GeForce GTX 460 za mase

poruka: 526
|
čitano: 97.205
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GeForce GTX 460 za mase".
15 godina
odjavljen
GeForce GTX 460 za mase

dado8, povećanja cache memorije i okretanje više prema GPGPU, je s razlogom napravljeno, jer i sam DX11 donosi Compute Shading, koji će se koristiti i tu će Fermi biti u prednosti u odnosu na Radeonke.

Te stvari nisu nikako bezvezne, iako se slazem jednim djelom s tobom, da je previše toga tu nabacano.

nVIDIA očigledno predviđa budućnost u što većem korištenju GPU-a, umjesto CPU-a.

Nikakva tesla tu neigra bitnu ulogu. Cilj kod Fermia je bio stvoriti iznimno jak čip za procesiranje masivne teselacije i što boljim GPGPU perfomansama.

Fermi nikako nije fail (dizajnerski dizajn je apsolutno nebitan), jer je kartica stvarna, i perfomanse nisu lošije da bi se mogle nazvati failom. Da je GTX 470 u rangu neke 5770 onda bi bila teški fail kao što ti govoriš. Ovako se radi o kartici odličnih perfomansa čija je jedina mana veliko zagrijavanje i potrošnja, što nije prevelik problem.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: GeForce GTX 460 za mase
Weky kaže...

dado8, povećanja cache memorije i okretanje više prema GPGPU, je s razlogom napravljeno, jer i sam DX11 donosi Compute Shading, koji će se koristiti i tu će Fermi biti u prednosti u odnosu na Radeonke.

Te stvari nisu nikako bezvezne, iako se slazem jednim djelom s tobom, da je previše toga tu nabacano.

nVIDIA očigledno predviđa budućnost u što većem korištenju GPU-a, umjesto CPU-a.

Nikakva tesla tu neigra bitnu ulogu. Cilj kod Fermia je bio stvoriti iznimno jak čip za procesiranje masivne teselacije i što boljim GPGPU perfomansama.

Fermi nikako nije fail (dizajnerski dizajn je apsolutno nebitan), jer je kartica stvarna, i perfomanse nisu lošije da bi se mogle nazvati failom. Da je GTX 470 u rangu neke 5770 onda bi bila teški fail kao što ti govoriš. Ovako se radi o kartici odličnih perfomansa čija je jedina mana veliko zagrijavanje i potrošnja, što nije prevelik problem.

je da su se malo napocetku natezali sa driverima cak sam i ja pomislio da su podbacili ali nakraju sto je tu je.. mislim da fermijevo vrijeme tek dolazi..

17 godina
protjeran
GeForce GTX 460 za mase

Največa mana Fermia je cijena izrade.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Največa mana Fermia je cijena izrade.

Kolko para tolko muzike Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Jednostavno pitanje glasi: omjer cijene i dobivenog  između 460 - 465 - 470 - radi se o kretanju između povecanja cijene u odnosu na povecanje perfomansi - standardna x/y os. 

Tko ima viska vremena te mu se odgovora argumentirano (te ujedno i nadograditi thread kvalitetnim upisom te pobrati slavu, umjesto ovog 70% kenjanja) - vrlo sam zahvalan.

http://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
           Cheezl kaže...
                 Ta cijena je bila u jednoj trgovinici koja se zove gor-info. Tamo je moja 5870 došla 2600 kn al čuo sam da ta trgovina nije pouzdana jer jedan tip je narucio 5850 i nije mu dosla mjesec dana.

Ja sam naručio 5850 kod Gor Info.

Ni meni nije došla odmah. Najprije nije bilo na zalihi, poslije je dostava dramatično zakazala.

Nakon 17 dana sam dobio karticu.

Bez isprike, bez bonus igara da se ispričaju kako su rekli na mob. Čuli smo se barem 5 puta tijekom kašnjenja.

Nikad višeViče

E sad se sjecam, to si bio ti Osmijeh. Ja sam mislio od tamo kupit al kad si me savjetovao da se s njima ne zahebavam onda sam uzeo u adm. Ty!

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 22:25 (Cheezl).
15 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Jednostavno pitanje glasi: omjer cijene i dobivenog  između 460 - 465 - 470......

Logaritamska krivulja. Što više novca daješ to manje performansi dobijaš. Umjetnost kupovine se sastoji u ostanku na uzlaznom dijelu krivulje.

znam koliko neznam
15 godina
neaktivan

Ma gdje ti pak na ADM-ovim stranicama vidiš da je GTX 460 tek 1260kn?

16 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Logaritamska krivulja. Što više novca daješ to manje performansi dobijaš. Umjetnost kupovine se sastoji u ostanku na uzlaznom dijelu krivulje.

E vidiš, u biti stvar je vrlo jednostavna za napraviti, samo se malo potruditi, skupiti nekoliko recenzija, obraditi dobiveno i primjeniti cijene - therad bi bio prakticki lockan - matematicki.

Uvrstiti i ATI...

Ali ovdje se voli filozofirati, a koliko je vidljivo na ovih nekoliko stranica, proizvoljno i površno - kako je jedan moj prijatelj rekao nakon jedne rasprave - provelo se pet sati u pobijanju necijeg subjektivnog misljenja zasnovanog na sranju neznanja. Waste of time.

Eto...

http://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE
15 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

E vidiš, u biti stvar je vrlo jednostavna za napraviti, samo se malo potruditi, skupiti nekoliko recenzija, obraditi dobiveno i primjeniti cijene - therad bi bio prakticki lockan - matematicki.

Zašto otkrivati rupu na saksiji:

http://pcpartcharts.com/filterGpus.php

Internet je prepun ovakvih chart-ova za one koji se vode tehničkim i finansijskim rezonom . Za fanboy-e ovo i onako ništa ne znači.

znam koliko neznam
16 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
PureEntity kaže...

Zašto otkrivati rupu na saksiji:

http://pcpartcharts.com/filterGpus.php

Internet je prepun ovakvih chart-ova za one koji se vode tehničkim i finansijskim rezonom . Za fanboy-e ovo i onako ništa ne znači.

mozda, al puno njih se razlikuje (gledo sam jedan ovakav gdje je 4670 bila na cetvrtoj poziciji, odma iza 4850, gts 250 i 4770 cini mi se)

i ovde nema gtx 460, niti primjer kako su dobili ovaj chart, tako da ovo ne treba bas toliko gledat..

al i dan danas, najbolji omjer performansi i cijene je 4850 i gts 250, ali problem je sto kad neko uzima karticu i hoce JACU od te dvije, onda mjeri jel se vise isplati 5770, gtx 460, 5830 itd...

15 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Dali postoji neki test ove grafe od 768Mb, ili usporedba sa drugim grafama.

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
mozda, al puno njih se razlikuje (gledo sam jedan ovakav gdje je 4670 bila na cetvrtoj poziciji, odma iza 4850, gts 250 i 4770 cini mi se)

i ovde nema gtx 460, niti primjer kako su dobili ovaj chart, tako da ovo ne treba bas toliko gledat..

al i dan danas, najbolji omjer performansi i cijene je 4850 i gts 250, ali problem je sto kad neko uzima karticu i hoce JACU od te dvije, onda mjeri jel se vise isplati 5770, gtx 460, 5830 itd...

kako nema ??

je li ti u dnu piše "futuremark points per dollar"

znači svaku su karticu podvrgnuli testu u futuremarku i dobiveni score podijelili sa cijenom grafičke u dolarima

15 godina
odjavljen
GeForce GTX 460 za mase

Stigla u ADM GF GTX 460 768MB Verzija - Cijena realnih 1550KN. MSI verzija.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 12:26 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Stigla u ADM GF GTX 460 768MB Verzija - Cijena realnih 1550KN.

Eto to su već sad puno realnije cijene za te performanse. Aleluja da smo i to dočekali.

Sad se čeka reakcija ATI-ja da se i Radeonke malo 'spuste na zemlju' sa tim svojim cijenama Viče

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Ma ja ne čekam nikakve radeonke ovo je grafa sa cijenom koju sam dugo očekivao.

ma da
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GeForce GTX 460 za mase

radeoni nevrijede tih para nikako..

Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Imam priliku uzeti još jednu 460-ku pa me zanima bi li moje napajanje to moglo izdržat. I da kad se logiram na adm-u sve mi je jeftinije 200 kn ?

458 Italia. Ako sam ti pomogao klikni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
XXL Gamer kaže...

Dali postoji neki test ove grafe od 768Mb, ili usporedba sa drugim grafama.

imas na guru 3d.. sa prvim driverima za 460.. no ve su izasli drugi koji daju veci boost single i sli konfiguracijama..   Smijeh

16 godina
protjeran
Duble kaže...

Imam priliku uzeti još jednu 460-ku pa me zanima bi li moje napajanje to moglo izdržat. I da kad se logiram na adm-u sve mi je jeftinije 200 kn ?

vrlo tesko.... mislim da je minimum nekih 600w za nesto kvalitetnije.. inace ugrubo sa guru 3da---

GeForce GTX 460 in SLI
A second card requires you to add another ~200 Watts. You need a 650 ~700 Watt power supply unit.   --http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/15

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/13

ja isto planiram 2 ubost.. al me hebe ploca.. podrzava samo cross.. treba mi ploca sa nforc780, 790 chipsetom   za lga 775.. no toje izgleda nemoguca misija.. e-bay mi negine...  Izlanuo se

evo reviev u sliu-- prvi driveri sa 460.. i wec owna u dosta toga..   http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/11

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 18:39 (dokly).
16 godina
neaktivan
dokly kaže...
Duble kaže...

vrlo tesko.... mislim da je minimum nekih 600w za nesto kvalitetnije.. inace ugrubo sa guru 3da---

GeForce GTX 460 in SLI
A second card requires you to add another ~200 Watts. You need a 650 ~700 Watt power supply unit.   --http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/15

ja isto planiram 2 ubost.. al me hebe ploca.. podrzava samo cross.. treba mi ploca sa nforc780, 790 chipsetom   za lga 775.. no toje izgleda nemoguca misija.. e-bay mi negine... Izlanuo se

evo reviev u sliu-- prvi driveri sa 460.. i wec owna u dosta toga..  http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/11

tebi treba moja xfx 780i bilo ih je po 1000kn novih

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
16 godina
neaktivan
šiloman kaže...
dokly kaže...
Duble kaže...

GeForce GTX 460 in SLI

ja isto planiram 2 ubost.. al me hebe ploca.. podrzava samo cross.. treba mi ploca sa nforc780, 790 chipsetom   za lga 775.. no toje izgleda nemoguca misija.. e-bay mi negine... Izlanuo se

evo reviev u sliu-- prvi driveri sa 460.. i wec owna u dosta toga..  http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/11

tebi treba moja xfx 780i bilo ih je po 1000kn novih

njemu treba ploca za intel..775

16 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

XFX 780sli i je matična za 775 proceve, miješaš 780g amd i nvidijine 780 matične

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GeForce GTX 460 za mase

Pozdrav ljudi...Imam jedno pitanje,koja od GTX460 1gb modela je najbolja(mislim od kojeg proizvođača,iako nekih nema kod nas samo recite ako znate jer bi je nabavio vani ili ovdje kad dođe) čuo sam da su one od MSI prebrutalne za overklokati...a za to mi i trebaju jer bi je ja klokao...

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Koliko ja znam najbolja je Palit gtx 460 sonic plantium 1024Mb.A di bi je ti vani nabavio?

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Black Iso kaže...

Pozdrav ljudi...Imam jedno pitanje,koja od GTX460 1gb modela je najbolja(mislim od kojeg proizvođača,iako nekih nema kod nas samo recite ako znate jer bi je nabavio vani ili ovdje kad dođe) čuo sam da su one od MSI prebrutalne za overklokati...a za to mi i trebaju jer bi je ja klokao...

za sad izgleda da je ova KFA2 ilitiga “Kick Friggin Ass” najmocnija, je da ruzna je ko noc ali nekima ce se i ona svidjat

KFA je Galaxy-ev premium brend koji je namjenjen iskljucivo prodaji u europi, tako ovoga preko Dezele sigurno ima u svakom boljem opremljenom marketu - vjerojatno stoji izlozena odmah uz novu STIHL-ovu  proljece-ljeto kolekciju motornih pila KFA je Galaxy-ev premium brend koji je namjenjen iskljucivo prodaji u europi, tako ovoga preko Dezele sigurno ima u svakom boljem opremljenom marketu - vjerojatno stoji izlozena odmah uz novu STIHL-ovu proljece-ljeto kolekciju motornih pila
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 20:58 (dado8).
15 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

Evo već jednog, meni je preljepa možda i najljepša.

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXL Gamer kaže...

Evo već jednog, meni je preljepa možda i najljepša.

to ti je to, sto ljudi sto cudi - nekima je sigurno Jaca simpaticna i zgodna a ja je naprimjer ne mogu smislit ni nacrtanu

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
GeForce GTX 460 za mase

koliko je ruzna zbog ruznoce toliko je ljepa zbog masivnosti hladnjaka i njegove snage :)

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Znači slijedeći upgrade mi je 2x 460 i ovu 275icu zamjenit za H50, te dignuti malo proc.

Not bad, not bad at all...

Every hole is a goal!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice