Kako sam promašio? Rekao sam da me boli đon. To znaći da je to sasvim nebitno koliko će brzo biti nadogradnja za određeni telefon. Logično je da će Apple to brže napravit od Googla, kad Apple sam prodaje svoje modele i ima ih svega par modela za nadogradit,
dok za google android ima na stotine proizvođaća telefona i nadogradnju ne radi google, već sam proizvođać telefona. Zato sam naveo primjer svog zastarjelog android telefona koji ide samo do 2.1 verzije, a ja ga vrtim na 2.3.7. Znaći s malo mozga u glavi i googlanja, sam si nadogradiš svoj telefon. Zbog toga mi je totalno nebitno kad će Sony, Samsung ili netko treći dati neku službenu nadogradnju.
Aldo prije mene i Točni odmah ispod ove tvoje poruke objasnili su ti u čemu je problem. Na svoj stariji Sony Ericsson nisam htio staviti custom ROM jer ljudi koji su ga radili nisu imali svu podršku za sav hardver telefona. Prema tome, u startu neke funkcije mobitela ne bi radile kako treba. Sa službenim ROM-om nemam tih problema jer je dovoljno kvalitetan da ga uopće ne moram mijenjati custom ROM-om. Dovoljno je napraviti rootanje i izbaciti bloatware koji ždere memoriju i usporava mobitel. Eto, nadam se da je taj dio jasan.
Apple: oni to tako rade od početka, tako su si to zacrtali i drže se toga. Njihov plan drži vodu. Razvoj Androida i dopuna u obliku šarenih sučelja ne drži vodu.