"No i dalje se bilježi rast prodaje glazbe u digitalnom obliku, bez vezanog fizičkog medija."
Potpuno očekivano, lagao bi kad bi rekao da me čudi.
"No i dalje se bilježi rast prodaje glazbe u digitalnom obliku, bez vezanog fizičkog medija."
Potpuno očekivano, lagao bi kad bi rekao da me čudi.
Mene iznenadjuje porast prodaje vinila 14%.
Mene iznenadjuje porast prodaje vinila 14%.
Kolekcionari, jel? Očito neki shvatili da će ploče, mada već jesu, u bliskoj budućnosti biti još veći rariteti, te time i vrijednije :)
Izgleda da jesu. Jednom sam cuo zvuk sa nove ploce (Irska pub glazba), i bilo je nevjerovatno!! Ne znam, moze li se puno izdanja naci na plocama? Imao sam jednom plocu od Placeba, platio 100kn, i ostavio u vlaku..
Naravno da je u padu , jer glazba gubi na kvaliteti .
Ajde ne pricaj gluposti.. Prije su bile kazete, pa se preslo na cd i sad odjednom pada kvaliteta. Ajme kako serete ljudi.
Svio skidaju muziku i zato je u padu. Sve bi stoka u HR besplatno. Vidjeli bi kad bi drzava izracunala koliko gubi na PDV-u zbog skidanja i kad bi poceli raditi na tome kako bi bilo sve u padu. Imaju Hrvati sreće što je nam je drzava nesposobna da napravi nesto u vezi toga..
Da mi vas je vidjeti vikendom vani bez muzike..da sve pjesme samo nestanu frulice bi svirali..
Ajde ne pricaj gluposti.. Prije su bile kazete, pa se preslo na cd i sad odjednom pada kvaliteta. Ajme kako serete ljudi.
Mislio je na kvalitetu glazbe, a ne medija.
Inace mislim kako su ljudi skuzili za grooveshark ili su poceli slusati online radio. Ja recimo zadnjih dvije godine samo internet radio slusam. Tako da me necudi pad prodaje...
Svio skidaju muziku i zato je u padu. Sve bi stoka u HR besplatno. Vidjeli bi kad bi drzava izracunala koliko gubi na PDV-u zbog skidanja i kad bi poceli raditi na tome kako bi bilo sve u padu. Imaju Hrvati sreće što je nam je drzava nesposobna da napravi nesto u vezi toga..
Da mi vas je vidjeti vikendom vani bez muzike..da sve pjesme samo nestanu frulice bi svirali..
A jbt nemislim na kazete i te gluposti !
ja svaki mjesec na amazonu uk za cd-e potrošim oko 200 kn tamo je glazba bagatela ali gramofonske ploče su preskupe ali tko voli nek izvoli
Izgleda da jesu. Jednom sam cuo zvuk sa nove ploce (Irska pub glazba), i bilo je nevjerovatno!! Ne znam, moze li se puno izdanja naci na plocama? Imao sam jednom plocu od Placeba, platio 100kn, i ostavio u vlaku..
ali kod ovih ploča je nešto sasvim drugo čitavu glazbu obradu digitalno samo što je kasnije prebacu na ploču dok je prije sve bilo analogno
normalno da je padu,
osobno sam odlučio da neću više kupovati original cd-ove otkad je uveden onaj apsurdan porez na medije,
pa nisam budala,
ne kužim kako se još mogu buniti protiv piratstva nakon toga...
Postoje i legalni načini slušanja glazbe tipa Groovershark, ili slušanje Internetskog radia, tako da piratsvo nije jedini izbor.
A što se tiče kupovanja kod nas to mi ne pada na pamet, za te stvari sluši Amazon i još ako ti pošiljka vrijedi manje od 150 kn ne plaćaš carinu na pošiljku.
Postoje i legalni načini slušanja glazbe tipa Groovershark, ili slušanje Internetskog radia, tako da piratsvo nije jedini izbor.
A što se tiče kupovanja kod nas to mi ne pada na pamet, za te stvari sluši Amazon i još ako ti pošiljka vrijedi manje od 150 kn ne plaćaš carinu na pošiljku.
na amazonu imaš glazbu po 4-5 funti i sa poštarinom te dođe oko 75 kn a kod nas istit takav album 145 riječ je o iron maiden albumima i samo budala može kod nas kupiti kad na amazonu imaš sve što ti srce želi od glazbe
Dakle, namet ZAMP-a dozvoljava skidanje piratske muzike (snimanje i distribuciju), jer se vec na svaki prazan medij, samom kupnjom placa glazbenicima.
Zasto drugo postoji ZAMP?
Dodjite u BiH i nadjite prodavnicu CD-ova (orginalnih), to je vjerovatno nemoguce. Onda shvatite kako je meni kad trazim CD-ove izvodjaca za koje 99% BiH nije ni culo.
Sto se tice kvalitete glazbe, nije ona pala nego ljudi slusaju pop. Pop nije nacin nekog umjetnickog izrazavanja, to je vrsta jednostavne komercijalne glazbe namjenjene velikoj publici.
zavisi koji pop što fali michaelu jacksonu
zavisi koji pop što fali michaelu jacksonu
Jednostavna muzika namjenjena siroj publici.
No nismo ovdje da raspravljamo o tome.
normalno da je padu,
osobno sam odlučio da neću više kupovati original cd-ove otkad je uveden onaj apsurdan porez na medije,
pa nisam budala,
ne kužim kako se još mogu buniti protiv piratstva nakon toga...
A prije nameta ti je mama kao davala Amex da si kupujes cd-e jel? Ajme koje lovacke price pricaju ovi danasnji klinci..
Amazon prodaje muziu u MP3-u ako se ne varam, to je zalosno.
ja kupujem na cd-ima u hrvatskoj ne možeš kupiti legalni download ,a što fali mp3 ti bi na svom sistemu otkrio razliku između original cd i kvalitetnog mp3 ripa ,itunes prodaje u aac na 128 kb /s
Koliko njezini državljani gube samim time kaj ona postoji?
Jbte, preplatimo mi sve to, preko svih mogućih formulara i papira koji ti trebaju u ovoj divnoj drzavi...a koje moraš platiti di se god okrenes....
Koliko mi gubimo?

da bar samo to...
i onda mi se jave dežurne moralne vertikale...
Ovaj sustav treba potkopavat di se god stigne....
pa ja volim kad država ima što manje para ionako ih nekvalitetno iskoriste,ustvari mislim što više kupovati izvanka da njima ide što manje para,a koji glazbenik u hrvatskoj vrijedi da se isplati dati 130 kn za njegov cd osim ako to nije neki remaster iz osamdesetih ili devesetih
Imaju sigurno više opcija za kupnju iste stvari, od kojih su većina daleko jeftinija nego lokalni CD shop, što je nekima u HRV jedina legalna opcija.
Internet shop je daleko jeftiniji, eBay dostava je jednostavnija, paypal...
A o samoj navici legalne kupnje ne treba trošiti riječi. Dok je kod njih (i u većini eu) prosječni korisnik neta naučio i kupovati, kod nas se to većinom svelo na "zašto kupiti kad dobiješ besplatno".
Imaju sigurno više opcija za kupnju iste stvari, od kojih su većina daleko jeftinija nego lokalni CD shop, što je nekima u HRV jedina legalna opcija.
Internet shop je daleko jeftiniji, eBay dostava je jednostavnija, paypal...
A o samoj navici legalne kupnje ne treba trošiti riječi. Dok je kod njih (i u većini eu) prosječni korisnik neta naučio i kupovati, kod nas se to većinom svelo na "zašto kupiti kad dobiješ besplatno".
pa nije baš isto skinuti neki loš mp3 sa interneta i kupiti cd od iron meidena gdje dobiješ lijepo oblikovanu naslovnicu, naslikani disk,opširnu knjižicu sa slikama,kvalitetniji zvuk,testove pjesama i zadovoljstvo da imaš kvalitetnu glazbu u svojim rukama
Nema straha za glazbenu produkciju (barem kod nas) dokle god usko surađuje s našom vladom i dok vlada kompenzira pad prodaje razno raznim nametima.
pa nije baš isto skinuti neki loš mp3 sa interneta i kupiti cd od iron meidena gdje dobiješ lijepo oblikovanu naslovnicu, naslikani disk,opširnu knjižicu sa slikama,kvalitetniji zvuk,testove pjesama i zadovoljstvo da imaš kvalitetnu glazbu u svojim rukama
Nema do opipljivog...
I dobar primjer si uzeo, kad bi se gledalo količinski, Maidenovci su jako isplativi, prosječna duljina pjesme je oko 6 min, a da ne govorim koliko je teže skladati 6 minuta gitarskih solaža naspram Ke$inih 3 minute autotunea.
Ali ja sam vinil fanboy.
budem i ja jednog dana uzeo regu ili project