iPhone 3G u Hrvatskoj od 7. studenog

poruka: 51
|
čitano: 7.956
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 3G u Hrvatskoj od 7. studenog".
17 godina
neaktivan

"neće biti podržan iTunes" ??

iTunes je odavno podržan, još prije par mjeseci.

Vjerojatno je aljkavi autor mislio na iStore.

http://www.youtube.com/watch?v=qHO8l-Bd1O4

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: iPhone 3G u Hrvatskoj od 7. studenog
Inari kaže...

"neće biti podržan iTunes" ??

iTunes je odavno podržan, još prije par mjeseci.

Vjerojatno je aljkavi autor mislio na iStore.

Neslužbena informacija (kao što piše), na konferenciji nije rečeno ni da ni ne. iStore će biti podržan, ali u vrlo uskom segmentu (to je rečeno).
17 godina
protjeran

15 godšnja curica,metrosexualac,seljo-beljo - svi će oni navaliti na Iphone,u to sumnje nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo App Store je podržan kod nas, dakle bez muzike.

We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
QFlash kaže...

15 godšnja curica,metrosexualac,seljo-beljo - svi će oni navaliti na Iphone,u to sumnje nema.

Stvarno ne razumijem zasto su pozvali te idi0te! Oni znaju se razumiju u tehnologiju kao i ja u modu!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
18 godina
neaktivan
Assassin kaže...
QFlash kaže...

Stvarno ne razumijem zasto su pozvali te idi0te! Oni znaju se razumiju u tehnologiju kao i ja u modu!
 Hehehehe... Pa iPhone i je moda ;)
E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 2 GB
18 godina
neaktivan

iTunes radi!!

Upravo se registrirao i ubacena je i Hrvatska. To je sigurno novo jer do prije neki dan nije bilo Hrvatske.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

iTunes radi!!

Upravo se registrirao i ubacena je i Hrvatska. To je sigurno novo jer do prije neki dan nije bilo Hrvatske.

Hrvatske je bilo još gotovo od predstavljanja iPhonea 3G. Da razjasnim situaciju oko iTunes Storea. U Hrvatskoj će raditi i već radi App Store - dio iTunes Storea u kojem se kupuju programi za iPhone ali iTunes Music Store pa tako i iTunes Video Store nije i neće biti dostupan još neko (možda duže) vrijeme. Razlog tome je hrpa ugovora - prema jednom HR izvoru oko 1000 stranica koje Apple treba potpisati. E sad, situacija oko plaćanja autorskih prava u Hrvatskoj nije najčistija (naš dragi ZAMP) što dodatno komplicira situaciju. Pored tog postoji i problem oko kartičnog poslovanja u Hrvatskoj jer još uvijek nije moguće karticom plaćati male iznose poput cijene jedne pjesme u iTunesima.
18 godina
neaktivan
Hrvoje kaže...

Hrvatske je bilo još gotovo od predstavljanja iPhonea 3G. Da razjasnim situaciju oko iTunes Storea. U Hrvatskoj će raditi i već radi App Store - dio iTunes Storea u kojem se kupuju programi za iPhone ali iTunes Music Store pa tako i iTunes Video Store nije i neće biti dostupan još neko (možda duže) vrijeme. Razlog tome je hrpa ugovora - prema jednom HR izvoru oko 1000 stranica koje Apple treba potpisati. E sad, situacija oko plaćanja autorskih prava u Hrvatskoj nije najčistija (naš dragi ZAMP) što dodatno komplicira situaciju. Pored tog postoji i problem oko kartičnog poslovanja u Hrvatskoj jer još uvijek nije moguće karticom plaćati male iznose poput cijene jedne pjesme u iTunesima.

Da, u pravu si. iTunes ne radi, ali AppsStore radi i moze se kupovati preko njega. Upravo sam potrosio 0,99$ na hrvatsku karticu i sve je proslo ok, dapace, nevjerojatno jednostavno i brzo.
Registrirao sam se u iTunesima u Windowsima, upisao svoj broj kartice i to sad stoji tamo. Kad hocu kupiti nesto samo upisem lozinku i program se automatski downloada. Ima i hrpa besplatnih programa za probati.
17 godina

U Švedskoj je najjeftiniji tarifni model oko 230 kn mjesečno (ugovor 18 mjeseci) + 2500kn za aparat. I po tim cijenama ne pada mi na pamet ga kupit - ima gomila drugih mobitela koji su odlični, a neki su i duplo jeftiniji. A siguran sam da će kod nas biti skuplji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

U Švedskoj je najjeftiniji tarifni model oko 230 kn mjesečno (ugovor 18 mjeseci) + 2500kn za aparat. I po tim cijenama ne pada mi na pamet ga kupit - ima gomila drugih mobitela koji su odlični, a neki su i duplo jeftiniji. A siguran sam da će kod nas biti skuplji.

Kad bi kod nas mjesečno bilo 230kn na 2-3 godine a u to uključen aparat bilo bi prihvatljivo.
17 godina
neaktivan

Jako zanimljivo da Bug koji je na konferenciji s nevjericom postavio pitanje Mudriniću da li je  točno da iPhone ima potpunu podršku za Microsoft Exchange i Push nije ni jednu riječ o tome napisao u ovom članku. Bitno da su spomenuli dolazak Fashion Guru-a.

Uglavnom, odgovor je DA. Potpunu podršku za Exchange i Push.

Dakle, čim vam dođe mail, mobitel zvoni. Idealna zamjena za ružni Blackberry.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2008 18:03 (Inari).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

Jako zanimljivo da Bug koji je na konferenciji s nevjericom postavio pitanje Mudriniću da li je  točno da iPhone ima potpunu podršku za Microsoft Exchange i Push nije ni jednu riječ o tome napisao u ovom članku. Bitno da su spomenuli dolazak Fashion Guru-a.

Ma ovaj BUG clanak je skroz glup! U prvom planu im je fashy (LOL), a ostatk teksta su potrosili na neke drugo stvari koje su vezane uz iPhone isto koliko i fashy (bas fancy (LOL) naziv)!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2008 18:20 (Assassin).
18 godina
moderator
Inari kaže...

LOL - o tehničkim detaljima nakon (sljedeće) konferencije koja će biti posvećena tehničkim detaljima! :)

I BlackBerry 9000 Bold (Bug 192, str. 57) uopće nije ružan! OK, iPhone je ljepši ili barem većini će biti ljepši, ali nije to ni bitno...

Vidiš da si na kraju i ti završio sa spikom tko je ljepši, kao da si fashion guru! :))
17 godina
neaktivan

Kako me mogu nagovoriti na kupnju iphona uz pretplatu od 200kn i uređaj 2000-2500kn kad dolazi Sonyericsson C905 sa 8.1 MPX kamerom i mnogo drugih korisnih funkcija,a po meni ima i 5 puta ljepši dizajn? NIKAKO. Hebeš iphone i neka ga kupuje ekipa koja želi biti viđena sa tim smećem u rukama.

The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

zasto oni koji nemaju iphone toliko ne vole (da ne kazem mrze) one koji ga imaju?

neka kupi svatko mobitel koji mu se svida i moze si ga usto i priustit. zasto je to smece? svi znaju sto kod njega fali, ali to je takav marketing, jer ce za, gadam bezveze, par mjeseci izac novi iphone, i onda ce u njega dodat 5mpx kameru primjerice i copy/paste opciju, i prodat ga novim i starim obozavateljima. naivnim ili ne, to je druga stvar. sve se ionako vrti oko profita, od kojih apple korporacija zivi, a vi mrzitelji iste samo trujete sebe jer ionako nista ne mjenjate i njima je svejedno.

lijep pozdrav Cool

P.S. Mislim da ce se ekspresno razgrabit prve zalihe koje se budu prodavale, bez obzira sto vi pricate, i bez obzira na cijene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2008 20:20 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
RaLe kaže...

P.S. Mislim da ce se ekspresno razgrabit prve zalihe koje se budu prodavale, bez obzira sto vi pricate, i bez obzira na cijene.

nemoraš niti misliti,to se jednostavno zna....(slucaj ps3,x360)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. HAHA-in your face!
17 godina

Sa newsgroupa:

"nesluzbeno sa mackorisnik.com, osoba pod nickom "filip" iznjela je neke
nesluzbene informacije vezane za cijenu:

iphone: 999kn
pretplata: 2 godine
paket: 100kn 5GB
            200kn 10GB
            300kn flat
sam uredjaj 4400kn

da li je ovo istina ili nije neznam, iskreno biti ce jos ovakvih napisa dok
se cijena ne sazna, iskreno ako i ovo bude istina mislim da mozemo ocekivati
pad cijene iphone-a na crnome trzistu, zapravo minimalno za 1000kn ako ne i
vise, sa time da ce imati ljudi koji ce moci produziti pretplatu pa da ce
prodavati telefon :) nadam se ne jako skupo"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema šanse da cijena uređaja bude ista na sve tri tarife. Mislim da Filip izmišlja.

We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking

0 0 hvala 0
18 godina

Nadam se da neće biti skup ako ga prebacim na Tele2, nadam se jer T-mobile mrzim, i da takva verzija neće biti 5-znamenkasta

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehe kakva nagađanja, naravno sva su u krivu :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2008 23:13 (Ian).
17 godina
neaktivan

vjeko kaže...

Nema šanse da cijena uređaja bude ista na sve tri tarife. Mislim da Filip izmišlja.

Mislim da Filip ne izmišlja i da ovo doista jest neslužbena informacija koja je procurila. Previše toga se podudara da bi bilo slućajnost ili muljaža. Netko iz T-coma je pod tim nickom razgoličio cijene koje su njima interno poznate.
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Nadam se da neće biti skup ako ga prebacim na Tele2, nadam se jer T-mobile mrzim, i da takva verzija neće biti 5-znamenkasta

Tele2?

iPhone nije iPhone bez interneta- nema exchangea, pusha, gps navigacije, e-maila...

Tele2 i iPhone... nekako mi nikako ne ide zajedno.
18 godina
neaktivan
Inari kaže...
Ag008 kaže...

Tele2?

iPhone nije iPhone bez interneta- nema exchangea, pusha, gps navigacije, e-maila...

Strpi se nekoliko dana vezano uz Tele2 i internet. :)
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
Ag008 kaže...

Tele2?

Ti sto kazes ima neceg oko interneta i e-maila, al gps nije uopce vezan za operatera...operater daje cijenu za podatkovne usluge, te onaj voicemail...nista vise.....doduse moras skinut kartu s neta..al mislim da to ne uzme puno...a i gps nije bas nest koristan na iPhonu pogotovo na nasim prostorima......e-mail jos i mozes provjerit preko tele 2 al net nikako....pa oni nemaju ni 3G, jednio preostaje Wi-Fi sto i ni lose ak si iz varazdnia, rijeke..........al svakako bi bilo najpozeljnije imati ga s pretplatom al ak nije "isplativo" nikako
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2008 7:35 (ja00022).
17 godina
neaktivan
Flagburner kaže...

Kako me mogu nagovoriti na kupnju iphona uz pretplatu od 200kn i uređaj 2000-2500kn kad dolazi Sonyericsson C905 sa 8.1 MPX kamerom i mnogo drugih korisnih funkcija,a po meni ima i 5 puta ljepši dizajn? NIKAKO. Hebeš iphone i neka ga kupuje ekipa koja želi biti viđena sa tim smećem u rukama.

Ajd trabunjas bezveze... sorry ali iz tebe govori cista zavist nista drugo....
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
Inari kaže...
Ag008 kaže...

Tele2?

Ti sto kazes ima neceg oko interneta i e-maila, al gps nije uopce vezan za operatera...operater daje cijenu za podatkovne usluge, te onaj voicemail...nista vise.....doduse moras skinut kartu s neta..al mislim da to ne uzme puno...a i gps nije bas nest koristan na iPhonu pogotovo na nasim prostorima......e-mail jos i mozes provjerit preko tele 2 al net nikako....pa oni nemaju ni 3G, jednio preostaje Wi-Fi sto i ni lose ak si iz varazdnia, rijeke..........al svakako bi bilo najpozeljnije imati ga s pretplatom al ak nije "isplativo" nikako
 Zasto GPS nije koristan na nasim prostorima? Na mapame se vide sve ulice vecih hrvatskih gradova, ali i one vaznije ulice u manjim gradovima tako da ne razumijem zasto bi to bilo beskorisno!
17 godina
neaktivan
// T-Mobile je već puno puta omastio brkove na uređajima koji su bili puno skuplji nego što je slučaj u susjednim zemljama. Ja osobno isto neću kupiti to čudo od tehnologije, a razlog je: smatram da postoje puno bolji i jeftinejši uređaji. A najviše mi smeta nekompatibilnost, te očigledna smisao za čistu zaradu na naivnom pučanstvu. NE hvala.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
neaktivan

Meni je isto taj ajfon totalno sfuran, pa svako pametniji će skužiti da već skoro svaki proizvođač ima sličan ili bolji uređaj u ponudi.   Tak da ne znam zbog čega tolka fama oko jednog običnog mobitela. Pa Symbian u svakoj Nokiji je jednako moćan, a neusporedivo stabilniji i sa hrpom podrške na netu. A onim debilima koji su kampirali da ga prvi dobiju bi uz aparat dao BESPLATNO i potvrdu o trajnom kretenizmu.

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno koristim iPhone gotovo od kada je u slobodnoj prodaji u Americi. Inace sam gadget freak i tvrdim da jos uvijek nema uredjaja koji je iPhoneu ozbiljna konkurencija. Dapace, vecina novih smartphonea se deklarira kao iPhone killer, a po dizajnu, rasporedu tipki ga pokusava kopirati. Uz iPhone imao sam i nokie N serije (ciji je symbian toliko los, a da ne govorim kako im se os drasticno usporava sa vremenom koristenja) i Samsunge (ciji touchscreenovi su katastrofa i veze nemaju sa iPhoneovim, moras dobrano pritisnut ekran, nema klizenja prstom po staklu i sl.), sonyerricssone (olofcice, malimilion tipki na mobitelu i sl.) Svi ti telefoni imaju nesto od kareakteristika sto je bolje nego na iPhoneu, to se prvenstveno odnosi na kamere sa GRO pixela, video u mogucnosti od GRO frameova i slicno. Za nekoga je to mozda naoko presudna stvar, ali ja moram napomenuti da se slike napravljene mobitelom u principu ne razvijaju, a za svako pregledavanje fotografija na monitoru 2 megapixela je dovoljno. Usto ljudi bi se zacudili kako se kvalitetne fotografije daju napravit sa tim telefonom. Da moze bolj, moze, ali nije presudno. Presudan je OS koji jos dugpo nece imati premca medju smartphoneovima. Danas kada primim u ruku bilo koji drugi mobitel njihov OS mi je toliko smijesan i zaostao da je to strasno. A da ne kazem komplicirano koristenje aplikacija. Vrlo jednostavan primjer kakav dojam ostavlja iPhone na ljude jest uzimanje  jednog i drugog uredjaja u ruke i potom pokretanje slicnih aplikacija te usporedba nacina na koji obje funkcioniraju. Kod iPhonea pokretanjem svake aplikacije (od preglednika slika, od potpunog integriranog iPod-a za preslusavanje glazbe i svim funcijama koje on donosi, od mail aplikacije koja je ista kao na osobnom racunalu, potpuno funkcionalan google maps sa pamcenjem lokacija geotaggingom i sl., potpuno funkcionalan youtube preglednik, itunesa, cak i installera za dodavanje potpuno besplatnih aplikacija, najbolesniji moguci customatization cime se mjenjaju teme/skinovi, zvuci cijelog OS-a, iTricks fore  i da ne nabrajam ostalo) ljudi ostaju PAF. I ono sto je naaaj, naaaj vaznije jest koristenje interneta, tj. nedostizni Safari preglednik koji za sada jedini funkcionira kao najnormalniji preglednik na osobnim racunalima, ovo sve drugo je zasada prestrasno. Kretanje stranicama, otvaranje vise tab-ova odjednom, koristenje history-a i bookmarka te njihova sinkronizacija sa preglednicima sa osobnog racunala je zapanjujuca. Pa recimo pozivanje tel. brojeva direktno sa web. stranica, slanje emaila, downloadanje fotografija i sl. je toliko jednostavno da to jos neko vrijeme nitko nece moc dostic. Ja priznajem da je sve od ovoga moguce i na npr. Nokiama N serije, ali toliko to lose funkcionira da je gotovo neupotrebljivo. Dakle ono sto je nabitnije jest da se na iPhoneu ljudi zbilja gotovo svakodnevno koriste mailom, surfaju internetom, koriste iPod, te naravno telefonom (ciji adresar te pozivanje iz njega je nesto drugima jos uvijek nedostizno) dok je kod drugih to sve moguce, ali ne koriste jer nije bas user-frendly. I da napomenem, sve primjedbe tipa nema MMS-a, nema video snimanja, nema nekih SMS funkcija su glupe jer sve to odavno na iPhoneu postoji, ali dodavanjem free aplikacija koje ili nadopunjuju nativne ili ih mogu najjednostavnije potpuno zamijeniti. I na kraju, sve primjedbe touchscreen tipkovnice padaju u vodu, jer cim pordje period prilagodbe ja tvrdim da nema brzeg i jednostavnijeg tipkanja. Tupkanje po tipkama i do nekoliko puta za jedan znak je prsmijesno i jaaako sporo. Da ne govorimo ako se zeli neko slovo ponoviti vise puta tipa u poruci: vooooooolim te! Ili slicno. Ne pljujem nikoga, ali rijetko tko uzme vise mobitela u ruku pa ga koristi na par dana da mi mogao konkretno donjet zakljucke. naravno, rijetko tko ima i priliku tj. mogucnosti. Ali zato postoje forumi i polemike sto je na koncu isto tako korisno za informiranje ljudi. Pozdrav!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice