Odlican potez! Iskreno, vise mi odgovara Windows phone OS nego Android.
I meni, neka naprave update za nas koji sad imamo One, pa bi si ljepo stavio WP :D
1969 Dodge Charger R/T
A ne izdavat identičan uređaj s drugim procesorom (hint S4)
Mozda se blizi doba kada cemo moci birati koji OS zelimo na mobitelu (bez XDDA)
Dual boot? ;)
Kak WP stoji s integracijom google usluga? Recimo sviđa mi se sustav, fluidnost, imao sam prilike malo čačakati po jednoj lumiji neki dan.
Jel ima recimo google talk, gmail, google maps i tako neke app koje su mi dosta bitne na android telefonu? Bez toga nebi prelazio s androida na drugi OS.
Napokon WP uređaj koji će se svidit BUGovcima (4 jezgre)
Fap Fap Fap
Napokon WP uređaj koji će se svidit BUGovcima (4 jezgre)
Fap Fap Fap
Dobar je, ali iako sam najveci obozavatelj IPS panela, AMOLED je MUST HAVE za WP platformu i to je cinjenica.
Pogotovo posto je 90% sucelja crne boje, dakle em se stedi baterija, em naprosto to sve bolje izgleda.
Dok IPS, kako je bio na 8X, naprosto, nije to to, super je i sve ali, ne znam, WP ko da su napravili za AMOLED.
Dual boot? ;)
To vec ima HD2...
Ubuntu, MeeGo, WP7, WP8, Android, iOS
i sve ih mozes boot-at...neke s sd-card a neke iz NAND-a (org.)
Kak WP stoji s integracijom google usluga? Recimo sviđa mi se sustav, fluidnost, imao sam prilike malo čačakati po jednoj lumiji neki dan.
Jel ima recimo google talk, gmail, google maps i tako neke app koje su mi dosta bitne na android telefonu? Bez toga nebi prelazio s androida na drugi OS.
Ima gmail, ima gchat, a ima i bolje mape od google maps, i bolju navigaciju.
Tesko. Previse je interesa u igri.
Po meni je nokia bog WPa jos uvijek, plus njihova sjajna besplatna navigacija, mape i jos besplatna glazba na nokia music :)
Širi se WP kao droga ...
I meni, neka naprave update za nas koji sad imamo One, pa bi si ljepo stavio WP :D
Pa ako ti vise odgovara WP sto si kupovao One? Totalno nelogican potez.
Pa ako ti vise odgovara WP sto si kupovao One? Totalno nelogican potez.
Mozda zato sto je ONE bio prije dostupan nego 920 u HR. Jos ako je uzeo preko nekog operatera koji jos i danas nemaju 920 u ponudi kako spada. A One je po meni trenutno najbolji android uredjaj vani iako svi sline na S 4.
Eto, meni se nekako sve čini da će i Apple na budućim IPhone-ima stavljati WP OS. Već je počeo sa psihološkom pripremom, preuzevši pločasti design, i još malo i eto
.... (Ako se na ovu provokaciju ne zakače poznati likovi sa foruma koji već i od "M" u (M)icrosoft dobijaju tikove i nekontrolirane ispade bijesa, biti ću ozbiljno iznenađen
....)
Mogu mislit kako će WP letiti na ovome...
Wp je budučnost, a android os i ios sadašnjost. Kada se poveča broj aplikacija i igara na wp onda če on biti lider. Za nekih 5-10 godina
Vec sada leti, razlika ce biti tesko vidljiva(Govorim za WP).
Wp je budučnost, a android os i ios sadašnjost. Kada se poveča broj aplikacija i igara na wp onda če on biti lider. Za nekih 5-10 godina
po cemu je WP buducnost? Jednako zatvoren a ljepsi i funkcionalniji je iOS. Za nekih 5-10 godina ili ce Microsoft promijeniti filozofiju ili ces ti pisati isti ovakav post.
Pa najfluidniji je, najmanje bugova, najjednostavniji....za život kaki će biti za par godina (ultra brz) će i trebat takvi OS-ovi, brzi i jednostavni
Pa najfluidniji je, najmanje bugova, najjednostavniji....za život kaki će biti za par godina (ultra brz) će i trebat takvi OS-ovi, brzi i jednostavni
Najfluidniji - da, najmanje bugova - ne, ni blizu. najjednostavniji? - sto to znaci? najmanje mogucnosti? Nije to bas proizvod koji je od jucer pa da mu se moze predvidjeti tako svijetla buducnost. Microsoft se sa mobilnim OS-ovima bakce jos od 1990. i jos nisu uspjeli napraviti trzisno uspjesan.
I tko zna u kojem ce smijeru otici Android ili iOS kroz period od, pazi ovo, 10 godina! Mozda se pojavi i netko peti.
Fluidan i poprilicno jednostavan. Istina. No da li je fluidniji i jednostavniji od iOS-a npr.? Ako je, po cemu tocno to mozes tvrdit?
WP je u debelom zaostatku za Androidom i iOS-om. Po sadasnjoj MS politici tesko da ce ikad drzati vise od 7-8% trzista. Promjenom politike mogu puno postici, no ta promjena nece uskoro doci. Ako ce ikad i doci. Primjeti da vecina kompanija uopce ne proizvodi WP mobitele. Jeftinije je proizvesti Android mob. A i isplativije. Vecina ekipe (non tech) je upoznata sa Androidom. WP je rijetko tko vidio uzivo, a kamo li koristio.
No da bi bilo dobro da se i WP malo vise probije - naravno. 3 veca igraca na trzistu je bolje nego 2 veca.
Pa najfluidniji je, najmanje bugova, najjednostavniji, s najmanje mogućnosti...za život kaki će biti za par godina (ultra brz) će i trebat takvi OS-ovi, brzi i jednostavni
Možda ovako...
Ako će se ovo pokazati istinitim, znači da M$ planira uvesti neke promjene u WPu ubrzo jer sadašnji ima prevelika ograničenja. One je trenutno "prejak" i zato ni ne može vrtjeti WP (1080p...).
Možda ćemo i dobiti novi HD2, bilo bi i vrijeme s obzirom da je starog sad već vrijeme pregazilo pošteno. Developeri ulažu velike napore, ali fali, što snage, što baterije, što svega ostalog...
KO ga nije koristio ni ne zna koliko je WP zapravo bolji od iOS-a
Hvala bogu, kod kuće imam uređaje sa sva tri OS-a i po mom mišljenju, wp je najbolji.
po cemu je WP buducnost? Jednako zatvoren a ljepsi i funkcionalniji je iOS. Za nekih 5-10 godina ili ce Microsoft promijeniti filozofiju ili ces ti pisati isti ovakav post.
Nažalost i ja se moram složiti sa tobom. Moguća prednost Microsofta je uska integracija sa svim servisima Microsoft ekosistema, i povećanje fleksibilnosti upotrebe WP (u smjeru malo veće otvorenosti, i dodavanja novih mogućnosti). Za IPhone do sada gotovo da nema šta nema na tržištu, i gotovo da nema na šta se isti ne može povezati, dakle i Microsoft usluge. Međutim u dosta slučajeva kod upotrebe ima se osjećaj da to nekako nije "prirodno", osobito za one koji su navikli na PC/Win način rada. Koristim sve to i govorim iz vlastitog iskustva.... Tu leži otvorena mogućnost i šansa za Microsoft, koju ako iskoristi (a mora i 99% da hoće), biti će omjeri kako sam već napisao u jednom od prethodnih postova:
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/rast-prodaje-windows-phone-telefona/180288.aspx
Međutim to se sve MORA dogoditi u roku 2-3 godine. Kakvih crnih 10 godina? To je u IT ravno duljini geološkog razdoblja na zemlji....
Hvala bogu, kod kuće imam uređaje sa sva tri OS-a i po mom mišljenju, wp je najbolji.
takodjer koristio sva 3 OS-a, u biti i skoro sve ranije verzije iz 3 tabora. Android je, uz sve svoje tehnicke nesavrsenosti, nabolji, najzanimljiviji i najmocniji OS. Ostala 2 su mi jednako nezanimljiva s tim da iOS na trzistu ima prednost zbog lojalnih korisnika i neusporedivo bolje okruzenje. Do sad je WP imao prednost u izgledu ali novi iOS i to pobija. Microsoft mora napraviti "nesto" sto ce ga izdvojiti od ostalih a ne da bude neko kompromisno rjesenje. Da sam na njihovom mjestu, ako nema nekih pravnih prepreka, prvo bi Skype stavio kao ekskluzivu za WP.
Sve sto Microsoft radi je nekako mlako, bez muda, a ne mislim da ce tako ostvariti uspjeh.
takodjer koristio sva 3 OS-a, u biti i skoro sve ranije verzije iz 3 tabora. Android je, uz sve svoje tehnicke nesavrsenosti, nabolji, najzanimljiviji i najmocniji OS. Ostala 2 su mi jednako nezanimljiva s tim da iOS na trzistu ima prednost zbog lojalnih korisnika i neusporedivo bolje okruzenje. Do sad je WP imao prednost u izgledu ali novi iOS i to pobija. Microsoft mora napraviti "nesto" sto ce ga izdvojiti od ostalih a ne da bude neko kompromisno rjesenje. Da sam na njihovom mjestu, ako nema nekih pravnih prepreka, prvo bi Skype stavio kao ekskluzivu za WP.
Sve sto Microsoft radi je nekako mlako, bez muda, a ne mislim da ce tako ostvariti uspjeh.
Nez jesi primjetio, ali svi kopiraju WPov izgled, nema se sta mjenjat, ima najbolji vizualni aspekt :)
novi iOs se približava WPu, ono kod htcevog sensea ili kako se već zove na Oneu....sve je na istu foru.
A aplikacije, sve će se s vremenom raširiti...dobit će i WP sve, samo malo strpljenja
Ja osobno nisam zamjetio da je bilo koji wp uredjaj napravio neki bum, a osim toga znam vrlo malo ljudi oko sebe koji imaju wp, uglavnom su na jeftinim androidima ili iOS-u.
Znam da neki od tud navijaju za Microsoft, ali zasto varati samog sebe kad se zna da nije bas tako.
Da se napravi HTC One s iOS-om 7 to bi definitvno bio moj izbor, trenutno me nijedan drugi sustav ne privlaci, a da moram birat definitvno bi uzeo WP.
Tolko ima verzija Androida, ROMova, i ostalih gluposti da nemam volje poceti to proucavati. Kad se uzme ios ili wp znas da je pouzdan i da ce se resitirati jednom u 2 god.
http://isvijet.com.hr
Dual boot? ;)
ATIV Q?
Nadam se da će brzo i na smartfoneee