Kako se najlakše uči?

poruka: 79
|
čitano: 29.694
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako se najlakše uči?".
15 godina
Re: Kako se najlakše uči?
g12356 kaže...

Nebih rekao da bi se odmah počeli vrijeđati.Barem ne na početku jer bi na početku u tom novoformiranom razredu i jedni i drugi počeli sa vrlo slične točke i imali bi minimalne razlike.A ako bi problem nastao i nakon dužeg vremena to se može spriječiti jedino dobrim roditeljskim odgojem.

p.s. smatram da ljudi koji su uvrijeđeni boljima od sebe imaju samo dvije dobre i fer opcije,prva je da počinju vježbati  to u čemu su lošiji i da se počnu natjecati sa tom osobom,a druga je da pobjedniku priznaju pobjedu i prestanu se ljutit(za što se mora biti donekle kulturan).Ili barem reći nešto poput 'ovaj puta si me pobijedio ali slijedeći puta ću ja tebe pobijedit'.
Općenito u školovanju su grupe ljudi sa zdravim kompetitivnim duhom('tzv. prijateljskim irvalstvom') imale najbolje uspjehe,barem iz mog iskustva. 

Ne kažem ni da je to jedini dobar mentalitet za profesionalno ili školsko okruženje,ali je dobar u svakom slučaju.

Ne bi se vrijeđali unutar jednog razreda, nego bi intelektualno superiorniji razred razvio određenu svijest o svojoj superiornosti nad intelektualno inferiornijim razredom koja bi onda mogla biti uzrok nasilja i mogućeg hitlerovog sindroma odnosno neke vrste terora

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
14 godina
Kako se najlakše uči?
Možda malo čudno zvuči, ali mislim da je jedan od problema kod nas u srednjim školama neadekvatna prehrana. Hranjenje u pekarama i fast food-ovima pod odmorima baš i ne idu u korist koncentraciji na satu.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
g12356 kaže...

Nebih rekao da bi se odmah počeli vrijeđati.Barem ne na početku jer bi na početku u tom novoformiranom razredu i jedni i drugi počeli sa vrlo slične točke i imali bi minimalne razlike.A ako bi problem nastao i nakon dužeg vremena to se može spriječiti jedino dobrim roditeljskim odgojem.

p.s. smatram da ljudi koji su uvrijeđeni boljima od sebe imaju samo dvije dobre i fer opcije,prva je da počinju vježbati  to u čemu su lošiji i da se počnu natjecati sa tom osobom,a druga je da pobjedniku priznaju pobjedu i prestanu se ljutit(za što se mora biti donekle kulturan).Ili barem reći nešto poput 'ovaj puta si me pobijedio ali slijedeći puta ću ja tebe pobijedit'.
Općenito u školovanju su grupe ljudi sa zdravim kompetitivnim duhom('tzv. prijateljskim irvalstvom') imale najbolje uspjehe,barem iz mog iskustva. 

Ne kažem ni da je to jedini dobar mentalitet za profesionalno ili školsko okruženje,ali je dobar u svakom slučaju.

Ne bi se vrijeđali unutar jednog razreda, nego bi intelektualno superiorniji razred razvio određenu svijest o svojoj superiornosti nad intelektualno inferiornijim razredom koja bi onda mogla biti uzrok nasilja i mogućeg hitlerovog sindroma odnosno neke vrste terora

Nemora biti jer kažem ti,nakon nekog vremena bi najgorji iz boljeg razreda postali lošiji od boljih iz lošeg razloga.A i opet kažem oni su svi na početku počeli sa nule,još prije nego su bili svrstani u te različite razrede dok su svi zajedno išli u isti razred.

Također da se razvije osjećaj superiornosti treba još mnogo drugih faktora uzzeti u obzir.Krivo vi to sve shvaćate,to nebi trebalo biti odvajanje manje od više talentiranih,nego odvajanje lijenčina od djece sa dobrim radnim navikama. 

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
14 godina
Kako se najlakše uči?

Vidim da se je rasprava rasplamsala, pa obzirom kuda sve to vodi, imam želju još malo i ja elaborirati se na članak i temu uopće.

Kako u globalu kolega Bukva kaže, ili tko već drugi, prva četri razreda općeg znanja, ostalih osam ili devet ciljano specijaliziranog, a u svijetu već poodavno ima sličnih primjera, s manje ili više podudarnosti, recimo ruska vojna ili baletna škola, ali i za to treba imati vrhunski kadar, kadar koji je u stanju raspoznati žito od kukolja, na razini jedan do dva na recimo sto.

Obzirom su se spomenuli oni siroti ljudi iz Gunje, kod kojih recimo od xyz njih 96% ne treba neko ÜBER VELIKO ZNANJE, bez ikakve namjere vrijeđanja istih, njima ne treba znanje o ciklonama ili o tehnoligiji gradnje nasipa, vodnim tokovima naših rijeka, ...

Oni su većinom materijal za B tip lakših ili lakše škole, a ostalih 4%, oni su materijal za više i visoke škole, gdje će isti biti plaćeni adekvatno za znanje, a ne kao kod mene u Karlovcu, gdje je po političkoj liniji lik kao ložač u Karlovačkoj Pivovari, negdje kupio diplomu pa je sada direktor Zelenila, podložno daljnjo raspravi.

Explicite se slažem da se u prvih četri razreda  čini katregorizacija, jer čemu djecu futrati informacijama ako nisu prvo; uopće materijalza to, i drugo; ako je evidentno da za to nešto ne pokazuju apasolutno nikakvo zanimanje. U svojoj osnovunoj školi sam imao {#}{#} i {#}, na žalost, koji su bili toliko {#}, da kada bi ih pokojni profa iz tada zemljopisa izveo pred kartu i upitao za glavni grad Slovenije i pri tome gledao u makedoniju, ovi bi bledo blejali u tu je8enu Makedoniju, gdje oni uoće nisu diživljavali poveznicu, LJUBLJANA/SLOVENIJA. Podložno daljnjoj debati isto. 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako se najlakše uči?

Što se tiče pisanih slova... Dođe amer prije dosta godina već i napiše dopis rukom svim velikim tiskanim slovima. Želimo li biti takvi? Ja ne. Što se više stvari zna to bolje.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
logik kaže...

Što se tiče pisanih slova... Dođe amer prije dosta godina već i napiše dopis rukom svim velikim tiskanim slovima. Želimo li biti takvi? Ja ne. Što se više stvari zna to bolje.

Bolje znati osnove nekih stvari koje te okruzuju ( tipa o prirodi, biologiji itd ) nego znati o SVEMU po malo i u svakom podrucju biti prosjecan.

Kada znas neke osnove o stvarima koje te okruzuju i kasnije se usredotocis na ono sto te zanima i to usavrsis - e to je vec napredak.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
logik kaže...

Bolje znati osnove nekih stvari koje te okruzuju ( tipa o prirodi, biologiji itd ) nego znati o SVEMU po malo i u svakom podrucju biti prosjecan.

Kada znas neke osnove o stvarima koje te okruzuju i kasnije se usredotocis na ono sto te zanima i to usavrsis - e to je vec napredak.

Znati samo o nečemu sve je fahidiot. Ja barem to ne želim biti. Ako su tebi 2 vrste slova previše onda stvarno... mislim da bi svi trebali znati tiskana i pisana slova kao i pisati na tipkovnici.

15 godina
neaktivan
Kako se najlakše uči?

Ne ali ako je jedini razlog zašto pisana slova još uvijek opstaju čisto kulturološki,onda je to znak da su postala redundatna,da ih treba zamijeniti nečim što će biti korisnije u praksi ili izvadit iz prakse.

To što ljudi ne koriste pisana slova više je znak njihove nepraktičnosti a ne znak neznanja(jer budimo realni svih ih znamo ali nikome se neda koristit). Hrvatski jezik a i hrvatsko pismo su živi organizmi,a kao takvi znače da trebaju prolazit i kroz proces evolucije.

Ako postoji neki konkretan čisto praktični razlog da ona i dalje postoje,dapače neka i dalje postoje. 

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 14:29 (g12356).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Pa u srednjim školama uči se čisto ono da ne budeš retardiran. Ako je tebi biti prosječan u svemu znati dva glavna grada i pročitati dvije knjige, onda je to jadno.

g12356 kaže...

To što ljudi ne koriste pisana slova više je znak njihove nepraktičnosti a ne znak neznanja(jer budimo realni svih ih znamo ali nikome se neda koristit). 

Ne sjećam se kad sam zadnji put pisao štampanim slovima.

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ne ali ako je jedini razlog zašto pisana slova još uvijek opstaju čisto kulturološki,onda je to znak da su postala redundatna,da ih treba zamijeniti nečim što će biti korisnije u praksi ili izvadit iz prakse.

???? Jel ti ides u osnovnu skolu mozda?

Pa ne sjecam se zadnji put kad sam pisao stampano, niti vidio nekoga od srednje pa sad na faksu da pise stampano. Pisati pisano ili polu pisano je najmanje duplo brze nego stampana. Idi u banku i pogledaj priznanice ljudi koji cekaju u redu. Svi pisu pisano. Ne znam odkud ti to da pisana slova nisu izumrla zbok kulture.

11 godina
neaktivan
g12356 kaže...

To što ljudi ne koriste pisana slova više je znak njihove nepraktičnosti a ne znak neznanja(jer budimo realni svih ih znamo ali nikome se neda koristit). Hrvatski jezik a i hrvatsko pismo su živi organizmi,a kao takvi znače da trebaju prolazit i kroz proces evolucije.

Ako postoji neki konkretan čisto praktični razlog da ona i dalje postoje,dapače neka i dalje postoje. 

Ti to ozbiljno?

Preporučam tjedan dana apstinencije od bilo kakvog elektroničkog uređaja.

15 godina
neaktivan
Kako se najlakše uči?

Ja neznam u kojem vi svijetu živite ali oko mene se pisana slova koriste samo za potpise.Barem kod mladih.

I to sve ćešće viđam ljude koji se tiskanim slovima potpisuju. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ja neznam u kojem vi svijetu živite ali oko mene se pisana slova koriste samo za potpise.Barem kod mladih.

I u školi ili na fakultetu sve pisane testove polažu isključivo uz pomoć kompjutera / tableta?

17 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
g12356 kaže...

I u školi ili na fakultetu sve pisane testove polažu isključivo uz pomoć kompjutera / tableta?

Mozda ide u vrtic pa nisu ucili pisana slova {#} 

Stvarno ovako besmislenu izjavu dugo nisam cuo.

14 godina
g12356 kaže...

I to sve ( ć ) ešće viđam ljude koji se tiskanim slovima potpisuju. 

Ad1; češće kolega, češće,ćisto onao malo pravopisno!

Ad2; potpisivanje tiskanim slovim za men je vrh neukusa i nepismenosti, što vrlo zorno očito pokazuje o čovjeku, s kim ustvari imaš posla. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

U biti pošto sam na informatici da.Veliku večinu na računalu.Čak i u iznimnim situacijama kada rukom moramo pisati profesori neki specifično zamole da se piše tiskanim slovima jer im je onda lakše čitati.Priznajem da je to vjerojatno zato jer prosječnog mladog čovjeka više nije briga za to dali mu je rukopis lijep ili nije.

Ne želim braniti ljude koji pišu tiskanim ljudima,ali,to je realnost.Slobodno to zovemo i dumbokracijom:

http://www.amazon.com/Dumbocracy-Adventures-Loony-American-Idiots/dp/B005M4TF0K

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 22:29 (g12356).
17 godina
neaktivan
Space kaže...

U principu se slažem sa Bukvom. Mislim da on cilja na to da se naše školstvo treba malo izmjeniti. Npr. da se stavi 5 obaveznih predmeta i ponudi nekakvih 30-ak izbornih, od kojih imaš pravo/obavezu izabrati 5 kojih te zanima. Nekim predmetima ponuditi satnicu na izbor, npr Hrvatski A,B,C razine. A- učiš sve.

C- preskočiš gluposti sa staro hrvatskim jezikom, pjesme, bajke, ostaneš samo na gramatiKi xD. Pa ako nećeš upisati neki faks di ti je potrebna A razina prebaciš x sati iz stvari koje te ne zanimaju u stvari koje te zanimaju. Što bi dao da sam umjesto latinskog, kemije, likovnog, glazbenog mogao uzeti robotiku, elektroniku i automehaniku...

Ne razumijem zašto si upisao gimnaziju i to opću kad si mogao matematičku ili neku tehničku školu. Nisu opće gimnazije jedine srednje škole koje postoje. Netko je rekao zašto ovog maltretirat sa zemljopisom i povješću kad je mogao učit o medicini? Pa što nije upisao medicinsku srednju. 

12 godina
neaktivan
Kako se najlakše uči?

Ajde konačno jedan tekst koji je spot-on, ali baš ono, od riječi do riječi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...
g12356 kaže...

U biti pošto sam na informatici da.Veliku večinu na računalu.Čak i u iznimnim situacijama kada rukom moramo pisati profesori neki specifično zamole da se piše tiskanim slovima jer im je onda lakše čitati.Priznajem da je to vjerojatno zato jer prosječnog mladog čovjeka više nije briga za to dali mu je rukopis lijep ili nije.

Ne želim braniti ljude koji pišu tiskanim ljudima,ali,to je realnost.Slobodno to zovemo i dumbokracijom:

http://www.amazon.com/Dumbocracy-Adventures-Loony-American-Idiots/dp/B005M4TF0K

Zato se nekada učio krasopis.

BTW većinu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice