Nadogradnja prije izdavanja
. Kako sad stvari stoje nadogradit ću se na Win8 kad prestane podrška za Win7
(ako tada budem uopće više imao potrebu za desktop računalom).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inače ,Windows 8 je dostupan pretplatnicima na TechNetu i MSDN-u od 15. 8. ,a na DreamSpark Premiumu od 25. 8. 
A isto tako i na torrentima i drugim neslužbenim kanalima. Jedini problem je vrlo problematična ''neslužbena aktivacija''! 
Inače ,Windows 8 je dostupan pretplatnicima na TechNetu i MSDN-u od 15. 8. ,a na DreamSpark Premiumu od 25. 8. 
Zato i ima nadogradnji prije samog (službenog) izdavanja.
A isto tako i na torrentima i drugim neslužbenim kanalima. Jedini problem je vrlo problematična ''neslužbena aktivacija''! 
Riješit će se i neslužbena aktivacija,malo strpljenja
Nisam primjetio neke promjene. Zapravo, jedina promjena koju sam primjetio jeste verzija Windows Media Playera. 
A eto win7 ne dobija nadogradnje svako malo...
meni se baš store ubrzao.... malko loada ali u njemu leti... :)
Jel ova nadogradnja nema veze sa Buildom samim, mislim ako i skinem poslije sluzbenog datuma izdavanja da li ce biti isti Build tj. 9200 i da li ce ta nadogradnja biti ukljucena u neki ISO fajl u samom OS-u?
Jer ja stvarno nemam vremena da odvojim pola dana i da stavim RTM verziju, a sto se mene tice super sam zadovoljan i sa ovom Release Verzijom. Ima cak i Aero :P
I jos nesto, kakva problematicna 'nesluzbena aktivacija'? Gukni golube malo vise. :)))
Jel ova nadogradnja nema veze sa Buildom samim, mislim ako i skinem poslije sluzbenog datuma izdavanja da li ce biti isti Build tj. 9200 i da li ce ta nadogradnja biti ukljucena u neki ISO fajl u samom OS-u?
Jer ja stvarno nemam vremena da odvojim pola dana i da stavim RTM verziju, a sto se mene tice super sam zadovoljan i sa ovom Release Verzijom. Ima cak i Aero :P
I jos nesto, kakva problematicna 'nesluzbena aktivacija'? Gukni golube malo vise. :)))
Build se nece menjati. Build se menja jedino sa Service Packovima.
Vjerovao ili ne meni aero uopće ne fali, dapače kada se prebacim na sedmicu gdje su mi sada samo igre ništa drugo fakat me opali kao šaka u oko. Nije baš toliko potreban koliko se i meni činilo taj prvi tren kada sam čuo da ga neće biti....
Vjerovao ili ne meni aero uopće ne fali, dapače kada se prebacim na sedmicu gdje su mi sada samo igre ništa drugo fakat me opali kao šaka u oko. Nije baš toliko potreban koliko se i meni činilo taj prvi tren kada sam čuo da ga neće biti....
Nisam ni ja ljubitelj Aero sucelja, ali dok sam imao 7-cu (a bilo je to fijuuuu, ima skoro godinu dana ako se ne varam, jao ljudi pa tek sada skuzim da je kod mene jedini OS skoro godinu dana Windows 8) imao sam Windows Classic temu, u 8-ci ju nema pa sam prinudjen samo Aero koristiti.. nadam se da ce i osnovna tema u RTM verziji biti nesto klasicno.
Problematična po tome jel Skype aktivacija izgleda više uopće ne radi
(ovo je sad već ilegala) ,a za KMS trebaš imati sreće i naći server koji radi. I naravno ,trebaš imati ključ za taj KMS. 
I ne pitajte mene ništa ,ja imam legalne ključeve.
Više potražite na MyDigitalLife forumima.
Meni ,recimo ,fali i zato RP izgleda X puta bolje. Tu su ga usrali.
nadam se da ce i osnovna tema u RTM verziji biti nesto klasicno.
Jel ti ovo dovoljno klasično?
A tu je naravno i
Problematična po tome jel Skype aktivacija izgleda više uopće ne radi
(ovo je sad već ilegala) ,a za KMS trebaš imati sreće i naći server koji radi. I naravno ,trebaš imati ključ za taj KMS. 
I ne pitajte mene ništa ,ja imam legalne ključeve.
Više potražite na MyDigitalLife forumima.
Meni ,recimo ,fali i zato RP izgleda X puta bolje. Tu su ga usrali.
nadam se da ce i osnovna tema u RTM verziji biti nesto klasicno.
Jel ti ovo dovoljno klasično? A tu je naravno i 
Cuj Skype aktivacija, zar i to da cujem. Mene ne zanima ilegala (za sada) nego legalni 90 dana Trial, sta i kako.. mogu li na tih 90 dana legalno RTM aktivirati?
Ova prva slika je top, to ce mi biti tema za naredne 2 godine, do nadam se, Windows 9 Developer Preview :)))
PS: Netko je nekada rekao da su Windowsi besplatni ako se snadjete, i ima istine u tome jer skoro godinu dana ove bete, pa 90 dana Trial pa onda 240 dana Server 2012, ne zvuci lose :D
PS: Netko je nekada rekao da su Windowsi besplatni ako se snadjete..
- pitanje i odgovor, trial 90 dana. Za to ne moraš ništa kemijati. Trajna aktivacija je nešto drugo.
PS: Netko je nekada rekao da su Windowsi besplatni ako se snadjete..
- pitanje i odgovor, trial 90 dana. Za to ne moraš ništa kemijati. Trajna aktivacija je nešto drugo.
Zbunjujes me sad. Je li taj Trial od 90 dana 'aktiviran Trial' ili 'neaktiviran Trial', ili samo Trial. Hocu i Personalize ili sta vec i sve ostalo da imam .. jer za sada se necu muciti sta poslije 90 dana, kad dodje vrijeme o tome cu razmisljati. Ili cu kupiti orginal, ovaj Windows mi se pravo svidja.. jednostavno imam osjecaj da vrijedi.
Nadogradnja je samo za RTM ili je i za RP verziju?
Pa logika da je za RTM jer je sama RTM verzija jedna velika nadogradnja RP vezije ako uopce kao o nadogradnjama mozemo priocati, pravilnije bi bilo ispravka ili zakrpa.. (A i ne ocekujes valjda da sa 170 MB nadogradis se na zadnju veriju OS-a.)
Pa cak i nadogradnje sa verzije na veziju ili sa 7-ce na samu 8-cu i nisu neke prave nadogradnje. (osim mozda ekonomske prirode) Kakva je to nadogradnja kada mi stari Build (Primjerice Consumer Preview) strpa u Windows.Old folder a novu verziju nanovo instalira.
Probaj. Iako mislim da za RP više nema ništa drugo osim updatea za Defender.
Pa logika da je za RTM jer je sama RTM verzija jedna velika nadogradnja RP vezije ako uopce kao o nadogradnjama mozemo priocati, pravilnije bi bilo ispravka ili zakrpa.. (A i ne ocekujes valjda da sa 170 MB nadogradis se na zadnju veriju OS-a.)
Pa cak i nadogradnje sa verzije na veziju ili sa 7-ce na samu 8-cu i nisu neke prave nadogradnje. (osim mozda ekonomske prirode) Kakva je to nadogradnja kada mi stari Build (Primjerice Consumer Preview) strpa u Windows.Old folder a novu verziju nanovo instalira.
Windows 8 Enterprise 90-day evaluation je upravo ono kaj piše: 90 dana za isprobavanje ,već aktivirani sistem. Nakon toga ,moraš napraviti reinstalaciju za drugih 90 dana.
Ne ,ne može se trajno aktivirati - za trajnu aktivaciju trebaš ''pravu'' instalaciju i pravi ključ. 
Nema sigurnog i pouzdanog načina za ''neslužbenu aktivaciju''. Nema nikakvih loadera. 
Sa sadašnjom RP verzijom koju imaš instaliranu ,imaš vremena do 16. 01. 2013. ,kad će ti ''krepat'' i za nju ne znam ima li kakvih updatea.
Za upgrade ,jedan savjet: pokreni Windows Easy Transfer (ukucaj migwiz na Start Screenu) ,backupiraj s njim svoj User folder ,setttingse i sve ostalo kaj ti je bitno i napravi clean install.
Sve programe ,naravno ,instaliraš nanovo.
Inače ,tema na prvoj slici u mom postu (koja ti se sviđa) je moja ,custom tema. Nema je u original Windowsima. 
meni piše windows is activated, sad neznam jel to trajno ili trial il neki bullshit,... arrr verzija
Nikako ne mogu aktivirati 90 probnih dana RTM verzije 9200.Svakih sat mi se racunar gasi.Dobivam neki error kod.Sta uraditi