Macbook Air u Hrvatskoj

poruka: 48
|
čitano: 8.266
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Macbook Air u Hrvatskoj".
17 godina
protjeran
Macbook Air u Hrvatskoj

preskupo ali zato deru po cijeni jao  jao jao

core 2 quad 2.66Ghz
asus 8800GTX
lampa zarulja 60W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj
Glupost,ali ---- SVI ŠMINKERI SVIJETA I SVE VI HILTONICE:NVALITE!!!!!!!!!! 

Ssssssssssslim Ssssshady yeah that is me
17 godina
Macbook Air u Hrvatskoj

Heheh u Americi isti kosta 8800 kuna, skoro pa upola cijene !  sad tko je pametan da si za ostalu lovu kupi kartu za Ameriku jos vidi tu zemlju i lijepo se doma vrati sa novim AIR-om.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj

Stvarno je Zli Luđak imao pravo - one laptop per moron.

Najviše mi se svidja uređaj naziva "superdrive" koji se mora dokupiti ako nekom treba DVD/CD uređaj

(kao to nikom ne treba).

Ako uvedu Blue-Ray kako će se to zvati "turbodrive"?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj
Svi vi sto ga necete kupiti zbog njegovog izgleda, predlazem da meni posaljete novce, ja cu ga kupiti i nositi za vas. Tako da mi se mozete smijati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Macbook Air u Hrvatskoj

Superdrive je naziv za sve DVD pržilice na Macu a ne samo za eksternu pržilicu za Air. Koliko znam

Air je unikatatan, kvalitetan proizvod sa pripadajućom cijenom. Tko ne želi plastično PC prasence i ima para platit će ga.

Razlika u cijeni u Americi je ista kao i razlika između svih ostalih stvari zbog slabog dolara. Na ovom kontinentu je 1700€. Al kako smo čitali na bugu nije baš jednostavno doći do Amerike.

Sve treba gledati u svojoj kategoriji. Lenovo X61 je ta kategorija, ultralaki prijenosnik. Cijena mu je slična, performase isto, monitor manji, optika je isto eksterna, duplo je deblji i dizajn mu nije promjenjen cilo desetljeće.

17 godina
Macbook Air u Hrvatskoj

tko god sta rekao i kako god okrenuo .. Apple je preskup u HR .. ti uredjaji u USA jos imaju smisla jer su cijenom ipak tu negdje . u HR su debelo preskupi kako god se tjesio i opravdao kupovinu ..

osim toga i apple os x kolik god bio super .. za windowse postiji zillion programa vise ..

osobno si mogu prusititi mac .. ali nemam vremena za prelazak na novi os kada mi na win xp sve sto zelim radi bolje i lakse i kvalitetnije ..

probao sam kod frenda na imacu masu stvari koje radim na windowsima .. i fuck it .. soft mi je bolji na windowsima ..

racunalima se sluzim do '83..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mr.ezrider kaže...

racunalima se sluzim do '83..

a onda ides na konzole!

macbook air je lepi. nist drugo. i da, mogu si ga ja priustiti (sin jedinac, ah), ali ni da mi plate nebi kupi nista od applea. napisal je neko da su konziolasi pogani. nije istina. mac-ovci su pogani. a steve jobs je vjestac.
napisal je neko da je x61 tu negdi ko air. samo, stavj je u toem da je ibm(lenovo) korporativni standard, mac koriste popedereni dizajneri. jednom prilikom suu bugu napisali za neki siemens mobitel da mu je ciljano trzsite nenad korkut. to ja mislim za mac. i mozda onaj ciganovic. oni dovoljno debilno i popedereno djeluju da bi mogli mac koristiti.

i jos nekaj, J**ebes( :) ) os koji ti ne dopusta pristup kernelu i koji zatupljuje korisnike.

i nogom u guzicu je korak naprijed
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 20:07 (devil).
17 godina
Macbook Air u Hrvatskoj

Zatupiti korisnika mogu samo windowsi. Stalno instaliraš i popravljaš nešto umjesto da se fokusiraš na ono što ti najbolje ide. Mreža, dizajn, web, cad, itd... pitaj nekog ko profesionalno radi u CAD-u sa velikim datotekaama što misli o PC-u i windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 20:38 (zbuzanic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj

"But look, it fits inside a manila envelope!"

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj

Apple svako malo zastrani sa nekim proizvodom, i cesto stavi estetiku ispred funkcije. Cube je dobar primjer.

Grozno je da apple fanboys nece priznati da nesto ne valja, a bilo je problema: iBook G3 i G4 (maticna), iMac G5 (pregrijavanje), novi iMac 20"(monitor) i 24"(kondenziranje)...

Izgleda da se Appleu sve oprosti. Mislim da su dva razloga za to. Apple korisnici su popusili PR, i tesko im je vjerovati da nesto tako lijepo moze biti lose.

Vozio sam se prije par mjeseci sa ljudima iz Powercoma u atobusu na relaciji Ljubljana Zagreb, i malo smo cakulali o problemima sa Applom. Na pitanje o problemu, rekli su da nema problema (kako razgovarati sa takvim ljudima?). To sto im se Logic srusio za vrijeme prezentacije okrivili su zakrpu. Tada mi je nesto palo na pamet, zato su izlazile zakrpe od 10.4.0 do 10.4.11 ako nema problema sa macom.

Uglavnom sada kada sam ispucao svoje frustracije da se vratim ontopic.

Evo jednog dobrog opisa MacBook Aira.

http://www.engadget.com/2008/01/25/macbook-air-review/

Mislim da su tu sve rekli "Lijepa bez duse"

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Zatupiti korisnika mogu samo windowsi. Stalno instaliraš i popravljaš nešto umjesto da se fokusiraš na ono što ti najbolje ide. Mreža, dizajn, web, cad, itd... pitaj nekog ko profesionalno radi u CAD-u sa velikim datotekaama što misli o PC-u i windowsima.

Ma nije problem u OS X, vec u hardveru. Pre skup je i cesto mu nesto fali ili ne valja. Na MacBook Air fale portovi, utori, da bi sluzio onome cemu je namjenjen - radu na terenu. Uostalom sta se petljam, svakom njegovo.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan

MacBook Air nije namijenjen da sluzi kao prvo i osnovno racunalo vec kao drugo. I nije neki terenski radnik. Apple gura WiFi tehnologiju i mislim da ce opet na kraju proci kao sto je prosao kod svega - svi su se bunili da je to ludost i za 5 godina svi to prihvatili... Kao kad su izbacili floppy! Svi su galamili da se bez toga ne moze a danas...

Misljenja sam da tko zeli racunalo koje ce odradit rad na terenu kupit ce 200 dolara skuplji MacBook Pro. Barem oni koji razmisljaju o Appleu...

17 godina
neaktivan

Devil... Ti si glup. 

Nisi mrdnuo iz svoje vukoje... i mislis da sve znas. Popedereni dizajneri? Jesi kad bio u nekoj novinskoj redakciji? Jesi kad bio u BBC-ju, Wired-u? EPH? Jesi bio mozda u nekoj od marketinskih agencija tipa BBDO, Digitel...? U nekom glazbenom studiju? Mozda u BUG-u? Mislis da su oni popedereni dizajneri???

Daj nauci pisati i izrazavati se.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 22:10 (Slavo).
17 godina
neaktivan

Kao drugo racunalo je preskup 15000 kn!!!!

Uostalom sta znaci drugo racunalo? Koja mu je namjena?

Ako nije za teren zasto onda ima manje od 1 kg.

Za WiFi se slazem.

-------------------

P.S.

Apple nije prosao "tako" kod svega. Puno su gresaka napravili. Newton, Cube, zvucnici... Uostalom ima marzu oko 100% na hardware.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan

znam da nebi smija odgovarat na ovako glupe postove ka šta je devilov al opet zato služe forumi :D

Uglavnom htjedoh reći da je apple standard u profesionalnoj produkciji glazbe i videa tj najzahtjevnijih aplikacija, šta meni govori da se radi o stroju koji ti omogućuje da se baviš sa svojim poslom a ne sa operativnim sustavom i komponentama, a apple kupuju svi oni koji mogu isplatit takav stroj radom na njemu a ne igranjem na njemu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 22:19 (dgigibao).
17 godina
neaktivan
Slavo kaže...

Devil... Ti si glup. 

Nisi mrdnuo iz svoje vukoje... i mislis da sve znas. Popedereni dizajneri? Jesi kad bio u nekoj novinskoj redakciji? Jesi kad bio u BBC-ju, Wired-u? EPH? Jesi bio mozda u nekoj od marketinskih agencija tipa BBDO, Digitel...? U nekom glazbenom studiju? Mozda u BUG-u? Mislis da su oni popedereni dizajneri???

Daj nauci pisati i izrazavati se.

ja da se naucim izrazavat? jesam te mozda u zivac taknul? naso si se u opisu? zakaj pisat velikim slovom pisat ime osobe koju mislis vrijedat a jos sam ja sam nick napisal malim slovom? glup sam ali me.. postujes?
videl sam ja puno vise od svoje vukojebine a ti si otisel debelo u offtopic. macbook air ce naci svoje kupce i to bas medu onima koje sma ja navel, apple je prestiz, apple je statusni simbol. i apple je bas zbog toga meni uzasno odbojan. ako sam te uvrijedil postom - to mi je bil cilj. volim ja to. ja djelim ljude na 3 "skupine" one koji kupije apple i aston martin - kupili divan stroj ali vise iz zelje da se pokazu. ljude koji kupuju hp i golfa - kupuju "provjeren" stroj i kao i oni koji kupuju apple i a.m zene ispast kul ali u puno manjoj sredini- u svom selu. i oni treci. ja spadam u trece. prvi ce kupiti apple zato jer mogu i jer ce zbog njaga ispast super. ja, i 90% ljudi s kojima se druzim, necu.jer za taj novac mogu puno bolje proci. eto, sad nek me kartonaju ili kaj ali ono, samo sam reko ono kaj ja mislim, a to je i smisao foruma.

i nogom u guzicu je korak naprijed
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 22:34 (devil).
17 godina
neaktivan

pročitaj svoj post pa ako si imalo pismen će svatit zašto ti je čovik reka da naučiš pisati

al ti idalje valjaš gluposti koje su proizašle iz čistih sterotipa a ne činjenica

al ovo sa hp-om i golfom :LOL:

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 22:45 (dgigibao).
17 godina
neaktivan

dgigibao...

Apsolutno grijesis po pitanju stavljanja Aira i ThinkPada X61 u istu kategoriju.

Jedini izravni konkurent Airu, ako vec govorimo o Lenovu je novi ThinkPad X300.

S time da je efektivno X300 gotovo jednako tanak kao Air. Naime, Air je u najtanjem dijelu debeo svega 4mm, ali prosjecna debljina mu je ipak osjetno veca - 12mm. Naime, na suprotnom, debljem kraju, Air vise nije tako tanak - 23,4mm.

Tezina - X300 - 1,5 kg, Air - 1,36kg

A sto X300 ima a Air nema:

- 3 USB 2.0; 1 kod Aira

- Gigabit Ethernet; Air - nula

- 3-cell baterija + mogućnost dodavanje dodatne baterije u UltraBay; Air integrirana, vozi notebook na servis za zamjenu, zaboravi dodatnu

- UltraBay (dakle, integrirani, hot swap) DVD Multiburner; Air samo kao SuperDrive, pa pridodaj njegovu tezinu...

- 2 GB memorije, nadogradivo do 4 GB; Air 2 GB on-board, nenadogradiva

- sigurnost - Embedded Security Subsystem + citac otiska prstiju; Air - nista

- 13,3" WXGA+ 1440x900; Air 1280x800

- 64 GB SSD; Air 80 GB 1,8" HDD integriran, opcija 64 GB SSD (uz MASNU nadoplatu)

- ExpressCard slot; Air - nista

- Integrirana 1,3Mpix kamera; Aira ima iSight VGA rezolucije

Cijena opisanog modela X300... 13.500 Kn (s ukljucenim PDV-om)

A tu su i neke zanimljive opcije za nadoplatu poput UWB-a (USB wireless), integrirani WWAN (HSDPA)....

A X serija...

X61 je godinama isti, i jednako dobro ili dosadno izgleda. Kako god okrenes - dobitna kombinacija koja je iznimno cijenjena u poslovnom svijetu. I ne zaboravi - najnagradjivanija medju strucnjacima i potrosacima.

Apple s dizajnom eksperimentira, i ne moze se reci da bas uvijek uspijeva. Kao sto je brz zaboravljen iBook (ono ruzno, sareno - narancasto, plavo, ljubicasto, itd, kicasto), ne sumnjam da ni Air nece predugo opstati... puno i previse nedostataka lezi u njegovom dizajnu. Da je simpatican, elegantan i dapace fascinantan u svom aluminijskom kucistu - to se svakako i bez pogovora slazem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 0:08 (ChrisB).
17 godina
neaktivan

odakle ti ta cijena za X300?

to je cijena od X61

ode piše drukčije:

http://www.bug.hr/vijesti/?id=85239

tj ako ćemo u dolarima

Air 1800$

X300 2700$

Nisu baš u istoj kategoriji

a o ukusima neću raspravljati

https://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw
17 godina
neaktivan

Imam vrlo konkretnu ponudu za X300 iz vrlo sluzbenog Lenovo kanala. Preciznije- 10.990,00 + PDV.

No, uz jednu napomenu da ne bi bilo da se sad lazemo. Preporucena cijena je oko 25% visa.

O ukusima niti ne raspravljam, no sam si prokomentirao X61 i njegov 10 godina star design.

Btw, X niti ne postoji 10 godina, ako cemo cjepidlaciti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 0:12 (ChrisB).
17 godina
protjeran

devil,

Ti ocigledno mislis da ako je nesto moderno, vizualno dopadljivo ili za tvoje prilike skupo,  da je i zlo.. i.. naopako.. Ovdje nije rijec o statusnom simbolu nego o jednom revolucionarnom uredaju, koji ce u naredno vrijeme vjerovatno rezultirati gradnjom tablet PC-a kao krizanca izmedu PC-a i iPod Touch-a, po glasinama koje vec kruze internetom.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

Kao drugo racunalo je preskup 15000 kn!!!!

Uostalom sta znaci drugo racunalo? Koja mu je namjena?

Ako nije za teren zasto onda ima manje od 1 kg.

Za WiFi se slazem.

Branimir, 

definitivno je skup. Uostalom on je skup za nas pojam a 1800 dolara koliko dodje u Americi i koje oni sve nacine imaju da ga kupe... mislim da je ok cijena. Gle, ni Mini Cooper nije jeftin i nije zamisljen kao prvo vozilo a opet je zakon! :)

Gledam iz svog iskustva... Doma imam stroj, u uredu imam stroj... Imam i laptop, dapace imam Vaio i MacBook Pro... Znam samo da mi u 99% slucajeva kad ih nosim ne treba opticki drive niti 3 USB porta. A opet se nanosim jer mrcine imaju po 2 i vise kile pa...

Vjerujem da ce naci publiku.

A sto se promasaja tice... imali su ih definitivno. Po meni je mozda najveci promasaj bio otici na IBM i G5 a ne na Intel odmah nakon Motorole i G4. Ali gle, mislim da Steve Jobs zna sto radi. 18 milijardi baksa na racunu cistog kesa bez duga govori za sebe! :D

Pozdrav!

17 godina
neaktivan

Sva čast Appleu na odličnom PR-u, ali kao što je netko rekao, to je laptop za tetkice.

Sve se to može naći i u PC-u uz odličnu slobodu.

Što se onog debilnog komentara o Windowsima tiče, malo mi je i smiješno i tragično u isto vrijeme kako Macovci totalno puše Appleov marketing koji se cijeli bazira na kritiziranju Microsofta. Apple marketing se ne zasniva na onome što valja kod Applea, već što ne valja kod Microsofta.

Ono što najviše zabrinjava Apple je činjenica da i Windowsi postaju lijepi, pa Apple gubi ono što ima - dizajn. Zato je i posljednjih 5 reklama za OSX zapravo ismijavanje Vistinog 'kopiranja' OSX-a. Apple fanboysi to ne kuže, čak ni kada je očito da OSX dizajn brušenog metala (koji je meni osobno i ružan i imam osjećaj da sam zapeo u devedesetima) nema nikakve veze s Aerom.

Prijelaskom na Intel i standardnu PC x86/x64 arhitekturu, Mac je ništa drugo nego brand name PC. Dobar? - Da, odličan. Preskup? - Definitivno.

Apple je računalo za one koji ne znaju niti ih je briga za računalo kao takvo, već samo da radi. Onog trenutka kada Mac postane preslab, tj. požele brži, kupe cijeli novi. PC-aš uvijek može obaviti jednostavnu nadogradnju. Da ne govorim o samo-servisu kojeg Macovci masno plačaju.

Kod notebooka, stvar je ista kao i kod PC-a. Odabireš mogućnosti i ono što ti više paše. Meni osobno je suludo plaćati i do 20% više za nacrtanu jabuku na poklopcu.

Macbook je odličan, on je čak i isplativ, ali Air sa svojim problemima mi se ne čini kao dobar izbor. Od problema s optikom, položajem konektora, itd.

Razlika u debljini je apsolutno nebitna, a težina... 1 ili 2 kg, sasvim je svejedno za odraslu osobu.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

@slavo

ja sam u EPH svaki dan i apple imaju samo glavni urednici koji ne znaju ni šmrklje obrisat ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 10:14 (nixass).
17 godina
neaktivan
Macbook Air u Hrvatskoj

Dragi moji forumaši, ajde začepite! Oni koji nikada nisu isprobali mac, što misle, odakle im pravo pljuvat po njemu. Nije ni čudo da ne vidite dalje od dizajna. Kada vam netko spomene mac sve što vi sebi vizualizirate u glavi je lijepo oblikovano kučište i to je sve. Dakle ultra tanak prijenosnik = šminka. Ne, dragi moji to vam je najpametnija stvar koju su napravili, jedva sam dočekala da netko napravi ovakav laptop. Na ovaj način je volumen računala maximalno iskorišten što se tiče ergonomije.  Tipkovnica i monitor još uvijek nisu u punoj veličini ali su s obzirom na volumen računala itekako veliki, površine su maksimalno iskorištene. Misliti da je air namjenjen da bude nekome primarno računalo je glupo -to je računalo s kojim se da radit na putu bez nekih kompromisa. Evo ja imam laptop i ne znam kada sam zadnji puta koristila optički uređaj, znači mi isto što i floppy, najviše se naslanjam na mrežu i nešto na usb. Što se tiče cijene, da skupo je, kome ne paše može si za tu cijenu kupit 4 eee pc-a koji zajedno nemaju površinu ekrana kao air, a air je tek 35 % teži (od jednog) i ima približan volumen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 12:19 (manic).

0 0 hvala 0
17 godina

Prestanite uspoređivat cijene u US i kod nas jer tam je sve jeftinije!!! SVE!!!! ČITAJ SVE!!!!

Stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja. LoL raspravlja se i te kak.

Moj ukus je takav da sam smrdljivo bogat kupil bi si tu igračku (isto kak bi si kupil još masu gluposti), ali pošto nisam kupovina ovog računala je kretenizam.

Svi seru kak je to predviđeno da bude drugo računalo i slične pričice za malu djecu. Da trebam malo računalo na kojem budem piskaral u wordu pošto za drugo ni nije onda bi kupil onog aususa s kojeg se svi sprdavate jer je jeftin i služi svrsi.

Sve kaj koristim u životu mora služit svrsi, ok nisam tip koji vozi volskwagen jer izgleda za k.... ali ko sam ja da sudim ;P

Air je fensi šmensi igračka za curice i da mi neko od frendova dojde doma s tom idijotarijom steral bi ga u k..... k...........

Ko voli nek izvoli a ostali kak vas pamet uči.

17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Svi seru kak je to predviđeno da bude drugo računalo i slične pričice za malu djecu. Da trebam malo računalo na kojem budem piskaral u wordu pošto za drugo ni nije onda bi kupil onog aususa s kojeg se svi sprdavate jer je jeftin i služi svrsi.

Sve kaj koristim u životu mora služit svrsi, ok nisam tip koji vozi volskwagen jer izgleda za k.... ali ko sam ja da sudim ;P

Dobro, zamisli da ti treba laptop za piskarat u wordu i da si stalno na terenu. I sad bi kupio asus koji ima ekran rezolucije 800 x 480 i veličine 7 inča. Ha, i onda bi s još jednim prstom kucao po onoj mini tipkovnici i stalno bi se lupao po nosu dok pišeš jer ti glava zabijena u ekran. Aha, velik posao bi napravio.  
17 godina
neaktivan

Postoji barem 500 modela laptopa za "radit na terenu".

Macbook Air teško da je napravljen za "rad na terenu".  A cijena (u SAD-u ili bilo gdje na svijetu) govori kojoj je

ciljnoj grupi namijenjen. Jobsu možete svašta prigovorit samo ne kako ne zna marketing.

Dakle ili imate love i želite baš to - i ne treba imat nikakvo drugo opravdanje.

Ili imate love, ali je želite trošiti drugačije.

A možda nemate love pa je dobar i mali Asus Eee, u čemu je tu problem?

17 godina
neaktivan

Manic, u pravu si. Na laptopu se rjeđe koristi optički pogon (što manje, to bolje), a i činjenica da na njemu možeš dosta toga.

Ja imam dva laptopa pa ih koristim minimalno jer mi je rezolucija ekrana premalena, a snaga i prostor jednostavno nikada neće biti na razini stolne mašine.

Za rad u pokretu Air je možda OK, ali je jednostavno preskup.

Eh da: "Na ovaj način je volumen računala maximalno iskorišten"

-- mene tu brine i zagrijavanje...

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice