sve što i sa Skype accountima, ako se na drugoj strani još uvijek koristi Messenger.
microsoft me svakim svojim potezom sve vise i vise iznenadjuje..
Koliko ja mislim, da ovo nisu trebali uraditi, npr. ja koristim msn već puno godina a skype necu da koristim nikako jer je previse glup i komplikovan i jednostavno je msn toliko bolji i jednostavniji i ne mogu vjerovati da ovo rade
ljudi odlučili propasti
Ja sam imao cca 2 tjedna Skype na pc-u da probam kako će taj messenger funkcionirati i sve skupa jest malo traljavo i vidi se da nije baš orjentirano na messenger ali valjda će to malo popraviti (za Windows 7)...
Nije mi toliko žao jer na msnu imam samo dvoje ljudi koje istina kontaktiram svaki dan, ali onda ću ih valjda uspjeti dobiti na fejs ili evenutalno na skype...
Kad se prijaviš sa MSN accountom, prikaže ti sve Skype i sve MSN kontakte, s time da jasno označi koji kontakti su iz Skype, a koji iz MSN accounta. Sa MSN kontaktima ne možeš radit sve što i sa Skype accountima, ako se na drugoj strani još uvijek koristi Messenger.
A kako će prepoznati moj Skype account kad se prijavim s MSN-om, ako su mi različite mail adrese?
A kako će prepoznati moj Skype account kad se prijavim s MSN-om, ako su mi različite mail adrese?
Napraviš merge accounta na skypeovoj stranici.
Problem je u tome što stvar za sada ne radi kako bi trebala. Jučer sam obavio merge i bilo je ok, logirao sam se sa windows live accountom u skype, svi skype i messenger contacti su bili tamo. Jutros se ulogiram opet i nestadoše messenger contacti. Malo guglam i vidim da je to vrlo česti problem, s tim da su nekima i obrisani messenger contacti. Tolko o spajanju usluga. Savjet, pričekajte do ožujka.
Imam account na jednoj stranici gdje ne mogu promijeniti mail adresu pa me zanima šta će biti nakon 15. ožujka odnosno da li ću se moći prijavit tim mailom ili je to gotova priča?
Imam account na jednoj stranici gdje ne mogu promijeniti mail adresu pa me zanima šta će biti nakon 15. ožujka odnosno da li ću se moći prijavit tim mailom ili je to gotova priča?
Merge accounta znači da će tvom Skype accountu biti pridodani kontakti iz messenger accounta.
Tvoj Skype account je vezan uz određenu mail adresu, a mergeom će tvom Skype profilu, uz postojeću, biti pridodana i mail adresa pomoću koje se spajaš na Messenger uslugu, bila to @hotmail.com, @live.com ili @pajopatak.com
Nadam se da sam dobro razumio pitanje.
Ne mogu da vjerujem,stvarno jos ne mogu da vjerujem da ce se ovo desiti,mislio sam hajde odustat ce od ovog apsurdnog poteza kada vide koliko se korisnici zale i negoduju, ali eto vrijeme se blizi.Ugasiti uslugu koju koristi ko zna koliko miliona ljudi u svijetu i to 10+godina,i integriirati to(osakatiti utvari) i to je najblaza rijec koju sam mogao smisliti,u nesto kao skype.Smece od softwarea sto se tice IM-a,file sharinga,customiziranja,i cega jos ne.Skype koristim jednom u 15 dana ako trebam obaviti video poziv i to ako je duzi poziv,ako je audio poziv ili onako bezze kratko,messenger 2009 je i vise nego dobar(a mogli su ga napraviti i X puta boljim novije verzije samo da nisu htjeli uraditi suprotno i ukinuti neke od najvaznijih funkcija nebili odbili vise korisnika od samog messengera)pa su jos odskoro napravili da ne mozes 2009 verziju koristiti na Win 7,pa su ljudi skontali kako i to zaobici,a sa skypom mi je gotovo nemoguce bilo i chatati,nekad ide ok sve,mada je chat prozor hahah,al eto,kazem nekad.U vecini situacija,ludi pisu,i cuje se zvuk da je stigla poruka,medjutim poruke u mom prozoru nigdje nema,pojela maca :D,i ja pisem al meni ne mogu doci por nemoj dzaba,isto tako ljudi mi govore sa druge strane njima nekada,a koristio sam skype na mnogo razlicitih masina i ista stvar,chat sve u jednom prozoru,mnoge IM-funkcionalnosti jednostavno nisu tu pa kad se ulogujem na outlook.com lakse mi je chatati sa stranice nego preko skypa,brzina programa se sama ne moze porediti.Sto se tice integracije Messenger servisa u Skype,dajte ljudi koja integracija,upalite s jedne strane Messenger i sa druge ulogujte se u Skype sa Microsoft accaountom,i malo bolje pogledajte,gdje su kontakti,kako su razdvojeni od skype kontakata,zasto moraju biti spojeni u jedno nigdje logike,necu da udjem u skype,hocu samo msn kontakte,zasto oboje,i ustvari gdje su Messenger kontakti,80% ih nema kad se ulogujem,sta je to,samo VIP raja izgleda :D ,kako sad da udjem i da imam samo msn kontakte ne sa skypa,kako da udjem pod offline(da me niko ne vidi da sam usao) pa da recimo ako zelim nekog blokiram pa da se pojavim online,sa konja na magarca u jednoj recenici.Mozda ce vremenom malo to pokusati ispolirati,ali ne mislim da planiraju drasticno mijenjati program da bi bio funkcionalniji kao Messenger.Normalno nemamo ni Third-party programcice koji mogu modifikovati skype kao sto mogu WLM,dodavati i izuzimati funkcionalnosti,a ima ih potrebnih i zanimljih mnogo ako zelis,ako ne, naravno neces ni koristiti.Smajliji i emotions,uporedite malo,nudge,cc.Nezz kao sto neko prethodno rece,ode nam najbolji IM klijent ikad tek tako,a imam osjecaj da bi se dosta raje vratilo na WLM nakon odredjenog vremena kada bi vidjeli koliko je bolji od skypa sto se tice svih funkcija sem video poziva,FB upada u sve vece probleme i dosta ljudi se brise sa njega i vraca na WLM(znam mnogo takvih).Procitao sam takodje i da je prob sto je skype napravljen za sve platforme a Messenger nije.Pa zar im je to bio prob,napraviti za WP7.5 i 8,android i IOS,trebali su to davno davno prije nego je skype,jos u doba obicnih mobilnih telefona,koliko bi samo jos imali korisnika vise ali eto vrijeme ce pokazati udari slava u glavu pa onda ce udariti nesto drugo :P.Ja osobno i mnogo mojih prijatelja smo vec pripremili Yahoo messenger,sva sreca mogu se dodavati i hotmail kontakti,nije kao MSN bas,ruzno mu sucelje,ali je bogami funkcionalan IM-klijent,ima dosta stvari koje WLM ima,chatanje je bezprijekorno,AV pozivi takodje su veoma zadovoljavajuci ako imas dobru internet vezu.Sve u svemu,jedna od najlosijih vijesti za monoge mnoge korisnike u zadnjih 10-ak god,i grozan potez microsofta.
Ne vidim neku razliku osim što Messenger zauzima samo 3 MB radne memorije dok je upaljen u pozadini a Skype napravi odvratni zvuk svaki put kad se logiram i zauzima 99 MB
Nakon šta ja to prebacim na Skype da li ću moći koristiti Windows Live Mail za slanje i primanje pošte? Ako ne prebacim da li će mj ta mail adresa biti izbrisana? Baš glupo šta su to napravili. Imam i Skype ali Msn mi je zakon zbog maila i na puno accountova sam baš taj mail koristio, baš steta.
Nakon šta ja to prebacim na Skype da li ću moći koristiti Windows Live Mail za slanje i primanje pošte?
da
microsoft me svakim svojim potezom sve vise i vise iznenadjuje..
Koliko ja mislim, da ovo nisu trebali uraditi, npr. ja koristim msn već puno godina a skype necu da koristim nikako jer je previse glup i komplikovan i jednostavno je msn toliko bolji i jednostavniji i ne mogu vjerovati da ovo rade
ljudi odlučili propasti
Ti mora da si neki ekstra kre*en ako ti je problem na skypu kliknut osobu s kojom zelis razgovarat i krenut pisat.
Iako mi je Messenger bio prvi, sada Skype koristim otprilike 20-30 puta češće. Skype ima neke "fore" koje Msgr nema: recimo traženje nekoga moguće je preko broja telefona, imena, e-maila ili Skype imena, tako da je gotovo nemoguće ne pronaći osobu koju tražite, a s vremenom će to sigurno postati još i bolje. Također malo (bezjaka) zna da Skype pored audio i video poziva podržava i desktop share-ing tako da ako imaš problema na kompu nazoveš frenda i pokažeš mu svoj desktop, on gleda i govori ti šta da klikneš (nekima ovdje je to smješno ali probaj ti 60-godišnjim starcima u Slavoniji pokušati objasniti iz Rijeke šta da kliknu na desktopu a da ga nevidiš i nemaš Team Viewer). Skype je do sada radio po principu da je svaki korisnik ujedno bio i adresar, tako da nije bilo mogućnosti da se sruši cijeli sistem, iako su se dešavala usporavanja. Microsoft je svojevremeno nakon preuzimanja Skypea naveo kako će to promjeniti i napraviti "centralu" (što me nebi začudilo jer tako lakše kontroliraju i skupljaju podatke o korisnicima) ali poslije više ništa nisam čuo po tom pitanju.
Po meni, nekoliko je razloga zašto je nastavak Skype-a a ne Messengera logičan razvoj događaja: 1/ koliko god to nama zvučalo čudno, u USA Skype je sinonim za besplatne/jeftine pozive. Dali se sjećate "Call via Skype" na Oprah show? Skype je prepoznatljiv "brand" koji MS nikada nije mogao dostići sa Messengerom (na stranu to što je Msngr stalno malo-malo mijenjao ime/logo/šta-ti-ja znam:"MSN Msgr, Hotmail Msgr, Live Msgr..."); 2/ Skype pozivi prema mobitelima i fiksnim telefonima. Za našu zemlju još uvijek u domeni eSeF-a, jer kod nas još nije napravljen jednostavan način kupnje kredita koje mogu razumjeti "i Štef i Regica", ali sa ulaskom u EU to se bude vrlo brzo promijenilo; 3/ i najbitnije-lova, money, cash: Messenger je free bez mogučnosti da se na njemu zaradi, hotmail/live mail također gube utrku sa Gmailom, Yahoom a uskoro i sa Facebook mailom. Nasuprot tome Skype iskaće odosvuda: računala, tableta, smartphonea, pašteta, i svuda viče: "kupi jeftine kredite i zovi i sa konzerve AdriaMare tunjevine ako želiš!" Capisce?
Problem je u tome što stvar za sada ne radi kako bi trebala. Jučer sam obavio merge i bilo je ok, logirao sam se sa windows live accountom u skype, svi skype i messenger contacti su bili tamo. Jutros se ulogiram opet i nestadoše messenger contacti. Malo guglam i vidim da je to vrlo česti problem, s tim da su nekima i obrisani messenger contacti. Tolko o spajanju usluga. Savjet, pričekajte do ožujka.
kad prvi put upališ novi skype (ver 6) moraš se ulogirati sa WLM accountom i pita te koje ti je skype ime i automatski ih spoji, ako nemaš onda ti skype automatski napravi skype ime na shemu "live:tvojeWLMime", znači ako si se u msn ulogirao sa markomarulic@hotmail.com a skype nisi koristio, skype ce ti napravit skype username "live:markomarulic"
nakon što se prvi put ulogiraš onda svaki sljedeći put se moraš ponovno ulogirat putem WLM accounta ako hoćeš vidjeti i jedne i druge kontakte, samo što te više ne pita da spojiš accounte, ako se hoćeš spojiti kao i prije - samo na skype tako da upišeš skype ime i pass neće ti biti WLM kontakata
a ovaj problem što spominjete da nećete moći vidjeti kada vam je došao mail: microsoft to vidi ovako: "napravili smo windows 8 gdje postoje live tiles koji vas obavještavaju da vam je došao mail; kupite windowse 8", uvijek samo novac novac novac... kada sam vidio da se aplikacija za chat u win 8 zove messaging nadao sam se da su napokon napravili pravu stvar - integrirali sve moguće chat servise u jednu aplikaciju, ako im to već nije prioritet mogli su ostaviti otvoreno da ljudi mogu pisati module za integraciju, našlo bi se ekipe koja bi napravila podršku za sve moguće servise koji postoje...
koristim oba servisa duže vrijeme (WLM puno duže) i svaki ima svojih prednosti i mana, u ovom slučaju, po meni WLM ima više prednosti, ali što ćeš, takva je moda valjda došla, isto tako sam mislio i za icq kada je narod masovno prelazio na WLM (tadašnji MSNM) pa se tu nije dalo ništa učiniti jer je takva moda bila :)
preporučio bih trillian za sve koji ne koriste video i audio pozive, već uglavnom samo chat
Eksperiment MSN messenger završio, sad se svi možemo vratiti na ICQ
Ali ozbiljno, pored Skypea, IRC-a, ICQ-a, AIM-a, Facebooka, i raznih chat programa zasnovanih na XMPP protokolu, postoji li nekakvo opravdanje za kuknjavu nad sudbom Messengera?
MSN Rules :)
Svaka cast za trillian,odlican,nisam znao za njega iskreno,danke :D
Ne vidim neku razliku osim što Messenger zauzima samo 3 MB radne memorije dok je upaljen u pozadini a Skype napravi odvratni zvuk svaki put kad se logiram i zauzima 99 MB
Da istina, uz to sve skype se neda ni normalnu ugasit, uvijek stoji na alatnoj traci. iako sam ga napravio već prije 3 godine, odavno ga mrzim. MSN koristim od 2002 mislim, i definitno je najbolji messenger kako i za text tako i za video chat.... ovaj potez stvarno ne razumijem...
jedna jako bitna stvar na MSNu mi je što me direktno obavijesti o pristiglom mailu, no nisam uočio tu mogućnost na skypeu... to će dovest da ću jednostavno prestat čitat mail...
Sve se više užasavam kad vidim što MS radi od sebe, Windows 8 totalan promašaj. mogli su napravit OS samo za tablete, ako im je to bio cilj...
Čini mi se da ću morat svu komunikaciju prebacit na fejs.
Koliko sam skužio primanje i slanje mailova biti će moguće preko Microsoft Outlooka. Prijaviš se mailom iz msn accounta i upišeš lozinku i to je to ili će i to obrisati?
Ovaj Skype je katastrofa, nije nikakva zamjena Messengeru! Otkrio sam da čak ni ne podržava offline poruke! Da bi poruka bila dostavljena morate oboje biti online u isto vrijeme! Ako vi ili vaš sugovornik ne držite cijelo vrijeme Skype upaljen onda je potpuno beskoristan... Pa šta je tom Microsoftu?
Ovaj Skype je katastrofa, nije nikakva zamjena Messengeru! Otkrio sam da čak ni ne podržava offline poruke! Da bi poruka bila dostavljena morate oboje biti online u isto vrijeme! Ako vi ili vaš sugovornik ne držite cijelo vrijeme Skype upaljen onda je potpuno beskoristan... Pa šta je tom Microsoftu?
Meni to radi. Osim ako nisu nesto promjenili.
Ej a dodaj na to i na ono sto sam prethodno napisao,da mu treba jedno 10 sec da ga jednostavno ugasis,kad ides desni click pa quit dole na startnoj traci,a i kad nisi ulogovan kad kliknes na quit obavezno te mora pitati(poslije 10 sec ponovno xD), jesili siguran da zelis izaci ejjjjj,i to ne mozes iskljuciti,pa ovaj program kao da je pisan 98-e toliko je ogranicen i ne funkcionalan na nekim poljima,ali eto WLM ne valja,los je,treba ga je trebalo srozati sa zadnjim verzijama,pa onda ugasiti i pripremiti za nesto mnogo bolje funkcionalnije bla bla,hejjj pa sve u jednom,tj skype).ebes 320 miliona korisnika ko su oni itd itd...dabogda im onih 8.5 milijardi propalo kao grcka ;)
Ej a dodaj na to i na ono sto sam prethodno napisao,da mu treba jedno 10 sec da ga jednostavno ugasis,kad ides desni click pa quit dole na startnoj traci,a i kad nisi ulogovan kad kliknes na quit obavezno te mora pitati(poslije 10 sec ponovno xD), jesili siguran da zelis izaci ejjjjj,i to ne mozes iskljuciti,pa ovaj program kao da je pisan 98-e toliko je ogranicen i ne funkcionalan na nekim poljima,ali eto WLM ne valja,los je,treba ga je trebalo srozati sa zadnjim verzijama,pa onda ugasiti i pripremiti za nesto mnogo bolje funkcionalnije bla bla,hejjj pa sve u jednom,tj skype).ebes 320 miliona korisnika ko su oni itd itd...dabogda im onih 8.5 milijardi propalo kao grcka ;)
Pa dobro, normalno je da te pita i to pita te jednom i stisnes da ili ne, koji je to problem? To te pita samo ako nisi ulogirat a ako jesi onda bez problema u roku od sekunde izade.
Kakve ti probleme trazis. Meni je bedastije kada vidim onoliki prozor na WLM-u kada me netko spamma i 100 puta posalje poruku nego na skype-u.
Koje gluposti pišeš, kad odeš na quit prvi put samo se stavi kvačica na "ne pitaj ponovno" i zatim se zatvara bez ikakvih pitanja.
I izgleda da kod onih koji su spojili microsoft račun sa skypeom rade i offline poruke ali nisam siguran.