Intelov "epic fail" za 700 milijuna $

poruka: 72
|
čitano: 7.292
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intelov "epic fail" za 700 milijuna $".
17 godina
neaktivan
Intel za svoj kiks plaća 700 milijuna $

Negdje se govorilo prvo oko 300 milijuna, sad je 700 a mogla bi i milijardica uskoro.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

16 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel za svoj kiks plaća 700 milijuna $
F1-IVO kaže...

Negdje se govorilo prvo oko 300 milijuna, sad je 700 a mogla bi i milijardica uskoro.

Sve ce se to ionako oni prelit na krajnjeg potrosaca. Vidjet cemo kad se vrate ponovno ploce i procesori u prodaju da li ce im cijena biti na razini prvotnih.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

To i je zajedno & kombinirano, 300 milja za novi hardware i škartiranje straog neprodanog, 700 milja za ukupan trošak povlačenja škarta i zamjenjivanja novime - milijarda već je ukupno u vidu.

Early adopter
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...
F1-IVO kaže...

Sve ce se to ionako oni prelit na krajnjeg potrosaca. Vidjet cemo kad se vrate ponovno ploce i procesori u prodaju da li ce im cijena biti na razini prvotnih.

jel se zna kad se vračaju??

17 godina
neaktivan
teo7 kaže...
Jurky kaže...
F1-IVO kaže...

jel se zna kad se vračaju??

ožujak/travanj

Early adopter
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Ako misle prodat nesmiju pretjerivat sa ciframa a vjerujem da će mnogi odustat od kupnje nakon ovoga.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
Sandy se neće oporaviti nikad , kao ni Vista svojevremeno.
16 godina
Meni osobno netreba više od 2 hdd-a.Al svejedno stvarno su zeznuli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Ma nije stvar samo u parama, najveći problem intelu je što je osramotio sam sebe ovako ''glupim'' propustom

16 godina
F1-IVO kaže...
Jurky kaže...

Ako misle prodat nesmiju pretjerivat sa ciframa a vjerujem da će mnogi odustat od kupnje nakon ovoga.

Taj sam. Komentirao sam već i u prijašnjoj temi, mislio sam uzet SB i5 2500k, al' sad... Ni da odmah sutra postave 100% ispravne komponente nazad na tržište, još ne znam dal' bi uzeo...

AMD {#}

I took their smiles and made them mine, I sold my soul just to hide the light, and now I see what I really am; A thief, a whore, and a liar.
18 godina
F1-IVO kaže...
Jurky kaže...

Tak nekaj im se nije smjelo uopce dogodit, imaju para preko glave i resursa a di je kontrola i testiranje malo su pozaspali na lovorikama izgleda itekak.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Imam osjećaj da je Sandy Bridge platforma zapravo beta verzija Ivy Bridgea...

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
The Unforgiven kaže...
F1-IVO kaže...
Jurky kaže...

Taj sam. Komentirao sam već i u prijašnjoj temi, mislio sam uzet SB i5 2500k, al' sad... Ni da odmah sutra postave 100% ispravne komponente nazad na tržište, još ne znam dal' bi uzeo...

AMD {#}

ne laprdaj,ionako si amd fanboy...uostalom,tko želi nešto konkretno nije bed ni čekati...taman bude izašao Crysis 2 pa onda po kantu...uostalom Intel je pošteno javio fail..amd bi kao pić*a šutao...

15 godina

Mislim da AMD nije mogao poželjeti bolju reklamnu kampanju za nadolazeći Buldožer. Ukoliko izbace kvalitetan proizvod bez dječijih bolesti priča s novcem bi mogla završiti s milijardama minusa na Intelovom kontu.

Puno puta brzina nije vrlina ali to znaju samo iskusnjare.

22 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Intelov "epic fail" za 700 milijuna $
mario.L_hr kaže...

Mislim da AMD nije mogao poželjeti bolju reklamnu kampanju za nadolazeći Buldožer. Ukoliko izbace kvalitetan proizvod bez dječijih bolesti priča s novcem bi mogla završiti s milijardama minusa na Intelovom kontu.

Puno puta brzina nije vrlina ali to znaju samo iskusnjare.

haalooo,fail nije u procesoru,nego čipsetu...o čemu ti pričaš???

17 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Imam osjećaj da je Sandy Bridge platforma zapravo beta verzija Ivy Bridgea...

nije, ovo je tick, Ivy je tock  {#} ovo bi ustvari trebala biti final verzija Nehalema

Early adopter
16 godina
linuxjuzer kaže...
The Unforgiven kaže...
F1-IVO kaže...
Jurky kaže...

AMD {#}

ne laprdaj,ionako si amd fanboy...uostalom,tko želi nešto konkretno nije bed ni čekati...taman bude izašao Crysis 2 pa onda po kantu...uostalom Intel je pošteno javio fail..amd bi kao pić*a šutao...

Nisam ničiji fan-boy, vodim se čisto po činjenicama, a činjenica je trenutno da je Intel failao, i to big-time. 

I took their smiles and made them mine, I sold my soul just to hide the light, and now I see what I really am; A thief, a whore, and a liar.
16 godina
linuxjuzer kaže...

Šta misliš koliko je ljudi u stanju da to razumije? Za većinu će biti Intel = fail idem na AMD {#}

15 godina
linuxjuzer kaže...
mario.L_hr kaže...

Fail je u tome što je marketinški odjel požurivao priču kako bi pomeo konkurenciju, koja još nema konkurentan proizvod. Nije bitno u čemu je fail već da on postoji. Takva kompanija, lider u proizvodnji procesora, sebi ne smije dozvoliti zakve propuste. Sada će svatko tri puta razmisliti prije nego kupi. To je činjenica.

I daj malo smanji doživljaj, nije ovo pitanje života i smrti, ipak je to samo zrnce pjeska u životu čovjeka. Istina trnutno žulja, jer je upao u cipelu ali za 6 mjeseci tko će se sjećati i razmišljati o ovome.

16 godina
protjeran
The Unforgiven kaže...
linuxjuzer kaže...
The Unforgiven kaže...
F1-IVO kaže...
Jurky kaže...

AMD {#}

Nisam ničiji fan-boy, vodim se čisto po činjenicama, a činjenica je trenutno da je Intel failao, i to big-time. 

da i...tko radi taj i fail-a..pošteno s upriznali,što još hoćeš??..dakle nije im bio cilj prikriti...po meni su zaslužili poštovanje i povjerenje...i dosad sa Intelom nikad problem nisam imao,a amd prepuštam kome hoće...ionako kad se sve ispravi Intel pomete,kao i obično pod sa konkurencijom...i teba imati novac za Intel...{#}

16 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
linuxjuzer kaže...
mario.L_hr kaže...

Fail je u tome što je marketinški odjel požurivao priču kako bi pomeo konkurenciju, koja još nema konkurentan proizvod. Nije bitno u čemu je fail već da on postoji. Takva kompanija, lider u proizvodnji procesora, sebi ne smije dozvoliti zakve propuste. Sada će svatko tri puta razmisliti prije nego kupi. To je činjenica.

I daj malo smanji doživljaj, nije ovo pitanje života i smrti, ipak je to samo zrnce pjeska u životu čovjeka. Istina trnutno žulja, jer je upao u cipelu ali za 6 mjeseci tko će se sjećati i razmišljati o ovome.

ehhh...nije marketinški nego financijski sektor...oni vole lovu...svima se događa..Apple,AMd,Intel,etc,etc...

16 godina
maks-rs kaže...
linuxjuzer kaže...

Šta misliš koliko je ljudi u stanju da to razumije? Za većinu će biti Intel = fail idem na AMD {#}

A šta misliš koliko će ljudi uopće doznat za to, i još daleko bitnije zapamtit tako nešto?

Intel si ovime osim inicijalnog troška zamjene neće napravit baš previše dodatne štete. Daleko da neće uopće, naravno da će štete bit, i nešto slabijih rezultata nego bi bili bez ovoga, ali ništa ni u približno epskim dimenzijama kako neki govore. A imaj u vidu da ja svakako nisam Intelov fan, iako nisam ni AMD-ov. Međutim da imam viška novaca prvi bi otišao po 2600K i matičnu sa ispravljenom revizijom čipseta.

U svakom slučaju dam se kladit da se ništa spektakularno loše neće Intelu zbog ovoga dogodit, u smislu gubljenja tla pod nogama, gubljenja većeg djela tržišta i slično.

16 godina
mario.L_hr kaže...
linuxjuzer kaže...
mario.L_hr kaže...

I to šta kažeš, ali taj Sandy je došao kao neka velika inovacija, bombastično, a kad ono - {#}

linuxjuzer kaže...
The Unforgiven kaže...

da i...tko radi taj i fail-a..pošteno s upriznali,što još hoćeš??..dakle nije im bio cilj prikriti...po meni su zaslužili poštovanje i povjerenje...i dosad sa Intelom nikad problem nisam imao,a amd prepuštam kome hoće...ionako kad se sve ispravi Intel pomete,kao i obično pod sa konkurencijom...i teba imati novac za Intel...{#}

Re:Und1

Priznanje pogreške, po mojem, ne umanjuje njezinu veličinu ;) Doduše, slažem se da je to što su odmah po uviđenju pogreške, istu priznali i makli proizvode s polica fer.

Re:Und2

A sad si ga sasro, kakve veze ima što su Intelovi procesori skuplji? Apsolutno nikakve, barem ne relevante s trenutnom temom. Ovo je po mojem čisto qrčenje sad bilo, nepotrebno.

16 godina
miki1981 kaže...

A šta misliš koliko će ljudi uopće doznat za to, i još daleko bitnije zapamtit tako nešto?

Loš glas se daleko čuje, saznat će svi a razumjet će manji dio. Pogledaj samo Vistu, koliko je početni neuspjeh pokopao relativno dobar OS.

16 godina
maks-rs kaže...
miki1981 kaže...

Loš glas se daleko čuje, saznat će svi a razumjet će manji dio. Pogledaj samo Vistu, koliko je početni neuspjeh pokopao relativno dobar OS.

Sve to stoji, a ja ti sad tvrdim da se kod Intela svejedno neće dogoditi ništa spektakularno loše zbog toga. To da se desilo AMD-u oni bi vjerojatno upali u povelike probleme, ali Intel neće imati takvih problema sigurno. I nikako mi ne stoji usporedba sa Vistom, jer jer Vista je bila preteška za tadašnje srednje jake sustave tijekom gotovo cijele prve godine postojanja. A ovo se dogodilo sada, sada je ispravljeno, 99% neće niti osjetiti na svojoj koži nikakve probleme, ako si već kupio ploču vrlo brzo ćeš dobiti zamjenu za potpuno ispravnu, i posljedica kao takvih po kupce neće biti. Naravno osim tog čekanja od kad odneseš ploču i ugradiš novu. Ali kod Viste su ljudi imali svakodnevne probleme u normalnom radu, svaki dan, cijeli dan. Naravno tadašnji kompovi su jednostavno bili malo preslabi za njene zahtjeve, ali bitno je da je to jako utjecalo na 90% ljudi koji su uzeli Vistu kod izlaska, i u slijedećih gotovo godinu dana, ma nek je i pola, i naravno da kad imaš hrpu korisnika sa lošim day to day experience da će to pokopat određeni proizvod, makar on kao proizvod bio sasvim dobar. Ali evo još jednom za kraj: ovdje nema day to day problema, nego 1 problem, riješit će ga i gotovo. I zato to neće djelovati na SB ni približno kao što je cijela stvar oko Viste djelovala na nju.

18 godina
neaktivan

BUG:

Ova šansa raste s vremenom korištenja pojedinog konektora, ali i s porastom temperature odnosno napona. Drugim riječima, oprez overclockeri.

Koliko ja znam Sandy Bridge se overklokira samo i jedino putem povećanja multipliera Turbo Modea,a kod njega se ne treba povećavati voltaža. Zar ne?

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD

0 0 hvala 0
16 godina
lzgr kaže...

BUG:

Ova šansa raste s vremenom korištenja pojedinog konektora, ali i s porastom temperature odnosno napona. Drugim riječima, oprez overclockeri.

Koliko ja znam Sandy Bridge se overklokira samo i jedino putem povećanja multipliera Turbo Modea,a kod njega se ne treba povećavati voltaža. Zar ne?

Pa ne treba dizati napon ako ti je dovoljno klokanje koliko ide bez da ga povećavaš. Ali ako želiš iskoristiti više OC potencijala kojeg SB nudi, a nudi jako puno onda dižeš i napone.

16 godina

Činjenica je kako svi (većina) volimo vidjeti kad se lijepa, ali pompozna miss svijeta prolije niz tridesetak neonskih stepenica {#} Ovo je jedan takav trenutak - let us enjoy {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
lzgr kaže...

BUG:

Pa ne treba dizati napon ako ti je dovoljno klokanje koliko ide bez da ga povećavaš. Ali ako želiš iskoristiti više OC potencijala kojeg SB nudi, a nudi jako puno onda dižeš i napone.

Znači onda kad budem prešao na Sandy bridge ću isto kao i sad dizati napon.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
18 godina
maks-rs kaže...

Ima još bolji primjer, TLB bug na phenomu I.

Iako se dešava u extremnim situacijama koje 99.99% korisnika neće iskusiti, nastala je toliko halabuka da ga nitko više nije htio kupiti.

No dobro mislim da je prvotno kriv vrlo nizak takt i ogroman tdp.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice