Ok, ajmo konstruktivno. Uopce me ne zanima iphone vs rest of the world. Tko je kupio iphone, nek mi samo javi dojmove. Baterija i ekranski prikaz u odnosu na proslu seriju itd itd
i ono što je best buy, a to jabučni proizvodi nikad neće biti.
Ovisi sto trazis. Best buy oznacava odnos cijene i nekih karakteristika koje trazis.
Ok, ajmo konstruktivno. Uopce me ne zanima iphone vs rest of the world. Tko je kupio iphone, nek mi samo javi dojmove. Baterija i ekranski prikaz u odnosu na proslu seriju itd itd
Napisao već prije, baterija možda 10% bolja nego prije, a ekran isti, potpuno. Kamera možda bolja, ali koliko ja slikam meni je svejedno. Jedini značajniji napredak je Siri koji je fakat cool.
Po svemu gledajući ispad da je netko lud zato što je npr. kupio VW passat a mogao je uzeti Škodu Octaviu sa istom opremom ali za manju cijenu. Ja bi npr. umjesto ova 2 navedena uzeo BMW 3 koji bi me sigurno više koštao a odvezao bi me od A do B kao i VW i Škoda. Po tome bi me ovdje na forumu proglasili ludim!!! Tako ispada - zašto kupiti iPhone kada možeš za manje novaca kupiti neki drugi mob. koji nudi slične funkcije? Stvar je ukusa i mogučnosti pojedinca. Netko ima novaca pa ne mora paziti na svaku kunu a nekome je san nešto imati i želi si ispuniti taj san, stoga nema stvarno smisla raspravljati o tome da je iPhone bolji od HTC-a ili obrnuto i sl. Uostalom, previše ovo današnje društvo gleda materijalne vrijednosti i kako će se isticati u društvu umjesto da radi i kupuje ono što će ga u životu više usrećiti ili zadovoljiti.
Napisao već prije, baterija možda 10% bolja nego prije, a ekran isti, potpuno. Kamera možda bolja, ali koliko ja slikam meni je svejedno. Jedini značajniji napredak je Siri koji je fakat cool.
Hm, onda si među rijetkima na ovom svijetu koji nemaju problema s kratkim trajanjem baterije... a i display izgleda drugacije (navodno ljepilo koje se jos nije osušilo?! wtf)
Stvari vrijede onoliko koliko je netko spreman platiti za njih. Sudeći po rezultatima i prodaji iPhone očito vrijedi toliko. Ovim raspravama se ulazi u filozofiju vrijednosti, ali to je složena priča puna subjektivnih kategorija koje su jednako vrijedne kao i one objektivne. Zašto bi neprihvatljivo bilo gledati kako izgleda stvar od par tisuća kuna, a sasvim je normalno isto činiti za aute ili stanove koji su stotinjak puta skuplji!? Zašto bi bilo čudno da nekome više vrijedi jednostavnost korištenja, a ne mogućnost konfiguracije i tweakanja? Povrh svega, zašto bi netko htio ulaziti u motive i financije nekoga drugoga i na osnovu toga suditi, zar nije svačije pravo da svoje novce troši kako želi? Uostalom, iPhone 4s je uz pretplate trenutno jeftiniji nego SGS2 i slične perjanice, tako da i priča o prevelikoj cijeni u ovom slučaju ne drži vodu.
Uglavnom, svaka ova tema je čista parada idiotizma, i ironično zapravo najveća reklama iPhoneu.
Kaj si ti uopće sumnjal??
Stanje (v. sliku u prilogu) nekih 24h od objave vijesti/komentara! Nije loše...
Niste me razočarali.
Volim vas!
Baš si zločko.
I mi tebe volimo (ne na sizgoreov način)..
Po svemu gledajući ispad da je netko lud zato što je npr. kupio VW passat a mogao je uzeti Škodu Octaviu sa istom opremom ali za manju cijenu. Ja bi npr. umjesto ova 2 navedena uzeo BMW 3 koji bi me sigurno više koštao a odvezao bi me od A do B kao i VW i Škoda. Po tome bi me ovdje na forumu proglasili ludim!!! Tako ispada - zašto kupiti iPhone kada možeš za manje novaca kupiti neki drugi mob. koji nudi slične funkcije? Stvar je ukusa i mogučnosti pojedinca. Netko ima novaca pa ne mora paziti na svaku kunu a nekome je san nešto imati i želi si ispuniti taj san, stoga nema stvarno smisla raspravljati o tome da je iPhone bolji od HTC-a ili obrnuto i sl. Uostalom, previše ovo današnje društvo gleda materijalne vrijednosti i kako će se isticati u društvu umjesto da radi i kupuje ono što će ga u životu više usrećiti ili zadovoljiti.
Ali uopce nije stvar u tome da je iPhone neki premium po cijeni. Mislim, nije ni budget, ali za mene su i iPhone i odredjeni modeli Macova vrlo vrlo cjenovno konkurentni. No ja ne gledam samo MHz,GB i ince, nego i neke druge stvari koje mi takodjer vrijede nesto novaca, a koje kod drugih ne mozes dobit.
Hm, onda si među rijetkima na ovom svijetu koji nemaju problema s kratkim trajanjem baterije... a i display izgleda drugacije (navodno ljepilo koje se jos nije osušilo?! wtf)
To su pojedini slucajevi, a ne svi iPhonei.
Evo nisam ceka u redu,ali sam ujutro prije posla u petak zaletia se do Vip centra i kupia 4S.
I sta reci? Koju posluku porati? (trollface :P )
Stvarno me odusevia mobitel.Na svoju pretplatu i uz popust dobia sam ga za nesto manje od 1100kn na 6 rata.(necu ga ni osjetit na mjesecnom budetu)
Prije njega sam ima stari LG cookie i Blackberry Pearl 8800(dakle 2 skart mobitela),pa mozda i nije cudno sta me toliko odusevia iPhone,iako imam kontakta non stop s Androidima.
Najbolji prijatelj ima Galaxy S2 a sestra Xperiu Arc S.
Razmislja sam o kupovini HTC Sensationa dugo vremena i zazira od iPhone radi trollova i android fanboy bande na bug.hr/forum,jer nije mi bila zelja da me nazivaju mindless kapitalisticki drone,dzikan,apple fanboy etc.
Sve dok nisam prije par mjeseci slucajno pri posjetu T-centru(radi adsl-a) s strepnjom otisao do iPhone 4 standa i odusevia se,te reka f-u svim apple haterima,mobitel je predobar,intuitivan a iOS je odlican.
Tako svima koji su nesigurni u vezi iPhone-a radi raznoraznih "misljenja",ako vam se svida,kupite ga i pustite "selo" neka prica.
Osobno nemam nista protiv Androida,dapace mislim da je odlicna platforma samo meni je osobno vise sjea iOS
Ugl. poanta je 100 ljudi,100 cudi ,kupite mobitel koji vam se svida i ne mrzite druge ljude ako se ne slazu s vama ili imaju drugcije misljenje.
Stvarno me odusevia mobitel.Na svoju pretplatu i uz popust dobia sam ga za nesto manje od 1100kn na 6 rata.(necu ga ni osjetit na mjesecnom budetu)
Toliko od mene.
Toliko od mene.
pa da, mobitel je vrlo povoljan na pretplatu i onome tko nema jos kojih 1000kn za dodat i uzet galaxy s2 i ovaj ce dobro posluziti
Toliko od mene.
Pa da bilo koji mobitel da sam uzima uzea bi na 6 rata,s tim da bi mi vecina high end(znaci galaxy s2,experia arc s,htc sensation i slicni) bili i skuplji,jer je vip ima 500kn popust na dan izlaska 4s-a,
ovako placam 180kn x 6 mjeseci i imam (za mene) presavrsen mobitel. Moga sam i iskesirat 1080kn odma samo bi onda stenja do kraja miseca narocito jer treba registrirat auto za 5 dana.
Samo ocu rec za bilo koga ko radi i ima stalna mjesecna primanja,180kn na 6 miseci(+ pretplata) nebi uopce trebalo bit problem za ovako dobar mobitel.
Toliko od mene.
Jel ti krivo sto ti ne mozes u trgovini dobiti na rate na temelju djeparca?
Toliko od mene.
Kaj se rata tiće, frend ima milje a kupuje na rate...
Toliko od mene.
Kaj se rata tiće, frend ima milje a kupuje na rate...
Pa ako nema kamata, zasto ne. Dodje na kraju na isto a manje opterecuje tekuci. Jos profitira cuda na pasivnoj;)
I da mi ga daju za jednu povratnu bocu, razmislio bih bi li ga uzeo.
Ja ne živim iznad svojih mogućnosti. Živim svoje mogućnosti.
Iskeširao sam SGS II (doduše ne ja, moji starci, ali dođe na isto), nisam htio to reći, ali na provokaciju odgovaram.
I u Egipat je upravo stigao novi iPhone!!!!
http://www.mojevijesti.ba/slike/novosti/AAA%20MOJE%20VIJESTI/SVIJET/egipat/egipat%20izbori.jpg
Što ga više spominju,to ga više volim
I da mi ga daju za jednu povratnu bocu, razmislio bih bi li ga uzeo.
Iskeširao sam SGS II (doduše ne ja, moji starci, ali dođe na isto), nisam htio to reći, ali na provokaciju odgovaram.
Zasto se onda rugas covjeku koji kupuje na rate? Meni je isto bolje kupiti na rate, a prihodi su mi trenutno duplo veći od hrvatskog prosjeka. I kad mi bude veća plaća kupovati ću na rate. Sve dok je isplativo, tj. dok nema kamata.
Daj molim te...
Daj molim te...
Da, zgražam se i ja na to što ljudima pada na pamet.
I što sam rekao.
Zašto bi mi smetalo ako kupujete na rate?
Vaša dobra volja i mogućnosti...
Daj molim te...
Da, zgražam se i ja na to što ljudima pada na pamet.
I što sam rekao.
Zašto bi mi smetalo ako kupujete na rate?
Vaša dobra volja i mogućnosti...
Kolko si uopče platio mobitel?
3400 kn Extra Total S.
3400 kn Extra Total S.
Pa ja sam platio Iphone 4 u Njuškalu bez pretplate 3350 kn!Skup je OMG!
Pa ja sam platio Iphone 4 u Njuškalu bez pretplate 3350 kn!Skup je OMG!
Uzeo bih ga i da sam morao punu cijenu platiti, ne bi bio ni prvi ni zadnji.
Činjenica je da je iP bez ugovorne obveze preskup.
Ali kada ga za "sitnu" lovu daju uz ugovore, ljudi pomahnitalo kupuju.
Dok god ti mamica i tatica kupuju stvari nemaš baš neko posebno pravo komentirati kako i na koji način netko troši vlastiti novac.
Usudio bih se čak i reći da nemaš pojma kako organiziranje vlastitog budžeta funkcionira.
Dok god ti mamica i tatica kupuju stvari nemaš baš neko posebno pravo komentirati kako i na koji način netko troši vlastiti novac.
Usudio bih se čak i reći da nemaš pojma kako organiziranje vlastitog budžeta funkcionira.
Djelomično se slažem.
Nisam uopće htio ovakvu raspravu s onim komentarom na njegovih 6 rata, da se razumijemo.
Samo tipičan model i način kako prosječan stanovnik hrvatske kupuje nešto.
Što se organizacije vlastitog budžeta tiče, upoznat sam kako to funkcionira jer sam student i znam kako raspolagati s novcem.
Kako ga preraspodjeliti.
Jasno, vlastitih prihoda nemam, ali vjerujem da nisi ni ti u mojim godinama znao, zar ne?
Sve dođe s vremenom.