iOS 7 na 73%

poruka: 102
|
čitano: 16.198
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iOS 7 na 73%".
15 godina
protjeran
Re: iOS 7 na 73%
cRB kaže...

Kako sam promašio? Rekao sam da me boli đon. To znaći da je to sasvim nebitno koliko će brzo biti nadogradnja za određeni telefon. Logično je da će Apple to brže napravit od Googla, kad Apple sam prodaje svoje modele i ima ih svega par modela za nadogradit,

dok za google android ima na stotine proizvođaća telefona i nadogradnju ne radi google, već sam proizvođać telefona. Zato sam naveo primjer svog zastarjelog android telefona koji ide samo do 2.1 verzije, a ja ga vrtim na 2.3.7. Znaći s malo mozga u glavi i googlanja, sam si nadogradiš svoj telefon. Zbog toga mi je totalno nebitno kad će Sony, Samsung ili netko treći dati neku službenu nadogradnju.

Aldo prije mene i Točni odmah ispod ove tvoje poruke objasnili su ti u čemu je problem. Na svoj stariji Sony Ericsson nisam htio staviti custom ROM jer ljudi koji su ga radili nisu imali svu podršku za sav hardver telefona. Prema tome, u startu neke funkcije mobitela ne bi radile kako treba. Sa službenim ROM-om nemam tih problema jer je dovoljno kvalitetan da ga uopće ne moram mijenjati custom ROM-om. Dovoljno je napraviti rootanje i izbaciti bloatware koji ždere memoriju i usporava mobitel. Eto, nadam se da je taj dio jasan.

Apple: oni to tako rade od početka, tako su si to zacrtali i drže se toga. Njihov plan drži vodu. Razvoj Androida i dopuna u obliku šarenih sučelja ne drži vodu.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
cRB kaže...

Kako sam promašio? Rekao sam da me boli đon. To znaći da je to sasvim nebitno koliko će brzo biti nadogradnja za određeni telefon. Logično je da će Apple to brže napravit od Googla, kad Apple sam prodaje svoje modele i ima ih svega par modela za nadogradit,

dok za google android ima na stotine proizvođaća telefona i nadogradnju ne radi google, već sam proizvođać telefona. Zato sam naveo primjer svog zastarjelog android telefona koji ide samo do 2.1 verzije, a ja ga vrtim na 3.2.7. Znaći s malo mozga u glavi i googlanja, sam si nadogradiš svoj telefon. Zbog toga mi je totalno nebitno kad će Sony, Samsung ili netko treći dati neku službenu nadogradnju.

Nije ti jasno kako to funkcionira, zar ne? Radi se o driverima, a nadogradnja je ista. To što ćeš ti staviti sam novi softver, ne znači da će sve i raditi kako treba. Ponekad hoće, ponekad neće.

cRB nadam se da ti je nakon ove poruke jasno u čemu je problem.

15 godina
protjeran
apoteka kaže...
dakle ios7 nevalja na starijim uredajima
al bolja ikakva nadogradnja, pa makar mob bio losiji nego prije.
strasna logika

ne opravdavam android, al bolje nikakva nadogradnja nego losa

Bitno je da imaš mogućnost izbora ostati na verziji za koju ti smatraš da ti dobro radi ili isprobati nadogradnju. Jer nadogradnja naprosto postoji. Ako ti nadogradnja radi probleme, uvijek se nađe način kako se vratiti na prethodnu verziju.

Ako nadogradnje nema, možeš se samo nadati da će se jednog dana pojaviti i popraviti problem kojeg imaš. U takvoj situaciji se sada ja nalazim. Pa se zato ne mogu složiti s tobom da je bolje nikakva andogradnja nego loša.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 20:27 (propuhmajstor).
15 godina
protjeran
cRB kaže...

Jasno mi je kako to funkcionira. Da ponovim - službena verzija   za moj telefon je 2.1 od Sonya. Ja sam stavio, ako baš želiš znati GingerXperiu 2.3.7. koja radi bolje, brže i stabilnije od "originala" tj od Sonyeve verzije.

Konkretno za moj telefon postoji vjerovatno 100-tinjak raznih verzija ROMova od kojih velika većina ima bugova i ne radi sve kako treba, ali ima sigurno 5-6 verzija koje rade bolje od Sonyeve. Zato ponovljam ... meni je nebitno

kad će recimo Sony izdati nadogradnju za neki svoj telefon, kad će neki frik ili frikovi to isto napravit , a ponekad i bolje od njih. I još jednom Apple i bilo koji android telefon se ne mogu uspoređivati kod   nadogradnje, jer si kod adroida

osuđen na samog proizvođača mobitela, a apple će to sam napravit za svojih par modela što ima. No plus je kod androida što je otvoren i ima hrpa frikova koje će to obaviti umjesto samog proizvođača. uffff

Slijedeći put počinjem crtati.

Puno se tih frikova koje spominješ bavi custom ROM-ovima više ili manje iz entuzijazma. A kada entuzijazam presuši i trbuh zakrulji ili se rodi dijete, onda ostaješ na suhom jer se frikovima mijenjaju prioriteti u životu.

Također, nemam ni volje ni vremena isprobavati sve postojeće custom ROM-ove koji bi mogli ići na moj model mobitela kako bih saznao koji radi kako treba, a koji ne. Važnije je da mi od prve minute mobitel radi kako treba, pa neću ni očekivati bilo kakvu nadogradnju.

15 godina
protjeran
Deawood kaže...

@Propuhmajstor- a koji ti to 3000kn+ android imaš? 

Sony Xperia SP

Koga zanimaju detalji, može se ovdje informirati: http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-SP/bd-p/22065

13 godina
neaktivan
iOS 7 na 73%

možda ameri ne žele povrijedit svoju dječicu 

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
freddie kaže...
idiotarija ti mama. barem prvo pitaj o cemu se govori pa onda nastavi sa zakljuccima. ako nisi shvatio kontekst(1) ili nisi u stanju pratit tijek necijeg izlaganja u kompletnoj temi, objasnit ce ti se i to je to. samo neki hintovi: da, na prste jedne ruke se mogu izbrojati androidi sa odlicnom kamerom(2). onih sa dobrim battery life- om je jos manje(3). a onih koji istovremeno ne lagaju i ne se_uckaju pri radu, imaju super kameru, dobru bateriju i svo vrijeme primaju redovito nadogradnje jednostavno- nema. ako izdvojis pet- sest modela koji imaju barem tri od pet najbitnijih kriterija za normalno i ugodno koristenje aparata, ispadne da je 80 % android telefona jedno veliko- sranje(4). barem je tako kod ekipe u mom kvartu. a kaj se tice moje izjave o nekompatibilnosti, samo male smjernice. hrpa ekipe iz kvarta ne moze instalirati neke aplikacije koje frend na ip4 uredno ima jer imaju ili premalo rama(5), ili im je verzija androida prestara, ili pak te aplikacije uopce nema za android (slucajno znam za jednu jer je mali od bratica igra kod mene jer za mamin sgs3 je nema: pvz2)

1. shvatio sam ja sve, samo sam se izrazio tako da bi me ti mogao razumjeti

2. SGS3, SGS4, bilo koja nova Xperia, Note2/3, G2 i lista ide dalje - ruka iz cernobila

3. nijedan smartphone danas nema dobar batterylife, ali ako ja mogu na svom S3 dobiti 24h+ onda se nemam sto zaliti

4. tu se mozda cak i slazemo, ali ne bih upotrijebio izraz sranje. Svi cinite jednu veliku pogresku i usporedujete iphone sa uredajima od 1000-2000kn. Nije isti cjenovni rang i samim time nije ista kvaliteta. U ovom slucju itekako vrijedi - koliko para tolko muzike.

5. ne znam gdje si procitao to, molim te mi reci. Sto se tice verzije, ima li na App Store-u aplikacija koja ne radi na iOS 4, odnosno zahtjeva noviju verziju?

I polako sa uvredama. Mami ti se nebi svidio takav nacin.

http://make-everything-ok.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
iOS 7 na 73%
1. blabla 2. da, ali nemaju redovite fakin NADOGRADNJE. bolje prati kontekst molit cu. premda su sony i samsung pretekli Ip5s sa kvatitetom fotica, opet im nesto fali jbg. 3. da, par flagshipa ima relativo ok battery life. 80 % androida na cesti nema 4. da, vecina androida je sranje, i barem 3/4 forumaskih pre_eravanja o tome kako iphone ne valja i raspredanjanja o androidovoj tehnoloskoj dominaciji su prica u prazno. klinci sa raznoraznim ace, rex, ch@t i kojekakvim igrackama govore 'sto bi bilo kad bi bilo' (tj 'kad bi ja imao note 3 bas bi dominirao') 5. nemam pojma o cemu pricas ali ja sa 2 godine starim telefonom imam najnoviji IOS i jos nisam naletio na aplikaciju koju ne mogu skinuti; lik mi neki dan prica da ne moze skinuti chrome na android telefon jer mu fali neki bog. drugi nije mogao skinuti neku igricu na samsungov tablet jer je (valjda) preslab. nisam bas pratio.. zenska pak nema plants vs zombies 2 na sgs3 jer... ma gluposti.. -i da, inace ako ne zelis da ti se spominje mama nemoj ljudima govorit kako pisu 'idiotarije' nego napisi nes normalno i konstruktivno. ne zapocinji
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Imao sam iPhone 4 i 4s. Sa oba modela problemi. Signal u kuci kao da nije postojao na oba. 4s se grijao , baterija praznila ko blesava (2 puta dnevno punjenje), push notifikacije kasnile po sat vremena, resetiranja... Dok se sjetim problema s punjačem. Sad mi frend sa cetvorkom civili kako mu šteka, neka mu nađem kupca sto prije da ga se resi, taj čunklavi mali ekran... Hvala ti bože na andriodu i velikim ekranima, hvala ti kaj imam mogućnosti alternative, hvala kaj svi nisu isti.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
14 godina
neaktivan

@propuhmajstor

Po svemu što si napisao da se zaključit samo jedno, a to da je Apple zakon, a android shit. Kod iPhonea sve stabilno, glatko savršeno, a kod androida trzavo, ruši se i nestabilno. Ja tako ne generaliziram stvari kao ti, jer je to netočno.

iPhone ima svojih prednosti, ali ima ih i android. Ne da mi se nabrajti prednosti i mane jednog ili drugog. Stvar je samo do korisnika što mu više paše i koliko mu je dubok džep. Ja osobno više preferiram android, prije svega zbog cijene,

ali i otvorenosti androida za razliku od zatvorenosti iPhonea. Da se vratim na temu:

Ne možeš uspoređivati nadogradnju androida i iPhonea, zato što Apple sam i jedini proizvodi svoje telefone i software, pa je i logično da će taj software stabilnije radit kod iPhonea nego kod androida, kojem je na tom polju teško konkurirati Appleu,

jer android telefone može proizvodit svatko. Znaći kad Google izda neku novu verziju androida, nije do njega da implemetira tu verziju za određeni telefon, nego to mora napravit proizvođač mobitela. Tu je glavna razlika između Googla i Applea

Ako baš netko toliko pati da odma mora imati najnoviju verziju, a želi android, nek si kupi nexus i gotovo.

I za kraj.... vjerujem da 90% običnih korisnika (androida i iPhonea) ne mari previše za nadogradnje, jer za nekog običnog usera je ono što dođe s telefonom sasvim dobro i stabilno.

15 godina
protjeran
iOS 7 na 73%

Evo da i ja napisem iskustva u vezi iosa 7 na iphoneu 4:

Sve je dvostruko sporije, ima laga, safari se ponekad rusi (npr kad hocu otvoriti yt video na bugu), ima bugova tipa volume bar kad gledam video da prelazi tipke za fast forward i slicne sitnice.

Poiskljucivao sam sve zivo sto bi moglo ga usporavati ali opet isto.

Ima on i pozitivnih stvari kao vontrol panel, bolji music player i bolje upravljanje appovima u multitaskingu ali mislim da nije vrijedno updatea sa 6-ice na 7.icu (bar na cetvorci).

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Savjet za one koji su na iPhone 4 instalirali iOS7: napravite hard reset telefona (na "novi" stanje). Nakon toga telefon radi jako fino. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
protjeran
cRB kaže...

@propuhmajstor

Po svemu što si napisao da se zaključit samo jedno, a to da je Apple zakon, a android shit. Kod iPhonea sve stabilno, glatko savršeno, a kod androida trzavo, ruši se i nestabilno. Ja tako ne generaliziram stvari kao ti, jer je to netočno.

iPhone ima svojih prednosti, ali ima ih i android. Ne da mi se nabrajti prednosti i mane jednog ili drugog. Stvar je samo do korisnika što mu više paše i koliko mu je dubok džep. Ja osobno više preferiram android, prije svega zbog cijene,

ali i otvorenosti androida za razliku od zatvorenosti iPhonea. Da se vratim na temu:

Ne možeš uspoređivati nadogradnju androida i iPhonea, zato što Apple sam i jedini proizvodi svoje telefone i software, pa je i logično da će taj software stabilnije radit kod iPhonea nego kod androida, kojem je na tom polju teško konkurirati Appleu,

jer android telefone može proizvodit svatko. Znaći kad Google izda neku novu verziju androida, nije do njega da implemetira tu verziju za određeni telefon, nego to mora napravit proizvođač mobitela. Tu je glavna razlika između Googla i Applea

Ako baš netko toliko pati da odma mora imati najnoviju verziju, a želi android, nek si kupi nexus i gotovo.

I za kraj.... vjerujem da 90% običnih korisnika (androida i iPhonea) ne mari previše za nadogradnje, jer za nekog običnog usera je ono što dođe s telefonom sasvim dobro i stabilno.

Namjerno iskrivljavaš činjenice premda savršeno jasno razumiješ o čemu se tu radi.

Mogu i hoću uspoređivati politiku distribucije nadogradnji Applea i Googlea i operatera.

Apple svima daje primjer kako se to radi. Svi koji se vrte oko Androida daju primjer kako se to ne radi. Cijeli svijet je to već odavno shvatio i nudio različita rješenja, ali Google i ekipa to ne žele prihvatiti. Time nanose štetu kupcima svojih proizvoda, prije svega onima kojima mobitel *ne radi kako treba*. A među njima sam i ja. Dakle, meni ne radi kako treba ekran, ne radi mi kako treba wifi, ne radi mi kako treba kamera. A takav rad mobitela ne mogu nazvati ni dobrim ni stabilnim. I mogu se samo nadati da će ti problemi biti popravljeni.

Ovo što si ti napisao nije netočno, ali je promašeno u odnosu na temu / vijest na koju pišemo komentare.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Savjet za one koji su na iPhone 4 instalirali iOS7: napravite hard reset telefona (na "novi" stanje). Nakon toga telefon radi jako fino. 

Isto se radi i na Androidu. Nakon nadogradnje poželjno je napraviti factory reset. Jasno, prije toga treba napraviti kopiju korisničkih podataka s mobitela.

15 godina
iOS 7 na 73%
Cura je upgradeala iphone 4 na ios 7 i nema nikakvih problema. Kaze cak da joj radi brze.
Potpis!
Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

Apple svima daje primjer kako se to radi. Svi koji se vrte oko Androida daju primjer kako se to ne radi. Cijeli svijet je to već odavno shvatio i nudio različita rješenja, ali Google i ekipa to ne žele prihvatiti. Time nanose štetu kupcima svojih proizvoda, prije svega onima kojima mobitel *ne radi kako treba*. A među njima sam i ja. Dakle, meni ne radi kako treba ekran, ne radi mi kako treba wifi, ne radi mi kako treba kamera. A takav rad mobitela ne mogu nazvati ni dobrim ni stabilnim. I mogu se samo nadati da će ti problemi biti popravljeni.

Ovo što si ti napisao nije netočno, ali je promašeno u odnosu na temu / vijest na koju pišemo komentare.

Kada bi Android prihvatio Appleov naćin, kako ti to kažeš, onda bi samo on proizvodio mobitele i ne bi imao hrpu različitog hardwarea, koji bi taj software trebao podržati i logično da bi sve radilo stabilnije.

Ali onda ne bi imali toliko različitih vrsta mobitela kao što ih imamo sada, pogotovo ne po cijenama koje imamo sada. Imali bi samo jedan ili dva modela, kao što danas ima Apple. Vidim da si ti ogorčen na svoj

mobitel koji je na androidu, pa po tome ispada da svi androidi ne valjaju i tome je isključivo krivac Google. Što nije točno. Ovo nije najbolji primjer ali je približno dobar. To je kao da si ti recimo kupio Škodu

Octaviu i imaš velikih problema s njom. Stalno se nešto kvari i ne radi kako treba. No prije si imao Mercedesa i sve je radilo savršeno, pa zaključuješ kako je Škoda Octavia sranje od auta, jer je Mercedes radio

kao vurica. A to da postoje i vlasnici Mercedesa koji s pojednim primjerkom automobila imaju isti problem kao ti s Škodom je izgleda za tebe nemoguće, jer je Apple jednostavno savršen i nikad nije proizveo

ni jedan primjerak "škart" mobitela. To apsolutno nije istina. No još je jedna činjenica bitna, a to je da si ti Škodu platio 150 000kn, a Merceds recimo košta oko 350 000kn je za tebe sasvim nebitan podatak.

Zato hvala bogu da imamo Android (Škodu), i Aplle (Mercedes), jer da nemamo Android ja danas ne bi imao smartphone. Neka samo Google radi Android verzije po cijenama (besplatno) kao do sada. Neka

razne firme rade androide u svim veličinama ekrana, bojama, slabijim ili jačim hardwareom, jeftine i skupe, a kome to nije dovoljno dobro, neka si kupi iPhone i točka. Ja sam vrlo zadovoljan korisnik androida

i vjerujem da nas još puno ima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 13:00 (cRB).
15 godina
protjeran
cRB kaže...
propuhmajstor kaže...

Kada bi Android prihvatio Appleov naćin, kako ti to kažeš, onda bi samo on proizvodio mobitele i ne bi imao hrpu različitog hardwarea, koji bi taj software trebao podržati i logično da bi sve radilo stabilnije.

Ali onda ne bi imali toliko različitih vrsta mobitela kao što ih imamo sada, pogotovo ne po cijenama koje imamo sada. Imali bi samo jedan ili dva modela, kao što danas ima Apple. Vidim da si ti ogorčen na svoj

mobitel koji je na androidu, pa po tome ispada da svi androidi ne valjaju i tome je isključivo krivac Google. Što nije točno. Ovo nije najbolji primjer ali je približno dobar. To je kao da si ti recimo kupio Škodu

Octaviu i imaš velikih problema s njom. Stalno se nešto kvari i ne radi kako treba. No prije si imao Mercedesa i sve je radilo savršeno, pa zaključuješ kako je Škoda Octavia sranje od auta, jer je Mercedes radio

kao vurica. A to da postoje i vlasnici Mercedesa koji s pojednim primjerkom automobila imaju isti problem kao ti s Škodom je izgleda za tebe nemoguće, jer je Apple jednostavno savršen i nikad nije proizveo

ni jedan primjerak "škart" mobitela. To apsolutno nije istina. No još je jedna činjenica bitna, a to je da si ti Škodu platio 150 000kn, a Merceds recimo košta oko 350 000kn je za tebe sasvim nebitan podatak.

Zato hvala bogu da imamo Android (Škodu), i Aplle (Mercedes), jer da nemamo Android ja danas ne bi imao smartphone. Neka samo Google radi Android verzije po cijenama (besplatno) kao do sada. Neka

razne firme rade androide u svim veličinama ekrana, bojama, slabijim ili jačim hardwareom, jeftine i skupe, a kome to nije dovoljno dobro, neka si kupi iPhone i točka. Ja sam vrlo zadovoljan korisnik androida

Svaki tjedan jedna analogija s autom je must na ovom forumu.

Bez toga, život bi bio suhoparan...

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
14 godina
neaktivan
Svaki tjedan jedna analogija s autom je must na ovom forumu.

Bez toga, život bi bio suhoparan...

Ja sam novi ovdje, inaće ne čitam i komentiram po forumu. Sasvim sam slućanjo preko bugove vijesti nalatio ovdje, pa se ispričavam s ovom usperdbom s autom.

Nisam znao da je koriština već mnogo puta. Vrlo vjerovatno više ni neću kometirat, jer jednostavno nema smisla. Mogu samo reći daj Bože da imamo što više

raznih operativnih sustava za smartphone. Što više proizvođača mobitela, jer ćemo najveću korist imati mi potrošaći. The End.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 13:27 (cRB).
15 godina
protjeran
cRB kaže...

Ali onda ne bi imali toliko različitih vrsta mobitela kao što ih imamo sada, pogotovo ne po cijenama koje imamo sada. Imali bi samo jedan ili dva modela, kao što danas ima Apple.

Različit hardver, kažeš?

Odgovorit ću ovako da se bolje vidi: daj samo malo razmisli koliko vrsta procesora za mobitele postoji u ovom trenutku na tržištu i tko ih za koga proizvodi. Razmisli i tko radi čipove i leće za kamere na mobitelima kao i druge vitalne dijelove. O tome možeš pročitati jako puno izvora na internetu. Prema tome, neki proizvođači su u javnosti ljuti protivnici, a u pozadini jedni s drugim dogovaraju kvote za proizvodnju procesora i drugih dijelova mobitela.

Primjeri:

http://www.zdnet.com/a7-processor-used-in-iphone-5s-manufactured-by-apples-arch-rival-samsung-7000020956/

http://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-5-main-camera-is-made-by-Sony_id34805

I sada ti meni reci, koliko su ti mobiteli hardverski međusobno različiti?

Vidim da si ti ogorčen na svoj

mobitel koji je na androidu, pa po tome ispada da svi androidi ne valjaju i tome je isključivo krivac Google. Što nije točno. Ovo nije najbolji primjer

Ne! I ova tema uopće se ne odnosi na kvalitetu OS-a nego na njegovu distribuciju. Google se puno duže muči postiči određene postotke korištenja novijih verzija Androida u odnosu na Apple. Pogledaj samo njihovu statistiku: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html

ali je približno dobar. To je kao da si ti recimo kupio Škodu

Nisam to htio ranije spominjati da te ne uvrijedim. Tebi je očito problem novac. Moja je pogreška što sam uopće nesmotreno spomenuo da imam mobitel koji košta 3000+ kuna. To se u današnje vrijeme jednostavno ne radi. A opet, čim izađem na ulicu, oko sebe vidim klince i klinke kako u ruci drže najnoviji Iphone, Samsung S3, S4, Note 2 i slične skupe mobitele. Pa se čovjek zapita o nekim stvarima...

A zašto sam odlučio dati toliko novca za mobitel? Zato jer sam prije njega imao jeftiniji Android koji je prebrzo pokazao sve svoje hardverske nedostatke nakon što ga je dotukao softver koji je svakim danom postajalo sve pohlepniji za hardverom kojega moj stari mobitel nema. Pa sam zaključio da mi sljedeći mobitel mora trajati barem 4-5 godina i da mora imati tehnologiju koja će opravdati visoke početne troškove i koja će u bliskoj budućnosti biti dostupnija nego sada (a to je u mom slučaju LTE). Ja svoje stvari čuvam. Svi moji stari mobiteli koje imam su uščuvani i u jako dobrom su stanju i ne mijenjam ih poput prljavih čarapa. Prema tome, ja znam zašto sam dao toliko novca za novi mobitel. Problem je u proizvođaču kojega ne zanimaju previše problemi korisnika jednom kada iskeširaju novac za novi mobitel. I tako će biti i dalje. Da sam kupio Iphone, dobio bih već nekoiko zakrpi koji bi riješile probleme koje imam.

A na tvojem mjestu bih (tada) umjesto Xperie X8 kupio neki od Symbiana.

I samo da znaš, za svoju staru Nokiu na Symbianu dobio bih više novca nego za Sony Ericsson na Androidu, barem prema procjeni na adresi: http://www.teltec.mobi/retail/vipnet_iframe/. I to nešto govori.

Zato hvala bogu da imamo Android (Škodu), i Aplle (Mercedes), jer da nemamo Android ja danas ne bi imao smartphone. Neka samo Google radi

Da nema Androida, ja bih još uvijek bio PRESRETNI I SUPER ZADOVOLJNI KORISNIK NOKIE I SYMBIANA!

Android verzije po cijenama (besplatno) kao do sada. Neka

Google ništa ne radi besplatno. Sve to debelo naplati.

Ja bih se rado vratio na Symbian da ga Nokia i Microsoft nisu pokopali. Bio sam 10x zadovoljniji njime nego Androidom sada. Jedan od razloga zašto nisam kupio X8 kojega si ti kupio bio je i nedostatak funkcija u ranoj fazi razvoja Androida u verziji 1.6, a upravo s tom verzijom je na tržište izašao model X8. Meni je tada takav telefon bio teška degradacija u odnosu na Symbian serije E.

Iphone je jako dobar mobitel. Samo je precijenjen. Kada bih si ga mogao priuštiti, kupio bih ga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 14:09 (propuhmajstor).
12 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
PlayMaker10 kaže...

Lako tako imat sve na najnovijem kad ne dopuštaju downgrade! Nije mi jasno zašto su to maknuli.

Kako nije. Ja sam svoj 4S vratio na 6.1.3

Kako se to moze napraviti?!

16 godina
odjavljen
propuhmajstor kaže...

Pa koji mobitel sada imaš?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Eric2013 kaže...
ParaNO1d kaže...
PlayMaker10 kaže...

Lako tako imat sve na najnovijem kad ne dopuštaju downgrade! Nije mi jasno zašto su to maknuli.

Kako nije. Ja sam svoj 4S vratio na 6.1.3

Kako se to moze napraviti?!

Ja bih rado iPad 2 vratio na iOS 6, ovo novo sučelje mi i nije baš leglo.

Dodatno pitanje kako upgreadati iPhone4 (obični) sa iOS 4 na iOS 6.

14 godina
neaktivan
iOS 7 na 73%

Da se nadovežem na poruku iznad...

Također imam ipad 2 i iOS 7 je ugodniji za korištenje, jedina je mana brzina animacija.

One su glatke-fluidne, ali su dosta sporije. Baterija je ista ili možda malo bolja.

Čeka se JB za 7 da se podesi brzina izvođenja animacija kao što se moglo na 6.

JB po meni više nije potreban osim za ovo iznad. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 16:33 (QuadroZG).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kad smo kod rusenja stvari na iosu, moze li mi netko objasniti kako to izgleda? Imam ip vec 2 god, ipad2 takodjer, ali ja stvarno ne znam kako to izgleda.
15 godina
Ja sam se navikao na sucelje iosa 7, takodjer na ipadu 2. One ikone appleovih aplikacija uopce ne izgledaju tako vrticki kako su mi se cinile pri predstavljanju. Zapravo se utope medju ostalim ikonama koje ne koriste te dugine boje i ok izgleda. Sucelje mi se svidja jer je modernije. One prosle imitacije drva i kože su valjda vec svima dosadile. A sto se brzine tice, nemam zamjerke. Animacije traju koji trenutak duze ali rade glatko.
Potpis!
15 godina
metak kaže...
Kad smo kod rusenja stvari na iosu, moze li mi netko objasniti kako to izgleda? Imam ip vec 2 god, ipad2 takodjer, ali ja stvarno ne znam kako to izgleda.

Tako je dok nemas jb. Ljudi si svasta nakelje na jbkani iphone i ipad pa imaju problema jer instaliraju se stvari koje zderu resurse i trose memoriju ili se kolju sa drugim servisima zato sto tu scenu nitko ne kontrolira.
Potpis!
14 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

Ne! I ova tema uopće se ne odnosi na kvalitetu OS-a nego na njegovu distribuciju. Google se puno duže muči postiči određene postotke korištenja novijih verzija Androida u odnosu na Apple. 

Daj ti meni reci kako i zbog ćega bi Google natjerao neku tvrtku da novu verziju androida mora staviti na sve mobitele koji su već duže na tržištu, kad ta tvrtka već ima planove da će tu novu verziju

staviti na neke nove modele koje će upravo izbaciti na tržište. Eventulno izdati verzije za modele koji su recimo nekih pola godine na tržištu. Ne vidim što bi Google time dobio. Njemu je bitno da

ima što više android telefona na tržištu, a tko će i kada za svoj telefon napraviti update nije Googlova briga. Google ne živi od prodaje telefona, nego od prodaje software na Android Marketu, te od

reklama. Dok Apple živi i od prodaje telefona. To je velika razlika i ne mogu se uspoređivati.   Android  ima bezbroj verzija telefona koje treba podržati, dok Apple ima par modela za podržati.

Jednostavno neusporedivo. Ja ne vidim zašto bi se to Google trebao brinuti. Kladim se da 90% korisnika smartphona uopće ni ne zna koju verziju OS imaju, pa ih nije ni briga.

14 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

Nisam to htio ranije spominjati da te ne uvrijedim. Tebi je očito problem novac. Moja je pogreška što sam uopće nesmotreno spomenuo da imam mobitel koji košta 3000+ kuna. 

Nisam se uvrijedio, Kada bih htio kupiti iPhone mogao bih, isto kao i ti. Ja bi za tu svotu rađe uzeo HTC One nego iPhone. Stvar je u tome što za mobitel nikad ne bi dao više od 1000kn, jer je to bacanje novaca. Razlika u kvaliteti i   mogučnostima nije tolika da bi se isplatilo dati tu razliku. Ja nemam novaca na bacanje. Za tu razliku u novcu ima puno pametnijih stvari u životu od mobitela na koju ću tu razliku utošiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 17:01 (cRB).
15 godina

Svatko ima svoje gušte. Netko se truje s cigaretama za 1000 kn mjesečno, netko alkoholom, netko kupi mob za 3000 kn pa se svađa na forumu...

Potpis!
14 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

A na tvojem mjestu bih (tada) umjesto Xperie X8 kupio neki od Symbiana.

I samo da znaš, za svoju staru Nokiu na Symbianu dobio bih više novca nego za Sony Ericsson na Androidu, barem prema procjeni na adresi:

Ja sigurno ne bi taj Symbian koristio umjesto X8. Da je to istina što kažeš, taj Symbian bi dan danas bio na tržištu te konkurirao ostalim smartphoneima na tržištu.

Zbog Symbiana kojeg su mrcvarili do smrti i odluke da će koristit samo windows platformu za svoje telefone, Nokia si je praktično sama zabila čavao u svoj lijes.

Štata za firmu koja je proizvodila odlične telefone. Ja znam da je moj X8 slab, jer je bio zastario već prije 2 godine kad sam ga i kupio. No ja sam preko X8 upoznao

android, od rutanja, mjenjanja kernela,   stavljanja custom romova, mjenjanja drivera. Pošto sam ga kupio za sitne novce, nije me bilo strah da ću ga brickat ili

izgubit garanciju. Ovo je sad totalno off-topic but hebi ga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice