Intel Insider - DRM ili ne?

poruka: 8
|
čitano: 1.879
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel Insider - DRM ili ne?".
16 godina

nije njima u interesu da im se manje procesori kupuju zbog holywooda i glazbenika

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina

Bas cu si s gustom DRMnut jednog AMDejca

Moj PC  
14 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
RE: Intel Insider - DRM ili ne?
Sve sto covek izmisli, covek i razbije..samo je pitanje vremena...
K'eni pa te vat' ;)
18 godina
neaktivan
RE: Intel Insider - DRM ili ne?
BugSU kaže...
Sve sto covek izmisli, covek i razbije..samo je pitanje vremena...

drugim riječima " što čovjek DRMne čovjek i razDRMa.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
neaktivan

htio sam kupit novu konfu sa sandy bridge platformom, ali čini se da ću se treba još strpit za amd

dIRE sTRAITS - the best rock n roll orchestra
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

"DRM je u softveru, a ne hardveru" - da nije tužno, bilo bi smešno.

Dalje, iz Intelovog objašnjenja:

"Think of it as an armoured truck carrying the movie from the Internet to your display, it keeps the data safe from pirates", jeste, jer ko je ikada čuo da su pirati opljačkali blindirani kamion. Ali šta ako se pojave Braća Dalton?! {#}

Koliko sam shvatio iz ovog više marketinškog nego tehničkog objašnjenja, u pitanju je hardverska podloga (verovatno podrška za neku vrstu enkripcije) za buduće usluge koje bi bile zaštićene od presretanja podataka, iako nisam siguran koliko je to raširen problem.

EDIT: Intelu u prilog, ukoliko će ovo samo služiti za dekripciju zaštićenih streamova (dok će se za zaštitu od snimanja na korisničkom računaru i slične stvari koristiti drugi mehanizmi), onda ovo zaista samo po sebi nije DRM.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 0:38 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš me zanima koliko će hackerima trebati da razDRMaju to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

DRM uvijek ispadne loš.Obično najviše poteškoća stvori legalnim korisnicima i konzumentima digitalnih sadržaja. Držite se prijašnje generacije Intela ili kupite AMD {#}. PC nije neki zatvoreni set-top box ili konzola kod kojih se obično inzistira na snažnom DRM. PC je još uvijek relativno otvorena platforma, a uvođenje DRM na takvoj razini (u hardver) će je dodatno ograničiti.

Čekao sam SandyBridge ali mislim da će bit neki stariji i5/i7 ili neki AMD (DRM free).

Nadam se da će izdati novu inačicu koja će biti DRM free.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice