Manje obaveznih restarta Windows 8

poruka: 19
|
čitano: 4.179
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Manje obaveznih restarta Windows 8".
16 godina

Da, baš TO me kod windoza najviše tlači - restart jednom tjedno - nemojte slučajno izbacit kernel, milijun sigurnosnih rupa i astronomsku cijenu... Kakvi prodavači magle.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 11:42 (Mr. Fugitive).
Moj PC  
10 3 hvala 0
14 godina
Re: Manje obaveznih restarta Windows 8
ma to bi bilo najbolje da pri paljenju os-a obavi.
Ne mogu se nis sjetit!!!
16 godina
neaktivan

nisam baš siguran za ovu brojku od jednom tjedno za restart - pa ja imam sedmicu instaliranu već jedno 8 mjeseci i ne mogu reči da sam ju 1 tjedno morao resetirati. iskreno ni ne znam kada sam zadnji puta resetirao komp zbog update-a 

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source freak, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

5 1 hvala 0
16 godina
kakapo kaže...

nisam baš siguran za ovu brojku od jednom tjedno za restart - pa ja imam sedmicu instaliranu već jedno 8 mjeseci i ne mogu reči da sam ju 1 tjedno morao resetirati. iskreno ni ne znam kada sam zadnji puta resetirao komp zbog update-a 

Ma ok, karikiram. Vjerojatno je to bliže brojci jednom ili dvaput mjesečno. Poanta je da se bave glupostima.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Ma ok, karikiram. Vjerojatno je to bliže brojci jednom ili dvaput mjesečno. Poanta je da se bave glupostima.

Za obicnog korisnika mozda je nebitno ali bitno je u poslovnim opkruzenjima

Max Headroom
16 godina

Moj Windows Vista OS i ne traži restart više od jedanput mjesečno, ne znam šta je ovdje novo!?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Mr. Fugitive kaže...

Da misle da je to zbilja bitno, dodali bi feature updateovima u XP, Vistu, 7... a ne jedino i isključivo 8.

16 godina
DigiMagic kaže...
Lazarus Long kaže...
Mr. Fugitive kaže...

Da misle da je to zbilja bitno, dodali bi feature updateovima u XP, Vistu, 7... a ne jedino i isključivo 8.

-XP? Misliš da MS želi čuti za XP ili ga što prije pokopati? Još da izda i novi ie, dx.. nebi se rješio XPa ovog stoljeća.

Vijest je bitna za korisnike koji ne gase računalo. Većina kućnih pa i poslovnih nema nikakve posebne koristi, jer zapravo ništa bitnog ni nije napravljeno.

Tj. 'solomonsko' rješenje, update koji zahtjeva restart je rescheduliran za 2nd tuesday... ništa više. Za korisnika bi bilo dovoljno da poruka za restart nije toliko dosadna, jednako kao što korisnik meže odgoditi upgrade, napraviti ga kad mu odgovara, ne samo klik-nextati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 12:43 (ihush).
16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

.... Da misle da je to zbilja bitno, dodali bi feature updateovima u XP ....

Da ,pogotovo u XP ,OS s milijun sigurnosnih rupa!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
...

Da ,pogotovo u XP ,OS s milijun sigurnosnih rupa!

- ma ne, to su fičersi. tzv user friendly malware deployment GUI, kraće windows. {#}

Najveća sigurnosna prijetnja, uvjek su ljudi (ne samo na računalima), neznanje, brzi miš. Nema (XP) toliko rupa, koliko ih korisnik može napraviti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ma ne, to su fičersi. tzv user friendly malware deployment GUI, kraće windows. {#}

Najveća sigurnosna prijetnja, uvjek su ljudi (ne samo na računalima), neznanje, brzi miš. Nema (XP) toliko rupa, koliko ih korisnik može napraviti.

Da ,istina. {#}Pogotovo kad se sve radi na adminstratorskom acc-u ,s isključenim firewallom (to sranje samo smeta) i crackanim AV-om (jel je skupo davati godišnje 300 kuna po PC-u)! {#}

Svejedno ,dobro je znati: Happy 10th Birthday, XP

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 13:23 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Da, baš TO me kod windoza najviše tlači - restart jednom tjedno - nemojte slučajno izbacit kernel, milijun sigurnosnih rupa i astronomsku cijenu... Kakvi prodavači magle.

Pa tko te sili da instaliravaš updejte svaki tjedan.Lijepo staviš da si sam skineš updejte i koje i hoćeš i to bilo kad i onda jednom u mjesec ih instaliraš kad imaš vremena.

17 godina
neaktivan

Citajuci vase postove zapitah se: kaj uopce ne gasite kompove?

Kaj imate previse love za Elektri placati bezobrazno skupu struju, kupovati diskove jer isti bas i nisu predvidjeni za non-stop rad godinama, itd.

Ja svoj komp uredno gasim prek noci i dok si delam kavu ujutro si ga palim. Sam bi volio cuti da mi neko kaze da je ogroman problem sacekati n minuta da se komp zbuta (svako jutro).

Sto se tice potrosnje struje, gasenjem servera prek noci ustedil sam par sto kn svaki mjesec (racun mi je doslovce prepolovljen sa 700 na 300kn)!

0 0 hvala 0
17 godina
Drazen kaže...

Kaj imate previse love za Elektri placati bezobrazno skupu struju, kupovati diskove jer isti bas i nisu predvidjeni za non-stop rad godinama, itd.

Ja svoj komp uredno gasim prek noci i dok si delam kavu ujutro si ga palim. Sam bi volio cuti da mi neko kaze da je ogroman problem sacekati n minuta da se komp zbuta (svako jutro).

Sto se tice potrosnje struje, gasenjem servera prek noci ustedil sam par sto kn svaki mjesec (racun mi je doslovce prepolovljen sa 700 na 300kn)!

Eto da ga i preko dana ugasiš nebi plaćao struju! (malo šale) {#}

Meni je komp recimo obrnuto. Preko noći radi, a preko dana kad radim je ugašen. Torrnetima je svejedno kad se skidaju, a struja je navečer jeftinija.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
17 godina
neaktivan

Meni nije jasno zasto M$ ne sredi vise tu potrebu za restartanjem.

Mislim na Unix/Linux sustavima je potreban restart za upgrade kernela

(a negdje sam vidio da se i to moze zaobici *) i to je manje vise to.

De/Instaliranje aplikacija, update sustava/aplikacija/drivera sve radi bez ikakvog

restartanja. 

*Koliko vidim softver se zove Ksplice i kupio ga je Oracle-a

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 22:06 (drnde).

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Blue_Fatal1ty kaže...
Drazen kaže...

Eto da ga i preko dana ugasiš nebi plaćao struju! (malo šale) {#}

Meni je komp recimo obrnuto. Preko noći radi, a preko dana kad radim je ugašen. Torrnetima je svejedno kad se skidaju, a struja je navečer jeftinija.

Meni radi non-stop, a kad idem dremnuti,ide i on na stand by....i tako godinama! ;)

16 godina
neaktivan

Bravo! Svaka čast. Zaista mi nije jasno u čemu je problem ako moraš restartati komp.{#}

14 godina

Da li itko ima problem da nakon što stisne shut down komp mu se resetira prikazujući neki error???Mislim da se prikaže BSOD. Kako to riješiti? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Krivi podforum ,kriva tema ,nema dovoljno podataka. Prebaci se ovdje ,pročitaj uvodni post i postavi pitanje! KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 19:14 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice