Asus Zenbkook UX3402ZA grije.

poruka: 5
|
čitano: 1.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Imam problemčić sa frendovim laptopom:

• Zenbook sa i5-1240p (4p + 8e jezgri u malom kućištu)
  • Dosta se grije na idleu u Windowsima, temperature su na fotki.

Jel se može kaj napraviti ž njime? Il je tak normalno za taj model? Il da ga furam u servis na iskusnu dijagnostiku?

History:

• Prije godinu dana zamijenio sam mu kompletnu matičnu ploču, jer mu je bila riknula, sa polovnom istog modela. Sve rastavio, počistio, pastu zamijenio, SSD vratio.
  • Radio je ok do prije koji mjesec, kad sam ga otvorio da vidim šta se dešava, i otvorio SSD, bio je malo nakošen u konektoru. Sada ima relativno normalne temperature (fotka), backup sam mu napravio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ahaha, typo u temi uopće nije loše ispao - Zenb-KOOK. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Asus Zenbkook UX3402ZA grije.
EricCartman kaže...

.

• Dosta se grije na idleu u Windowsima, temperature su na fotki.

.. Sada ima relativno normalne temperature (fotka), backup sam mu napravio.

-ovisi... za idlanje +70c je dosta, no uz klasično smeće-bloat kojeg ima, čak 'normalno'.. (npr asus-soft, dax-api, copilot, adobe.. svaki mali mrav nije problem, ali nakupi ih se..)

-test... optereti par minuta i vidi u hw-infu, ne kakav je max, nego kad isključiš opterećenje kako 'brzo' pada-spušta temp.. par sekundi do par minuta.. s recimo 80-više na recimo 60.. ako je 10-20sec, hlađenje je ok, ako je minuta tad imaš problem, npr hladnjak nema dobar prijenos topline, nije samo pasta ili prašina, bez paste mora biti skoro isto (max razlika je 5c najkvalitetnije srebro..) .. koliko brzo temp raste, slično bi morala i padati pa čak bi morao čuti glasniji ventilator.. a ako je tih, pretih, možda je pogrešno podešen-ograničen.. jer svi vole forsirati 'eko-štedljive' modove itd.

-ili za brzu usporedbu, bootaš nešto živo, lin-distru-nobara ili minipe kao hirens-strelec.. i usporediš temperature.. ako je razlika očigledna, niza temp, tad je jasno da u postojećem imaš previše smeća ili pogrešne power postavke pa i moguć malware odnosno takvo smeće se ponaša jednako-slično..

-pa do tog da prikazani podatci ne moraju biti točni.. do 70c može i ''prst-test'' (na kratki dodir).. iznad 70=vruće i opeklina ako zadržiš prst.. tako možeš zaključiti približno koliko su prikazane temp visoke, ako je mlako-do-toplo tad si miran i nema dobrog razloga rasklapati (rizik da se nešto slomi jer starenjem plastiga gubi elastičnost i sl.)... pa prije rastavljanja-čišćenja provjera temp..

-backup? čega? .. backupirati treba podatke, i to bi primarno trebao raditi juzer :) .. os? -besmisleno.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina

Tx, user jeste pospremio podatke u jedan folder, al dok je SSD "flakeao" nije ih mogao backupirati, ja sad jesam, kad sam ga fizički vratio di spada.

Al se pitam, da li trebam to troubleshootati dalje ili vidjeti kaj s njim.... već mi je bio na stolu rastavljen 2 dana.

Ima bloata, koristi i novu Operu, možda i ona nekaj kenja sa AI-em, koliko sam bio čitao o njoj. Usere mi staru kantu.

17 godina

opera? -smeće.. kao i svi koji nemaju kako doći do novca.. ffox, .. naravno, to će naljutiti navijače-naivce.. :) no da je nešto dobro, koristio bi i ja, ne treba me nagovarati na dobro.. i da, svi guraju ai, pa vpn.. naravno, ne za juzera nego za sebe-interes..

-realno, chrome ili u win edge.. koji je opet taj chrome (minus servisi koji ms ne treba jer ima os.. pa je po tome 'bolji', manje smeća.. ili isto..) odnosno kao i opera chromium no ona dodaje smeće kao vpn .. :)

-brave i ostatak.. onak, može, no s vremenom svi se pokvare, prodaju.. jer biz=novac, ne priča koju juzer želi čuti-vjerovati..

-'vartio di spada'.. dakle juzer ga je muvnuo :) .. win dozvoljava svašta, čak ne krivim juzere jer njima sve to izgleda isto.. ne vide razliku, ne mogu znati moguće probleme-posljedice i što je običan path-folder a što nešto spešl-virtualno itd.. zato trebaju imati odgovarajući soft za arhiver ili backup.. ili batch-skriptu koja će to raditi uz recimo 7z.. jedan klik, radi.. juzeri čak nisu krivi, odvojeni od fileova, zabavljeni izgledom menija i ikona.. :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice