"neće biti podržan iTunes" ??
iTunes je odavno podržan, još prije par mjeseci.
Vjerojatno je aljkavi autor mislio na iStore.
15 godšnja curica,metrosexualac,seljo-beljo - svi će oni navaliti na Iphone,u to sumnje nema.
Samo App Store je podržan kod nas, dakle bez muzike.
15 godšnja curica,metrosexualac,seljo-beljo - svi će oni navaliti na Iphone,u to sumnje nema.
iTunes radi!!
Upravo se registrirao i ubacena je i Hrvatska. To je sigurno novo jer do prije neki dan nije bilo Hrvatske.
iTunes radi!!
Upravo se registrirao i ubacena je i Hrvatska. To je sigurno novo jer do prije neki dan nije bilo Hrvatske.
U Švedskoj je najjeftiniji tarifni model oko 230 kn mjesečno (ugovor 18 mjeseci) + 2500kn za aparat. I po tim cijenama ne pada mi na pamet ga kupit - ima gomila drugih mobitela koji su odlični, a neki su i duplo jeftiniji. A siguran sam da će kod nas biti skuplji.
U Švedskoj je najjeftiniji tarifni model oko 230 kn mjesečno (ugovor 18 mjeseci) + 2500kn za aparat. I po tim cijenama ne pada mi na pamet ga kupit - ima gomila drugih mobitela koji su odlični, a neki su i duplo jeftiniji. A siguran sam da će kod nas biti skuplji.
Jako zanimljivo da Bug koji je na konferenciji s nevjericom postavio pitanje Mudriniću da li je točno da iPhone ima potpunu podršku za Microsoft Exchange i Push nije ni jednu riječ o tome napisao u ovom članku. Bitno da su spomenuli dolazak Fashion Guru-a.
Uglavnom, odgovor je DA. Potpunu podršku za Exchange i Push.
Dakle, čim vam dođe mail, mobitel zvoni. Idealna zamjena za ružni Blackberry.
Jako zanimljivo da Bug koji je na konferenciji s nevjericom postavio pitanje Mudriniću da li je točno da iPhone ima potpunu podršku za Microsoft Exchange i Push nije ni jednu riječ o tome napisao u ovom članku. Bitno da su spomenuli dolazak Fashion Guru-a.
Kako me mogu nagovoriti na kupnju iphona uz pretplatu od 200kn i uređaj 2000-2500kn kad dolazi Sonyericsson C905 sa 8.1 MPX kamerom i mnogo drugih korisnih funkcija,a po meni ima i 5 puta ljepši dizajn? NIKAKO. Hebeš iphone i neka ga kupuje ekipa koja želi biti viđena sa tim smećem u rukama.
zasto oni koji nemaju iphone toliko ne vole (da ne kazem mrze) one koji ga imaju?
neka kupi svatko mobitel koji mu se svida i moze si ga usto i priustit. zasto je to smece? svi znaju sto kod njega fali, ali to je takav marketing, jer ce za, gadam bezveze, par mjeseci izac novi iphone, i onda ce u njega dodat 5mpx kameru primjerice i copy/paste opciju, i prodat ga novim i starim obozavateljima. naivnim ili ne, to je druga stvar. sve se ionako vrti oko profita, od kojih apple korporacija zivi, a vi mrzitelji iste samo trujete sebe jer ionako nista ne mjenjate i njima je svejedno.
lijep pozdrav 
P.S. Mislim da ce se ekspresno razgrabit prve zalihe koje se budu prodavale, bez obzira sto vi pricate, i bez obzira na cijene.
P.S. Mislim da ce se ekspresno razgrabit prve zalihe koje se budu prodavale, bez obzira sto vi pricate, i bez obzira na cijene.
Sa newsgroupa:
"nesluzbeno sa mackorisnik.com, osoba pod nickom "filip" iznjela je neke
nesluzbene informacije vezane za cijenu:
iphone: 999kn
pretplata: 2 godine
paket: 100kn 5GB
200kn 10GB
300kn flat
sam uredjaj 4400kn
da li je ovo istina ili nije neznam, iskreno biti ce jos ovakvih napisa dok
se cijena ne sazna, iskreno ako i ovo bude istina mislim da mozemo ocekivati
pad cijene iphone-a na crnome trzistu, zapravo minimalno za 1000kn ako ne i
vise, sa time da ce imati ljudi koji ce moci produziti pretplatu pa da ce
prodavati telefon :) nadam se ne jako skupo"
Nema šanse da cijena uređaja bude ista na sve tri tarife. Mislim da Filip izmišlja.
Nadam se da neće biti skup ako ga prebacim na Tele2, nadam se jer T-mobile mrzim, i da takva verzija neće biti 5-znamenkasta
Hehehe kakva nagađanja, naravno sva su u krivu :P
Nema šanse da cijena uređaja bude ista na sve tri tarife. Mislim da Filip izmišlja.
Nadam se da neće biti skup ako ga prebacim na Tele2, nadam se jer T-mobile mrzim, i da takva verzija neće biti 5-znamenkasta
Kako me mogu nagovoriti na kupnju iphona uz pretplatu od 200kn i uređaj 2000-2500kn kad dolazi Sonyericsson C905 sa 8.1 MPX kamerom i mnogo drugih korisnih funkcija,a po meni ima i 5 puta ljepši dizajn? NIKAKO. Hebeš iphone i neka ga kupuje ekipa koja želi biti viđena sa tim smećem u rukama.
Meni je isto taj ajfon totalno sfuran, pa svako pametniji će skužiti da već skoro svaki proizvođač ima sličan ili bolji uređaj u ponudi. Tak da ne znam zbog čega tolka fama oko jednog običnog mobitela. Pa Symbian u svakoj Nokiji je jednako moćan, a neusporedivo stabilniji i sa hrpom podrške na netu. A onim debilima koji su kampirali da ga prvi dobiju bi uz aparat dao BESPLATNO i potvrdu o trajnom kretenizmu.
Osobno koristim iPhone gotovo od kada je u slobodnoj prodaji u Americi. Inace sam gadget freak i tvrdim da jos uvijek nema uredjaja koji je iPhoneu ozbiljna konkurencija. Dapace, vecina novih smartphonea se deklarira kao iPhone killer, a po dizajnu, rasporedu tipki ga pokusava kopirati. Uz iPhone imao sam i nokie N serije (ciji je symbian toliko los, a da ne govorim kako im se os drasticno usporava sa vremenom koristenja) i Samsunge (ciji touchscreenovi su katastrofa i veze nemaju sa iPhoneovim, moras dobrano pritisnut ekran, nema klizenja prstom po staklu i sl.), sonyerricssone (olofcice, malimilion tipki na mobitelu i sl.) Svi ti telefoni imaju nesto od kareakteristika sto je bolje nego na iPhoneu, to se prvenstveno odnosi na kamere sa GRO pixela, video u mogucnosti od GRO frameova i slicno. Za nekoga je to mozda naoko presudna stvar, ali ja moram napomenuti da se slike napravljene mobitelom u principu ne razvijaju, a za svako pregledavanje fotografija na monitoru 2 megapixela je dovoljno. Usto ljudi bi se zacudili kako se kvalitetne fotografije daju napravit sa tim telefonom. Da moze bolj, moze, ali nije presudno. Presudan je OS koji jos dugpo nece imati premca medju smartphoneovima. Danas kada primim u ruku bilo koji drugi mobitel njihov OS mi je toliko smijesan i zaostao da je to strasno. A da ne kazem komplicirano koristenje aplikacija. Vrlo jednostavan primjer kakav dojam ostavlja iPhone na ljude jest uzimanje jednog i drugog uredjaja u ruke i potom pokretanje slicnih aplikacija te usporedba nacina na koji obje funkcioniraju. Kod iPhonea pokretanjem svake aplikacije (od preglednika slika, od potpunog integriranog iPod-a za preslusavanje glazbe i svim funcijama koje on donosi, od mail aplikacije koja je ista kao na osobnom racunalu, potpuno funkcionalan google maps sa pamcenjem lokacija geotaggingom i sl., potpuno funkcionalan youtube preglednik, itunesa, cak i installera za dodavanje potpuno besplatnih aplikacija, najbolesniji moguci customatization cime se mjenjaju teme/skinovi, zvuci cijelog OS-a, iTricks fore i da ne nabrajam ostalo) ljudi ostaju PAF. I ono sto je naaaj, naaaj vaznije jest koristenje interneta, tj. nedostizni Safari preglednik koji za sada jedini funkcionira kao najnormalniji preglednik na osobnim racunalima, ovo sve drugo je zasada prestrasno. Kretanje stranicama, otvaranje vise tab-ova odjednom, koristenje history-a i bookmarka te njihova sinkronizacija sa preglednicima sa osobnog racunala je zapanjujuca. Pa recimo pozivanje tel. brojeva direktno sa web. stranica, slanje emaila, downloadanje fotografija i sl. je toliko jednostavno da to jos neko vrijeme nitko nece moc dostic. Ja priznajem da je sve od ovoga moguce i na npr. Nokiama N serije, ali toliko to lose funkcionira da je gotovo neupotrebljivo. Dakle ono sto je nabitnije jest da se na iPhoneu ljudi zbilja gotovo svakodnevno koriste mailom, surfaju internetom, koriste iPod, te naravno telefonom (ciji adresar te pozivanje iz njega je nesto drugima jos uvijek nedostizno) dok je kod drugih to sve moguce, ali ne koriste jer nije bas user-frendly. I da napomenem, sve primjedbe tipa nema MMS-a, nema video snimanja, nema nekih SMS funkcija su glupe jer sve to odavno na iPhoneu postoji, ali dodavanjem free aplikacija koje ili nadopunjuju nativne ili ih mogu najjednostavnije potpuno zamijeniti. I na kraju, sve primjedbe touchscreen tipkovnice padaju u vodu, jer cim pordje period prilagodbe ja tvrdim da nema brzeg i jednostavnijeg tipkanja. Tupkanje po tipkama i do nekoliko puta za jedan znak je prsmijesno i jaaako sporo. Da ne govorimo ako se zeli neko slovo ponoviti vise puta tipa u poruci: vooooooolim te! Ili slicno. Ne pljujem nikoga, ali rijetko tko uzme vise mobitela u ruku pa ga koristi na par dana da mi mogao konkretno donjet zakljucke. naravno, rijetko tko ima i priliku tj. mogucnosti. Ali zato postoje forumi i polemike sto je na koncu isto tako korisno za informiranje ljudi. Pozdrav!